BANNER1_ALT


Kallion brunssit

Kallion brunssipaikoissa riittää valikoimaa ja myös paljon brunssien ystäviä. Alla on esitelty Kallion brunssipaikkoja. Katso myös muut Helsingin brunssipaikat. 

Kallion Oiva, Porthaninkatu 5
Runsas brunssi ja mm. itsetehtyhä sämpylöitä. Jälkiruokatarjonta hyvä ja herkullinen. Lauantaisin klo 10-15 ja sunnuntaisin klo 10-16. 
http://ravintolaoiva.fi/ Rupla, Helsinginkatu 16
Tarjolla Ruplaan runsaassa brunssisa on noin kymmentä eri salaattia, paria lämmintä ruokaa, useita kakkuja, smoothieita, juustoja, hilloja, mehuja ja dippejä. Oman paahtimon kahvia ja teetä. Kuukausittain vaihtuva teemabrunssi. Menu ja pöytävaraus täältä
Rupla


Bar Con, Fleminginkatu 10 (Frantseninaukio)
Tyylikäs kansainvälisyyttä henkivä Bar Con loihtii "Bottomless" brunssia Kallion Fremarilla. Vaihtuvassa valikoimassa tarjolla mm. pyödän täydeltä espanjalaisia tapaksia, leipää, salaatteja, espanjalaisia juustoja, espanjalaista munakasta sekä kaksi pääruokavaihtoehtoa liha/kala ja kasvis. Jälkkärinä esim. churroja, kakkua ja hedelmiä. 10 euron lisämaksulla saa skumppaa niin paljon kuin kattauksen aikana jaksaa juoda. Conissa on aina aurinkoinen meininki, vaikka ulkona vihmoisi räntää. 
Bar ConRavintola Bro, John Stenbergin ranta 4 (Hilton)
Brossa Hakaniemen Hotelli Hiltonin ravintolassa taattu perinteinen hotellin brunssi. Valikoimassa itse leivottua leipää, sillejä, vaihtuvia lihatuotteita ja jälkkäripöytä. Brunssia nautitaan brunssia sunnuntaisin klo 12-15.
Ravintola Bro

Cafe Cardemumma, Kaarlenkatu 15 (Roskapankin vieressä)
Kahvila on tunnettu hyvistä ja tuoreista salaateistaan. Brunssi sisältää:puuroa, jogurttia, erilaisia salaatteja, erilaisia lämpimiä vaihtoehtoja (esim.quiche-paistos, munakas), juustoja, leikkeleitä, sämpylöitä/leipää, hedelmiä jamakeita leivoksia. Brunssi pidetään aina lauantaisin, kattauksia on kolme, klo 10.00, 11.30 ja 13.00
http://www.cafecardemumma.fiONDA Ruokala (Siltanen), Hämeentie 13 b
Ondan perulainen brunssi sopii sekä vegaaneille mutta myös lihansyöjille. Maidottomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja ja kiitettyjä vegaani- ja kasvisvaihtoja. Kattaukset lauantaisin klo 11 – 15:30 
http://www.ondaruokala.fi/peruvian-brunch.html Gastro Cafe Kallio, Fleminginkatu 7 
Flemarin Gastro Cafe Kallio tarjoaa viikonloppuisin aamiaista All Day Breakfasta -tyyliin. Ravintolaa pyörittää kaksi leipuri-kokkia, joten lähes kaikki on käsin tehtyä pitkälti luomu- ja lähi- raaka-aineista. Viikonloppuaamiainen la-su klo 10-14:30. Sunnuntaisin tarjolla myös pitkä brittityylinen Sunday Roast klo. 16-19.
http://www.gastrocafe.fi/


Weeruska
Ravintola Weeruskassa Alppilassa tarjoillaan brunssia n. kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 11-15. Lisäksi teemabrunsseja juhlapyhinä. Tarjolla on hyvin vaihtoehtoja myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Kaikki ruoka on itse tehtyä ja tarjolla on laaja salaattipöytä, lämpöisiä ruokia sekä jälkkärit. Paikan Vohveliraudasta on tullut hitti. 

http://www.weeruska.com/weeruskan-brunssi/

IPI Kulmakuppila, Porthaninkatu 13 
Kulmakuppila Kallion kirjaston vieressä tarjoaa hulppeat ja valoisat puitteet brunssille. Laadukkaat ja suurelta osin luomua olevat antimet ovat runsaat. Yläkerrassa on pieni keidas, joka on rauhallinen syvine nahkanojatuoleineen. Brunssi lauantaisin klo 11-15.
IPI Kulmakuppila

Bergga, Viides linja 12
Karhupuiston viereinen entinen Makuuni on ollutavaamisensa jälkeen tykätty trendikahvila. Brunssia Berggasta saa sunnuntaisin klo 10-14.
BerggaSandro
, Kolmas linja 17
Jo klassikoksi nousseessa Sandro Kalliossa pääset kokemaan makumatkan Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään. Viikonloppubrunssi tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin kahdessa kattauksessa alken klo 12.00.
Sandro

Väinö Kallio, Hämeentie 11
Hämeentien jylhä punatiilinen Elannon entinen pääkonttori on nyt ravintola, josta saa viikonloppubrunssia. Upea porraskäytävä on sisustukseltaan 20-luvun klassismia ja johdattaa 3. kerroksen ravintolaan. Tarjolla kymmenisen salaattia, lämpimiä ruokia, tahnoja, mehuja, smoothieita ja kattava jälkiruokapöytä.

Väinö Kallio
Moko, Vilhovuorenkatu 11 ja Perämiehenkatu 10
Hauskasti sisustettu Kahvila, jonka yhteydessä sisustuskauppa. Brunssissa huomio painottuu herkullisiin ja runsaisiin jälkiruokiin. Erikoisruokavaliot ja vegaanisuus on otettu hyvin huomioon. Lauantaibrunssi Punavuoressa ja Sörnäisissä la klo 10-11:30 ja 12-13:30.
Moko Alppilan kirkon brunssi
, Kotkankatu 2 (Linnanmäen parkkista vastapäätä)
Palkittu "taivaallinen" brunssikokemus Alppilan kirkossa. Myös lastenhoito järjestetty vanhemmille. Ennakkoilmoittautumiset  pe klo 14 mennessä. Lauantaisin klo 11-15. 
Alppilan kirkon brunssi

Kuja, Hakaniemenkatu 
Kujan viikonloppubrunssi on jäänyt historiaan. Nyt tarjolla ajoittaisia teemabrunsseja. Viikonloppuisin Kujalla tarjoillaan aamiaslautasta liha ja vegeversiona la ja su klo 12.00-14.00    
Kuja bar and bistro

Ravintola Lämpö
, Kaasutehtaankatu 1 (Suvilahti)
Runsas ja herkullinen brunssi Suvilahden rosoisessa, mutta tunnelmallisessa miljöössä. Brunssia tarjoillaan la ja su klo 11-16. 
http://www.ravintolalämpö.fi

----------------------------------

Menneet/tauolla/lopettaneet

Tenho Resobar
Tenho tarjosi brunssia moneen kertaan kaupungin parhaaksi valitun Pacificon paikalla sunnuntaisin. 

Kustaa Vaasa, Vaasankatu 10
Vaasankadun uudistunut Kustaa Vaasa tarjosi brunssia joka lauantai ja sunnuntai. Itse laadukkaista raaka-aineista tehty runsas brunssi sisälsi laadukasta tarjontaa ja paljon valikoimaa. 

Grilsson, Hämeentie 19
Grilssonin brunssilla oli tarjolla mm. erilaisia leipiä, croissantteja brie- ja gouda juustoa, pääruoan ja runsas jälkkäripöytä. 

Pacifico, Helsinginkatu 15

Pacifico oli brunssiaallon etulinjassa alunperin alle kympin runsaalla ja palkitulla brunssillaan. Ravintola kuitenkin lopetti 2015 ja samalla haudattiin monien kaipaama "bileluolabrunssi".

Villi puutarha, Kaarlenkatu 13 (Roskapankin vieressä)
Museomaisessa kahvilassa oli hidas ja maukas brunssi. Kahvila on lopettanut toimintansa. 

Kellohalli, Työpajankatu 2 (Tukkutori) 
Kellohallista ei saa enää brunssia, mutta herkullinen lounasbuffet toimii arkisin.

Cafe Piritta, eläintarhantie 12
Tokoinrannassa sijainnut Piritta oli aurinkoisilla ilmoilla terassinsa ansiosta suosittu. Paikalla on nyt uusi omistaja ja paikassa toimii nyt italialainen ravintola. 

Cafe Talo, Hämeentie 2 b 
Rento ja olohuonemainen ravintola tarjosi brunssia Hakaniementorin kupeessa sunnuntaisin. 

Vallilan Stoori, Sturenkatu 36
Stoori oli itsepalvelukirppis, joka tarjoili myös brunsseja lauantaisin. Stoori suosi laatukahveja ja monenlaisia teemabrunsseja, kuten jooga- ja runobrunsseja. 


Jos listalta puuttuu mielestäsi jokin erinomainen brunssipaikka, vinkkaa siitä sähköpostilla info (at) stadissa.fi. 

Ehdota kiinnostavaa paikkaa Lisää kokemuksesi

BANNER2_ALTOsoite

Kaarlenkatu 1
00530 Helsinki

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.