Aasiasta Suomeen rantautunut värikäs kuplatee on nuorten mieleen

Värikäs juoma näyttää hyvältä myös somessa

City Center Kaivokadulla kuhisee läpikulkijoita. Keskusaukion K1 alatasolle on rantautunut täkäläisittäin eksoottisen oloinen juomakioski. Chatime on kuplatee-ketju, joka tarjoaa kookkaita ja näyttävän värisiä juomia. 

Yrittäjä Tao Liu on kertoo, mistä kuplateessä on kysymys. Hän on kotoisin Taiwanista, mutta asunut jo ptkään Suomessa.

Kuplatee (Bubble Tea) on taiwanilainen maito ja tee-pohjainen makea juoma. ”Teen pohja on pääosin mustaa teetä ja maitoa. Makuja on iso variaatio.” – kertoo Tao

Juoma sisältää nimensä mukaisesti ”kuplia”, hyytelömäsiä helmiä, jotka on tehty kassava-kasvin juuresta uutetusta tärkkelyksestä. Lisäksi teehen saa purtaessa hauskasti poksahtelevia marjamaisia makuhelmiä. Pilli on normaalia paksumpi, jotta helmet ja hyytelöt mahtuvat mukaan.

Makeammat juomat ovat nuorempien suosiossa. Makeutuksena voidaan käyttää sokeria, hunajaa ja erilaisia makusiirappeja. Lopputuloksena tuleekin usein värikäs ja eksoottisen näköinen juoma. 

Moni on maistanut juomaa matkaillessaan Aasiassa tai muualla ulkomailla. Useimmissa metropoleissa kuplateetä on ollut tarjolla jo pitkään. Moniväristä ja arvoituksellisen näköisiä palloja sisältävää juomaa on hauska jakaa somessa.

Kuplatee on erityisesti lasten ja nuorten makuun

Juomasta pitävät eniten lapset ja ne jotka jo tuntevat juoman. Vanhemmat ikäluokat ovat vielä hieman ennakkoluuloisempia tämän aasialaisen herkkujuoman suhteen.

”Monilla vanhemmilla ihmisillä on vielä hieman ennakkoluuloja juomaa kohtaan” -nauraa Tao 

Tao Liun Chatime -kuplateekioskissa valikoimaa riittää moneen makuun. Kioski sijaitsee Citycenterin Lidliä vastapäätä. 

Chatime, kuplateekioski
Citycenter K1 kerros

https://chatime.fi/

https://www.instagram.com/chatime_finland/

Mistä haluaisit lukea jutun? Vinkkaa siitä meilillä info(at)stadissa.fi.

Jaa tämä artikkeli

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *