Lapsiperheille

Koko perheen American Car Show 😍🙌🎉 

Pääsiäisviikonloppu 2025 | Messukeskus, Helsinki

Suomen monimuotoisin erikoisajoneuvonäyttely on hauska tapahtuma, jossa saman katon alle kokoontuu kaikenikäisiä ajoneuvoharrastajia.

Alle 7 v. lapset pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi lipun ostaneen huoltajan seurassa!

  • Lastenkierros kartalla

    American Car Show'n lastenkierroksen tavoitteena on rohkaista lapsia osallistumaan aktivoivaan ja kehittävään toimintaan. Lastenkierroksen kartan avulla perheenjäsenet pääsevät seikkailemaan koko näyttelyn läpi hauskalla tavalla! American Car Show’hun kannattaa tulla koko perheen voimin.

  • Tähtihetkiä lapsiperheille

    Listaukseen on poimittu huolella valittuja kohteita, joissa näytteilleasettajat tarjoavat erilaista osallistavaa toimintaa. Näyttelyosioihin sisältyy itsessään jo kaikenlaista ihailtavaa, sillä American Car Show'ssa kaikenikäiset pääsevät kokemaan luovuuden kirjon ja moninaisuuden.

  • Palveluja perheen pienimmille

    Helsingin Messukeskuksen Ylägalleriassa sijaitsee lastenhoitohuone, josta löytyy lapsille wc, vaipanvaihtoalue ja mikroaaltouuni. Rajoitetusti lainattavissa olevat lastenrattaat löytyvät sisäänkäynneiltä, ja vaunuparkki on lastenhoitohuoneen läheisyydessä.

Tähtihetket lapsiperheille 2024

Upeita musiikkiartisteja päälavalla 🌟 

Halli 6 tarjoaa näköalapaikan, jossa voit todistaa tämän hetken nousevien suomalaisartistien esiintymisiä. Vuonna 2024 EETSI, Sara Bee, HUGO ja Jami Faltin tarjoavat varmasti viihdyttävät show’t!

Elämysauto Välkky x Custom Truck Show 🥰

Kirjaston elämysauto Välkyssä on mahdollista lukea autoaiheisia kirjoja ja lainata niitä Helmet-kirjastokortilla kotiin luettavaksi. Lapset pääsevät värittämään värityskuvia, jotka heräävät henkiin.

Välkyn esittelijät ovat paikalla: perjantaina klo 10-16 ja sunnuntaina klo 11-18. Lauantaina autoa voi ihailla ulkoapäin.

FHRA Juniors -alueen reaktiokisa 🚦

Kiihdytyskisoissa käytettävillä lähtövaloilla, eli "kuusella", voi haastaa reaktiokisassa kilpakuljettajan tai kaverin. Paikalla myös kiihdytysajon juniori-kuljettajia kertomassa harrastuksestaan.

Ajosimulaattorit tutustuttavat vauhdin hurmaan 👌 

Tule kisaamaan ja testaamaan ratin pyöritystä Motorsport-näyttelyyn, josta löytyy esimerkiksi Secto Rally Finland - eSport simulaattorikisa. Yleisön vapaassa käytössä 4 simulaattoria.

SLAM! Wrestling -ammattilaispainia 🤼‍♀️

Päälavan välittömässä läheisyydessä on mahdollisuus päästä katsomaan, kuinka ammattilaispainijat monesta eri maasta ottavat mittaa toisistaan.

Inspiraatiota perheen täyssähköauton tuunaukseen ✨ 

Tuning Car Show’sta löytyy Tesla Model 3, joka on kokenut varsinaisen muodonmuutoksen. Haluaisitko kulkea harrastuksiin vähän eri tavalla? Täällä maalipinnat säihkyvät mitä kirkkaimmissa väreissä.

Istahda kilpa-autoon ja tunne olevasi kuski 🤩 

Motorsport-näyttelyssä on mahdollisuus päästä istahtamaan vaikkapa tuhathevosvoimaisen kilpa-auton ohjaamoon. Tämä jos jokin on mieleenpainuva muisto sekä lapsille että aikuisille. Miltä näyttää ohjaamossa? Käy itse kokemassa Valtonen Motorsport -osastolla. 

Digitaalinen autorata 🙌 

Digitaalinen sähköautorata on ajettavissa Wera Tool Rebels osastolla hallissa 6. Tervetuloa kisaamaan, voit voittaa Wera tuotepalkintoja!

Päänäyttelyssä värien harmoniaa 🎨 

Käy kurkkaamassa kuinka amerikkalaiset erikoisautot, klassikot, kustomit, muskeliautot ja hot rodit ovat saaneet pintaansa mitä ihanimpia värejä. Mikä on sinun suosikkisi? Muista äänestää sitä People’s Choice -äänestykessä! 

Auton koristelunäytös ✒️ 

Arctic Pinheads järjestää tapahtuman yhteydessä Pinstriping-kurssin jäsenilleen Hot Rod Art –osastolla hallissa 6. Paikalla on piirustusmalli, johon sunnuntaina kurssilaiset tekevät tekstejä ja muita koristeita näytösluontoisesti. 

Pursuatko luovuutta ja taitoa? 🛵 

Mopo Tuning -näyttely esittelee nuorten rakentajien värikästä ja villiä osaamista. Näyttelyssä on paljon erilaisia ja huomiota herättäviä mopoja, millaisen sinä haluaisit rakentaa? 

Miltä tuntuu formulan ratissa? 🏎 

Tampere Formula Students tuo paikalle tfs18-auton runkoon rakennetun simulaattorin. Katso videolta, miltä se näytti 2023 - klikkaa tästä!

Pääkallobongaus 💀

MC Heaven on paikka, jossa voit ihailla ja kokea upeita moottoripyöriä eri aikakausilta. Kuinka monta pääkallokoristetta löydät näyttelystä? Bongatkaa perheen kanssa yhdessä! 

Testaa miten venttiilikoppa kulkee kilparadalla 🎢 

Venttiilikoppakilpailuissa ajetaan auton venttiilikopista tehdyillä kilpa-autoilla. Koppa Cup Venttiilikoppa Autokilpailu -pidetään sunnuntaina, mutta muina päivinä osastolla on lajiesittelyä jonka yhteydessä halukkaat voivat testata ajokkeja. 

Tee vaikutus pienoismallinäyttelyssä 🛻 

Miltä kuulostaisi oma pienoismallisi näyttelyesineenä? Sekin on mahdollista! Pienoismallinäyttelyyn osallistuminen on ilmaista - Klikkaa ja lue lisää.

Kurkkaa pääsetkö rekan ohjaamoon? 🚛  

Custom Truck Show on yksi lasten suosikkipaikoista, sillä sieltä löytyy ne suurimmat näyttelyesineet eli raskaat ajoneuvot. 

Miltä tuntuisi maalata autoa? 🪄 

Olisiko sinusta ajoneuvoalan ammattilaiseksi? Käy kokeilemassa hallissa 6 Stadin ammattiopiston työkalutunnistustaulua, maalaussimulaattoria ja testeriväylätaulua, niin saat tuntumaa ajoneuvoalan eri työtehtäviin! 

Artisteja, elämyksellisiä autoja…

…ja paljon muuta!

Lastenkierros

American Car Show –tapahtumakokonaisuudessa jokaisella lapsivieraalla on mahdollisuus vaikuttua luovuuden monimuotoisuudesta. 

Lastenkierroksen tavoitteena on saada lapset käyttämään aikaa johonkin aktivoivaan tekemiseen, kuten harrastuksiin. Leikki on lasten tärkein harrastus ja lisähyötynä se antaa usein samanhenkisiä kavereita. 

Tärkeintä on, että harrastusten kautta niin lapset kuin aikuiset voivat löytää omat vahvuudet, joka on tärkeä osa itsetunnon rakentumista ja kohentumista. Harrastusten positiiviset vaikutukset ulottuvat jokaiselle elämän osa-alueelle. 

Oheisohjelma

Nykymuodossaan American Car Show sisältää myös runsaasti lapsille ja nuorisolle suunnattua sisältöä.

Päälavalla nähdään musiikkiesityksiä, jonka lisäksi tapahtumassa on nähtävillä amerikkalaistyyppistä ammattilaispainia.

American Car Show’n oheisohjelma käsittelee myös ajankohtaisia ja kiinnostavia aiheita, jotka liittyvät tapahtumakokonaisuuden eri teemoihin. 

Näyttelykokonaisuuden oheisohjelma toteutetaan yhteistyökumppaneiden ja näytteilleasettajien kanssa, joiden omilta osastoilta löytyy erilaista osallistavaa ohjelmaa.

>>> Katso aikataulut - klikkaa tästä!

Autonäyttelyiden kirkkain kotimainen tähti.