Viini- ja ruokamessut
Viini ja ruoka -tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa 23.-26.10.2025 Kirjamessujen yhteydessä. Tarjolla on useiden maahantuojien viinejä, huippuravintoloiden ja ruokarekkojen annoksia sekä huikeita viinitarviketarjouksia. Lisäksi tapahtumasta löytyy huippulaatuisia viinitastingeja, sekä asiantuntijoiden vinkkejä viinin ja ruoan ympäriltä.
OHJELMAA
La 25.10.2025
Klo 11.00 Julia Ahvenus, Päivän paras ateria – Helpot ja terveelliset aamupalat & välipalat
Klo 12.00 Markus Hurskainen – Leipurin vuosi
Klo 13.00 Marjo Jokinen, Keliakialiitto - Gluteeniton ystävä vieraana - Syö & Voi Hyvin -alue
Klo 13.00 Mikko Takala, Tokio – Ruokamatka metropoliin
Klo 14.00 Satu Koivisto, Hapanjuurileivonta helpommin - Laiskan juuren reseptit
Klo 14.00 Sami Gauffin, KIKOn tarina – matka planeetan parhaaksi elintarvikeinnovaatioksi - Syö & Voi Hyvin -alue
Klo 15.00 Liisa Westerberg, Ellimaija Leppänen: KakkuBattle - Syö & Voi Hyvin -alue
Klo 15.00 Martin Söderström ja Linnea Vihonen: Samppanjaa ja ostereita – tulevaisuuden tuuli vai menneen maailman kaikuKlo 16.00 Iman ja Leena – Arkisafkaa 2
Klo 16.00 Katja Ojala: Migreeni ja ruokavalio - Syö & Voi Hyvin -alue
Klo 17.00 Suklaamestari Kirsi Hyytiäinen, Suklaa yllättää - Pääruuasta vaikka viinin kaveriksi Syö & Voi Hyvin -alue
Klo 17.00 Sikke ja Lieminen Toscanassa
Klo 18.00 Saku Tuominen – Kaikki mitä olen oppinut hyvästä viinistä
Klo 18.00 Viinipodin sokkoviinimaistelu - Syö & Voi Hyvin -alue
Klo 19.00 Rypäleenpoljennan SM-kisat
Su 26.10.2025
Klo 11.00 Satu Koivisto – Kettulan kahvila: Joulu lumilinnassa
Klo 12.00 120 vuotta suomalaisten huulilla
Klo 12.00 Skumppajooga - Syö & Voi Hyvin -alue
Klo 13.00 Jaana Blom: Kohti viisasta vaativuutta – mitä ja miten vaatia? Syö & Voi Hyvin -alue
Klo 13.00 Sami Kuronen – Kuronen kaikilla mausteilla
Klo 14.00 Saku Tuominen – Viinistä pastaan
Klo 14.00 Levi Earl: Optimal health without the extreme - Syö & Voi Hyvin -alueKlo 15.00 Satu Koivisto: Hapanjuurileivonnan elämänmullistava taika - Syö & Voi Hyvin -alue
Klo 15.00 Kirjailijoiden kaksintaistelu keittiössä
Klo 16.00 Elina Innanen – Vegaanin joulukirja
Klo 17.00 Galitsia – Yllättäviä makuja euroopan sydämestä
Ohjelmassa on kirjailijavieraita, jotka kokkaavat ja juttelevat uutuuskirjoistaan näytöskeittiössä. Tapahtumassa järjestetään myös Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finaalit. Kisatunnelma huipentuu voittajien julkistukseen. Messukeskukseen on rakennettu kaksi salia viinitastingeja varten.
Tapahtumassa kilpaillaan myös rypäleenpoljennan suomenmestaruudesta lauantaina klo 19 alkaen. Viimevuotista mestaruutta puolustavat Ansku Bergström ja Elina Gustafsson. Myös Madventures-kaksikko Tuomas ”Tunna” Milonoff ja Riku Rantala ovat menestyneet kisassa. Kilpailu haastaa osallistujajoukkueita fyysisesti. Jokaiselle polkijaparille on varattu 45 kiloa viinirypäleitä sekä yksi tammitynnyrin puolikas.
Katso koko ohjelma
Samalla lipulla pääset Helsingin Kirjamessuille.
Tapahtumapaikka / Venue
Jaa valitsemassasi palvelussa:
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.










































































