Quantcast
Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali | Kallio

Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali

Hinta: vapaa pääsy
Ajankohdat:
Tämä tapahtuma on jo mennyt

Katso tulevia tapahtumia Stadissa.fi -etusivulta.

Tapahtumasta:

Kalliolaisia ja muita kaupunkikulttuurin ystäviä hellitään jälleen perinteisellä Kallio Kukkii -festivaalilla.

Kallion kaupunginosan oman festivaalin ohjelma koostuu Kallion ja sen lähiympäristön asukkaiden ja yhteisöjen itsenäisesti toteuttamista tapahtumista. Tarjonta on kuten aina monipuolista. Se sisältää mm. teatteria, musiikkia, näyttelyitä, tilataidetta, tanssia, luentoja ja työpajoja.

 


Kuva: jennyysofian

Kallio Kukkii -festareilla nähdään keväistä kulttuuriohjelmaa, kuten tanssia, musiikkia, runoutta, teatteria ja näyttävää sambakarnevaalimeininkiä.

 

OHJELMA
6.5.-14.5.2023

LAUANTAI 6.5.

AVAJAISET / KORTTELITANSSIT KARHUPUISTOSSA klo 11 - 18 / AVAJAISET 

Klo 11 - 12 Sambakoulu Imperio do Papagaion Kallio kukkii -sambakulkue  ihastuttaa taas Kallion asukkaita. Antaa kaikkien kukkien kukkia! 
Lähtö ja paluu Karhupuisto, Agricolankatu - Kaarlenkatu - Helsinginkatu - Fleminginkatu. 


Klo 13.30 - 14  Kallion kulttuuriverkoston puheenjohtaja Vita Linfast avaa tapahtuman ja juhlan kunniaksi Mesikämmen muurahaiskeolla -patsas puetaan Verstas247:n luomaan kukkaseppeleeseen. 


Klo 14 - 16 Kukkaseppele-työpaja. Tule tekemään itselle  juhlan kunniaksi kukkaseppele! Blummiset  järjestää. Maksullinen. 


Klo 14  - 15.30  Tanssin taikaa
Kallion naisvoimistelijoiden tanssimix- ja afro - ryhmät sekä tanssiryhmät TribalDance, SolDans ja Helsingin Juryn Lipstikka -tanssiryhmät esiintyvät. 


TribalDance -tanssiryhmä

Klo 15.30 - 16.00 Joki Hietala Yhden Ihmisen Orkesteri
Monessa liemessä keitetty musiikin sekatyöläinen esiintyy orkesterinsa eli itsensä kanssa. Luvassa on flamencolla maustettuja kuumia rytmejä sekä omia sävellyksiä kotimaisia klassikoita unohtamatta. Puistossa voi vapaasti pyörähdellä. 


Klo 16 - 16.30  Tanssiteatteri Tsuumi: Kaupunkitanssit
Opetellaan tangoa, kaikki mukaan! 


Klo 17 - 18  Ihastuttava Vallilan Tango tanssittaa kaikkia puistossa. 
Vallilan Tango soittaa nostalgista (perinteistä) suomalaista tanssimusiikkia. Perinteiset lavatanssityylit kattava ohjelmisto koostuu suomalaisen iskelmän kultakauden tutuista ja harvemmin kuulluista kappaleista. Tanssitaan kaikki yhdessä!


Vallilan Tango tanssittaa juhlayleisöä

Korttelitanssit tarjoaa korttelin oma kauppa Alepa. Kiitokset tuesta Alepalle, Ipi Kulmakuppille, Syväsen kukalle, ravintola Oivalle, Karhupuiston Optiikalle sekä Wayn lippakioskille. 


LAUANTAI 6.5. muu ohjelma

KLO 9 - 12 PÄIVÄKOTI ALPPIMAJA, LEIKKIPUISTO PALOASEMAN TAKANA, CASTRÉNINKATU 28 
Pihatapahtumassa lastenvaatteiden ja lelujen kirpputori, kioski, jossa itsetehtyjä suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä ankkalampionginta ja arpajaiset (hienoja palkintoja – aamupalalahjakortteja ja teatterilippuja yms). Tuotoilla tuetaan päiväkodin toimintaa. Vapaa pääsy. Esteetön. 

KLO 10 - 11 GALLERIA KAMITER-ARS, KAARLENKATU 12 
Taiteilijatapaaminen Sari Karjalaisen ja Carl Kindbergin kanssa. Konstnärer på plats. Näyttelyssä maalauksia, mietteitä ja mielikuvia maisemasta ja maailmasta. Näyttely on auki klo 14 asti. Vapaa pääsy. Galleriaan on pari porrasta. 


KLO 10.30 - 14.30 KALLION KIRJASTO, 5. LINJA 11 & MATTI HELENIUKSEN PUISTO
Runopiknik - runotapahtuma lapsille ja lapsiperheille
Runoropinoita - metsärunoja taaperoille  klo 10.30 - 11 Satulinnassa 3.kerroksessa
Runokahvila ja aarteenongintaa klo 12 - 13 Kirjaston takapihalla Matti Heleniuksen puistossa
Runoaarteen metsästystä klo 11 - 12 Kirjaston takapihalla Matti Heleniuksen puistossa 
Lastenmusiikkiorkesteri Veljekset Palosaari feat. Jukka Tilsa klo 13 - 13.45 Kirjaston kupolisalissa 
Runoropinoita Öööö Öööö Öttiäinen, klo 14 - 14.30 vuorovaikutteinen esitys 3 - 6 vuotiaille ja heidän aikuisilleen Satulinnassa 3.kerroksessa

Vapaa pääsy. Kirjastoon on esteetön kulku Porthaninkadun rampin kautta. 


KLO 15 - 17 TENHO RESTOBAR, HELSINGINKATU 15 B 7
Mirvan lauantaivisa. Hauska yleistietovisa!  Vapaa pääsy. Lemmikit sallittu. Alaikäiset sallittu aikuisen valvonnassa. Tila ei valitettavasti ole esteetön. Pöytävaraukset www.tenhorestobar.fi


KLO 18 - 02 RAVINTOLA OIVA, PORTHANINKATU 5
Kallio kukkii jatkot: karaokea klo 18 alkaen. Ala carte saatavana klo 22 asti. Esteetön, sisäänkäynnillä on pari porrasta ja ramppi. Henkilökunta auttaa tarvittaessa.

klo 20 Vesa Salminen ja Tipi Tuovinen esiintyvät. Vesa Salminen on messevä lauluntekijä, joka on kasvatellut mainettaan jo vuosia. Tekstit vievät mennessään ja pehmentävät paatuneimmankin poliisin. Nyt hän esiintyy duona tuottajansa Tipi Tuovisen kanssa. Ala carte saatavana klo 22 asti. Esteetön, sisäänkäynnillä on pari porrasta ja ramppi. Henkilökunta auttaa tarvittaessa. 


SUNNUNTAI 7.5.
 

KLO 12 - 18 TORKKELINKATU 7 A 3
Suruttomain ry:n pienet taide- keramiikkamyyjäiset. Tilaan on parit portaat. 


KLO 10 - 15 TEATTERI ROLLO, PENGERKUJA 4
Teatteri Rollon Pengerkujan kujakirppis tulee taas! Pengerkujan työhuoneet ja varastot myyvät Sitä sun Tätä: sisustustavaraa, vaatteita, asusteita, kenkiä, kirjoja, astioita, koruja, teatterin rekvisiittaa ja tekniikkaa! Kirppiskävijöitä viihdyttää Teatteri Rollon Putkimiehet Orkesteri klo 11 ja klo 13. 
Vapaa pääsy. Esteetön. 

KLO 10 - 14 KALLION MUSIIKKIKOULU, AGRICOLANKATU 4 
Avoimien ovien -päivä. Soitinpolulla pääset kokeilemaan monia erilaisia instrumentteja ja tapaamaan opettajia. Koko perheen avoimet muskarituokiot klo 10, 10.30 ja klo 11. 
Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kaikille avoimeen Kallion musiikkikouluun! Tapahtuma on maksuton. Tilaan on pari askelta joten se ei valitettavasti ole esteetön. 


KLO 13 - 15 KALLIOLAN SETLEMENTTITALO, NAAPURUUSTILOJEN OLOHUONE, STURENk. 11 
Vaihdetaan ja askarrellaan! - Korujen vaihtotapahtuma ja korutyöpaja
Tuo vaihtopöytään tarpeettomaksi käyneitä koruja sekä korujen valmistamiseen sopivia askartelutarvikkeita. Vaihtotapahtumassa askarrellaan kesäisiä koruja. Tapahtumassa pop-up -kahvila, jonka tuotto lahjoitetaan Ukrainaan Unicefin kautta. Kallion Kulttuuriverkosto järjestää yhteistyössä Kalliolan kanssa. Vapaa pääsy. Esteetön


KLO 17 - 19.30 STURE JAZZ, STURENKATU 29 
TRI COHIBA pitää hauskaa!  Aitoa kuubalaismenoa, salsaa ja vierailijoita jammailemassa letkeän sunnuntain kunniaksi. Vapaa pääsy. Esteetön, mutta pyörätuolilla kannattaa mennä ajoissa paikalle, niin pääsee hyvälle paikalle. Tila on kapea. 


KLO 19 TENHO RESTOBAR, HELSINGINKATU 15 
SunJazz: Aaro Laitinen Quintet on vuonna 2020 perustettu jyväskyläläinen yhtye, jonka sävelkielessä moderni jazz yhdistyy rikkaan rytmiikan kautta vaikutteisiin mm. progressiivisesta rockista ja elektronisesta musiikista. Vapaa pääsy. Lemmikit sallittu. Alaikäiset sallittu aikuisen valvonnassa. Tila ei valitettavasti ole esteetön. Pöytävaraukset www.tenhorestobar.fi 


KLO 17 TEATTERI KULTSA, KÄENKUJA 6 - 8 
Teatteri Kultsan Improverttien pitkän impron demoesitys
Syksyllä 2022 Teatteri Kultsaan perustettu pitkän impron ryhmä  Improvertit kutsuu kaikkia improvisaatiosta kiinnostuneita seuraamaan demoesitystä Teatteri Kultsaan (Käenkuja 6-8). Pitkässä improssa kokonainen näytelmä musiikin kera syntyy lavalle esiintyjien improvisoimana! Tilaisuuteen on vapaa pääsy (paikkoja rajoitetusti). Tervetuloa katsomoon! Esteetön. 


MAANANTAI 8.5 

KLO 12 - 14 D - ASEMA, KUSTAANKATU 3 
Vapaaehtoisemme järjestävät avoimen kasvikerhon, jonne jokainen on tervetullut riippumatta aiemmasta kokemuksesta kasvien parissa. Viherpeukaloita ja huonekasvineroja haetaan opastamaan heitä, jotka toivoisivat kasviensa kukoistavan. Kahvitarjoilu ja kasviaiheinen yllätyslahja jokaiselle! Valitettavasti tila ei ole esteetön. 


KLO 17 LÄHTÖ KAUPUNGINTEATTERI, ELÄINTARHANTIE 5 
Eläintarhan huvilat - kävelykierros
Eläintarhan laajalla puistoalueella on sijainnut useita huviloita, joista osa on vielä jäljellä. Alueen huviloista tunnetuin on nykyinen kirjailijatalo Villa Kivi, jossa Maila Talvio järjesti lukupiirejään. Keitä muita huviloissa asui, mitä toimintaa niissä oli,  miksi ja milloin osa rakennuksista purettiin? Tällä kierroksella tutustumme Linnunlaulun ja Eläintarhan historiaan ja nykypäivään purettujen ja paikallaan sinnitelleiden villojen tarinoiden kautta.
Kesto n. 90 min. Maksuton. Kävely ei ole esteetön. Oppaana on Soili Poikonen


KLO 17.30 KALLION KIRJASTON KUPOLISALI, 5. LINJA 11
Kevään kaikuja: Resonanssi-duo esittää neljä laulua keskiajalta
Outi Ivaska laulu: kelttiharppu, tonguedong drum, Meri-Sofia Lakos laulu: hardangerviulu, nokkahuilu
Esteetön pääsy Porthaninkadun rampin kautta.


KLO 19 TENHO RESTOBAR, HELSINGINKATU 15 
Kalervo Riviera: Itä-Helsingin tunteiden tulkki ja herkkä tarinankertoja. Vuosaaressa lapsuutensa asunut Kalervo kertoo kappaleissaan kotikulmista, nuoruuden vuosista Puotinharjussa ja vietetystä ajasta Kontulassa unohtamatta muuta Itä-Helsinkiä. Hyvin rytmitetyt ja melankoliset kappaleet maalaavat harmaasta lähiöstä upeaa paikkaa kasvaa ja elää. Kalervolta on julkaistu Trapetsia ratakiskoilla niminen albumi. Kalervo Riviera (Ville Laamanen) – kitara, laulu, Tyko Haapala – rummut, laulu, Miika Kyyrö – basso . Vapaa pääsy. Lemmikit sallittu. Alaikäiset sallittu aikuisen valvonnassa. Tila ei valitettavasti ole esteetön. Pöytävaraukset www.tenhorestobar.fi


KLO 19 - 19.45 GIGGELI, VAASANKATU 10
Kimalteleva burleskitaiteilija Lady Clitter esittää Improvisoitua burleskia näyteikkunassa viikon alun kunniaksi. Giggeli on kalliolainen yritys, joka valmistaa peniksen muotoisia kynttilöitä ja saippuoita. Tervetuloa nauttimaan burleskista, joko vain ohimennen tai pidemmäksi toviksi! Esteetön. 


TIISTAI 9.5

KLO 9 EBENESER SÄÄTIÖ/ LASTENTARHAMUSEO, HELSINGINKATU 3 - 5 
Nallen kanssa museossa – toiminnallinen museo-opastus perheille.
Erityisesti alle 3-vuotiaille lapsille suunnatulla kierroksella tutustutaan entisajan lastentarhaan, sen leikkeihin ja pieniin työtehtäviin yhdessä omaa nallea hoitaen ja leikittäen. Opastus on suunniteltu tukemaan pienten lasten ensimmäisiä museovierailuja - uuden ympäristön tuomasta jännityksestä  päästään turvallisesti yli, kun mukana on oma nalle. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia, jonka jälkeen on mahdollista jäädä museoon omatoimisesti tutustumaan ja leikkimään. Maksuton. Ilmoittautuminen: ebeneser@ebeneser.fi Paikkoja 10 henkilölle, opastus toteutetaan minimissään 6 henkilölle. Tila ei ole esteetön. 

KLO 13 - 15 HARJUTORI 
Kallio kukkii Harjutorilla - tapahtumassa luvassa on monenlaista ohjelmaa, kilpailuja, musiikkia, kasvomaalausta, syötävää ja juotavaa. Makkarat paistuvat grillissä ja alueen toimijat kohtaavat ihmisiä sekä esittelevät toimintaansa. KUJATO - verkosto järjestää: D-asema Kallio, Mty Etappi ry, Helsingin Klubitalo, ViaDia Levähdyspaikka, Tatsi Ry, Helsingin kaupungin aikuissosiaalityö, Mielenterveyden keskusliitto, A-klinikkasäätiön Vapariväylä ja Vva ry. Esteetön.

KLO 11 - 14 STADIN ASUKASTALO HANNA, STURENKATU 12 
Keväinen Hanna tarjoaa musiikkia: ”Kare and the careless” soittaa Suomi-soulia.
Stadin asukastalo Hanna toivottaa kaikenikäiset vieraat tervetulleeksi viettämään Kallio kukkii - päivää Hannassa  Tervetuloa yksin, kaksin tai joukolla mukaan viettämään kevään juhlaa! Voit tulla pelaamaan ulkopelejä ja voittamaan pieniä palkintoja. Voit osallistua myös bingonumeroiden saalistamiseen. Lisäksi kesäkukkien istutusta Hannan pihalle ja kukkakimpun tekemistä itselle, ystävälle, sukulaiselle tai naapurille. Tarjolla on maistuvaa grilliruokaa klo 11.00 - 13.00. Tila ei ole esteetön. Portaissa on rampit, mitä pitkin saa lastenvaunut tai rollaattorin, mutta pyörätuoli pitää kantaa portaat ylös. Henkilökunta auttaa tarvittaessa. Yhteydenotot 09 310 73933.


KLO 13 - 17.30 GALLERIA KAMITER-ARS, KAARLENKATU 12 
Sävelrunoutta Italiasta - konsertti klo 13. Puupuhallinyhtye Cappella Tibia esittää italialaista musiikkia 1300 - 1500 -luvuilta. Teosmuotoina bailata, frottola ja ricercar (mm. Landini, Willaert). Kesto n. 20 min
Työpaja klo 14 - 15.30 Hyppää maalausten maisemiin! Työpajassa pääsee tekemään kuvaa ja runoa ja - kuvarunokirjan! Tarjolla sanasilppua ja sanomalehtipaperia. Saa käyttää myös omia sanoja. Tyhjät kirjankannet odottavat sinua!

Maalausten äärellä hiljennytään kuuntelemaan runollisia tekstejä muinaisesta Kiinasta. Valikoima ajatuksia maisemasta ja maisemamaalauksesta teoksesta Metsien ja virtojen ylevä viesti (Guo Xi, suom. Minna Törmä) sekä Shiwun Ajatuksia vuorilta (Kaivoin lammen kuuta varten, suom. Miika Pölkki). 
Ennakkoilmoittautumiset puh 050 5411012. Max 10 osallistujaa. Vapaa pääsy. Galleriaan on pari porrasta. 


KLO 13 - 15 IPI KULMAKUPPILA, PORTHANINKATU 13
Kalle Salonen esittää hammondmusiikkia ( ohjelmaan sisältyy taukoja). 
Tilat ovat osittain esteettömät. Huomioithan, että sisäänkäynti on haastava sähköpyörätuolilla. Autamme mielellämme! 

KLO 16 - 17 KÄVELYKIERROS, LÄHTÖ HAAPANIEMENKATU 6   
Saippuatehdas - Hissitehdas - Teatterikorkeakoulu.
Tervetuloa tutustumaan Kokoksen historiaan ja nykypäivään. Kierroksen kesto n. tunti. 20 ensimmäistä mahtuu mukaan kierrokselle.


KLO 16.30 LÄHTÖPAIKKA: ENSI LINJAN PÄÄSSÄ OLEVA PAIKOITUSALUE JA SEN PUOLIVÄLISTÄ PORTIN PYLVÄIDEN LUOTA
Opastus Diakonissalaitoksen kortteliin ja sen 155-vuotiseen historiaan
Keskeisellä paikalla, mutta kuitenkin hieman syrjässä sijaitseva laitos on toteuttanut tehtäväänsä heikompiosaisten hyväksi 1860-luvulta alkaen. Kalliossa Diakonissalaitos on vaikuttanut vuodesta 1897 alkaen. Suuri kortteli on täydentynyt toiminnan muutosten myötä uusilla rakennuksilla. Kierroksen aikana kuullaan Diakonissalaitoksen toiminnan alkuajoista, keskeisistä henkilöistä sekä siitä, mitä kaikkea korttelissa on. Samalla kerrotaan, miten Diakonissalaitos toteuttaa tänään visiotaan "Jokaisella ihmisarvoinen elämä". Maksuton. Kävely on esteetön. Reitti kulkee portaiden kautta, mutta sinne voi myös kiertää.


KLO 17 EBENESER SÄÄTIÖ/ LASTENTARHAMUSEO, HELSINGINKATU 3 - 5 
Lastentarhatyö Suomessa - aikuisopastus Ebeneser-taloon ja Lastentarhamuseoon
Aikuisyleisölle suunnatulla opastuksella tutustutaan Ebeneser-taloon - yhteen Suomen ensimmäisistä kansanlastentarhaksi rakennetuista rakennuksista. Tutustumme talon rakentamisen taustalla olleisiin henkilöihin, heidän historiaan sekä talon alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Lastentarhamuseon kokoelmien kautta esitellään lastentarhatyön ja -koulutuksen alkuvaiheita Suomessa sekä peilataan historiaa nykyhetkeen. Opastuksen kesto 45 min. Vapaa pääsy, max 20 henkeä. Ennakkoilmoittautumiset ebeneser@ebeneser.fi . Kulku ei ole esteetön. 


KLO 18 - 19.30 KALLION KIRJASTO, 5. LINJA 11
Klo 18 Osalliset - romaanin julkistamistilaisuus. Kirjailija Tapio Puhakkaa haastattelee päätoimittaja ja kirjailija Pertti Saloheimoa Kupolisalissa. Taiteilija-, rakkaus- ja matkakertomus on rosoinen ajankuvaus nuoruudesta, naiiviudesta ja hetken lepattavasta toivosta. Vapaa pääsy. 

KLO 19 KOKO TEATTERI, HÄMEENTIE 3 
Sisareni - näytelmä kertoo kahden toisistaan erkaantuneen sisaruksen kohtaamisesta lapsuudenkodissa äidin kuoleman jälkeen. Kotitalo on myyty ja se pitää tyhjentää. Esitys on kasvutarina, jossa äidin kuolema yhdistää etäälle toisistaan joutuneet sisaret. Ohjaus Lauri Nurkse, näyttelijöinä Lotta Lindroos ja Tuuli Mattila.  Liput ja lisäinfo https://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto. Esteetön pääsy, mutta tarvitaan ilmoitus ennakkoon bookings@kokoteatteri.fi https://www.kokoteatteri.fi/esteettömyys


KLO 19 - 22 TENHO RESTOBAR, HELSINGINKATU 15
Tenho Poetry Slam. Harri Hertell yhdessä soittoruokala Tenhon kanssa kutsuu jälleen kaikki runopäät mukaan leppoisaan ja leikkimieliseen poetry slam -kisailuun Tenhoon. Suomen ainoa säännöllisesti kansainvälisillä poetry slam -säännöillä kisailtava Tenho Poetry Slam -klubi tarjoaa kerran kuukaudessa mahdollisuuden osallistua runomittelöön, jonka voittajalle on luvassa mainetta ja kunniaa sekä 50 euron lahjakortti Tenhoon. Vapaa pääsy. Lemmikit sallittu. Alaikäiset sallittu aikuisen valvonnassa. Tila ei valitettavasti ole esteetön. Pöytävaraukset www.tenhorestobar.fi 


KESKIVIIKKO 10.5 

KLO 9 - 9.45 EBENESER SÄÄTIÖ/LASTENTARHAMUSEO, HELSINGINKATU 3 - 5 
Lastentarhaelämää - toiminnallinen museo-opastus perheille, ikäsuositus 3 - 7 v. 
Millaista oli ennen vanhaan? Toiminnallisella  opastuksella eläydytään vanhan ajan lastentarhan elämään. Opastukseen kuuluu entisajan lastentarhan  puhdetöitä, kuten puuhalkojen kantamista, oikeaa pyykinpesua pyykkilautojen avulla sekä peilaavaa pohdintaa  tämän päivän päiväkotielämään ja lasten kokemuksiin siitä. Kierroksen lopuksi jätetään aikaa omatoimiselle museoon tutustumiselle sekä vapaalle leikille, jolloin esimerkiksi museon lukuisat leikkipaikat sekä lelut, kuten rakentelupalikat, hiekkaleikit ja leikkimökki ovat lasten käytössä. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia, jonka  jälkeen on mahdollista jäädä museoon omatoimisesti tutustumaan ja leikkimään. Maksuton. Max 20 ennakkoilmoittautumiset ebeneser@ebeneser.fi Pari porrasta, tila ei ole esteetön. 

KLO 12 JA 14.30 KALLION KIRJASTO, 5. LINJA 11
Satulinnassa, 3. kerros. Babykino. Elokuvanäytökset vaippakansan vanhemmille. Sama leffa kahtena esityksenä. Vapaa pääsy. Esteetön pääsy Porthaninkadun kautta. 3. kerrokseen on hissi. 

KLO 12 - 13.30 & KLO 16 - 17 GALLERIA KAMITER-ARS, KAARLENKATU 12
Hyppää maalausten maisemiin - työpaja! klo 12 - 13.30
Maalausten äärellä hiljennytään kuuntelemaan muinaisesta Kiinasta ajatuksia maisemasta ja maisemamaalauksesta. Lähteinä Metsien ja virtojen ylevä viesti (Guo Xi, suom. Minna Törmä) sekä Shiwun Ajatuksia vuorilta (Kaivoin lammen kuuta varten, suom. Miika Pölkki).  

Työpajassa pääsee tekemään pienen kuvarunokirjan. Tarjolla sanasilppua ja sanomalehtipaperia. Saa käyttää myös omia sanoja. Tyhjät kirjankannet odottavat sinua! 
Kuvarunotyöpaja lapsille viskareille ja eskareille (5-6-vuotiaille) klo 16 - 17 
Hyppää maalausten maisemiin! Tyhjät kirjankannet odottavat sinua tekemään kuvaa ja runoa ja - kuvarunokirjan! Tarjolla silkkipaperia ja sanasilppua. Saa käyttää myös omia sanoja!
Kummatkin työpajat ovat maksuttomia. Max 10 osallistujaa. Ilmoittautuminen. puh 050 5411012. Galleriaan on pari porrasta. 


KLO 13 - 19 KALEVALAISTEN NAISTEN LIITTO, 4. LINJA 24 
Kulttuuriperintöä ja kalevalakoruja - Avoimet ovet Kalevalaisten Naisten Liitossa Ainon päivänä 
Tule tutustumaan kansallispukuihin, muinaispukuihin ja kalevalakoruihin! Kalevalaiset naiset kertovat myös toiminnastaan ja tarjolla on pientä purtavaa. Tilaan on pari porrasta. 


KLO 16.30 - 20.30 KALLIOLAN OPISTO, STURENKATU 11
Makramee amppeli - iltakurssi. Kurssilla opit tekemään makramee solmuja ja toteutat makramee amppelin. Valittavana on muutama eri mallivaihtoehto. Aloittelijoille helpompia ja jo aiemmin solmeilleille haastavampia malleja. Kaikki välineet ja materiaalit löytyvät paikan päältä. Jos haluat, niin voit tuoda kurssille mukanasi kukkapurkin aluslautasen tai suojaruukun. Kurssin hinta 40 € 
Ilmoittautumiset https://uusi.opistopalvelut.fi/kalliola/fi/course/9277. Esteetön


KLO 17 - 19 KALLIOLAN SETLEMENTTITALO, NAAPURUUSTILAN OLOHUONE, STURENKATU 11 
Kielikahvila . Jutellaan arjen suomea, tutustutaan ja juodaan teetä. Vaihtelevia teemoja. Kaikille avointa iltaa järjestää Kalliolan vapaaehtoiset. Vapaa pääsy. Esteetön tila.


KLO 17 - 19 KEHITYSVAMMATUKI 57 RY, YSTÄVÄTUPA, LÄNTINEN BRAHENKATU 2, 4. KERROS
Hannah Eliana Sklarin - taidenäyttely ja Ystiksen kevätpörräys: karaokea, tanssiesitys, kevätaskartelua ja kahvitarjoilu, Maksuton. Esteetön. 4. kerrokseen on hissi. Myös INVA WC


KLO 17.30 KALLION KIRJASTON RYHMÄTILA OTSO, 5. LINJA 11
Tietokirja -lukupiiri kokoontuu, aiheena Marko Juntusen ” Matka islamilaisessa Suomessa” - kirja, jonka voi lainata ennakkoon 1. kerroksen palvelutiskiltä. Lukupiiriä vetää tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan asiantuntija ja tietokirja fani Suvi Lahtonen. Ei tarvitse ennakkoilmoittautua, vapaa pääsy. Esteetön pääsy Porthaninkadun kautta. 


KLO 18 KALLION KIRJASTON KUPOLISALI, 5. LINJA 11 
Runoilta Wisława Szymborskan parissa, jonka syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Puolalaisen nobelistin esittelee suomentaja Päivi Paloposki ja runoja lausuu lausuntataiteilija Iiro Kajas.
Järjestäjä Helsingin Suomi‒Puola -yhdistys. Vapaa pääsy. Kirjastoon on esteetön pääsy Porthaninkadun puoleisesta sivuovesta.  


KLO 19 HELSINGIN TYÖVÄENOPISTON OPISTOTALO, HELSINGINKATU 26 
Pitkä Impro Helsinki esittää väliajallisen improvisoidun näytelmän: Tarinoita impronuotiolta. Luvassa myös improlaulua muusikon säestyksellä. Ohjaaja: Hanna Lekander. Vapaa pääsy. Esteetön kulku näin: sisään pihan kautta ja aulasta löytyy vahtimestareita, jotka auttavat mielellään.  

KLO 19 KOKO TEATTERI, HÄMEENTIE 3 
Kesytön eli O:n markiisitar - Faster Pussycat! Kill! Kill! 
Kuinka vauhdikkaaksi meno yltyy kun kaksi erilaista tarinaa törmäytetään Koko teatterin suloisessa sulatusuunissa? Luvassa on tiukkaa feminististä otetta, hurjaakin hurjempaa huumoria ja ralliautoilua autiomaassa. Pidä hatustasi kiinn i- nyt annetaan patriarkaalille kyytiä! Ohjaus Anna Veijalainen. Rooleissa Petriikka Pohjanheimo, Cécile Orblin, Christal Snow sekä Jani Toivola. Lisäksi lavalla nähdään upeat Wilma-Emilia Kuosa, Anu Palevaara ja Sara Ritala. 

KLO 20 Vesa Salmi ja Tipi Tuovinen, Kallion Oiva


Liput ja lisäinfo https://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto. Keskiviikon esitys on suunniteltu erityisesti aistiherkille sopivaksi. Esteetön pääsy, mutta tarvitaan ilmoitus ennakkoon bookings@kokoteatteri.fi . https://www.kokoteatteri.fi/esteettömyys


KlO 19 - 22 TENHO RESTOBAR, HELSINGINKATU 15 
Senja & Yhtye + Kauhu Duo + Denisa Snyder 
Senja ja yhtye on helsinkiläinen tuore bändi, jonka musiikki on monipuolista ja intohimoista. Biisien tunnelmat vaihtelevat rytmikkäästä hellään sekä pursuilevasta yksinkertaisen seesteiseen. 
Kauhu-duo on folk-henkisiä, naivistisia kertomuksia pienistä jutuista. Hohtavaa ja kornia. Duon muodostavat Denisa Snyder ja Saaga Suonvieri. 
Denisa Snyder on 25 -vuotias näyttelijäntaiteen opiskelija, joka tekee biisejä ja soittaa kitaraa. Biisit ovat unisia tunnustuksia, levottomia haavekuvia, välähdyksiä elämännälästä. 
Vapaa pääsy. Lemmikit sallittu. Alaikäiset sallittu aikuisen valvonnassa. Tila ei valitettavasti ole esteetön. Pöytävaraukset www.tenhorestobar.fi 


TORSTAI 11.5 

KLO 9 - 9.30 EBENESER SÄÄTIÖ/LASTENTARHAMUSEO, HELSINGINKATU 3 - 5 
Rakentelutyöpaja - toiminnallinen työpaja perheille, ikäsuositus 3 - 7 v
Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan aitoihin Fröbelin palikoihin - vaan olisiko palikoista mahdollista  rakentaa niin iso talo, että sinne mahtuu itse sisälle? Yli 3-vuotiaille suunnattu työpaja sisältää ohjattua rakentelua Fröbelin palikoilla Lastentarhamuseon sisätiloissa sekä Ebeneser-talon pihalla taiteilija Alexander Reichsteinin yhteistyössä Lastentarhamuseon kanssa suunnittelemilla jättipalikoilla! Työpaja toteutetaan säävarauksella. Työpajan kesto on noin 30 minuuttia, jonka jälkeen on  Työpajan kesto on noin 30 minuuttia, jonka jälkeen on mahdollista  jatkaa jättipalikoilla rakentelua ja leikkiä vielä yhteensä tunnin ajan. 
Työpaja on maksuton. Ilmoittautuminen: ebenese@ebeneser.fi  Paikkoja 16 henkilölle, opastus toteutetaan minimissään 6 henkilölle. Kulku ei ole esteetön. 


KLO 16.30 LÄHTÖPAIKKA: ENSI LINJAN PÄÄSSÄ OLEVA PAIKOITUSALUE, SEN PUOLIVÄLISTÄ PORTIN PYLVÄIDEN LUOTA
Opastus Diakonissalaitoksen kortteliin ja sen 155 -vuotiseen historiaan 
Keskeisellä paikalla, mutta kuitenkin hieman syrjässä sijaitseva laitos on toteuttanut tehtäväänsä heikompiosaisten hyväksi 1860-luvulta alkaen. Kalliossa Diakonissalaitos on vaikuttanut vuodesta 1897 alkaen. Suuri kortteli on täydentynyt toiminnan muutosten myötä uusilla rakennuksilla. Kierroksen aikana kuullaan Diakonissalaitoksen toiminnan alkuajoista, keskeisistä henkilöistä sekä siitä, mitä kaikkea korttelissa on. Samalla kerrotaan, miten Diakonissalaitos toteuttaa tänään visiotaan "Jokaisella ihmisarvoinen elämä". Maksuton. Kävely on esteetön. Reitti kulkee portaiden kautta mutta sinne voi myös kiertää. 


KLO 17 - 18 KALLION KIRJASTO, 5. LINJA 11
Suomen kielen keskustelukahvila on kaikille avoin, rento tilaisuus, missä ei tarvitse jännittää. Toivomme, että osaat jo hiukan ennestään. Vapaa pääsy. Esteetön kulku Porthaninkadun kautta.


KLO 17 - 17.45 EBENESER SÄÄTIÖ/ LASTENTARHAMUSEO, HELSINGINKATU 3 - 5 
Lastentarhatyö Suomessa – aikuisopastus Ebeneser-taloon ja Lastentarhamuseoon
Aikuisyleisölle suunnatulla opastuksella tutustutaan Ebeneser-taloon – yhteen Suomen ensimmäisistä kansanlastentarhaksi rakennetuista rakennuksista. Tutustumme talon rakentamisen taustalla olleisiin henkilöihin, heidän historiaan sekä talon alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Lastentarhamuseon kokoelmien kautta esitellään lastentarhatyön ja -koulutuksen alkuvaiheita Suomessa sekä peilataan historiaa nykyhetkeen. Opastus on maksuton, max 20 henkeä. Ennakkoilmoittautuminen ebeneser@ebeneser.fi Kulku ei ole esteetön.

KLO 17 - 20 KALLIOLAN SETLEMENTTITALO, NAAPURUUSTILOJEN OLOHUONE, STURENK. 11 
Makumatkoja suomeksi
Joka toinen torstai Kalliolassa tutkaillaan kulttuureita ja opitaan suomen kieltä ruuanlaiton ja makujen kautta. Monikulttuurisessa illassa tehdään ruokaa yhdessä, syödään ja tutustutaan eri puolilta maailmaa tuleviin ihmisiin. Kaikille avoimia ryhmiä järjestävät Kalliolan vapaaehtoiset. Vapaa pääsy! Esteetön tila.


KLO 18 KAHVILA TAIKALAMPPU, TORKKELINKATU 21
”Ecco la primavera". Resonanssi-trio esittää lauluja Keskiajalta Renessanssiin sekä uudempia sävellyksiä vanhan musiikin hengessä. Outi Ivaska: laulu, kelttiharppu, tonguedong drum, 
Meri-Sofia Lakos: laulu, rebek, nokkahuilu, kementzes, Lasse Lingren: laulu, chitole, santur ja lyömäsoittimet. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen pääsymaksu. Pari porrasta, ramppi löytyy pyynnöstä. 

KLO 18 - 19.30 Feministinen lukupiiri ryhmätila Otso (1. krs.) Aiheena kirja: Phipps, Alison: Minä, et sinä – me too ja valtavirtafeminismin ongelmat. Kirjan voi lainata ennakkoon Kallion kirjaston ensimmäisen kerroksen palvelutiskiltä. HUOM! Piiriin on ennakkoilmoittautuminen. helmet.fi/kalliontapahtumat
Kirjastoon on esteetön kulku Porthaninkadun kautta.

PERJANTAI 12.5


KLO 16  LÄHTÖPAIKKA: OBSERVATORIO Kopernikuksentie 1 
Unioninakselia tähtitaivaista Kallion kirkon katveeseen - kävely
Tähtitorninmäen observatoriolta Kallion kirkolle johtavat kadut muodostavat kantakaupungin pisimmän suoran katulinjan. Reitin varrella on kirkkoja, kulttuurilaitoksia, kauppoja, kapakoita ja muistoja menneisyydestä. Unioninkadun akseli on loistava näyttämö kerrata Suomen ja Helsingin historiaa sekä tutustua kaupungin nykyhetkeen. Tutuksi tulevat mm. Engelin empirekeskusta ja yliopiston kampusalue, josta reitti jatkuu Pitkänsillan pohjoispuolelle entiseen työläiskaupunginosaan, joka nykyään on muodikas osa metropolia. Pituus n. 3 km, kesto n. 2 h. Kävely ei ole esteetön. Oppaana toimii Soili Poikonen. Vapaa pääsy. 


KLO 16 - 18 KALLION KIRJASTO, DEKKARIKIRJASTO (kulku Kupolisalista 1. krs)  5. LINJA 11
Sateenkaarihyllyn lukupiiri. Kirja on valittu yhdessä huhtikuun lukupiirissä. 
Kirjan voi lainata ennakkoon Kallion kirjaston ensimmäisen kerroksen palvelutiskiltä.
Piiriin ei ole ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja: helmet.fi/kalliontapahtumat


KLO 16 - 17.30 GALLERIA KAMITER-ARS, KAARLENKATU 12 
Mietteitä maisemasta ja maailmasta" Sari Karjalaisen ja Minna Torpan runo - musiikkiesitys sekä työpaja. Maisemamaalausten äärellä uppoudutaan rentouttavaan äänimaisemaan ja muinaisiin kiinalaisiin teksteihin maisemasta ja maisemamaalauksesta. Lähteinä Metsien ja virtojen ylevä viesti (Guo Xi, suom. Minna Törmä) sekä Shiwun Ajatuksia vuorilta (Kaivoin lammen kuuta varten, suom. Miika Pölkki). 
Työpajassa hypätään maalausten maisemiin ja tehdään itse kuvaa ja runoa ja vaikkapa kuvarunokirja! Tarjolla sanasilppua ja sanomalehtipaperia. Saa käyttää myös omia sanoja! Tyhjät kirjankannet odottavat sinua! Maksuton. Max 10 osallistujaa. Ilmoittautuminen. Puh. 050 5411012 . Galleriaan on pari porrasta. 


KLO 17 KALLION KIRJASTON KUPOLISALI, 5. LINJA 11
Äkkiä Kukkia soittaa lyriikkalähtöistä melodista indierockia, jossa tunnelma vaihtelee energisestä ahdistuksen käsittelystä maadoittuneempaan melankoliaan. Nelihenkisenä henkinelikkona he liitäen lenkkeileivät harjulta karjalaan ja takaisin, tuoden vaikutteita niin kansanmusiikista kuin noise-rockista. Kupolisalin setti tulee olemaan akustinen ja kevyempi. Vapaa pääsy, Esteetön kulku Porthanikadun puolelta. 


KLO 17 - 20 KALLIOLAN OPISTO, STURENKATU 11
Kallio kukkii Kalliolan opistolla: Kollaasimaalaus - työpaja. Tule tutustumaan kollaasimaalaustekniikkaan. Kollaasi on tekniikka, jossa teos syntyy yhdistellen erilaisia materiaaleja. Kollaasimaalaus-työpajan ensimmäisellä tapaamiskerralla käydään läpi kollaasitekniikan teoriaa ja historiaa. Pääset testailemaan tekniikkaa, valmistelet teokselle pohjan. Työpaja jatkuu lauantaina ks. alla. Työpaja sopii kaikille, aloittelijoille ja kokeneillekin maalareille.

Opettaja lähettää kurssikirjeen ja lisäohjeita noin viikkoa ennen kurssia. Työpaja on kahden päivän mittainen ja maksaa kokonaisuudessaan 50 €. Ilmoittautumiset https://uusi.opistopalvelut.fi/kalliola/fi/course/8941/ Esteetön


Klo 18.15 - 21 KOKO TEATTERI, HÄMEENTIE 3

KLO 18.15 ETKOT Maksuton rento työpaja esitykseen saapuville

KLO 19  Kesytön eli O:n markiisitar - Faster Pussycat! Kill! Kill! 
Kuinka vauhdikkaaksi meno yltyy kun kaksi erilaista tarinaa törmäytetään Koko teatterin suloisessa sulatusuunissa?  Luvassa on tiukkaa feminististä otetta, hurjaakin hurjempaa huumoria ja ralliautoilua autiomaassa. Pidä hatustasi kiinni- nyt annetaan patriarkaalille kyytiä! Ohjaus Anna Veijalainen. Rooleissa Petriikka Pohjanheimo, Cécile Orblin, Christal Snow sekä Jani Toivola. Lisäksi lavalla nähdään upeat Wilma-Emilia Kuosa, Anu Palevaara ja Sara Ritala. 
Liput ja lisäinfo https://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto. Esteetön pääsy, mutta tarvitaan ilmoitus ennakkoon bookings@kokoteatteri.fi , https://www.kokoteatteri.fi/esteettömyys


LAUANTAI 13.5 

KLO 08 - 21 URHEILUHALLIT KALLIO, HELSINGINKATU 25 
Kallio kukkii - uinnit, jolloin musiikkia, kukkia ja kivaa tunnelmaa koko päivän (normaali uintihinta). Lisäksi Kallio kukkii -teemalla hydrobicia ( 40 min)  klo 9.15 ja 10.00 ohjaajana Catja Ahokangas (normaali ryhmäliikuntahinta). Esteetön kulku, vaikka on paljon portaita, niin hissejä, taso- ja allasnostimia löytyy. Henkilökunta opastaa tarvittaessa.

KLO 10 - 15 EBENESER LASTENTARHA, HELSINGINKATU 3- 5 
Soiva piha – koko perheen tapahtuma Ebeneser-talolla klo 10 -14
Luvassa on lasten ja nuorten esittämiä konsertteja, musiikkiin tutustumista, yhteislaulua, pop up - kahvila, omatoiminen arkkitehtuurikierros ja maksuton pääsy Lastentarhamuseoon. Tervetuloa seuraamme hyvän musiikin ja tunnelman pariin!
Yhteistyössä Keski-Helsingin musiikkiopisto, Kallion musiikkikoulu, Resonaarin musiikkiopisto, päiväkoti Ebeneser ja Helsingin työväenopisto  Tila ei ole esteetön, mutta portaiden yli voidaan ramppi ja talossa on hissi.


KLO 10 - 15 KALLIOLAN OPISTO, STURENKATU 11
Shaking jooga Uusi alunperin balilainen tekniikka, missä käytämme tärinää ja värinää kaikissa muodoissa. Aloitamme erittäin voimakkaalla, kehollisella ravistelulla äänen ja ilmaisun kanssa. Pääset ilmaisemaan koko voimasi, kehosi vapautuu erityisesti lantion seudulta, niskasta ja hartioista. Jatkamme matkaa Earth -meditaatiolla, jossa saat tuntuman maahan, tärinään, joka nousee ja laskee. Tärinä vuorottelee vapaan tanssin kanssa. Voit vain nauttia kehostasi. Kundaliinitanssissa mennään hienovaraiseen, sisäiseen värinään, jossa koko sisin alkaa sulaa. Vapaa tanssi ja meditaatio syventää kokemusta. Teemme kurssin aikana muita harjoituksia, jotka tukevat ja syventävät shaking-kokemusta. Mielikuvamatkoilla ystävystyt kehosi kanssa syvärentoutuksessa.Kurssimaksu 55 € ilmoittautumiset https://uusi.opistopalvelut.fi/kalliola/fi/course/9134 Esteetön


KLO 11 - 13 KALLIOLAN OPISTO, STURENKATU 11
Havaijilainen hulatanssi -kurssilla tutustutaan havaijilaiseen tanssiin, joka on naisellista, kaunista ja pehmeää tanssia. Tanssissa lantio keinuu ja kädet kertovat laulun tarinaa. Kurssilla opetellaan helppoja havaijilaisen tanssin liikkeitä ja askelsarjoja. Lauantaina opetellaan perustekniikkaa ja -liikkeitä ja sunnuntaina on koreografia. Hulatanssin harjoituksilla kehität vatsan ja lantion seudun lihasten hallintaa. Lisäksi pehmeiden tanssiliikkeiden kautta olet yhteydessä feminiiniseen puoleesi. Kurssi sopii aloittelijoille, aiempi tanssitausta ei ole välttämätöntä. 
Työpaja on kahden päivän mittainen ja maksaa kokonaisuudessaan 25 €.  Ilmoittautumiset https://uusi.opistopalvelut.fi/kalliola/fi/course/8978/ Esteetön


KLO 13 & 14 KALLION KIRJASTON KUPOLISALI, 5. LINJA 11
Helsingin Kaupunginteatterin Shed-musiikkiteatteriryhmä 
Valmistu yllättävään musiikkiesitykseen sneak peek -hengessä! Shed-musiikkiteatteri antaa erilaisille, 10–19-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harrastaa ja tehdä musikaalia yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin ammattilaisten kanssa. Vapaa pääsy. Lisätietoja: helmet.fi/kalliontapahtumat Kirjastoon on esteetön kulku Porthaninkadun kautta.


KLO 13 - 15 KALLIOLAN OPISTO, STURENKATU 11
Ori Tahiti – tahitilainen tanssi - kurssi sisältää kauniita tansseja, lumoavia liikkeitä, hypnoottista rumpumusiikkia ja kaislahameiden kahinaa… 
Rumpujen kumu ja ukulelen soinnut kutsuvat tahitilaisen tanssin maailmaan. Kurssilla opetellaan perusliikkeitä kuten fa’arapu (lantioympyrä), ta’iri (lantion sivuliike), varu (lantiokahdeksikko) ja afata (neliö). Lauantaina käydään läpi tahitilaisen tanssin perustekniikkaa ja sunnuntaina on koreografia-
Kurssi sopii aloittelijoille, aiempi tanssitausta ei ole välttämätöntä. 
Kurssi on kahden päivän mittainen ja maksaa kokonaisuudessaan 25€ €  Ilmoittautumiset  https://uusi.opistopalvelut.fi/kalliola/fi/course/8976/ Esteetön


KLO 14  KOKO TEATTERI, HÄMEENTIE 3
Sisareni - näytelmä kertoo kahden toisistaan erkaantuneen sisaruksen kohtaamisesta lapsuudenkodissa äidin kuoleman jälkeen.  Kotitalo on myyty ja se pitää tyhjentää. Esitys on kasvutarina, jossa äidin kuolema yhdistää etäälle toisistaan joutuneet sisaret. https://www.kokoteatteri.fi/event-details/sisareni-2023-05-09-19-00Ohjaus Lauri Nurkse, näyttelijöinä Lotta Lindroos ja Tuuli Mattila. 
Liput ja lisäinfo https://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto. Esteetön pääsy, mutta tarvitaan ilmoitus ennakkoon bookings@kokoteatteri.fi,  https://www.kokoteatteri.fi/esteettömyys

KLO 15 HAKANIEMI SQUARE ON THE CORNER OF HAKANIEMENRANTA AND SILTASAARENKATUThe Kallio Zig Zag - walking tour   
The tour starts at in the Hakaniemi Square, then moves towards Tokoinranta, up into the Linjat part of the neighbourhood. Then we go up towards the Kallio Church, followed by Karhupuisto, Torkkelinmäki and the tour ends in Harjutori.

The Kallio Zig Zag tour covers the traditionally working - class area of Kallio. We will discover its history, its layout, its architecture, and social movements which have helped shape the Finland we know today, such as the push for universal suffrage, workers’ rights, the welfare state, Prohibition as well as the important people who helped make it all happen.
Guide Edward Morrow. He will be carrying a pink umbrella, a microphone and will be wearing a name badge. The tour will be in English.  Free. Not accessible by wheelchair as there are steep hills. 


KLO 16 - 17 GALLERIA KAMITER-ARS, KAARLENKATU 12
Renesanssitanssiperformanssi. Pieni hypähdys Euroopan hoveihin 1500-luvulla. Kolme tanssia: Pavane, Danse de Cleves, Allemande. Tanssijat: Kaksi Hovinarria. Säestys: Cappella Tibia. Esityksen kesto on noin 15 min. 
Taiteilijat paikalla. Konstnärer på plats. Sari Karjalaisen ja Carl Kindbergin näyttelyssä on maalauksia. 

klo 17 - 20 MATTI HELENIUKSEN PUISTO ( KALLION KIRJASTON TAKANA)
Nuutinen, Lätsä (soolo), Juhani esiintyvät

KLO 19 KOKO TEATTERI, HÄMEENTIE 3
Kesytön eli O:n markiisitar - Faster Pussycat! Kill! Kill! 
Kuinka vauhdikkaaksi meno yltyy kun kaksi erilaista tarinaa törmäytetään Koko teatterin suloisessa sulatusuunissa?  Luvassa on tiukkaa feminististä otetta, hurjaakin hurjempaa huumoria ja ralliautoilua autiomaassa. Pidä hatustasi kiinni - nyt annetaan patriarkaalille kyytiä! Ohjaus Anna Veijalainen. Rooleissa Petriikka Pohjanheimo, Cécile Orblin, Christal Snow sekä Jani Toivola. Lisäksi lavalla nähdään upeat Wilma-Emilia Kuosa, Anu Palevaara ja Sara Ritala. 
Liput ja lisäinfo  https://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto. Esteetön pääsy, mutta tarvitaan ilmoitus ennakkoon bookings@kokoteatteri.fi, https://www.kokoteatteri.fi/esteettömyys


KLO 22 KOKO TEATTERI, HÄMEENTIE 3 
It´s crazy, it´s party - Euroviisuvalvojaiset.  Juhlitaan räväkästi ja kannustetaan Käärijä voittoon! Valvojaiset alkavat heti esityksen jälkeen Seitsemän metrinen screenimme on täydellinen viisujen seuraamiseen. Kisakatsomo ja aulabaari suljetaan euroviisulähetyksen jälkeen. Tilaisuus on maksuton, mutta sinne vaaditaan ennakkoilmoituminen https://www.kokoteatteri.fi/event-details/kokoteatterin-viisuvalvojaiset.
Esteetön pääsy, mutta tarvitaan ilmoitus ennakkoon bookings@kokoteatteri.fi https://www.kokoteatteri.fi/esteettömyys


SUNNUNTAI 14.5
 
KLO 12 - 16  KALLIOLAN OPISTO, STURENKATU 11
Tutustu ikebanaan! Opi tekemään kasveista eläviä, hetken kestäviä taideteoksia. Ikebana on japanilainen kukkien asettelutaide. Tällä kurssilla opit kukkien asettelun alkeita sogetsu-ikebana opettaja Jyrkin ohjauksessa. Sinulla ei tarvitse ollaan minkäänlaisia ennakkotaitoa osallistuaksesi, mutta työpaja sopii myös kertaajille.  Kurssihinta sisältää materiaalimaksun 37 €. Kurssilla tehdään kaksi asetelmaa joiden kukat saat mukaasi työpajan päätyttyä. Ilmoittautumiset https://uusi.opistopalvelut.fi/kalliola/fi/course/9310/ Esteetön

KLO 13 KOKO TEATTERI, HÄMEENTIE 3 
Äitienpäiväkonsertti ja lounas. Konsertti tuotetaan yhteistyössä Koko Jazz Clubin kanssa. 
Liput ja lisätiedot https://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto. Esteetön pääsy, mutta tarvitaan ilmoitus ennakkoon bookings@kokoteatteri.fi . Lisäinfoa  https://www.kokoteatteri.fi/esteettömyys


KLO 15 - 17 KALLIOLAN OPISTO, STURENKATU 11
Havaijilainen hulatanssi - kurssilla tutustutaan havaijilaiseen tanssiin, joka on naisellista, kaunista ja pehmeää tanssia. Tanssissa lantio keinuu ja kädet kertovat laulun tarinaa. Kurssilla opetellaan helppoja havaijilaisen tanssin liikkeitä ja askelsarjoja. Sunnuntaina tehdään koreografia. 
Hulatanssin harjoituksilla kehität vatsan ja lantion seudun lihasten hallintaa. Lisäksi pehmeiden tanssiliikkeiden kautta olet yhteydessä feminiiniseen puoleesi. Kurssi sopii aloittelijoille, aiempi tanssitausta ei ole välttämätöntä.  Kurssihinta kahdelta päivältä 25 €  Ilmoittautumiset https://uusi.opistopalvelut.fi/kalliola/fi/course/8978/ Esteetön


KLO 17 - 19 KALLIOLAN OPISTO, STURENKATU 11
Ori Tahiti – tahitilainen tanssi - kurssi sisältää kauniita tansseja, lumoavia liikkeitä, hypnoottista rumpumusiikkia ja kaislahameiden kahinaa… Rumpujen kumu ja ukulelen soinnut kutsuvat tahitilaisen tanssin maailmaan. Kurssilla opetellaan perusliikkeitä kuten fa’arapu (lantioympyrä), ta’iri (lantion sivuliike), varu (lantiokahdeksikko) ja afata (neliö). Sunnuntaina opetellaan helppo koreografia. 
Kurssi sopii aloittelijoille, aiempi tanssitausta ei ole välttämätöntä. 
Kurssihinta 25 €  Ilmoittautumiset  https://uusi.opistopalvelut.fi/kalliola/fi/course/8976/ Esteetön

KLO 19 TENHO RESTOBAR, HELSINGINKATU 15
SunJazz: Mapp3 
Göteborgista kotoisin oleva Mappe3 trio esittää omien sävellysten lisäksi omia intensiivisiä ja ennakkoluulottomia tulkintoja suuren amerikkalaisen laulukirjan kappaleista. Mappe3:n tavoitteena on vangita kuuntelija tuolin reunalle ja ohjata tunteiden ja äänimaisemien läpi.
Vapaa pääsy. Lemmikit sallittu. Alaikäiset sallittu aikuisen valvonnassa. Tila ei valitettavasti ole esteetön. Pöytävaraukset www.tenhorestobar.fi


KOKO KALLIO KUKKII VIIKON 6.5. - 14.5.2023

KALLION KIRJASTO, 5. LINJA 11
Rakkauden kukkien köynnös. Aula-Työkodin yhteinen kukkiva taideteos pääportaikon kaiteessa. 
Esteetön kulku Porthaninkadun rampin kautta. 


KLO 12 - 15.30 MA - PE KARHUPUISTO
Aula-kodin pop - up myymälä, säiden salliessa. Esteetön pääsy. 


KALLIOLAN KATUGALLERIA MUTTERI, SETLEMENTTITALON PÄÄDYSSÄ , STURENKADUN JA KIRSTINKADUN RISTEYS
Kallion Taideryhmän -ryhmänäyttely.  Esillä neljän taiteilijan teoksia: Aarne Huhtanen, Anu Sten, Riitta Alanen & Mira Mink - artist. Vapaa pääsy. Näyttelyä katsotaan kadulta. Esteetön. 


KLO 10 - 18 ti, KLO 10-17, ke - to, KLO 10 -14  la GALLERIA KAMITER-ARS, KAARLENKATU 12 
Sari Karjalaisen ja Carl Kindbergin näyttelyssä maalauksia, mietteitä ja mielikuvia maisemasta ja maailmasta. Taiteilijat paikalla la 6. 5 klo 10 -11, ti 9.5 17-17.30 ja la 13.5 klo 16- 17 ks. ohjelma. Maksuton. Galleriaan on pari porrasta, sähköpyörätuolilla kulku ei ole esteetön. 


KLO 8 - 18 ma-pe, la KLO 8 - 16 GALLERIA IPIOMA, IPI KULMAKUPPILA, PORTHANINKATU 13
Joannis Clémentides, Suuret ihmiset - näyttely. Tilat ovat osittain esteettömät. Huomioithan, että sisäänkäynti on haastava sähköpyörätuolilla. Autamme mielellämme! 


Klo 10 - 17 ti ja ke, klo 10 - 16 to ja pe TYÖVÄENLIIKKEEN KIRJASTO, SÖRNÄISTEN RANTATIE 25 A Kirjakirpputori. Tila on esteetön. 


KLO 9 - 14.30 ELOKOLO, KOLMAS LINJA 28 
Benny Uhleniuksen näyttely.  Päihteettömässä olohuonessa voi myös käydä lukemassa lehtiä, maksamassa laskuja ja hoitaa asioita verkossa, lainata ja vaihtaa kirjoja ja DVD elokuvia, katsella televisiota ja tavata ihmisiä. Joka aamu ilmainen aamupuuro klo 9 - 12.30. Auki joka päivä klo 9 - 14.30. Tila on esteetön. 

KLO 12 - 19 tiistaista torstaihin EBENESER - SÄÄTIÖ/LASTENTARHAMUSEO, HELSINGINKATU 3- 5 
Kallio kukkii -festivaalin kunniaksi Lastentarhamuseo on auki laajennetusti. Vapaa pääsy. 
Lisäksi joka aamupäivä tarjoillaan lapsiperheille suunnattuja toiminnallisia opastuksia, joihin on mahdollista osallistua ennakkoilmoittautumalla. Aikuisille suunnattuja opastuksia lastentarhatyön historiaan ja Ebeneser-talon toimintaan järjestetään ilta-aikaan. Tervetuloa elävän kulttuurin keskelle Ebeneser-taloon! ”Päiväkohtaiset yleisöopastukset sekä ilmoittautumisohjeet löydät Lastentarhamuseon verkkosivustolta www.lastentarhamuseo.fi. Kulku ei ole esteetön, pari porrasta. 

Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali
6.-14.5.2023

Kallion kirjaston edessä kukkii. Kuva: jenshpa

Järjestäjä Kallion Kulttuuriverkosto ry. 

https://www.kallionkulttuuriverkosto.fi/kalliokukkii

 


Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:
(Translate page)


Kaarlenkatu 1
00530 Helsinki¨Useat kymmenet joulumarkkinat tarjoavat jouluista tunnelmaa
Katso tarjontaa
Näille suosituille joulumarkkinoille saapuu yli 60 bussia ympäri Suomea
Lue lisää
Tämän näyttelyn kaikki taideteokset on tehty piparkakuista
Tutustu
Talvisirkuksessa nähdään supersankareita ja häikäisevää akrobatiaa
Lue lisää
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää
Katso tärpit
Ryoji Ikeda tarjoaa datailotulitusta kaikille aisteille
Lue lisää
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku
Lue lisää
Tähtitaivasta pääsee ihailemaan Kaivarin pimenevissä illoissa
Lue lisää
Klassikkofarssi ihastuttaa vielä yli 200 vuotta sen kirjoittamisen jälkeen
Lue lisää
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syyskaudella
Lue lisää
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältä
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää
Saaristossa voi retkeillä meren äärellä tunnelmoiden
Lue lisää
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri
Lue lisää
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisääKerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.