Japanilainen Yuichiro aikoo kuolla Black Flag-bändipaita päällään

Yuichiro Tamaki, japanilainen maalaaja ja silkkipainotaiteilija on vuodesta 2015 lähtien elänyt hardcore punk -yhtye Black Flagin bändipaidassa. Hän julkaisee Instagramiin päivittäin kuvan itsestään vuonna 1984 ilmestyneen ”My War” -albumin kansikuvalla koristeltu paita päällään. Jo yli kuusi vuotta kestänyt projekti on kaukana lopustaan, joka Yuichiron itselleen asettamien ehtojen mukaan voi tapahtua vain kahdella tavalla: hän joko menettää itsensä tai kuolee.

Yuichiro julkaisi vuonna 2017 kuvakirjan, joka jo silloin sisälsi 730 kuvaa taiteilijasta ”My War” -paita yllään. Kuvakirjaan sisältyy myös yksinkertainen selostus projektin ehdoista. Karkeasti suomennettuna:

<Säännöt>
I. Käytä ”MY WAR” designia päivittäin
II. Jätä kuva päivittäin todisteeksi
<Lopetustapa>
Ⅰ. Itsensä menettäminen
Ⅱ. Kuolema

Paitojen printit ovat Yuichiron ite painamia, silkkipaino on hänelle muussakin taiteessa ominainen metodi. Ensimmäisessä kuvassaan Yuchiron käyttämä paita on sininen, kuten My War -levyn, hardcore punkin klassikon kansikin. Vuosia myöhemmin konseptitaideteosta on vaikea mieltää Black Flag -aiheiseksi, vaikka levyn kansi on edelleen sen kenties keskeisin osa.

Yuichiro luo MY WAR -projektinsa ohella muutakin taidetta, hyvällä menestyksellä. Taiteilija päivittelee muun muassa Twitteriin toisista töistään, joiden äärellä hän työskentelee My War -paita päällään. Elämän mittainen taideteos on taiteilijalle aina läsnä, jolloin paidan printti itsessään jää teoksessa toisarvoiseksi sen toistuvuuden ja sääntöjen asettaman absurdiuden ohella.

Projektin ensimmäinen kuva, 2015
Vauhdikas asusteratkaisu, 2021

Yuichiron My War-projektia voi seurata Instagramissa tililtä @mywar_yuichiro. Taiteilijan muita töitä löytyy tililtä @hart_yuichiro sekä yuichirotamaki.com Tumblr-sivustolta. 

Jaa tämä artikkeli