Monien rakastama Day sisustusliike sulki ovensa Bulevardilla

Sisustusliikkeen sulkeminen antoi tilaa uudelle projektille - uusissa maisemissa

Elokuussa sisustusliike Dayn ikkunoissa näkyneet ”loppuunmyynti” -tarrat olivat haikea näky ohikulkijoille.

Day oli tuttu maamerkki Bulevardin ja Fredan kulmassa ja piristi ohikulkijoita iloisella värikkyydellään. Kauppa ehti palvella samassa tutussa paikassa kunnioitettavat 28 vuotta. Se myi monipuolisesti sisustustuotteita tekstiileistä ja tyynyistä pieniin huonekaluihin, peileihin ja lamppuihin.

Sulkemisen takana ei ole sen kummempaa draamaa, vaikka haikeaa Dayn tarinan päättyminen Bulevardilla olikin. Yrittäjäpariskunta Nina Rantanen ja Pasi Sivonen kertovat, että liikkeen lopettamiseen vaikutti moni asia. Suuri tekijä on pari vuotta sitten perustettu hotelli- ja ravintolakohde Lapin Saariselällä.

Kun Lapin lomaresorttia oli ehditty pyörittää kaksi vuotta, tuli eteen valinta kahden intohimon välillä. Uuden lomakohteen rakentamisen ja sitten pyörittämisen vaatima aika, pitkät välimatkat Lapin erämaiden ja Bulevardin välillä sekä liikehuoneiston yhtiöön suunniteltu putkiremontti tekivät lopulta päätöksestä helpon.

Edessä uusi ja tuntematon Lapin erämaassa 

Yhden lehden sulkeminen antaa tilaa uudelle. Yrittäjäpariskunnalla onkin edessään uuden matkan alku. Tällä kertaa Lapissa, kuvankauniissa Saariselän maisemissa.

Uusi projekti on ravintola ja hotellipalveluita tarjoava Aurora Queen Resort Saariselällä. Sen kohdistaa palvelunsa suosittuun revontulimatkailuun ja tarjoaa muitakin Lapin elämyspalveluita moottorikelkkasafareineen ja lumikenkäkävelyineen. Esteettömän näkymän taivaalle tarjoavat lasiseinäiset ”iglut” ovat täysin varusteltuja huoneistoja, joissa voi majoittua mukavissa oloissa ja ihailla näyttävää revontulten leikkiä yötaivaalla.

Ekologisuus on uudessa kohteessa tärkeässä roolissa. Perustajat halusivat hyödyntää uutta teknologiaa ja rakennusten lämmitys hoituu maalämmön avulla. Paksuilla kolmikerroslaseilla vuoratut iglut pysyvät siksi mukavan lämpimänä yli 30 asteenkin pakkasilla.

Uudessa projektissaan ollaan täysillä mukana. Pariskunta kertoo tekevänsä jopa 15 tuntisia päiviä talvikaudella.

Tärkeää oli olla alusta asti mukana kaikissa toiminnoissa, nähdä vieraat ja kuulla palautetta. Samalla on kuultu tarinoita monenlaisia eksoottisia kohteita kolunneilta majoittujilta eri puolilta maailmaa. Lappiin revontuli- ja elämysmatkalle saapuvat ovat usein kiertäneet maailmaa nähdeet paljon. Suomessa he voivat kuitenkin olla vasta ensimmäistä kertaa.

Parhaat ideat tulevat fiilispohjalta

Aiempaa kokemusta Lapista tai matkailustakaan ei pariskunnalla ollut. Idea lähti ajatuksesta, että tämä voisi olla seuraava kiinnostava juttu. Hotelliprojekti lähti liikkeelle jo vuonna 2017 kun Pasi piirsi ensimmäiset suunnitelmansa lasi-igluista. Kuten sisustusliiketoiminnassaan, myös uudessa projektissa on lähdetty luottavaisesti fiilispohjalta.

”Tämä oli hyppy tuntemattomaan. Kuitenkin luotettiin siihen että homma kantaa kun kaikki tehdään mahdollisimman hyvin.” -toteaa Pasi

Alussa yrittäjät pitivät suunnitelmansa pitkään salassa, koska halusivat sille työrauhan.

Sisustusalan ammattilaiset ovat hyödyntäneet osaamistaan uudessa kohteessa. Rakentamisessa lähes yhtä suuri työ kuin rakennusten pystytyksessä oli kaikissa pienissä yksityiskohdissa ja sisustuksen suunnittelussa ja tekemisessä. Detaljeissa ei ole oiottu ja ne on haluttu tehdä viimeistä piirua myöten huolella.

Ikoninen sisustuskauppa oli alansa ensimmäinen Helsingissä 

Rakastettu ja viimeiseen asti hyvin mennyt kauppa oli monen suosikki ja oman alansa pioneeri konseptillaan.

”Kun aloitettiin ei ollut olemassa mitään, mistä olisi ottanut mallia. Ei Lontoossa, Pariisissa eikä New Yorkissakaan” -kertoo Pasi yrityksen alkuvaiheista.

Vasta vuosia Dayn jälkeen on suomessa nähty samankaltaisia sisustusartikkeleita niin suurten ketjujen kuin pienempienkin liikkeiden valikoimissa.

Yhteistä taakse jäävässä lähes kolme vuosikymmentä kestäneessä projektissa ja uudessa kunnianhimoisessa matkailukohteessa onkin hyppääminen tuntemattomaan rohkeasti, unelmaansa uskoen. 

Saariselän maisemat ja ilta-aikaan revontulet avautuvat näyttävästi ikkunoiden läpi
Dayn yrittäjät Pasi Sivonen ja Nina Rantanen tutussa Bulevardin liikkeessään.

Yrittäjien uusi projekti ja lomakohde Aurora Queen Resort
https://www.auroraqueenresort.fi/

Day -sisustuskauppa
https://www.dayshop.fi/
Iglukuva:  Aurora Queen Resport

 

Mitä tapahtui? Onko jotain mistä haluaisit että teemme jutun? Vinkkaa siitä meilillä info(at)stadissa.fi. 

Jaa tämä artikkeli

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *