Ruoka ja elämänkatsomukset
Hinta: Vapaa pääsy
Ajankohdat:
Tapahtumasta:
Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan järjestämässä Ruoka ja elämänkatsomukset -webinaarissa keskustellaan siitä, mitä yhteiskunnallisia, eettisiä ja hengellisiä ulottuvuuksia ruoka kätkee sisälleen.
Minkälaisia ruokakulttuurin muutoksia on havaittavissa ajassamme? Kuinka koronapandemia on vaikuttanut ruoka-apuun ja kuinka kasvava huono-osaisuus näkyy ruoka-avun piirissä? Minkälaisia näkökulmia ravintoon ja ilmastonmuutokseen tarjoaa saamelainen ympäristösuhde? Kuinka taidemaisen luovuuden ihanne näkyy arjessamme ja pitäisikö siitä keskustella kriittisemmin?
Tilaisuuden kulku:
- Tohtorikoulutettavat Helga West ja Panu-Matti Pöykkö (Helsingin yliopisto): Tilaisuuden avaus ja esittely
- Tohtorikoulutettava Rosa Huotari (Helsingin yliopisto): Ruoka-avussa käyvien kasvanut huono-osaisuus koronapandemian aikana
- Tohtorikoulutettava Sami Koponen (Helsingin yliopisto): Taidemaisen luovuuden kasvanut rooli ruokakulttuurissa ja sen mahdollisuudet ja riskit
- Tohtorikoulutettava Helga West (Helsingin yliopisto): Animistinen alkuperäiskansahengellisyys ja kuoleman problematiikka saamelaisessa ympäristösuhteessa
Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen tohtorikoulutettavat Helga West ja Panu-Matti Pöykkö johdattelevat keskustelua tilaisuuden puhujien kanssa.
Tilaisuus järjestetään webinaarina Zoomissa.
Lisätietoa tilaisuudesta ja Zoom-linkki julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla ja Facebook-tapahtumassa.
https://www2.helsinki.fi/fi/uutiset/kieli-kulttuuri/ymmarra-uskontoa-ymmarra-maailmaa-tapahtumasarja
https://www.facebook.com/events/765685944123024/
Minkälaisia ruokakulttuurin muutoksia on havaittavissa ajassamme? Kuinka koronapandemia on vaikuttanut ruoka-apuun ja kuinka kasvava huono-osaisuus näkyy ruoka-avun piirissä? Minkälaisia näkökulmia ravintoon ja ilmastonmuutokseen tarjoaa saamelainen ympäristösuhde? Kuinka taidemaisen luovuuden ihanne näkyy arjessamme ja pitäisikö siitä keskustella kriittisemmin?
Tilaisuuden kulku:
- Tohtorikoulutettavat Helga West ja Panu-Matti Pöykkö (Helsingin yliopisto): Tilaisuuden avaus ja esittely
- Tohtorikoulutettava Rosa Huotari (Helsingin yliopisto): Ruoka-avussa käyvien kasvanut huono-osaisuus koronapandemian aikana
- Tohtorikoulutettava Sami Koponen (Helsingin yliopisto): Taidemaisen luovuuden kasvanut rooli ruokakulttuurissa ja sen mahdollisuudet ja riskit
- Tohtorikoulutettava Helga West (Helsingin yliopisto): Animistinen alkuperäiskansahengellisyys ja kuoleman problematiikka saamelaisessa ympäristösuhteessa
Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen tohtorikoulutettavat Helga West ja Panu-Matti Pöykkö johdattelevat keskustelua tilaisuuden puhujien kanssa.
Tilaisuus järjestetään webinaarina Zoomissa.
Lisätietoa tilaisuudesta ja Zoom-linkki julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla ja Facebook-tapahtumassa.
https://www2.helsinki.fi/fi/uutiset/kieli-kulttuuri/ymmarra-uskontoa-ymmarra-maailmaa-tapahtumasarja
https://www.facebook.com/events/765685944123024/
Tapahtumapaikka / Venue
Jaa valitsemassasi palvelussa:
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.







































































