Ovatko hyönteiset tulevaisuuden ruokaa?
Moni hieraisi silmiään, kun viime keväänä uutisoitiin, että YK:n maatalousjärjestö FAO kehotti raportissaan ihmisiä hyödyntämään tulevaisuudessa hyönteisiä proteiinin lähteenä. Syitä tähän ovat mm. hyönteistuotannon ekologisuus ja taloudellisuus muuhun lihantuotantoon verrattuna.
Hyönteissyönti ei kuitenkaan ole uusi asia, sillä arviolta 2 miljardia ihmistä hyödyntää jo nyt hyönteisiä ravintona – ja vielä suurempi osa tulee nauttineeksi niitä tietämättään esimerkiksi jauhojen ja suklaan mukana. Hyönteisravinnon (tietoinen) syöminen länsimaissa on toistaiseksi kuitenkin olematonta.
Voisivatko hyönteiset löytää tiensä tulevaisuudessa myös suomalaisten ruokapöytiin? Miksi hyönteisiä kannattaisi syödä? Tulisiko hyönteisfarmeista uutta työtä Suomeen? Miltä hyönteisruoka näyttää? Tule Kääntöpöydälle ottamaan selvää!
Vieraina 22.8.2014
Klo 17:30
Lena Huldén, hyönteistieteilijä
Santtu Vekkeli, keksijä ja hyönteisyrittäjä
Leena Putkonen, ravitsemustieteilijä
sekä klo 18:30 hyönteiskokkailunäytös ja hyönteisesittelyä Ravintola Ötökän ja
Koiramies-blogin kirjoittajan Topi Kaireniuksen johdolla
Kääntöpöydän kaupunkiviljelykahvila myy herkkuja ja virvokkeita klo 17.00 alkaen.
Tervetuloa!
Paikka: Kääntöpöytä, Pasilan vanhat veturitallit, Tallikatu (www.kaantopoyta.fi)
PURA RUOKAMYYTIT KÄÄNTÖPÖYDÄLLÄ
Dodo:n Haarukanjälki-hanke järjestää Kääntöpöydällä kesäkaudella 2014 keskustelu- ja työpajasarjan, jossa otetaan haltuun globaalin ruokaturvan kiemurat: millaisia innovatiivisia vaihtoehtoja löytyy nykyiselle ruokajärjestelmälle? Miten ruokaa tuotetaan tulevaisuuden kaupungeissa, joissa jo nyt suurin osa maailman ihmisistä asuu?
http://www.haarukanjalki.org
https://www.facebook.com/events/541394565988483/?ref_newsfeed_story_type=regular
Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.
Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana |
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin töiden takana |
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä |
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan |
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä |
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi |
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat? |
Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa |
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla |
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike |
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun |
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan |
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä |
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa |
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä |
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille |
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää |
Suksiasioiden asiantuntijaliike löytyy Haagan sydämestä |
Ryoji Ikeda tarjoaa datailotulitusta kaikille aisteille |
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku |
Tähtitaivasta pääsee ihailemaan Kaivarin talvisissa illoissa |
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen kevätkaudella |
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla |
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen |
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla |
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä |
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri |
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet |
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata |
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään |
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan |