Quantcast
Grillaus ja grillipaikat Helsingissä | Stadissa.fi

Grillaus ja grillipaikat Helsingissä

Grillikatoksia Helsingistä löytyy Helsingin kaupunkialueelta, lähiseudun ulkoilualueilta, rannoilta ja saaristosta. 

Joidenkin kaupungin ylläpitämien ulkoilualueiden grillikatoksista löytyy polttopuita grillaajille. Saariston kohteista halot löytyvät valmiina Kaunissaaren ja Pihlajasaaren keittokatoksista. Muualle saaristoon kannattaa ottaa mukaan omat polttopuut.

Uusia kaupungin grilli- ja eväspaikkoja on noussut eri puolille Helsinkiä. Näissä on usein grillitasot, joissa voi polttaa kuivaa puuta ja käyttää tasoina kertakäyttögrilleille. Erilliset punaiset roska-astiat on varattu käytetyille kertakäyttögrilleille. Grillien käyttö metsäpalovaroituksen aikana on kielletty.

Kalasataman puisto

Upeasti rakentuneessa Kalasatamanpuistossa löytyy myös uudenkarhea kaupungin grillipaikka. Grillin ohessa on useampi pöytäryhmä, joissa eväistä ja kesän ilta-auringosta voi nauttia kesäillan kajossa. Grillipaikka löytyy lasten leikkipuiston vierestä, meren puolelta. Elokuisena viikonloppuna voi vaikka kuunnella ja laulaa mukana Flow-festivaalilta kantautuvia lauluja, mikäli kanssagrillajat eivät tuo gettoblastereitaan illanviettoaan vauhdittamaan. 

Kallahdenniemen ranta

Kallahdenniemen uimarannalta ja sen tuntumasta löytyy useita grillipaikkoja. Tuo grillaukseen omat puut tai hiilet mukaasi. Pidäthän paikat siistinä seuraaville grillaajille ja retkeilijöille. Monikulttuurinen alueen suosittu illanviettopaikka täyttyy kauniina kesäiltoina useista kymmenistä epävirallisistakin nuotioista ja kokkaajista.

Pihlajasaari

Pihlajasaaresta löytyy jopa kolme keitto- ja grillikatosta, joihin kaupunki toimittaa polttopuut valmiiksi. Grillikatokset sijaitsevat saaren pojoisosassa, lauttalaiturin rannan vieressä. Kaksi muuta grillikatosta löytyvät itäisen Pihlajasaaren pohjoisosassa. Katoksissa on myös juomavesipisteet. Pihlajasaaren upeilla kallioilla kelpaa viettää kesäretkipäivää. Myös ravintola Pihlajasaari toimii saaressa tarjoten herkkuja nälkäisille ulkoilijoille ja saaren vieraille. 


Korkeasaaren grillipaikat

Korkeasaaren eläintarhasta löytyy useita grillaus- ja eväspaikkoja. Ulkogrillejä löytyy ravintola Pukin viereisessä puistossa, Karhulinnan rannassa ja Vuohipihan vieressä saaren koillisosassa. Katettu kota löytyy saaren etelärannalta, metsäpeuratarhan vierestä. Grillihiilet tarjoaa Korkeasaari, omat sytysvälineet ja grillattavat voi tuoda mukanaan. Kodassa on tilaa 15-20 hengelle.Laavu löytyy peura-aitauksen vierestä kallioilta. Grillauseväitä voi kysellä myös Korkeasaaren ravintoloista. Kertakäyttögrillit eivät ole sallittuja Korkeasaaressa. Muista jättää kota ja grillipaikat lähtiessäsi yhtä siistiksi kuin ne olivat. Kodan ollessa varattu yksityistilaisuuteen, ovat käytössä laavu, ulkogrillit sekä Karhulinnan ja Amazonian evästilat. Korkeasaaren kartta


Teurastamon pihan grillipaikka

Teurastamon tunnelmallisesta pihasta löytyy tilava grillipaikka, jossa on kaksi isoa hiiligrilliä. Nurmialueelta löytyy kymmenkunta tilavaa pyötäryhmää penkkeineen grilliherkuista nauttimiseen tai illan istumiseen viinilasillisten äärellä.

Kesäisin nurmikolta löytyy riippumattoja, joissa voi loikoilla ja nauttia auringosta. Pihapiiristä voi vuokrata myös saunan, joka on aikoinaan palvellut teurastuslaitoksen työntekijöitä.

Grilli on vierailijoiden käytössä läpi vuoden. Omat hiilet mukaan. 

Cafe Regatta

Regatan pihapiirissä on nuotio, jossa voi paistaa Regatasta ostettua makkaraa. Regatta on yksi suostuimpia rantakahviloita ja Töölön sekä Meilahden ulkoilijoiden suosiossa. Omien eväiden tuonti Regattan pihapiiriin on kiellettyä. 

Seurasaaren grillipaikka

Suositussa Seurasaaren ulkoilupuistossa löytyy grillipaikka juhlakentän vieressä. Puugrillissä voi grillata omia eväitä yhteisellä grillauspaikalla. Polttopuut on tarjottu kaupungin puolesta. Kioskin vieressä sijaitseva katoksellinen huvimaja on myös käytettävissä. Metsäpalovaroituksen aikaan grillaus on kielletty. Avotulen teko ja kertakäyttögrillit on kielletty alueella.
Seurasaaren kartta (pdf) 

Ullaksenpuisto, Vuosaari

Vuosaaren Ullaksenpuistossa on grillipaikka joka toimii periaatteella, että käytettävät hiilet tai puut tuodaan itse. Muuta evästä grillauksen oheen voi ostaa läheisestä kahvila Villa Ullaksesta. Kahvila on nuorisoasiainkeskuksen ylläpitämä ja sieltä saa makeita leivonnaisia, virvoitusjuomia ja vaikkapa jäätelöä.

Mustasaaren grillikatos

Mustasaari on vähän tunnettu luonnonkaunis saarikohde Helsingissä. Se on seurakunnan omistama ja hallinnoima saari. Saaressa voi kuitenkin retkeillä vapaasti muukin yleisö. Mustasaari ja sen uimaranta etenkin perheiden suosima retkikohde kesäisin. Kahvila-ravintolan lisäksi paikasta löytyy tilava ja hyvin varusteltu grillikatos. Seurakunta tarjoaa polttopuut grillaajille.

Lauttamatka Taivallanden laiturista Mustasaareen kestää vain vartin. Saaresta löytyy myös leikkipaikka, pelikenttä ja ajoittain erilaista ohjelmaa.

Uunisaari

Uunisaaresta löytyy paitsi suosittu palveleva ravintola, myös upeat auringonottokalliot kesäisin. Myös grilli löytyy saaren etelärannan puistosta. Polttopuut tai grillihiilet kannattaa tuoda mukanaan.
Uunisaaressa voi nauttia saaristosta historiallisen Helsingin kainalossa 

Uutelan kota

Kaupunkiympäristön tarjoama Kota löytyy Uutelan Särkkäniemestä läheltä Skatan tilaa. Kodassa on tulet ja se on auki yleisölle kotakummien toimesta yleensä sunnuntaisin klo 11-15 (katso tarkemmat aukiolot täältä). Kodasta löytyy tulisija, jossa voi nauttia omia eväitä tai grillata. Kahvit tai teeveden voi myös keittää, kunhan tuo omat vedet mukanaan. Kodassa ei ole sähköä. Kotaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä ja se on päihteetön ja savuton. 

Munkkiniemen ranta

Lankiniemessä, vesiurheilukeskuksen vieressä Munkkiniemen uimarannan läheltä löytyy kaikille avoin nuotiopaikka. Grillipaikassa löytyy grillitaso ja ritilä, jossa voi polttaa kertakäyttögrillejä, hiiliä tai puuta. Omat puut tulee ottaa mukaan. Paikkaa ympäröi muutama penkki. Osoite: Ritokallionpolku 3, 00330 Helsinki


Jätkäsaari

Saukonpaadenpuiston päässä, meren ääreltä löytyy ensisijaisesti kertakäyttögrillien alustaksi tarkoitettuja grillipaikkoja. Alueella hiljaisuus on klo 22-07 asuinalueen läheisyyden vuoksi. Grileissä voi polttaa myös puhdasta ja kuivaa puuta. Käytetyille kertakäyttögrilleille on varattu oma roska-astia. 

Viikin grillipaikka

Viikinojanpuiston laidalla, viljelypalstojen vieressä löytyy uudenkarhea eväspaikka upean ulkoilualueen retkeilijöille. Paikassa useita eväidensyöntiin tarkoitettuja, katettuja pöytäryhmiä sekä kaksi isoa grilliä.


Stadissa tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan ja tapahtumatarjontaa vuoden ympäri.

Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen kotikulmiltasi.


Vinkkaa tai lisää tapahtuma tähän paikkaan
Ehdota kiinnostavaa paikkaaEhdota kuvia paikkaan

Osoite

Työpajankatu 2
00580 Helsinki

Reittiopas opastaa sinut perille. Syötä vain oma lähtöosoitteesi kenttään.Kansallismuseossa voi jopa yöpyä ennen mittavaa remonttia
Lue lisää
Suuret purjelaivat saapuvat Kauppatorille - ovet avoinna yleisölle
Lue lisää
Aki Kaurismäen uutuuselokuva esitetään Kallion kirkossa
Lue lisää
Päivä maalla -tapahtuma tutustuttaa maaseudun eläimiin
Lue lisää
Tähtitaivasta pääsee ihailemaan Kaivarin pimenevissä illoissa
Lue lisää
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältä
Haloo Helsinki! teki historiaa Tavastialla
Lue lisää
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää
Saaristossa vietetään kesäisiä retkipäiviä meren äärellä
Lue lisää
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää
Ulkoilmaelokuvista nautitaan elokuussa pääkaupunkiseudulla
Katso lisää
Vartiosaaressa pääsee maistamaan tuoreita vohveleita ja moikkaamaan lampaita
Lue lisää
Kesälauantaisin kirppistellään ikonisella Käpylän Kiskalla
Lue lisää
Kaupunginosat täyttyvät kesällä kyläjuhlista ja minifestareista
Lue lisää
Alkukesän suosikkikohde on Helsingin puistojen helmi
Lue lisääMaauimaloissa polskitaan kesä +27 asteisessa vedessä
Lue lisää
Merimelojien majalla tanssitaan ja harjoitellaan askelia lämpimien kesäiltojen kajossa
Lue lisää
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisää


Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.