Kokkailua kosteikkokasveista
TERVETULOA SEURAAMAAN KOKKAILUA KOSTEIKKOKASVEISTA!
Aika: ke 7.6. klo 18
Paikka: Kellohalli, Työpajankatu 2 rakennus 1 e, 00580 Helsinki
Nyt on mahdollisuus päästä maistamaan potentiaalisista ilmastoystävällisistä kosteikkoviljelykasveista, kuten karpalosta, lakasta ja väinönputkesta tehtyjä ruokia ja jälkiruokia. Lisäksi kokkikisan raati arvioi osmankäämiannoksen.
Kokkaustapahtumassa on mukana kolme villiyrttikokkia: Edith Keto, Janne Länsipuro ja Jyrki Tsutsunen.
Tervetuloa seuraamaan leikkimielistä kokkikisaa ja maistelemaan heidän loihtimiaan herkkuja!
Maistiaisannokset ovat maksuttomia ja pieniä. Kosteikkoviljely on aivan uusi ala Suomessa, jolle vasta luodaan arvoketjuja.
Kosteikkoviljelyllä voidaan ehkäistä ojitettujen turvemaiden hiilivaraston hävikkiä. Turvepeltoja voidaan vettää eli nostaa pohjaveden pinnan korkeutta ja viljellä alueilla kosteikkokasveja. Raaka-aineiden jalostaminen edellyttää vielä kehitysideoita useilla aloilla.
Illan ohjelmassa on myös luontoaiheista musiikkia, esittäjänä Duo Lux: Sandy Ahjo (huilu) ja Marja Nevankallio (konserttikantele).
Tervetuloa seuraamaan kokkausnäytöstä, kuuntelemaan musiikkia ja viettämään hauskaa iltaa aivan uusienkin ruokien äärelle!
Lisätietoja:
Riitta Savikko
Tutkija, Luke
029 532 6778, riitta.savikko@luke.fi
Tapahtuman järjestää Luonnonvarakeskuksen Turvepeltojen ilmastokestävä viljely – viljelijän näkökulma (TURINA) -hanke, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.
https://teurastamo.com/tapahtuma/kosteikkokokkaus23/
Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.
Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:
Lintsin avautuminen on lähes varma kevään merkki |
Manta viettää vappua Vantaalla, lakitustapahtuma nähdään Helsingissä |
Kuvan Kevät tutustuttaa yleisön kiinnostaviin uusiin taiteilijoihin |
Artesaanioluiden festivaali hemmottelee oluen ystäviä kesäisessä Viikissä |
Michelin-tähdet jaetaan ravintoloille ensi kertaa Suomessa |
Palapelinrakenteamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa |
100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen |
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana |
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin töiden takana |
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä |
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan |
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä |
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi |
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat? |
Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa |
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla |
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike |
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun |
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan |
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä |
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa |
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä |
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille |
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää |
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku |
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä |
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla |
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen |
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla |
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä |
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri |
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet |
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata |
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään |
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan |