Quantcast
Kallion, Valillan ja Keskisen Helsingin brunssit ja aamiaiset | Stadissa.fi

Kallion, Valillan ja Keskisen Helsingin brunssit ja aamiaiset

Viikonlopun luksusta on, kun voi kävellä monenlaisten makuelämysten täyttämään valmiiseen aamiaispöytään. 

Alla on esitelty joitain Kallion, Vallilan, Pasilan ja muun keskisen Helsingin ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat ajoittain brunsseja viikonlopun kruunaavaan ja mukavan rentoon brunssihetkeen.

Katso myös muualta Helsingistä löytyviä brunssipaikkoja 

Kallion Oiva, Porthaninkatu 5
Runsas brunssi ja mm. itsetehtyhä sämpylöitä. Jälkiruokatarjonta hyvä ja herkullinen. Lauantaisin klo 10-15 ja sunnuntaisin klo 10-16. 
http://ravintolaoiva.fi/ 


Way - Bakery and Wine Bar, Agricolankatu 9
The Way tarjoilee trendikästä hapanjuurileipää sekä ravintolan erikoisuutta, hapanjuureen leivottu perunaleipä, joiden ympärille annokset rakentuvat.Illalla The Way muuntautuu trendikkääksi wine bariksi, jossa nautitaan raikkaimmista sesonkiviineistä ja parhaista juustoista. Aamiaismenua tarjoillaan kaikkina leipomon aukioloaikoina.
Way Bakery

Sörkan Rinkula, Vilhovuorenkatu 10
Itse leivottuja bageleita perinteisellä vesirinkelireseptillä. Suussa sulavat täytteet oman maun mukaan ja myös toiveen mukaan tuunatut versiot. Leipomossa tehdään paitsi tuoreet bagelit, myös luonnonjogurtin kanssa tarjoiltu granola sekä hillot. Aamiaissetti sisältää tuoremehun ja kahvin tai teen. Aamiaista voi nauttia kesällä myös Rinkulan parklet-terassilla.
Rinkula

Snygg, Sörnäistenkatu 1
Linkosuon oma kahvilakonsepti ja lounasravintola Teurastamoa vastapäätä on tyylikkäästi Verk -toimistokiinteistön ensimmäistä kerrosta hallitseva kokonaisuus. Snyggistä saa aamiaista arkisin ja valoisassa ja viihtyisässä kahvilassa voi järjestää helposti aamupalaverin. Kahvin, teen ja erikoiskahvin lisäksi voit valita jogurteista, smoothieista ja makeista leivonnaisista sopivan kokonaisuuden.
Snygg


Viihtyisässä Snyggissä on tilaa ja valoa. Kuva: Snygg


XOXO Sompasaari
, Aallonhalkoja 5B
Kalasatamassa, Mustikkamaan sillan pielessä sijaitseva japanilaisen ja kaakkois-aasialaisen keittiötä edustava ravintola. Sen vaihtuvina ajankohtina järjestettävillä brunsseilla tarjolla japanilaisia ja kaakkois-aasialaisia erikoisuuksia. Voit kokeilla esimerkiksi okonoymiakia, eli japanilaista pekonimunakasta, vaihtuvia maki-sushilajitelmia ja salaatteja, kuten goma-salaattia. Brussin kruunaavat letut tai pannarit ja muut jälkiruokaherkut. Brunssi on saatavilla myös mimosa-versiona.
XOXO Sompasaari 


Kuva: xoxosompasaari

IPI Kulmakuppila, Porthaninkatu 13 
IPI Kulmakuppila Kallion kirjaston vieressä on valoisa ja viihtyisä kahvila. Ipi syntyi umpistadilaisen ja ihmisiin aina positiivisesti ja rakentavasti suhtautuneen varatuomari Pekka Hämäläisen muistoksi, jolla oli kehitysvammainen lapsenlapsi. Kahvila työllistää kehitysvammaisia tarjoten mahdollisuuden oppia työntekoa ammattilaisten ohjauksessa. Ipissä voit nauttia ravitsevan ja tuoreen aamiaisen, spelttipuuroa ja tuoretta kahvia nauttien. Paikan hyvikkisämpylöiden valmistamisessa hyödynnetään talon spelttiaamupalapuuroa. Vegaanisia sämpylöitä on siksi saatavilla aina, jos puuroa on jäänyt yli. 
IPI Kulmakuppila


Bistro Bryk,
Arabia, Hämeentie 135A
Arabian vanhan tehtaan sisäänkäynnin vierestä löytyvä Bistro Bryk on viihtyisä. Brykissä nautitaan kiireettämästi brunssista lauantaisin. Brunssi sisältää alkupalalajitelman sekä pääruoan pöytään katettuna. Jälkiruokabuffa viimeistelee brunssinautinnon ja takaa hyvin alkaneen viikonlopun.
Bryk

Dylan Corner
, Kuortaneenkatu 2 (Vallila)
Vallilan Kuortaneenkadun Dylanista saa aamiaista maanantaista perjantaihin. Aamupalalla tarjolla on monenlaisia leipiä, smoothieta, bowleja ja hedelmiä. Voit ottaa joko mukaan tai nauttia runsaan aamupalan kiireettä, tunnelmasta nauttien. 
Dylan Corner

Ketoartesaanit
, Sturenkatu 36
Vallilan Sturenkadulle ranskalaisen croisanteista tunnetun Tartinen paikalle nousi Ketoartesaanien kahvila ja kauppa. Suosittu ketobrunssi sisältää runsaan, mutta vähähiilihydraattisen ja gluteenittoman brunssipöydän, josta löytyy monenlaisia herkkuruokia sekä jälkiruokabuffet. 
Ketoartesaanit

Bar10
, Fleminginkatu 10
Flemari kympistä saa suussasulavaa sunnuntaibrunssia. Tarjolla mm. luonnonjogurttia, mysliä, marjoja ja hedelmiä sekä jälkkärinä juustot, keksit ja browniet kahvia ja teetä unohtamatta. Pöytiintarjoiltuna saa itseleivotun aamiaisleivän valinnaisella täytteillä. 
Bar10

Ravintola Tanner
, Hämeentie 11
Kallion uutuusravintola Elannon vanhassa leipätehtaassa kerää kiitosta lauantain aamiaissetillään. Perinteistä buffaa ei ole, vaan annokset tilataan yksittäin. Valikoimista löytyy intohimolla valmistettuja annoksia, joista mainittakoon vegaaninen tattarituorepuuro ja omaperäisen herkulliset (guacamole, kirsikkatomaatti, vesikrassi, valkosipuli-chiliöljy ja paahdetut siemenet) avocadoleivät. Tannerin aamiaista saa lauantaisin ja sunnuntaisin kausiluontoisest.
Tanner

Patisserie Teemu Aura, Siltasaarenkatu 12 (Hakaniemen torin vieressä)
Hakaniemen torin kupeesta voi käydä nauttimassa All Day aamiaisia. Sitä tarjotaan nimensä mukaan aamusta iltapäivään. Tarjolla muun muassa täytettyjä croissantteja, avocadotoastia, tuorepuuroa, jogurttia ja tuoreitaleipiä.
Patisserie Teemu Aura

Ravintola Bro
, John Stenbergin ranta 4 (Hilton)

Brossa Hakaniemen Hotelli Hiltonin ravintolassa taattu perinteinen hotellin brunssi. Valikoimassa itse leivottua leipää, sillejä, vaihtuvia lihatuotteita ja jälkkäripöytä. Brunssia nautitaan brunssia sunnuntaisin klo 12-15.
Ravintola Bro

Gastro Cafe Kallio, Fleminginkatu 7 
Flemarin Gastro Cafe Kallio tarjoaa viikonloppuisin aamiaista All Day Breakfasta -tyyliin. Ravintolaa pyörittää kaksi leipuri-kokkia, joten lähes kaikki on käsin tehtyä pitkälti luomu- ja lähi- raaka-aineista. All Day -aamiainen myös viikonloppuisin.
https://www.gastrocafe.fi/


Cafe Cardemumma, Kaarlenkatu 15 
On tunnettu maukkaista sämpylöistään ja tuoreista herkuista. Aamiaista tarjolla arkiaamuisin, myös joka aamu itse leivottua tuoretta pullaa. Herkullisia kahvilan leivoksia voi viikonloppuna nauttia eurooppalaisittain kahvin tai teen kera.
 Harju 8
, Harjutori 8
Pieteetillä tehtyjä  ja näyttäviä brunssiannoksia, jotka kasvispainotteisesti ja vegaani vaihtoehtojakin löytyy. Ravintolan juuret juontavat Uudenmaankadulle legendaariseen Bar 9:n, josta oppinsa saanut ravintoloitsija ponkasi omilleen. 
https://harju8.fi/


Kuva: Harju 8

Flät14
, Viides linja 12
Berggan tilalle noussut "olkkari" on rento kuin oman kodin olohuone. Ravintola tarjoaa aamiaista pitkälle iltapäivään. Laadukkaita annoksia voi tilata haluamansa setin nälän mukaan joko kolmen, viiden tai seitsemän annoksen kokonaisuutena.

Flät14

Moko, Vilhovuorenkatu 11 ja Perämiehenkatu 10
Hauskasti sisustettu Kahvila, jonka yhteydessä sisustuskauppa. Brunssissa huomio painottuu herkullisiin ja runsaisiin jälkiruokiin. Erikoisruokavaliot ja vegaanisuus on otettu hyvin huomioon. Lauantaibrunssit katetaan Punavuoressa ja Sörnäisissä. 
Moko


 

Jos listalta puuttuu jokin erinomainen brunssipaikka, vinkkaa siitä facebookissa tai sähköpostilla info (at) stadissa.fi. 

----------------------------------

Menneet/tauolla/lopettaneet

Lie Mi, Hämeentie 19
Liemestä sai herkullista vietnamilaista brunssia, jossa oli erilaisia lämpimiä vaihtoehtoja sekä monenlaisia aasialaisia naposteltavia. Jälkkäreihin kuului makuhermoja kutkuttavia aasialaisia herkkuja. Lie Mi on sulattanut monet sydämet niin Kalliossa kuin Töölössäkin vietnamilaisilla herkuillaan.
Lie Mi

Kvääristö, Kolmas Linja 17
Kvääristö tarjoasi vegaanista brunssia Kolmannella linjalla sukupuolineutraalissa kahvilassa. Brunssimenusta löytyi esimerkiksi erilaisia jogurtteja, vanukkaita ja tuorepuuroa. Jälkkäripöydästä löytyi esimerkiksi maukasta raparperipaistosta. 

Alppilan kirkon brunssi
, Kotkankatu 2 

Palkittu "taivaallinen" brunssikokemus nautittiin Alppilan kirkossa. Myös lastenhoito oli järjestetty vanhemmille.Bean There Cafe, Pengerkatu 9

Frantoio, Helsinginkatu 4B
Palanen Pohjois-Arfikkaa Helsinginkadulla. Brunssivalikoimissa tyypillisiä alueen keittiön herkkuja. Täällä saatoit nauttia voi mm. välimerellistä omelettia, hummusta, papuja lämpimänsävyisine makuineen. 

Sandro
,
Kolmas linja 17
Sandro ehti muodostua Kallion yhdeksi klassikkobrunssipaikaksi. Maut veivät Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään.

ONDA Ruokala (Siltanen), Hämeentie 13 b
Ondan suosittu perulainen brunssi on tauolla. Se sopi sekä vegaaneille että lihansyöjille. Se sisälsi maidottomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja ja kiitettyjä vegaani- ja kasvisvaihtoja. 
https://ravintolaonda.fi/
Kuja, Hakaniemenkatu 
Kujan viikonloppubrunssi jäi historiaan ja sittemmin se tarjosi ajoittaisia teemabrunsseja. 

Rupla, Helsinginkatu 16

Rupla tarjosi runsasta brunssiaan Helsinginkadun pidetyssä kahvila-putiikissaan. Rupla joutui luopumaan tiloistaan alkuvuodesta 2020.

Tenho Resobar
Tenho tarjosi brunssia moneen kertaan kaupungin parhaaksi valitun Pacificon paikalla sunnuntaisin. 

Antell Vääksy, Vääksyntie 2
Puu-Vallilan kupeesta Vääksyntieltä löytyi sunnuntaibrunssia tarjoava Antell Vääksy. 

Early bird,  Kolmas Linja 12
Rento pieni aamiaiskahvila kolmannella linjalla. Annokset tilataan tiskiltä ja aamupalalautasen voi valita oman nälän mukaan. Early bird on mannermainen makunautinto. Yksi herkullinen erikoisuus on rapea juustoleipä dipattuna munakasvaahtoon.  

Weeruska
Ravintola Weeruskassa Alppilassa tarjotiiiln brunssia n. kerran kuukaudessa sunnuntaisin ja teemabrunsseja juhlapyhinä. Weeruskan aikki ruoka on itse tehtyä, joten brunssikin oli herkullinen ja suosittu elämys. Paikan Vohvelit oli iso hitti. Lounas- ja ala carte paikkana edelleen Helsingin klassikko.

https://www.weeruska.com/

Kustaa Vaasa, Vaasankatu 10
Vaasankadun uudistunut Kustaa Vaasa tarjosi brunssia joka lauantai ja sunnuntai. Itse laadukkaista raaka-aineista tehty runsas brunssi sisälsi laadukasta tarjontaa ja paljon valikoimaa. 

Bar Con, Fleminginkatu 10 (Frantseninaukio)
Bar Con tarjosi Flemarilla "Bottomless" brunssia, jossa tarjolla oli mm. tapaksia, leipää, salaatteja, juustoja, munakasta.10 euron lisämaksulla sai skumppaa niin paljon kuin kattauksen aikana jaksoi juoda. 

Grilsson, Hämeentie 19
Grilssonin brunssilla oli tarjolla mm. erilaisia leipiä, croissantteja brie- ja gouda juustoa, pääruoan ja runsas jälkkäripöytä. 

Lloyds Cafe and Bakery, Pengerkatu 9
Kansainvälistä väriä Kallion Pengerkadulla tarjoava leipomo-kahvila. Tarjoaa New York -tyylisiä bageleita, välimerellisiä piiraita ja englantilaisia teeleipiä. Aamiaista päivittäin.

Pacifico, Helsinginkatu 15

Pacifico oli brunssiaallon etulinjassa ja jopa ensimmäinen brunssipaikka. Alunperin alle kympin hintainen ja runsas brunssi sai palkintoja. Ravintola kuitenkin lopetti 2015 ja samalla haudattiin monien kaipaama "bileluolabrunssi".

Villi puutarha, Kaarlenkatu 13 (Roskapankin vieressä)
Museomaisessa kahvilassa oli hidas ja maukas brunssi. Kahvila on lopettanut toimintansa. 

Kellohalli, Työpajankatu 2 (Tukkutori) 
Kellohallista ei saa enää brunssia, mutta herkullinen lounasbuffet toimii arkisin.

Cafe Piritta, eläintarhantie 12
Tokoinrannassa sijainnut Piritta oli aurinkoisilla ilmoilla terassinsa ansiosta suosittu. Paikalla on nyt uusi omistaja ja paikassa toimii nyt italialainen ravintola. 

Cafe Talo, Hämeentie 2 b 
Rento ja olohuonemainen ravintola tarjosi brunssia Hakaniementorin kupeessa sunnuntaisin. 

Väinö Kallio, Hämeentie 11
Hämeentien jylhä punatiilinen Elannon entinen pääkonttori on nyt ravintola, josta saa viikonloppubrunssia. Upea porraskäytävä on sisustukseltaan 20-luvun klassismia ja johdattaa 3. kerroksen ravintolaan. Tarjolla kymmenisen salaattia, lämpimiä ruokia, tahnoja, mehuja, smoothieita ja kattava jälkiruokapöytä.

Ravintola Lämpö, Kaasutehtaankatu 1 (Suvilahti)
Lämpö tarjosi brunssia Suvilahden rosoisessa miljöössä.

Vallilan Stoori
, Sturenkatu 36
Stoori oli brunsseja tarjonnut itsepalvelukirppis. Stoori suosi laatukahveja ja monenlaisia teemabrunsseja, kuten jooga- ja runobrunsseja. 

 


Stadissa tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan ja tapahtumatarjontaa vuoden ympäri.

Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen kotikulmiltasi.


Jaa sivu:(Translate page)

Vinkkaa tai lisää tapahtuma tähän paikkaan
Ehdota kiinnostavaa paikkaa


Osoite

Kaarlenkatu 1
00530 Helsinki
Kallion kirkon tornista avautuvat upeat näkymät kattojen yli
Lue lisää
Alppipuiston ilmaiskonserteissa jammaillaan heinäkuussa
Lue lisää
BANNER1_ALT


Muinaiset dinosaurukset heräävät eloon Korkeasaaressa
Lue lisää
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana
Lue juttu
Näyttävät suuret purjelaivat vierailivat Helsingissä
Lue lisää
Viihdyttäviä keikkoja ja kesäteatteria Puotilan kartanon miljöössä
Lue lisää
Klubimusiikin ilmaisfestivaali täyttää ydinkeskustan korttelin
Lue lisää
Metallica otti Helsingin näyttävästi haltuun kesäkuisena viikonloppuna
Lue lisää
Kuvan Kevät tutustuttaa yleisön kiinnostaviin uusiin taiteilijoihin
Lue lisää
Artesaanioluiden festivaali hemmottelee oluen ystäviä kesäisessä Viikissä
Lue lisää
Michelin-tähdet jaetaan ravintoloille ensi kertaa Stadissa
Lue lisää
Lintsi avautui uuteen kauteen kesän kynnyksellä
Lue lisää
Palapelinrakentamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa
Lue lisää
100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen
Lue lisää
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin teosten takana
Lue lisää
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä
Lue juttu
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan
Lue lisää
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä
Lue lisää
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi
Lue juttu
Mistä löytyvät Helsingin maukkaimmat pizzat?
Katso täältä
Seagullsin kausi huipentuu finaaleihin korisliigassa
Katso pelit
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla
Lue lisää
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike
Lue lisää
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun
Lue lisää
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan
Lue lisää
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä
Lue lisää

Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältä
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä
Lue lisää
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille
Lue lisää
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää
Katso tärpit
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku
Lue lisää
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä
Lue lisää
Tähtitaivasta pääsee ihailemaan Kaivarin talvisissa illoissa
Lue lisää
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla
Lue lisää
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri
Lue lisää
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisää
Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.