BANNER2_ALT

Keskustan brunssit

Helsingin keskustassa brunssitarjontaa on yllin kyllin. Tässä keskustan alueen virallinen brunssilistaus.

Sokos Hotel Torni, Yrjönkatu 26
Tornin brunssi on runsas ja erityisesti kulinaristeille sopiva kulloiseenkin ajankohtaan teemoitettu brunssi. Brunssi tarjolla lauantaisin klo 12-13:30 sekä 14:30-16.00. 
Sokos Hotel Tornti

Dylan Marmoripiha, Keskuskatu 3
Alvar Aallon suunnittelemassa Rautatalossa sijaitseva avara kahvila tarjoaa brunssia. Lauantai- ja sunnuntaibrunssi klo 10.30-15.00. Dylanin tyyliin tarjolla laaja salaattipöytä, erilaisia lämpimiä ruokia, sekä vohveleita ja muita jälkkäreitä.
Dylan Marmoripiha


Krog Roba
, Pieni Roobertinkatu 1-3 ()

Näyttävissä tiloissa Pikku-Roban entisessä poliisilaitoksessa toimiva Krog Roba Kaartinkaupungissa kiven heiton päässä Espalta. Runsaan herkkubrunssin yksi erikoisuus on irtokarkkibuffet.
Brunssi on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.30–15.00. 
Krog Roba

Hävikkiruokaravintola Loop,
Lapinlahdentie 1 (Lapinlahden sairaala)
Hävikkiruoasta loihdittu brunssi sisältää runsaan buffetpöydän, keiton, keittiöstä tilattavan lämpimän brunssilautasen (liha/kasvis), kahvin, teen ja jälkiruokapöydän. Brunssia saa Lapinlahden entisen sairaalan tunnelmallisissa tiloissa viikonloppuisin klo 11-15. Erikseen teemabrunssit sekä joka kuun ensimmäinen viikonloppu vegaaninen brunssi. 

Ravintola Loop

Cargo Coffee
, Ruoholahdenranta 8 (Baanan päässä) 
Hauska konttikahvila Baanan Ruoholahden päässä. 
Aamiaiseen kuuluvat maukkaat puurot, tuoreet itse valmistetut supermehut, Johan & Nyströmin laadukkaat kahvit sekä teet ja Petitpas’n ranskalaiset leivonnaiset tuovat oikeanlaista energiaa päivään. Cargo tarjoaa aamiaista viikonloppuisin klo. 10:00-15. 
Cargo Helsinki 

img_2395

Brasserie Kämp, Pohjoisesplanadi 29
Luksustyylinen hieman hintavampi brunssi upealla (talvella lämmitetyllä) terassilla. Sunnuntaisin kaksi kattausta klo 12 ja 15.
http://www.brasseriekamp.fi/

Klaus K, Bulevardi 2-4
Sesongin mukaan vaihtuva kuukausittainen teema. Joka kuun ensimmäisenä viikonloppuna tarjolla 100% vegaaninen brunssi. Brunssi la-su klo 12-15. 
Klaus K

Block by Dylan, Eteläranta 18
Etelärannassa jugend-talossa sijaitseva Dylanin imperiumiin kuuluva ravintola. Viikonloppuisin vaihtuvia teemabrunsseja. La-su klo 10:30 -16.
BlockSandro Eira
, Tehtaankatu 34 D

Sandro Eirassa myös brunssia viikonloppuisin. Sandrossa painotetaan vegeä ja tehdään ruokaa innovatiivisesti sydämellä. Sandro Eiran brunssi la ja su 12-16. 
Sandro 

Fleuriste, Uudenmaankatu 13
Tunnelmallinen kahvila ja kukka-ateljee. Brunssin saa kuohuviinillä tai ilman. Brussi la klo 11-16. 

http://www.fleuriste.fi/

Ravintola Perho
, Mechelininkatu 7
Ravintola Perhossa tarjolla vaihtuvateemaisia brunsseja. Brunssi sunnuntaisin klo 11-15. Kevään ajan toukokuuhun asti ja syksyllä alkaen syyskuusta. Perho on opetusravintola, jossa opiskelijat saavat ensimmäiset asiakaskokemukset sekä salissa että keittiössä. 
https://www.ravintolaperho.fi

Lönkka, Lönnrotinkatu 11

Lönkan brunssi koostuu viikoittain vaihtuvista sesongin raaka-aineista ja jokainen ruokalaji valmistetaan huolellisesti alusta loppuun asti. Brunssi on rento ja runsas. Brunssiin kuuluu jälkiruokapöytä juustoineen, mehuja sekä kahvi ja tee valikoima. Lönkan brunssi joka launtai klo 12-14.30 ( viimeiset varaukset klo 14). 
Lönkka

Cafe Ursula, Ehrenströmintie 3 (Kaivopuisto)
Merenrantakahvila Ursulaan tullessa saa hyvän mielen jo kävellessä Kaivopuistossa aurinkoisessa säässä. Ursulasta saa runsasta sunnuntaibrunssia vaikka kuohuviinilasillisen kera. Sunnuntaisin klo 10.00–14.00
http://www.ursula.fi/aamiainen-ja-brunssi/ 

SIS. Deli+Café Kaleva & 5kulma (Kalevankatu 4 & Pursimiehenkatu 7)
Hyvää, terveellistä ja helposti. SIS. Deli+Café tarjoilee viikonloppuisin aamiaista Kalevalle 9-15 (arkisin 7-10.30) sekä 5kulmassa 10-15 (arkisin 7-11). 
Aamiaiseen kuuluu laadukkaiden syötävien kaveriksi smoothie, tee, suodatinkahvi, tuoremehut sekä viikonloppuisin myös erikoiskahvi. Vaihtoehtona tarjolla myös pelkkä puuro + suodatinkahvi viikon jokaisena päivänä. Gluteeniton ja vegaani ruokavalio huomioitu myös hyvin. 
Sis.Deli

Restaurant Story, Vanha kauppahalli
Vanhassa kauppahallissa sijaitsevasta Storysta saa pitkälti hallin tuotteista koottua brunssia lauantaisin. Kahvilan kahvi on sille varta vasten paahdettu ja paikan sisustus on saanut kansainvälistäkin huomiota. Brunssia lauantaisin klo 12-17. Aamiaista saa klo 8-12.
Restaurant Story

Ekbergin kahvila
, Bulevardi 9

Yksi perinteisimmistä kaupungin kahviloista tarjoaa enemmänkin aamiaista kuin brunssia. Kattaus lauantai- ja sunnuntai-aamuisin (myös arkisin). Ekbergin perinteiset (toiminut vuodesta 1852) laadukkaista raaka-aineista omassa leipomossa valmistetut herkut ja runsas aamiaistarjonta takaavat rauhallisen ja rentouttavan viikonloppuaamun. Valikoima vaihtelee kausittain.
http://www.cafeekberg.fi/


Southpark
, Bulevardi 40
Koffin puistossa sijaitseva eteläkalifornialaiseen, ns. SoCal-keittiöön pohjautuva ravintola Pöydän varaaminen on suositeltavaa.
Tarjolla vaihteleva valikoima kotitekoisia tuoreita salaatteja, sekä kausittain vaihtuva teema. Kattaukset la-su klo 11 ja 13. 
http://southparkrestaurant.fi/

La Torrefazione, Aleksanterinkatu 50
Kolme eri brunssiteemaa: saaristo, Suomi ja Eurooppa. Brunssi katetaan la 9-12 ja su 10-13.
http://www.latorre.fi/

La Torrefazione Kamppi, Kortteli 5 krs
Kampin 5. kerroksen Korttelin La Torre Fazionesta saa brunssia lauantaisin klo 10-13 ja sunnuntaisin klo 10-14.
La Torre Kamppi


Deli Cafe Maya, Punavuorenkatu 3
Oman leipomon leipää ja kakkuja. Itsetehtyjä makkaroita, lihapullia ja paljon erilaisia salaatteja. Kattaukset lauantaisin klo 11 ja 13.
Sunnuntaisin klo 10, 12 ja 14.00. Pöytävaraukset sähköpostilla, saman päivän varaukset mielellään puhelimitse(040 648 6568). 

Deli Cafe Maya


Kiila,
Kalevankatu 1
Keskustassa viikonloppubrunssille Kiilaan pääsee lauantaina klo 11-15 ja su klo 11-16. Juhlapyhinä Kiilassa usein erikoisbrunsseja.
Ravintola Kiila

Fazer 8th Floor
, Stockmann
Fazer keskustan Stockmannin kahdeksannessa kerroksessa tarjoaa skandinaavisia teemoja vuoden ympäri sesonkien mukaan. Sunnuntaisin nautitaan brunssia pitkän kaavan mukaan ala carte. À la carte brunssi sunnuntaisin klo 11-17
Fazer 8th Floor

Tukkutorin kala 
(Työpajankatu 2)
Tukkutorin portin vierestä löytyvä Kalakauppa tarjoilee merellistä brunssia lauantaisin. Koska kyseessä on kalaan vihkiytynyt ravintola ja kauppa, on brunssi luonnollisesti kalaherkkupainotteinen. Brunssia lauantaisin klo 11-16. 
Tukkutorin Kala

Primula, Laivurinkatu 10
Perinteinen Primulan ravintola tarjoilee brunssia alkuperäisissä leipomotiloissaan. Tarjolla suolaista ja mm. makeita kakkuja jälkkäripöydässä. Sunnuntaibrunssi katetaan klo 11 ja 13.

http://www.ravintolaprimula.fi
 
Café Engel, Aleksanterinkatu 26
Herkullisia aamiaislautasia Senaatintorin laidalla historiallisessa arkkitehtuurissa. Aamiainen lauantaisin klo 9-17, su klo 10-17.
http://cafeengel.fi

Ravintola Sunn, Aleksanterinkatu 26 (Engelin yläpuolella, eri ravintola)
Hintaan kuuluu runsas noutopöytä sekä peruskahvi ja tee. Erikseen tulattavissa lämpimiä annoksia, tuoremehua ja muita juomia. Ikkunapöydissä upea näkymä Senaatintorin yli Tuomiokirkolle. La ja su klo 10-15.
http://www.ravintolasunn.fi

El Fant, Katariinankatu 3 
Kehuttu El Fantin brunssi tarjoaa piristystä viikonloppuun. Pieni kahvila on erikoistunut laadukkaisiin kahveihin ja viineihin, mutta tarjoilee myös "raikkaita ja keveyitä makuja", brunssin muodossa. Freesi ja ystävällinen palvelu. Brunssia sunnuntaisin klo 11, 12 ja 13. Lauantaisin minibrunssi klo 10-14. Aamiaista myös arkisaamuisin.
El Fant


Il Birri
, Fredrikinkatu 22
Panimoravintola Il Birri tarjoaa brunssia, johon kuuluu vapaavalintainen erikoisolut. Tarjonnassa on panostettu enemmän annosten laatuun kuin määrään. Brunssia Fredalla lauantaisin ja sunnuntaisin. 
Il Birri

---------------


Lopettaneet/tauolla/remontissa:


Qulma, Mariankatu 13
Pieni ravintola Mariankadulla Kruununhaassa. Brunssi sisälsi muun aamiaistarjonnan lisäksi erikoisuutena valinnaisen vitamiinishotin.

Ravintola Puro, Malminrinne 6
Puro ei tarjoile enää brunssia, mutta aamiaista saa arkisin klo 7-9.30 Kampin sähkötalon 8 kerroksessa (Fredan puolelta sisään). A. Aallon suunnittelema työpaikkaravintola. 

Löyly, Hernesaarenranta 4 (Hernesaari) 
Kesäaikaan ei brunssia tarjoilla ja se on toistaiseksi tauolla.
Herkullista viikonloppubrunssi sai Löylystä upealla merinäköalalla lauantaisin klo 11-16 ja sunnuntaisin klo 11-17. Ennen brunssia saattoi halutessaan pulahtaa aamu-uinnille. 

Chjoko, Liisankatu 9
Chjoko tarjosi suklaabrunsseja "all you can eat" periaatteella. Mukana oli myös mukana perinteisempiä suolaisia herkkuja. 

Bystro (Kaartinkaupunki)
Bystrossa herkuteltiin lauantaisin slaavilaisilla herkuilla kuten blineillä. Tila sulki remontin tieltä ja uusi Sue-Ellen avataan paikassa myöhemmin.

Salutorget, Pohjoisesplanadi 15
Brunssi historiallisessa 1820-luvun rakennuksessa sunnuntaisin 12-17:30.

Flada 13
, Kalevankatu 13
Kalevankadun Flada tarjoili myös brunssia. Flada 13 oli saanut nimensä Stadin slangista, jossa ent. Wladimirinkatua kutsuttiin Fladaksi.

Midhill City, Citykäytävä, Kaivokatu 8
Hans Välimäen burgeriravintolassa tarjottiin brunssia à la carte -tyyliin. Sunnuntaisin brunssia tahditti dj.

Suola, Annankatu 6

Lostarin paikalle noussut Suola myytiin ja se lopetti toimintansa.

Basti's
, Alvar Aallon katu 3 (Alman rakennuksen pääty)
Bastis on lopettanut brunssin.

Krulla, Lönnrotinkatu 13 
On lopettanut leipomo ja cateringtoimintansa. 
http://www.krullas.com/

Seurahuone / Brasserie Le Havre, Kaivokatu 12
Ei brunssia tällä hetkellä.
Brasserie Le Havre

Bellevue
, Rahapajankatu 3 (Katajanokka)
Helsingin vanhin venäläinen ravintola Katajanokalla Uspenskin katedraalille nousevassa rinteessä Tove Janssonin puiston vieressä. Bellevuessa tarjoillaan zakuskapöytä lauantaisin klo 13 ja 15:15.
http://restaurantbellevue.com/

Aleksanteri Lounge
, Albertinkatu 34
S-ryhmän brunssipaikka hotelli Aleksanterin yhteydessä. Värikäs pirteä sisustus ja S-ryhmän tasalaatuiset tarjoilut ja palvelu. 
Brunssi su 12-16.
Aleksanteri Lounge

Johto Cafe
, Kampin keskus 5. krs
Johto tarjosi brunssia ja letkeää johdotonta tunnelmaa. 
http://www.johtocafe.com/brunssi/

KOM-ravintola, Kapteeninkatu 26
KOM-ravintolassa ei toistaiseksi tarjoilla lauantaibrunssia. 
KOM-ravintola

Cafe Lasipalatsi, Lasipalatsi
Lasipalatsin brunssilla monipuolinen valikoima leipiä, erilaisia juustoja, hedelmiä ja mm. uuniperunoita täytteineen. Brunssi lauantaisin klo 11-15
Cafe Lasipalatsi

Hello Darling, Iso Roobertinkatu 3-5
Pikkuinen paikka sisäpihan perällä, jonka kansainvälinen keittiö tarjoaa konstailematonta, laadukasta ja ajatuksella tehtyjä annoksia tuoreista raaka-aineista. Brunssi la-su 10-16.
Hello Darling Eatery

Ravintola Ilma, Karjalankatu 2 A 3
Ravintola vaihtanut omistajaa. Brunssin ei toistaiseksi ole valikoimissa.
http://www.ravintolailma.fi

Namu, Makkaratalo 3 krs
Sedun yökerhon brunssi Rautatieasemaa vastapäätä.  La ja su 12-17. 
http://www.namu.fi

Date + Kale, Kamppi (Kortteli, 5. krs)
Kasvis- ja vegaaniravintola on keskittynyt terveysruokiin ja tarjoaa myös brunssia samalla otteella. Tuoreita marjoja, salaattia, kaunis sisustus ja huolella mietitty esillepano annoksissa. 
Date + Kale

Cafe Köket, Aleksanterinkatu 28
Köketin viikonloppubrunssilla paljon itse tehtyä tarjottavaa. Vaihtuvalta brunssilla voit löytää monenlaisia erikoisuuksia.
http://cafekoket.fi/ 

Sis. Deli (ent. Crustum), Pursimiehenkatu 7 
Sis Delin terveellinen ja runsas aamiaisbuffet tauolla remontin tieltä. Ehdota kiinnostavaa paikkaa Lisää kokemuksesi


<a target=*_blank* href=*https://www.facebook.com/cafekoket/*>Cafe Köket</a> <a target=*_blank* href=*http://www.foodspotting.com/reviews/790202*>http://www.foodspotting.com/reviews/790202</a> <a target=*_blank* href=*http://lumolifestyle.blogspot.fi/*>http://lumolifestyle.blogspot.fi/</a> <a target=*_blank* href=*https://www.facebook.com/delicafemayahelsinki*>Deli Cafe Maya</a> <a target=*_blank* href=*http://lumolifestyle.blogspot.fi/*>Fladan herkullisen näköistä tarjontaa</a>
Ehdota kuvia paikkaan

Osoite

Rautatientori
00100 Helsinki

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.