Ylijäämäolutta hienoissa puitteissa – kohtuuhintaan

Punavuoresta Isoroban kupeesta löytyy kiinnostava yllätys oluiden ystäville. Kyseessä on hävikkiolutta myyvä pubi, joka on tiettävästi vielä ainoa laatuaan Helsingissä.

Ravintola on ulkoa ja sisältä kuin mikä tahansa trendikäs olutravintola.

Korkeassa tilassa avaruutta riittää ja tyylikäs seinämaalaus tervehtii sisään portaita alas laskeuduttaessa. Erillisessä siivessä löytyy lisää tilaa. Siellä on myös oma huoneensa peleille. Valikoimissa on kaksi retro-flippereitä ja fussball-peli.

Oluet tulevat useilta eri tuottajilta ja maahantuojilta. Koska ylijäämä-oluet ostetaan edullisemmin ja ne myös myydään kuluttajille normaalia huokeampan hintaan.

Myytävät erät ovat voineet vaurioitua kuljetuksessa tai ovat muuten myymättä jäänyttä ylijäämää. Hanaoluet maksavat 6,5 euroa, mikä on edullisempaa kuin useimmissa Kallion ravintoloissa. Hinnat liikkuvat pääosin 4-6,5 euron välillä.

Oluiden maussa ei kuitenkaan ole vikaa ja tarjolla on iso valikoima monien panimoiden tuotteita. Valikoimissa on ilahduttavan paljon pienpanimo-oluita.

 

”Kallein olut koko ravintolassa maksaa 7,5 euroa”
– sanoo ystävällinen myyjä tiskin takana

Pelihuoneesta löytyvät fussball ja flipperit. Tyylillä tuunattu pianokin löytyy ravintolasta.

Työntekijä kertoo, että ravintola on otettu hyvin vastaan paitsi opiskelijoiden, myös muiden paikallisten toimesta. Ylijäämäolutta myyvä hävikkioputravintola Kulmakippola löytyy Iso Roobertinkadun kupeesta Annankadulta.

Jaa tämä artikkeli