Tästä kaupasta löytyy makeaa joka makuun

Hyllyissä valikoimaa riittää

Ovi on avoinna ja tavaraa kannetaan sisään. Punavuorelainen kivijalkakauppa Fredan ja Merimiehenkadun kulmassa on makeisten ystävien keidas ja alueen lasten suosikki. Karkkikauppa Roobertin Herkkuun tullaan toki ostoksille kauempaakin. Se on monipuolisen karkkivalikoiman omaava erikoiskauppa, jollaisia ei enää katukuvassa juuri näe.

Asiakkaiden suosikki on vanhempien kultainen lepotuoli. Siihen voi istahtaa sillä aikaa, kun lapset valikoivat lempparikarkkejaan.

Sisarukset Marja Ahlavuo ja Martti Koskela ovat pitäneet kauppaa Fredalla vuodesta 2014 alkaen.

Marja ja Martti seuraavat herkkukaupallaan isoäitinsä jalanjälkiä. Myös kaupan nimi kunnioittaa esikuvaansa. Sisarusten isoäiti Helinä Koskela piti aikoinaan herkkupuotia Iso Roobertinkadulla 1960-luvulta aina 80-luvun lopulle. Valikoima oli tuolloin hedelmiin, kahviin ja muuhun päivittäistavaraan painottuvaa. Loppuaikoina kauppaan tuli enemmän makeisvalikoimaa. Tätä konseptia jälkipolvi nyt jatkaa.

Hyllyt notkuvat erilaisia karkkeja, suklaata, salmiakkia, marmeladia ja toffeeta. Hyllyissä on siistissä järjestyksessä eri kokoisia, muotoisia ja monen värisiä pakkauksia.

Suurin osa hyllyissä näkyvistä tuotemerkeistä on tavikselle tuntemattomia, eikä niitä löydy markettien karkkiosastoilta.

Salmiakki on monen suomalaisen suosikki. Muualla maailmassa sitä usein vieroksutaan.

Tutut salmiakkijauhot, kuten pohjalainen Pyöröö Puluveri löytyvät hyllystä. Lisäksi löytyy muitakin salmiakkituotteita, kuten saman valmistajan Ärjysalmiakki.

Väkevää salmiakkilakritsia näkee paljon pohjoismaissa ja Islannissa.

Ruotsalainen ’Svenskjävlar’ on valmistajansa mukaan ”maailman suolaisinta lakritsia”. Se sai inspiraationsa Haupt Lakritsin perustajan lomaillessa Islannissa.

Jelly Belly -karkkihylly

Mikä on karkkien suosikkimaku?

Monella on oma arvauksensa siitä, mitä karkkia halutaan ja himoitaan eniten. Jokaisella meistä on tietysti omat suosikkinsa. Onko suosituin maku suklaa, lakritsi, toffee vai salmiakki?

Vastaus voi yllättää, mutta se on loppujen lopuksi looginen. Hedelmäkarkit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan halutuin ja ostetuin karkkimaku, kertoo Marja Ahlavuo.

Karkkia kannattaa syödä joka päivä!

Marja Ahlavuo,  Roobertin Herkku

Karkkikaupassa käy asiakkaita joka lähtöön. Yksi asiakasryhmä ovat lähialueen Punavuoren ja Eiran asiakkaat. Näille alkuperä ja tietty valmistaja voivat olla ehdottoman tärkeitä makeisten valinnassa, eikä hinta ole tällöin määrittävä tekijä.

Irtomakeisten valikoima kaupassa on melkoinen
Roobertin Herkku -karkkikaupasta Fredalla on tullut jo jonkinlainen ilmiö omassa genressään.

Mistä aiheesta haluaisit lukea? Vinkkaa siitä meille info(at)stadissa.fi.

Jaa tämä artikkeli