Ravintolapäivä

Ajankohdat:
la17.5.2014
Lisätietoa:
Ravintolapäivänä ravintoloita löytyy lähes kaikkialta keskustassa. Kuva: Jari Lam


Seuraava Ravintolapäivä luvassa LA 17.5.2014...

Ravintolapäivä on täällä taas! Kyse on yhden päivän karnevaalista ravintola- ja ruokakultturin puolesta. Suomessa alkunsa saanut, yksityisten ihmisten aloitteesta syntynyt tapahtuma kannustaa ihmisiä perustamaan väliakaisia ravintoloita yhden päivän ajaksi.

Kannattaa suosia lähiravintoloita naapurustossa ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Suurimmat pop-up keskittymät ovat yleensä Ruttopuistossa, Espan puistossa, Narinkkatorin kulmilla ja Karhupuistossa
.

Tässä suosituksia ja poimintoja edelliselle ravintolapäivälle (SU 16.2.) Helsinkiin:

Ydinkeskusta

Lämmintä khatsapuria, Kalevankatu 40
Myymme kuumia georgialaisia juustopiirakoita eli khatsapureja. Lisäksi tarjolla teetä, kahvia, mehua ja kakkua. Ota mukaan tai istahda hetkeksi pienessä toimistoon viritetyssä kahvilassa. klo 12-17

Vonkaleiden vonkale -keitto, Lasipalatsin aukio
Kuumaa lohikeittoa, ruisleipää ja huonoja vitsejä tarjolla Kampin sydämessä. Walkerstalon päässä Forumin ja Kampin kauppakeskuksien välimaastoon sijoittuva Vonkaleiden rafla tarjoaa takuuvarmasti herkullista ja maittavaa lämmikettä talviseen? (+1°C) päivään. Tulkaa rohkeasti kokeilemaan! Olemme avoinna noin 11.00-18.00 (tai kunnes kaikki soppa on jaettu).

Cafe Kapua, Kalevankatu 16
Café Kapua tarjoilee monipuolista ja hyvää brunssia Helsingin keskustassa. Ravintola toteutetaan lahjoituksilla ja tuotto käytetään kokonaisuudessaan Kapua-hankkeen kautta kehitysmaiden tytöille ja naisille. Tervetuloa kapuamaan apua herkuttelun ja hyvän seuran merkeissä! Klo 10-14.

FrozeN2, Uuden ylioppilastalon edusta
Uuden ylioppilastalon edusta peittyy usvaverhoon sunnuntaina nestemäisen typen alkaessa virrata vielä sulaan jäätelömassaan. Nestetypen lämpötila on huikeat -196 celciusastetta, minkä ansiosta jäätelö saadaan valmistettua hetkessä! Lopputuloksena syntyneestä jäätelöstä tulee entistä pehmeämpää ja samettisempaa. Klo 12-20.


 


Nikolai II, Kauppatorin kolera-allas
Nikolai II on kodikas ravintola-laiva joka sijaitsee kolera-altaassa, kauppatorin vieressä. Ravintolapäivänä tarjoamme Lohikeittoa ja vohveleita. Tarjoamme myös normaalin tapaan meidän laajan valikoiman juomia. Ravintolapäivän kunniaksi annoksemme ovat edullisempia ja mukaan otettavia! Lämpimästi tervetuloa! Klo 11-20.


 


Riistabaari, Halkolaituri Kruununhaka
Riistabaari tarjoaa Villisikaleipää, Hirvikeittoa ja Karjalanpiirakoita. Villisian niskaa on haudutettu yön yli uunissa, hirvikeitto on keitelty hartaudella ja karjalanpiirakat on itsetehtyjä munavoin kera. Lisaksi tarjoamme kahvia, teetä ja kuumaa marjamehua. Riistabaari sijaitsee halkolaiturissa, purjelaiva S/V Valborgilla. Aukioloaika on 11.00-17.00.

Teehuone Neula&Kuppi, Iso Roobertinkatu 41 A
Juo kuppi kohtuullisen hyvää teetä rentouttavat akupunktioneulat päässä. Kolmea laatua kiinalaista teetä ja suomalainen akupunkturisti joka laittaa asiakkaan päälaelle ns.kruunun eli sarjan akupunktioneuloja joilla on rentouttava ja mieltäkirkastava vaikutus. Kokeilunhaluisille. Klo 14-16.

Syriana, Ruttopuisto
Welcome to our Resturante table at ruttopuisto in bulevardi Helsinki, we are selling the original falafel with its original recipe, the falafel roll have : flat bread, home made hummus, fresh falafel, tomatoes, frish mint, tahina yogurt cucumber sauce, summak spice. Klo 11-19.

Metsä Pietarinkadulla, Pietarinkatu 12
Metsäisiä makuja. Tarjolla suppilovahverokeittoa, leipää ja puolukkajäätelöä. Kotiravintolan sienet on poimittu itse metsästä, leipä leivottu paikan päällä ja jäätelö tehty kotona. Mahdolliset voitot lahjoitetaan HelsinkiMissiolle lapsiperheiden tukityöhön. Klo 15-17.

Piiraspulikka, Mannarheimintie 44 (Töölönlahti)
Äiti ja tytär tarjoilevat kotitekoisia karjalanpiirakoita aidoista raaka-aineista ja kuumaa aroniamarjaluomumehua Töölönlahden rannassa. Haluamme auttaa ympäristöä voimaan paremmin. Tuothan oman mukin. Iso karjalanpiirakka munavoilla / Big Karelian pie with egg butter 2,5e ja Kuuma aroniamarjaluomumehu / Hot organic choke berry juice 1e. Klo 10-12.

Sukery, Museokatu 36
Jo toisen kerran museokadulla on tarjolla kakkua ja muita herkkuja. Juustokakut loppuivat viimeksi kesken joten kannattaa tulla ajoissa. Paikan päälle on mahdollista jäädä myös istumaan, mutta kuten viime kerralla: nopeat söivät hitaat. Paikkoja siis rajoitetusti. Kaikki herkut alle 5€ ja kahvikuppi 0,50€. Pidän puljua niin kauan auki kun herkkuja riittää. Tervetuloa vetämään Sukeriöverit :D.  Klo 13-24.

Itä-Helsinki

Food and Stories from Africa, Norkkokuja 17 A (Latokartano)
Kolmen ruokalajin buffet. Vegaaninen, osin raakaravintoa. Tarjoilemassa Shalin Suomi ry ja Helsinki African Film Festival. Klo 11-15. 0465998448

Hungary via Helsinki, Koetilankuja 2 H 57 (Viikki)
Oven baked pork sausages - Mild and spicy sausages made by us in Viikki! (L, G) Fried veggie balls or "fasírt" (V, L) Oven baked spicy potatoes w/ red onions (V, L) Braised red cabbage w/ apple, red wine vinegar (V, L, G) One hearty potion of main course: 8 EUR Curd cheese dumplings or "túrógombóc" w/ raspberry sauce (V, G optional, 3 EUR/3pcs)... Klo 12-17. 0445412546

Panimoravintola Pumppu, Hiihtomäentie 37 (Länsi-Herttoniemi)
Erätorin laidalla maukkasta ruokaa mutkattoman palvelun siivittämänä. Voit nauttia kolmen ruokalajin menun tai annoksia yksittäin. Koska olemme myös innokkaita oluen tekijöitä, panemme parastamme ja teemme päivää varten myös oman oluen - toki niin miedon, ettei anniskeluoikeuksia tarvita. Oluen ystäville näytämme, että ykkösolutkin voi olla reilusti humaloituna maukasta. Näitä eivät isot panimot halua tai osaa tehdä. Klo 12-16.

Superpullat, Pomeranssikuja 4 (Vuosaari)
Talvipäivän nautinnoksi tarjolla makoisia pullia ja lämmikkeeksi kaakaota sekä kahvia.Pullavalikoimissamme useampi herkullinen maku.Kahden lastentarhanopettajan pullapuodin erikoisuus on lapsille ja lapsenmielisille talvinen laulutuokio.(klo: 12.00, 14.00,15.00) Suuntaahan askeleesi Aurinkolahden Superpullille sunnuntaina.Käynti pomeranssikujan puolelta. Ulkotapahtuma. Klo 11-16.

Pohjois-Helsinki

Oulunkylän Ohukaisgrilli, Kivalterintie 23
Oulunkylän Ohukaisgrilli
tarjoilee perinteisiä ohukaisia 2e/kpl (3kpl/5e), tuorepinaattiohukaisia 2e/kpl (3kpl/5e) sekä shampanjaohukaisia 2e/kpl (3kpl/5e). Juomavaihtoehtoina grillipaikallamme on kahvia 1e, teetä 1e tai marjaisaa mehua 1e. Lapsille ja lapsenmielisille myymme folioilmapalloja 6e/kpl. Grilli avoinna klo: 12-16 tai kunnes 500 ohukaista on myyty. Kivalterintie 23 autopaikan takana pihagrillillä, Helsinki Tervetuloa! 0505906554


Ravintola Sisu, Koreankatu 2 (Toukola)
Tarjolla hodareita taivaallisen herkullisilla lisukkeilla (3/5 eur) sekä makeita herkkuja buffetista (5 eur). Myös kasvisvaihtoehto! Hauskanpidon kruunaa Peuhula, jossa on ohjelmaa lapsille. Klo 11-16.

Miikan & Lauran maja, Ristolantie 20 (Etelä-Haaga)
Miikan & Lauran maja avaa toista kertaa ovensa, ja tarjoilee herkullista, itse alusta asti tehtyä, pekonilla höystettyä hernekeittoa sekä suussasulavia laskiaispullia (joko hillolla tai mantelimassalla + kermavaahto). Mahdollisuus ostaa peruspullia myös mukaan/ syödä paikanpäällä. Menun hinta 5 € (sis. hernekeitto, laskiaispulla, kahvi/tee). Klo 11-16.

Skihütte am Hügelabhang, Mäkelänrinne 5 (Vallila)
Finnish Austria-lovers bring Après-ski atmosphere in the middle of Finnish winter. Come to enjoy some delicacies straight from the Alps: Kaspressknödelsuppe, Frittatensuppe, Apfestrudel and Sachertorte. The Skihütte is located in Vallila at 12:00-16:00.

Vallilan Vinttikahvila, Pernajantie 1B (Vallila)
Vallilassa vanhan kivitalon vintille aukeaa jälleen pieni tunnelmallinen kahvila, jossa tarjolla kahvin, kaakaon ja teen lisäksi erilaisia suolaisia piirakoita ja makeita leivonnaisia. Lista tarjolla olevista tuotteista ilmestyy ensi viikolla FB-sivuille. Vintillä ei ole lämmitystä, joten kannattaa laittaa lämmintä päälle:) Tuotteita on mahdollista ostaa myös mukaan. Klo 13-17.

Länsi-Helsinki

Casa Malta, Välimerenkatu 13 A (Jätkäsaari)
Jätkäsaaren yhteisötalo Maltan ovet avautuvat Ravintolapäivänä. Menu chili sin/con carne 5 e vastapaistetut munkit ja kahvi 2,5 e Kiertokävelyt myös yhteisötalon yläkertaan tasatunnein (13, 14, 15 ja 16). Klo 13-16.

Samovaari, Itämerenkatu 26 (Ruoholahti)
Venäläisteema, nakkiborssia, blinejä erilaisin täyttein, kuppikakkuja kahvia ja teetä asuintalon kerhohuoneella. Klo 12-17.

Cafe Vatun laskiaispulla buffet, Vattuniemenkatu 16b A 14 (Lauttasaari)
Tule ja tuunaa mieleisesi laskiaispulla! Täytevaihtoehtoina erilaisia hilloja ja maustettuja rahkoja, mantelimassaa, kermavaahtoa, mariannerouhetta ja vaikka mitä. Palanpainikkeeksi kahvia, teetä, kaakaota tai mehua. Ota Ravintolapäivänä varaslähtö laskiaistunnelmiin ja tule herkuttelemaan vastaleivotulla vehnäsellä. Loihdi unelmiesi pulla – vain mielikuvitus rajana. Klo 12-18.

Sopplunch / Soppalounas, Seurasaarentie 15 (Meilahti)
Välkommen på sopplunch ut i friska luften! Munksnäs flickscouter bjuder på varm soppa, fastlagsbullar och saft. Varmt välkomna med hela familjen! Tervetuloa soppalounaalle raikkaaseen talvisäähän! Munksnäs flickscouter tarjoaa lämmintä keittoa, laskiaispullia ja mehua. Klo 12-14.

Katso lisää ravintoloita kartalta (kirjoita karttan hakukenttään "Helsinki")


Helsinki

Pääkaupunkiseudun tapahtumissa sinut perille opastaa Reittiopas. Syötä lähtöosoite ja paina "Hae".

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.