Pasta revisited – pastasipsit italialaisittain

Jos olet tehnyt hyvää pastaa, sinun kannattaa kokeilla tätä. Helppo naposteluherkku valmistuu kätevästi kodin

Ensin pastat keitetään, maustetaan huolella ja lopuksi grillataan joko trendikkäällä ilmafriteerauskoneella (air fryer) tai sitten perinteisesti uunissa paistaen.

Valita keitetty pasta ja mausta. Mausteina hyviksi todettuja ovat esimerkiksi oregano, valkosipulijauhe ja parmesaanijuustoraaste. Lisäsäväyksen sipseihin saat chilikastikkeella tai vaikka etikalla!

Pastasipsit uunissa – ohje

Sipsit:
Keitä pasta. Pasta voi olla mitä tahansa pastaa (penneä, fusillia, farfallea tai rigatonia).
Valuta keitetty pasta ja sekoita sekaan oliiviöljyä. Lisää haluamasi mausteet ja sekoita.
Paista uunissa n. 17-20 minuuttia tai air fryerissa 10-12 minuuttia 200 asteessa. Uunissa voit heilauttaa pastoja kerran pari saadaksesi kauttaaltaan rapeutuneet sipsit.

Dippi:
Voit tehdä haluamasi dipin, kuten mihin tahansa sipseihin. Dipin pohjaksi käy niin kermaviili, kuin turkkilainen jogurttikin. Sweet chili -kastike antaa maukkaan säväyksen jogurttiin sekoitettuna.

Tarkempi englanninkielinen resepti löytyy täältä:
https://cookingwithayeh.com/pasta-chips/

Jaa tämä artikkeli