HJK:n karsintataival Mestarien liigaan päättyy, europelit innostavat futisfaneja

Suomalainen jalkapallo on tänä vuonna noussut parrasvaloihin kirkkaammin kuin miltei koskaan ennen, etenkin Suomen maajoukkueen siivittämänä. Historiallisten EM-kisojen jälkeen myös seuratasolla eletään jännittävää aikaa, kun kilpailu paikoista eurooppalaisiin kilpailuihin käy kovana. 

Veikkausliigaa dominoiva Helsingin jalkapalloklubi pelasi Mestarienliigan toisen karsintakierroksen ottelut Malmö FF:ää vastaan. Ruotsin suurseura vei otteluparista voiton, HJK:n vakuuttavasta, Töölössä tasapeliin yltäneestä pelaamisesta huolimatta. Klubin haaveet Mestarien liigasta haihtuivat, mutta kamppailu jatkuu Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Klubin kauden ehkä merkittävimpään europeliin oli saapunut vaikuttava yleisömäärä. HJK:n fanikatsomossa, Klubibäädyssä, laulettiin asiaan kuuluvalla innolla valkoiset paidat ennalta suunnitellusti päällä. Katsomon hieno tunnelma sai ottelun tuloksesta huolimatta kiitoksia niin katsojilta kuin pelaajiltakin.

Eurooppalaisista turnauksista merkittävin ei tänä vuonna ole enää suomalaisjoukkueiden tavoiteltavissa, mutta Eurooppa-liigan sekä historiansa ensimmäistä kertaa pelattavan Konferenssiliigan suhteen toivoa vielä riittää. KuPS ja FC Honka pelaavat edelleen Konferenssiliigan, eurooppalaisten seurajoukkueiden kolmannen tason kilpailun paikoista. HJK kohtaa Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella azerbaidžanilaisen Neftçi Baku PFK:n. Otteluparin toinen osio pelataan Töölössä Bolt Arenalla 12.8.

Jaa tämä artikkeli