BANNER1_ALT

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali

Hinta: 8 € / päivänäytökset, 9 € / iltanäytökset (klo 18 alkaen)
Ajankohdat:
Lisätietoa tapahtumasta:

Rakkautta & Anarkiaa - Helsinki International Film Festival saapuu taas Helsinkiin, yhtä varmasti kuin syksyn pimenevät illat. Erinomaisten elokuvien ystävät vaeltavat pääkaupunkimme elokuvateattereihin nauttimaan festivaalitunnelmasta 14.–24.9.2017.

Perinteinen elokuvafestivaali juhlii pyöreitä vuosia esittämällä sekä tunnettujen että tuoreiden tekijälahjakkuuksien nerokkaimpia uutuuksia, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. Festivaali esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia. Juhlavuonna esitetään myös aiempaa enemmän lyhytelokuvia.


Vuonna 1988 perustettu tapahtuma juhlii elokuvataidetta ja esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia.

Festivaali täydentää pääkaupungin elokuvatarjontaa tuomalla teattereihin ajankohtaisia elokuvia, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. R&A:n ohjelmisto koostuu sekä tunnettujen että tuoreiden tekijälahjakkuuksien nerokkaimmista uutuuksista. Ohjelmisto on alkuvuosien Aasia-painotuksesta laajentunut käsittämään elokuvahelmiä kaikilta mantereilta. Festivaalin ideologisina oppi-isinä loistavat ainakin Wong Kar-wai, Spike Lee,Peter Greenaway, Gaspar Noé, John Woo, David Cronenberg, Takeshi Kitano, Todd Solondz, Takashi Miike sekäHayao Miyazaki. Nämä nimet löytyvät toistuvasti festivaalin ohjelmistosta ja kiinnostavat yleisöä vuosi – ja vuosikymmen – toisensa jälkeen.

Kaikki festivaalin elokuvat 

R&A:n Lastenlauantai tarjoaa kattauksen eurooppalaista animaatiota lauantaina 23.9. klo 11 Korjaamon Vintillä. Tapahtumaan vapaa pääsy.


Leffabrunssi sunnuntaina päättää festariviikon Korjaamo-Kinon aularavintolassa. Tilaisuudessa nähdään tuoreita lyhytelokuvia Islannista, Ruotsista ja Tanskasta. Brunssi alkaa su 24.9. klo 11, elokuva viereisessä Korjaamon Kulmasalissa klo 12.30. Samalla lipulla pääset brunssille ja elokuvaan, hinta on 25 €.


Festivaalin keskustelut löytyvät festivaaliklubeilta Dubrovnikista, Gloriasta ja Korjaamolta 20.-23.9. Yle Areenassa.


19.9. klo 17 Dubrovnik (Yle Areenassa 20.9. klo 20.00)
R&A-keskustelut: Sankareita!
Vapaa pääsy
Onko 1980-luvulla syntyneillä elokuvantekijöillä yhteistä nimittäjää? Millaisia sankarikuvia heidän elokuvansa tarjoavat? JP Pulkkisen vieraana Dubrovnikin lavalla ovat 34-vuotiaat Hannaleena Hauru ja Jesse Haaja ja 32-vuotias Terje Toomistu.


Jesse Haajan Rendel on supersankarielokuva, jonka tapahtumapaikkana on pimeänä hehkuva, laittomuuden hallitsema Mikkeli. Haajan luoma Rendel-hahmo on perua lapsuuden pienoisfiguuriharrastuksesta. Kolme vuotta sitten Haaja herätti hahmon henkiin tietokoneohjelmalla ja syntyi suunnitelma elokuvasta. Kahden vuoden työprosessin jälkeen Rendel rankaisee konnia valkokankailla. Ensi-ilta on 22.9.


Hannaleena Hauru on ennen ensimmäistä pitkää elokuvaansa ohjannut ison joukon lyhytelokuvia, joista tunnetuin on vuonna 2014 tullut Säälistäjät. Aamulehden artikkelin pohjalta liikkeelle lähtenyt elokuva kertoo työvoimatoimiston naisista, jotka tarjoavat sääliseksiä syrjäytyneille nuorille. Tarkoitus on ehkäistä tulevia joukkosurmia.
“Jos Auvinen, Saari tai Breivik olisivat saaneet vähän seksiä ja edes välillä jonkun tyttöystäväkseen, kenestäkään heistä ei olisi tullut joukkomurhaajaa”, Aamulehden Markus Määttänen kolumnoi.


Haurun esikoispitkä Lauri Mäntyvaaran Tuuheet Ripset kertoo kahdesta kapinallisesta nuoresta naisesta, joiden kapina ei jää puheen asteelle. Heidän maalitaulunaan on rakkauden keinotekoisuus, joka ilmenee erityisesti nykyajan hääseremonioissa. Sadun ja Heidin ensimmäinen maalitaulu ja Haurun elokuvan lähtölaukaus onkin häiden sabotointi.


Soviet Hippies -dokumenttielokuva oli sen ohjaajalle, virolaiselle Terje Toomistulle kuuden vuoden matka. Neuvostoliiton epäviralliseen historiaan kuuluu kuusikymmenluvulla syntynyt maanalainen hippiverkosto, jonka veteraaneja Toomistu kaivoi esiin. Soviet Hippies seuraa partasuisia neukkuhippejä nykypäivässä, samalla se näyttää ennennäkemätöntä arkistomateriaalia, huikeita animaatioita ja juurevaa neukkurokkia. Verrattuina läntisiin hippeihin, neukkuhipit ottivat paljon suurempia riskejä, sillä miliisit ja KGB pitivät jo pelkästään liian pitkiä hiuksia valtionvastaisuuden merkkinä. Vuoden 1971 hippien joukkopidätykset loivat pohjan kesäkuun ensimmäisenä päivänä järjestettävälle vuosittaiselle kokoontumiselle. Soviet Hippies seuraa Moskovassa 2016 järjestettyä liikuttavaa jälleennäkemistä.


21.9. klo 17.00 Gloria (suora lähetys Yle Areenassa)
R&A keskustelut: Valokeilassa Pilou Asbaek
Liput täältä!
Tanskalaisen elokuvan ja televisiosarjojen laadun keskeinen tekijä ovat näyttelijät. Vallan linnake -sarjan kautta tunnetuksi tullut näyttelijä on viime vuosina nähty sellaisissa kansainvälisissä suurtuotannoissa kuin Game of Thrones ja Ghost in the Shell. Hän on näytellyt Luc Bessonin ja Zhang Yimoun suuren budjetin elokuvissa, mutta myös Tobias Lindholmin intiimeissä draamoissa. Asbaek esiintyy myös Arto Halosen ensi vuonna ensi-iltaan tulevassa elokuvassa Guardian Angel. Nordic Flair -palkintoa vastaanottamaan tullut Pilou Asbaek kertoo JP Pulkkisen haastattelussa urastaan.


22.9. Klo 17.00 Dubrovnik (Yle Areenassa klo 20.00)
R&A-keskustelut: Punk ja yäk
Vapaa pääsy
Punk-muusikkoja, seksityöläisiä ja teini-ikäisiä islantilaisia. Dokumenttielokuvat Kovasikajuttu ja Tokasikajuttu kertovat Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeen värikkäistävaiheista. Puhtaus ja Vaara -dokumentissa pureudutaan seksityöläisen klassiseen ammattiin, josta monella on paljon luuloja mutta vähemmän tietoa ja ymmärrystä. Heartstone on Pohjoismaiden Neuvoston elokuvapalkinnon islantilaisehdokas, kasvutarina, jossa islantilaisteinit viettävät ratkaisevaa kesää. JP Pulkkisen haastattelussa Dubrovnikin lavalla ovat Jukka Kärkkäinen, Elina Talvensaari ja Gudmundur Gudmundsson.


23.9. klo 18.00 Korjaamo (suora lähetys Yle Areenassa)
R&A-keskustelut: Tyyntä Myrskyn jälkeen
Liput täältä!
Kaarina Hazard ja Leea Klemola ovat luoneet tulevaisuuden, jossa mikään ei ole kuten ennen ja jossa tunteet ottavat vallan. Myrsky on sortanut infrastruktuurin, uusia rakenteita ei ole, ja yhteiskuntaa liikuttava voima on ruumiillinen rakastuminen, joka iskee arvaamatta varsinkin miehiin. Mitä pitäisi ajatella virkavallasta, joka ei hallitse itseään, muun muassa sitä selvittää Maria Pettersson keskustelussa Hazardin ja Klemolan kanssa.


http://hiff.fi/


 
Helsinki

HSL Reittiopas opastaa perille julkisilla. Syötä oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.