Karpolla on asiaa - Tosikertomuksia havumetsien maasta
Karpolla on asiaa tuodaan Kansallisteatterin Suurelle näyttämölle keväällä 2023. Kristian Smedsin ohjaama esitys on kunnianosoitus Hannu Karpon elämäntyölle.
Karpolla on asiaa on uuden näyttelijäsukupolven esiinmarssi Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä. Se tarjoaa lähikuvan suomalaisesta ihmisestä yhteiskunnan marginaalissa kahdeksan nuoren ja valovoimaisen näyttelijän esittämänä. Nyt nuoret ammattilaiset nousevat ensimmäistä kertaa yhdessä Kansallisteatterin päänäyttämölle.
Karpolla on asiaa on hauska, lämmin ja koskettava esitys. Pääosassa on yksityinen suomalainen ihminen: hänen tarinansa, hänen kokemuksensa ja kohtalonsa. Elämän eteen tuomia ristiriitoja ei pelätä tai väistetä, ne nostetaan käsittelyyn. Puhutaan asiaa – ja täydellä sydämellä.
Smedsin Karpolla on asiaa on nähty aiemmin myös mm. Helsingin kaupunginteatterissa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Kotkan kaupunginteatterin yhteistuotantona.
Nuorten näyttelijöiden mukana näyttämölle siirtyy Karpon dokumenttimaailman rehellinen eetos, sen värikkäät ihmiset ja heidän omalaatuinen energiansa. Suurten ikäluokkien televisioklassikosta syntyy ajaton ja tuore näkemys havumetsien maan asukkaista.
Hannu Karpo (s. 1942) on suomalaisen tv-journalismin tunnetuimpia tekijöitä. Hänen uniikki ja mittava elämäntyönsä on avannut suomalaisten tv-katsojien eteen laajan kirjon ihmeellisiä ihmiskohtaloita. Karpon ohjelmien kautta aukeava yhteys suomalaisiin elämäntapoihin ja -tuntoihin on rehti, suora ja tunteikas.
Kuva: Kansallisteatteri / Stefan Bremer
Yle Areenassa voit tutustua Karpon 80-90 -lukujen tv-ohjelmiin
https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/30-2566
Liput ja lisätiedot:
https://www.kansallisteatteri.fi/esitys/karpolla-asiaa
Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.
Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:
Mainos
Lintsin avautuminen on lähes varma kevään merkki |
Manta viettää vappua Vantaalla, lakitustapahtuma nähdään Helsingissä |
Kuvan Kevät tutustuttaa yleisön kiinnostaviin uusiin taiteilijoihin |
Michelin-tähdet jaetaan ravintoloille ensi kertaa Suomessa |
Palapelinrakenteamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa |
100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen |
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana |
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin töiden takana |
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä |
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan |
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä |
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi |
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat? |
Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa |
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla |
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike |
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun |
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan |
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä |
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa |
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä |
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille |
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää |
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku |
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä |
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla |
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen |
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla |
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä |
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri |
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet |
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata |
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään |
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan |