Quantcast
Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali | Kallio

Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali

Hinta: vapaa pääsy
Ajankohdat:
su19.5.2024klo 11:00
Tapahtumasta:

Kallio Kukkii jo 30-vuotta!

Kalliolaisia ja muita kaupunkikulttuurin ystäviä hellitään jälleen perinteisellä Kallio Kukkii -festivaalilla. Kaupunginosafestivaalia on järjestetty jo komeat 30. vuotta.

Toukokuussa 1994 Harjun nuorisotalo järjesti Karhupuistossa bänditapahtuman, joka otettiin innostuneena vastaan ja sai jatkoa seuraavana vuonna? Päivän kestävä festivaali sai mainion keväisen nimen ”Kallio Kukkii” ja alkoi pikkuhiljaa kehittyä nykyiseen muotoonsa.

Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen Kallion alueella tuttua. "Festivaali on kerännyt taas ilahduttavasti kalliolaisia, niin vanhoja kuin uusiakin toimijoita mukaan tapahtumia järjestämään."  - kertoo festivaalissa pitkään järjestäjänä ollut Kallion Kulttuuriverkoston Maiju Rohkea.

Yhdeksään festivaalipäivään mahtuu monenlaista menoa, kun alueen toimijat tarjoilevat tiloja niin taiteelle kuin toiminnalle. Paikkansa vakiinnuttanut Kallio Kukkii kokoaa jälleen alueen asukkaat, yhteisöt ja toimijat yhteen vierailevia tähtiä unohtamatta. 


Kuva: jennyysofian

 

OHJELMAA 2024

LAUANTAI 11.5.

KLO 9-12 ALPPIMAJAN PÄIVÄKODIN 110-V. PIHAJUHLA, Castreninkatu 28
Tule juhlimaan 110-vuotiasta kalliolaista päiväkotia ja tutustumaan uusiin, vanhoihin ja nykyisiin lapsiin uudella leikkipihallamme. Kahviostamme saat suolaista ja makeaa tai voit kokeilla onneasi arvonnassa.  Lapsille kasvomaalausta ja pihaleikkejä.  
Järjestäjänä Alppimajan päiväkodin vanhempainyhdistys. Vapaa pääsy. 

KLO 10-00 TAIDENÄYTTELY: MARI LAPINSALO,Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5 
Ravintola Oivan kabinetissa on esillä Mari Lapinsalon taidenäyttely koko Kallio Kukkii-tapahtuman ajan. 
Tervetuloa ihastelemaan taidetta vaikkapa kuohuviinin äärelle. Vapaa pääsy. 

KLO 11-12.15 SAMBAKULKUE STARTTAA, SAMBAKOULU IMPERIO DO PAPAGAIO, Karhupuisto
Jo perinteeksi muodostunut Sambakoulu Imperio do Papagaion tanssikulkue starttaa Karhupuistosta tällä kertaa Torkkelinmäelle ja takaisin koristaen Kallion katuja niin väriloistollaan kuin musiikillaan. Yleisö pääsee tanssin pauloihin,  kun sambaajat saapuvat takaisin puolilta päivin ja kutsuvat osalliset yhtymään askeliin hetkeksi. 
Vapaa pääsy. 

KLO 11-14 KUKKAKORUPAJA SYVÄSEN KUKKA, Porthaninkatu 11 ulkona liikkeen edessä.
Tule korupajaan sitomaan itsellesi tai esim. äitienpäivälahjaksi kukkakoru  (myös valmiita kukkakoruja myynnissä).
Hinta 15 e/koru.

KLO 11-16 GALLERIA IPIOMA I PETRA ISO-NIEMI: KLOVNIEN VAPAAPÄIVÄ, Ipi Kulmakuppila, Porthaninkatu 13 
Klovniaiheiset teokset toimivat tunnetilojen ja tarinoiden välittäjinä näyttelyssä, joka esittelee erityistaiteilija Petra Isoniemen teoksia usean vuoden ajalta. Petra Isoniemi osallistuu myös Lyhty ry:n tekstiili- ja taidetyöpaja Luovillassa. Näyttelyä pääsee katsomaan Ipi Kulmakuppilan aukioloaikoina koko viikon ajan ma-pe 8-18 la 11-16. 
Vapaa pääsy. 

KLO 11.30-14 FARKKUSHORTSIEN JA MESIKÄMMENEN ”LEIN” TUUNAUSPAJA Karhupuistossa
Kannustetaan Suomi euroviisujen huipulle tuunaamalla farkuista shortseja Kallion Kulttuuriverkoston järjestämässä työpajassa Kallio Kukkii-festivaalien avajaispäivänä klo 11.30-14. 
Ylijäävästä materiaalista tehdään lei Karhupuiston Mesikämmen patsaalle. Voit tuoda mukanasi yhdet puhtaat farkut, joista haluat tuunata itsellesi shortsit.  Huomio! Koska työpaja on ulkona katoksessa, paikalla ei välttämättä ole ompelukonetta! 
Vapaa pääsy. 

KLO 12-14 KESÄKIRJAVAIHTARIT Karhupuistossa 
Kevätkauden kirjavaihtarit järjestetään Kallio Kukkii avajaispäivänä Karhupuistossa. Tuo pöytään kesälukemista: pokkareita, dekkareita, lastenkirjoja, luontoaiheisia kirjoja tai vaikkapa puutarhanhoito-oppaita. Kesäaiheiset kuvalehdetkin ovat tervetulleita.  Tuo vain hyväkuntoisia kirjoja ja lehtiä, enintään 3 kpl / henkilö. Tai tule tekemään löytöjä: vaihtaripöydästä voi viedä lukemista, vaikkei siihen itse toisikaan mitään! Järjestäjä Kallion Kulttuuriverkosto. 
Vapaa pääsy.

KLO 12-18 (11.-12.5.2024) SURUTTOMAIN RY:N KEVÄTMYYJÄISET, Torkkelinkatu 7 a 3
Myynnissä taidetta ja keramiikkaa.

KLO 12-14 KALLIO AJATUKSISSA JA MUISTOISSA -YHTEISÖLLINEN TAIDETYÖPAJA, Karhupuisto  
Tule kertomaan ajatuksiasi ja muistojasi Kalliosta. Millaista täällä oli silloin, kun sinä olit lapsi? 
Mikä on hyvää juuri nyt? Voisiko joku olla vielä parempaa? Tuo mukanasi valokuvia, runoja,  lehtileikkeleitä tai vaikkapa biisin sanat, jotka sinusta kuvastavat Kalliota.  Rakennetaan muistoista, koetusta elämästä ja ajatuksista yhteisöllinen taideteos, joka lahjoitetaan Kallion Kulttuuriverkoston hallintaan. Järjestäjänä Humanistisen ammattikorkeakoulu Humakin yhteisöpedagogia opiskelijat. 
Vapaa pääsy

KLO 12.30 VATSATANSSIESITYS, Karhupuisto
Vatsatanssiryhmä Firuza esittää tanssin ” Bukadarm”. Fizuran jälkeen esiintyy TribalTanssiKeskuksen AuraTribe-ryhmä.
Tanssi: Tribal bellydance -ryhmä improvi saatio FatChance®Style. 
Tervetuloa! Vapaa pääsy.

KLO 13.30, 14.30 JA 15.20 POP-UP ÄÄNIMALJARENTOUTUS (25 MIN), Kallion kirjaston Dekkarisali 
Haluatko päästä hetkeksi pysähtymään ja rauhoittumaan? 
Äänimaljarentoutuksessa koet miten maljojen värähtelyt ja ääniaallot harmonisoivat kehosi energiajärjestelmää ja saavat kehosi ja mielesi rentoutumaan. Äänimaljarentoutuksen aikana maataan matolla tai istutaan tuolilla kuunnellen äänimaljojen lempeitä sointuja ja värähtelyjä. Tämä ihana rentoutusmenetelmä ulottuu koko kehoon edistäen  stressin ja jännityksen lieventymistä, luoden tilaa sisäiselle tasapainolle ja hyvinvoinnille.

Äänimaljarentoutus ei sovi: syöpähoitojen aikana, koska ei ole tarkkaa tietoa äänen värähtelyjen vaikutuksista syöpäsoluihin, ei myöskään, jos sinulla on sydämentahdistin ja/tai voimakkaat äänet vaikuttavat sydämesi toimintaan. 
Vetäjänä Nina Arboix Designistä. Vapaa pääsy. Portaita. Yhteen rentoutukseen mahtuu kerralla kahdeksan osallistujaa.

KLO 13.30 KALLION NAISVOIMISTELIJAT ESIINTYVÄT, Karhupuisto 
Kallion naisvoimistelijat esiintyvät Karhupuistossa. Musiikki raikaa ja välillä liikkeen rytmittävät rummut, kun notkeat voimistelijat hämmästyttävät upealla  esityksellään Kallio Kukkii-festivaalien kävijöitä osaamisellaan.
Vapaa pääsy.

KLO 13-13.30 TAIVASKARHU JA MAHTAVAPILVI. SOIVA SATUHETKI 3-5-VUOTIAILLE. Kallion kirjaston lastenosaston Satulinna Anja Mannermaa-Joutseno ja Minna Torppa esittävät kaksi Leena Erkkilän satua eri soittimin väritettyinä. 
Vapaa pääsy.

KLO 14.30 MESIKÄMMENEN SEPPELÖINTI, Karhupuisto 
Kallion Kulttuuriverkoston järjestämässä työpajassa Kallio Kukkii-festivaalin avajaispäivänä yhteistyössä osallistujien kanssa tehty lei asetetaanMesikämmenelle. Tervetuloa! 
Vapaapääsy.

KLO 18 VAATERI JA PÄNDI, Cafe Taikalamppu, Torkkelinkatu 21 
Vanhan iskelmän ja popin hämärässä välimaastossa operoiva Vaateri viihdyttää ja tanssittaa yleisöä hallitusti eri genrejä rikkoen, kuitenkin aina Vaaterilta soundaten. 
Laulut maalaavat tarinoita etsimisestä, löytämisestä, elämän iloista, kaipuusta ja menetyksestä. Orkesterin puoliakustinen soundi luo ilmavan pohjan, jolle laulu, vox-urku ja cajon puhaltavat pittoreskeja tunnelmafragmentteja vaativampaankin kulutukseen.

Valitse Vaateri! Tommi: Laulu, 
Valtteri: Urku, 
Sipo: Basso,
Balihan: Cajon, 
Janne:Akustinen kitara. 

klo 19 Pändi – yhtye. Kallion jamiskenestä syntynyt usean laulajan/biisintekijän kollektiivi, jonka valoisa live-energia on vertaansa vailla. Legendaaristen Sompafestien pääesiintyjänäkin keikkaillut ryhmä tuo kesän mukanaan kahvila Taikalamppuun yhteyttäen kivisen Kallion kukkivaan loistoon. 

Anna Bäckma- laulu
Sami Isberg - kitara, laulu
Catarina Riutta - kitara, laulu 
Anttoni Särkkä - kitara,laulu
Janne Piepponen - kitara, laulu
Valtteri Bruun - urut, laulu
Alexis Gafe -basso, laulu 
Oscar Stenbäck - lyömäsoittimet, laulu, 
Balihan Ermutlu - lyömäsoittimet, laulu. 
Vapaa pääsy! Vapaaehtoinen lahjoitus käteisellä tai mobilepaylla.

KLO 18-00 OIVAN KARAOKE, Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5
Ravintola Oivan perinteinen karaoke raikaa lauantaisin klo 18-24. Vapaa pääsy.

KLO 19 NÄYTEIKKUNABURLESKIA, Giggelin näyteikkuna, Vaasankatu 10
Kalliossa asuva burleskitaiteilija Lady Clitter esittää burleskia paikallisen Giggeli yrityksen näyteikkunassa. 
Jos tahdot, voit tipata esiintyjää paikan päällä! Vapaa pääsy.


SUNNUNTAI 12.5.

KLO 19-21 SUNJAZZ: F# FEAT. HERBERTKÖNIGHOFER, Tenho Restobar, Helsinginkatu 15 
”Pianisti ja säveltäjä Sid Hillen luotsaama yllätyksellinen F# esiintyy 12.5.2024
Tenho Restobarissa.  Hillen, Jori Huhtalan ja Markus Ketolan muodostama trio täydentyy kvartetiksi, kun mukaan liittyy itävaltalainen 
puupuhallinmestari Herbert Könighofer. Riemastuttavan arvaamattomista live-esiintymisistään tunnettu improvisoivien huippumuusikoiden poppoo 
F# feat.Herbert Könighofer esiintyy Tenho Restobarissa SunJazz-konserttisarjassa sunnuntaina 12.5.2024.

Yhtyeen jäsenet ovat kukin tahoillaan meritoituneita kotimaisen jazzin ykkösketjun tekijöitä. 

Sid Hille tunnetaan pianisminsa sekä omien kokoonpanojensa lisäksi erityisesti arvostettuna ja tuotteliaana säveltäjänä. 
Jori Huhtalan bassotyöskentelyä on kuultu mm. Eero Koivistoisen, Raoul Björkenheimin ja Riikka Keräsen yhtyeissä.
Markus Ketola tunnetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran pitkäaikaisena rumpalina sekä omien yhtyeidensä D-Booster ja Ketola Rewired liiderinä. 
Vuoden 2022 Scientifically Proven & Clinically Tested -albumilla mukaan liittynyt itävaltalainen saksofonisti Herbert Könighofer on omien yhtyeidensä 
kanssa tehnyt merkittävän uran Itävallassa. Vapaa pääsy. 


MAANANTAI 13.5.


KLO 13-19 ETAPISSA KUKKII - POEM & GRILL,
Mty Etappi ry, Hämeentie 13 A, katutaso

”Etapissa Kukkii! Tule viettämään aikaa yhdessä, inspiroitumaan, osallistumaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Grilli kuumana!

Klo 13 Kohtaamispaikka Tsänssissä Open mic. 
Tule kuuntelemaan runoja, lauluja ja tarinoita sekä esiintymään itse matalalla kynnyksellä. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Kohtaamispaikka Tsänssi auki klo

16 asti. klo 13-16 Etapissa Kukkii kevätte- rassi. Grillausta ja Runoseinä -yhteisötaideteoksen tekoa. Säävaraus. Klo 16-19

Runoseinä -yhteisötaideteoksen tekoa.
Klo 17-19 Koala-ryhmän Runo-workshop.Vapaa pääsy. Sisäänkäynti Hämeentien
puolelta, esteetön sisäänkäynti sisäpihan puolelta.

KLO 13-14 MATILDA MOTHER BAND
- AKUSTINEN KONSERTTI Kupolisalissa (1. krs), Kallion kirjasto, Viides linja 11
Tule kokemaan ”kosminen boogie” Kallion kirjastoon Kallio Kukkii viikolla. Matilda Mother bandin supersooniset ääniaallot ja vibraatiot. Duon neljäs Lp Sound Paintings on myös lainattavissa kirjastosta. Tervetu- loa! Vapaa pääsy. 

KLO 18-19 SAKANELA Kupolisalissa (1. krs),
Kallion kirjasto, Viides linja 11 Lauluryhmä

Sakanela vie kuulijansa keväiselle Georgi-an kiertomatkalle. Georgialainen polyfoninen laulu on yksi maailman vanhimpia laulutraditioita ja se on vuonna 2008

lisätty UNESCOn ylläpitämään Ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. 
Tervetuloa! Vapaa pääsy. 


TIISTAI 14.5.

KLO 10-10.30 TAIVASKARHU JA MAHTAVA PILVI. SOIVA SATUHETKI 3–5-VUOTIAILLE.
Kallion kirjaston lastenosaston Satulinna Anja Mannermaa-Joutseno ja Minna Torppa esittävät kaksi Leena Erkkilän satua
eri soittimin väritettyinä. Vapaa pääsy.

KLO 10-16 TYÖVÄENLIIKKEEN KIRJASTON
KIRJAKIRPPUTORI, Sörnäisten rantatie 25 A 1 Kirjakirpputori. Tee löytöjä kirjaston poistokirjoista! Avoinna 14.5. alkaen
kirjaston aukioloaikoina, ti-ke 10-17, to-pe 10-16. Vapaa pääsy. 

KLO 10-18 KUVATAIDETTA JA LIVE-MU-
SIIKKIA Kahvila Lyhdyssä, Kahvila Lyhty, Siltasaarenkatu 3-5 
Tervetuloa herkuttelemaan värikkääseen Kahvila Lyhtyyn ja nauttimaan samalla taiteesta. Nähtävillä on helsinkiläisen kuvittaja ja kuvataiteilija Tommi-Tapio Hämäläisen näyttely Katunäkymiä. 
Hämäläinen on erikoistunut kaupunkimaisemiin; katujen ja sisäpihojen tunnelmiin. Näyttelyn työt on toteutettu akvarelli- ja tussitekniikalla. Taiteilija on tavattavissa Kahvila Lyhdyssä.
klo 17-18. Lyhdyn oma trio esiintyy klo 13 ja klo 16 alkaen. Lyhdyn triossa soivat Hammond-urut, rummut sekä laulu.
Trio esittää mielenkiintoisen kattauksen musiikkia jazzahtavista sävelistä nykypäi- vän poppiin ja iskelmään. Vapaa pääsy.

KLO 12-19 TERVETULOA LASTENTARHAMUSEOON! Helsinginkatu 3-5
Festivaaliviikon kunniaksi Lastentarhamuseoon on vapaa pääsy! Tervetuloa leikkimään ja tutustumaan suomalaisen varhaiskasvatuk-
sen historiaan. Luvassa on ihania leikkejä ja omatoimiaskarteluja. Tarkempi ohjelma
museon nettisivuilta: lastentarhamuseo.fi.
Lastenvaunut on jätettävä pihan vaunuvajaan.

KLO 15 ELÄINTARHANLAHTI -KULTTUURIN KEIDAS KESKELLÄ KAUPUNKIA -KÄVELY
Lähtöpaikka: Kaisaniemenranta 2, Cafe
Violan edestä Eläintarhanlahti sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa
Kaisaniemen ja Kallion välissä. Puolentoista tunnin opastetulla kävelyllä kierretään

historiallinen lahti ja tutustutaan sen tarinoihin: mistä Eläintarhanlahti sai nimensäentä Säästöpankinranta, kuka oli Cajsa
Wahllund ja missä sijaitsi Emil Halosen ateljee? Kierros Eläintarhanlahden ympäri antaa oivan mahdollisuuden kerrata Helsingin kulttuurihistoriaa ja tutustua eri aikakausien arkkitehtuuriin sekä nauttia alueen
puistomaisemista. Eläintarhanlahdella on Kaupunginteatteri, Paasitorni, Meripavil jonki ja Siltasaaren jugend-rakennukset,mutta myös esimerkkejä 1800-luvun puuarkkitehtuurista. 
Järjestäjänä Kallion Kulttuuriverkosto / Soili Poikonen Vapaa pääsy. 

KLO 15-15.30 TEATTERI ROLLO: HARMAAT PANTTERIT JA PUUMAN METSÄSTYS, 
IPI Kulmakuppila, Porthaninkatu 13
Ikämieskaverukset, runoilija Verneri Hatakka ja innokas penkkiurheilija Heikki Virta ovat etsimässä itselleen ja toisilleen elämäntoveria. Kaverukset kehuvat kilvan toisiaan, mutta poikamiesten seuran-
hakuilmoitukset eivät ole tuottaneet tulosta. Mahtaisiko IPI Kulmakuppilasta löytyä ehtoopäivien sulostuttajaa? Ehkä pojat ovat hyvien neuvojen tarpeessa - kuinka sitä kauniimpaa sukupuolta oikein pitäisi lähestyä, ja kuinka se lähtemätön vaikutus oikein tehdään?” Vapaa pääsy. Kahvilaan ei ole esteetön sisäänpääsy.

KLO 16-17 SAIPPUATEHDAS - HISSITEHDAS
– TEATTERIKORKEAKOULU, Haapaniemenkatu 6 Tervetuloa tutustumaan Kokoksen historiaan ja nykypäivään. Kierroksen kesto noin 60 min. 20 ensimmäistä mah-
tuu mukaan kierrokselle. Vapaa pääsy.

KLO 16.30-18.30 VINKSIN VONKSIN -
KUVATAIDEPAJA PERHEILLE, Ebeneser-talo, Helsinginkatu 3-5 
Vapauta sisäinen hullutteleva taiteilijasi ja tule kokeilemaan yhdessä lapsesi kanssa väärällä kädellä piirtämistä ja muuta hullua. Työpajassa kokeilemme erilaisia menetelmiä toteuttaa itseämme vähemmän ryppyotsaisesti. Millainen on kevätsade savesta tai metsän peikko vesiväreillä? Sopii kaikille, joilla sivellin ja kynä pysyvät kädessä, ja jotka
ymmärtävät olla syömättä savea ja joita ei haittaa, jos vaatteisiin menee vähän vesi- liukoista väriä. Maksuttomaan työpajaan ei ilmoittauduta. 
Järjestäjinä Helsingin työväenopisto ja Ebeneser-säätiö. Vapaa pääsy. Ebeneser-talossa on ulkoportaat.

KLO 18.30-19 RAAKKUJAT KUPOLISALISSA
(1. KRS), Kallion kirjasto, Viides linja 11
Kuorolaulukoulu Raakkujien kevätlaulajaiset. Jo perinteeksi muodostunut konsertti Kallio Kukkii –festivaaliviikolla. Tervetuloa!
Vapaa pääsy. 

KLO 19-21 GET ME, Tenho Restobar, Helsinginkatu 15 
Get Me on 10-henkinen disco-funk-yhtye, jonka vaikutteet ovat menneiden vuosikymmenten rytmimusiikissa: Earth, Wind & Fire, Michael Jackson, Prince jne. Tarttuvat kappaleet, suuri kokoonpano sekä rakkaus rytmimusiikkiin saavat tanssimaan ja rakastumaan!
Vapaa pääsy. Tila ei ole esteetön.


KESKIVIIKKO 15.5.

KLO 12 JA KLO 16.30 BABYKINO SATULINNASSA, Kallion kirjasto (3. krs.), Viides linja
11 BabyKino – elokuvanäytökset vaippakansan vanhemmille. Leffat aikuisten kokoelmasta, ikäraja S. Kaksi peräkkäistä näytöstä klo 12 & klo 14.30. Tervetuloa!
Vapaa pääsy. Ei esteetön - Portaita.

KLO 12-19 TERVETULOA LASTENTARHAMUSEOON! Helsinginkatu 3-5 Festivaaliviikon kunniaksi Lastentarhamuseoon on vapaa pääsy! Tervetuloa leikkimään ja tutustumaan suomalaisen varhaiskasvatuk-
sen historiaan. Luvassa on ihania leikkejä ja omatoimiaskarteluja. Tarkempi ohjelma lastentarhamuseo.fi.

Vapaa pääsy. Eteisessä on käsin asetettavat luiskat pyörätuoleille. Lastenvaunut on jätettävä pihan vaunuvajaan.
KLO 12.15.-14.30 AULA POP-UP MYYMÄLÄ, Karhupuisto Aula-työkodin Pop-Up myymälä Karhupuistossa keskiviikosta
perjantaihin 15.5.-17.5.2024. Vapaa pääsy.


KESKIVIIKKO 15.5.

KLO 16-19 KEVÄTPÖRRÄYS YSTIKSELLÄ,
Läntinen Brahenkatu 2, 4. kerros Tule ja koe kevään megamahtava huipennus!
Kavereita, iloista ohjelmaa ja herkkuja. Pörrää pikaisesti tai viihdy pidempään. Luvassa musiikkia, tanssiesitys, kevätaskartelua ja vohveleita. Kahvitarjoilu. Järjestä-
jänä Kehitysvammatuki 57 ry. Vapaa pääsy.

KLO 16-17 KUVAN KEVÄT KUVATAIDEAKATEMIA, YLEISÖKIERROS, Sörnäisten rantatie 19
Kuvan Kevät on vuosittain toistuva opinnäytenäyttely, johon
osallistuu kuvataiteen maisterin tutkintoa viimeisteleviä taiteilijoita Taideyliopiston Kuvataideakatemian neljältä opetusalueelta: maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet. Kuvan Kevät näyttely on käynnissä 4.5.-2.6. ja avoinna ti-su 11-18.
Vapaa pääsy. 

KLO 17-22 KOKEMUSKLUBI, Alakulttuuritila Alimus, Pengerkatu 11 Kokemusklubi tarjoaa lavan inspiroiville esityksille, kokemuksien jakamiselle ja omakohtaisista tarinoista versovalle luovuudelle. 
Klubilla on illan aikana kutsuvierasartisteja, Open stage, Runoseinä-yhteisötaideteos, elävkä kirjasto, mocktailbaari ja pelitestaus. Klubilla nähdään kattaus inspiroivia ja kantaaottavia Spoken word- ja rap-artisteja. Illan open stage-osuuteen voi ilmoittautua etukäteen tai paikan päällä infopisteellä klubille saapuessa. Jos lavalle nousemi- nen ei tunnu omalta, on omia tekstejä mahdollista saada klubin lavalle myös esilukijan lukemana. 
Ilmoittaudu Open stagelle.
Vapaa
pääsy. Päihteetön.

KLO 18-21 BAARIPÄHKINÄ: MURHA-
MYSTEERI, Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5
Tervetuloa ratkaisemaan salaperäinen murhamysteeri Ravintola Oivaan! Murha- mysteeri on tarinallinen visailu, joka pe- rustuu murhatarinan selvittämiseen. Vapaa pääsy. 
Sisäänkäynnillä portaat, liuskan saa portaiden päälle pyydettäessä.

KLO 18-19 PAHAT ÄÄNET @ KATUGALLERIA
MUTTERI, Katugalleria Mutteri, Kirstinkatu
14 Pahat äänet -yhtye esiintyy katugalleria Mutterissa. Vapaa pääsy. 

KLO 18-19 OMENAPUUTARHA-RUNOELOKUVA, Kallion kirjaston Dekkarisali
Omenapuutarha (2024) on 32-minuuttinen runoelokuva, joka tulkitsee tekijöidensä elämäntuntoja ja vuodenaikojen tunnelmia. Sen keskeisiä teemoja ovat
esiin nousevat muistot, kaipuu, rakkaus, pelot sekä luonnon rytmien tuoma lohtu. Elokuva on kuvattu Helsingin kaupungin omenapuutarhassa ja sen viereisessä palstapuutarhassa neljänä vuodenaikana.
Tyylilaji on lähinnä maaginen realismi.
Runot: Heli Hulmi ja Minna Torppa, käsikirjoitus ja ohjaus: Heli Hulmi ja Minna Torppa. Vapaa pääsy. Kellaritilaan muutama porras, ei hissiä.

KLO 19-21 DJANGO COLLECTIVE HELSINKIKLUBI FEAT. MARJO LEINONEN, Tenho Restobar, Helsinginkatu 15 
Tenhon kevään 2024 DCH-klubeilla koetaan jälleen huippuvieraiden kavalkadi, joka
on omiaan luomaan jännittäviä musiikillisia kohtaamisia! Muutaman vuoden tauon jälkeen DCH kutsuu kanssaan lavalle
maamme eturivin artisteja alkemistiseen kokeiluun, kun eri tyylilajit ja lähtökohdat sekoitetaan yhtyeen akustisesti toteutettuun svengiin. 
Toukokuun klubille vieraaksi saapuu Marjo Leinonen. Vapaa pääsy. Tila ei ole esteetön.


TORSTAI 16.5.

KLO 13-17.30 PÄIVÄKINO DEKKARIKIRJASTOSSA, Kallion kirjasto, Viides linja 11
Kallion Päiväkino – elokuvaesitykset koko kansalle Dekkarikirjastossa, kulku Kupolisalista 1. krs. Ei ilmoittautumista. Paikat, 15 kpl, täytetään saapumisjärjestyksessä. Kaksi peräkkäistä näytöstä klo 13 & klo 15.30.
Tervetuloa! Vapaa pääsy. 

KLO 17-18 KIELIKAHVILA RYHMÄTILA
OTSOSSA, Kallion kirjasto, Viides linja 11
Kielikahvila – kaikille avoin suomen kielen keskustelupiiri. Vapaa pääsy, tervetuloa!
Vapaa pääsy. 

KLO 18 JANEVEERA & KASKI SAVUAA,
Cafe Taikalamppu, Torkkelinkatu 21
Janeveera & Kaski Savuaa. Janeveera esittää yksinkertaisia lauluja monimutkaisista asioista. Mukaansa tempaavat laulut kertovat rakkaudesta, ristiriitaisista tunteista ja myrkyllisistä ihmissuhteista. 
Samaistuttavassa musiikissa kuullaan vaikutteita mm. 70-luvun folkista. Janeveera on julkaissut EP:n Vettä Virrannut ja sinkkuja tasaisesti vuodesta 2022. 
Janeveera äänittää parhaillaan esikoisalbumiaan, Ohutnahkainen Narkissos, Hollywood House Studiolla tuottaja/multi-instrumentalisti Matias Kiiverin kanssa. 
Albumi ilmestyy syksyllä 2024. www.instagram.com/janeveeramusic. Kaski Savuaa on Helsingistä Pispalaan muuttanut bardi. Makeat melodiat ja suolaiset sanat tarjoillaan infektionaalisen grooven kyytipoikina. Rouhea kitara ja laulu käärivät tummia tarinoita iloisiin kääreisiin, ja kääntäen. 
Pirkanmaalla jo underground-pöhinää synnyttänyt Kaski Savuaa määrittelee musiikkinsa länsimaiseksi rytmimusiikiksi, mutta herkkä-aistiset kuulevat kaikuja pelimannin historiasta kreikkalaisen musiikin parissa. www.instagram.com/kaskisavuaa
Taikalampun keikalla Janeveera ja Kaski Savuaa myös fiittailevat toistensa seteissä. Vapaa pääsy.
Vapaaehtoinen lahjoitus artistikolehtiin.

KLO 18-19 POP-JAZZIN LAULAJA-LAULUNTEKIJÄILTA, Kallion kirjasto, Viides linja 11
Illan aikana Pop & Jazz Konservatorion laulunkirjoittamista opiskelevat oppilaat kertovat biisinteosta, säveltämisestä ja
lyriikoiden kirjoittamisesta sekä esittävät omaa tuotantoaan Kupolisalissa 1. krs.
Tervetuloa! Vapaa pääsy. 

KLO 19-21 HELSINKI FLAMENCO JAZZ,
Tenho Restobar, Helsinginkatu 15
Huippusuosittu Helsinki Flamenco Jazz-klubi! Valmistaudu boheemiin akustiseen kokemukseen! Luvassa pohjoismaisilla jazz-tekstuureilla maustettu flamenco-ilta.
Koe musiikki, joka tuo Etelä-Espanjan äänet suomalaiseen maisemaan. Tenhon flamencojazz-iltojen ainutlaatuisesta lämmöstä et halua jäädä paitsi. Iltoja isännöi
espanjalaisen Javier Sanchezin johtama, akustisen Cuejero yhtyeen muusikot. 
Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin paikalle jonojen välttämiseksi. Vapaa pääsy. Tila ei ole esteetön.


PERJANTAI 17.5.

KLO 13-15 PELIPERJANTAI SATULINNASSA,
Kallion kirjasto, Viides linja 11 Pelataan yhdessä konsolipelejä Pleikkarilla ja Nintendo Switchillä. Tervetuloa!
Vapaa pääsy. Portaita.

KLO 17-20 ASEEMINEN JA PSYYKKINEN
RUNOUS, Välitila, Helsinginkatu 17 B, katutaso Runoilija, kustantaja Karri Kokko pitää aseemisen runouden istunnon ja perehdyttää yleisöä aseemisen runouden tekemiseen ja tulkitsemiseen. Kuvataiteilija, runoilija Kirsi-Marja Moberg ja Karri Kokko keskustelevat runoudesta ja mielenterveydestä Mark Mallonin johdolla. Yleisön toivotaan osallistuvan keskusteluun. Päivän aikana on mahdollisuus tutustua palkitun kulttuurilehti Särön ja pienkustantamo Säröttären toimintaan.
Välitilan ovet ovat auki klo 12 alkaen.
Vapaaehtoinen maksu. Sisäänkäynnillä on matalat portaat.

KLO 19-00 OIVAN KARAOKE, Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5 
Oivan karaoke raikaa joka perjantai klo 19. Vapaa pääsy.
Rappuset sisäänkäynnin yhteydessä. Mahdollisuus saada liuska rappusten päälle.


LAUANTAI 18.5.

KLO 10-14.30 SOIVA PIHA 2024 – LAPSET
SIVISTYKSEN TEKIJÖINÄ, Helsinginkatu 3-5

Koko perheen tapahtuma Ebeneser-talolla. Luvassa lasten ja nuorten esittämiä konsertteja, musiikkiin tutustumista, yhteislaulua, pop up -kahvila, omatoiminen arkkitehtuurikierros ja maksuton pääsy Lastentarhamuseoon. Soiva piha on osa Sivistyksen teemavuosi 2024 tapahtumia. Keski-Helsingin musiikkiopisto, Kallion musiikkikoulu, Resonaarin musiikkiopisto, päiväkoti Ebeneserin vanhempaintoimikunta, Helsingin työväenopisto ja Lastentarhamuseo pistävät parastaan Kallio Kukkii -festivaaliviikon varmasti monipuolisimmassa tapahtumassa! Tervetuloa seuraamme hyvän musiikin ja tunnelman  pariin! Vapaa pääsy. Esteetön sisäänpääsy.
Katso lisää: www.khmusiikki.fi/soivapiha

KLO 10-18 PIENKUSTANTAJIEN POP-UPKIRJAMYYJÄISET, Välitila, Helsinginkatu
17 B Pienkustantajat Impromptu, Aporia, Punainen silakka, Mediterraneus, Särötär
ja Moebius esittelevät uutuusteoksiaan pop-up-kirjamyyjäisissä Välitilassa ja sään salliessa myös kadulla. 
Tervetuloa tekemään laadukkaita kirjalöytöjä! Maksutavat: kortti, käteinen ja MobilePay. Vapaa pääsy.
Sisäänkäynnillä on matalat portaat.

KLO 11-15 KALLIO KUKKII RUNOPIKNIK, Kallion kirjasto, Viides linja 11 

Runopiknik sisältää erityisesti nuorille sekä lapsiperheille suunnattua toimintaa. Runopiknikillä nuorille on tarjolla luovan kirjoittamisen työpajoja sekä nuorten open mic-osuus,
johon saa tulla esittämään omia luovia tekstejään. Kaikki sanataiteen, ilmaisutaidon ja lyriikan muodot ovat tervetulleita!
Tarjolla toimintaa sekä runoaskartelua myös perheen pienimmille. Tapahtuman aikana 3. kerroksen Satulinnassa on esillä Kallion lukion opiskelijoiden teksti-installaatioita. 
Vapaa pääsy. Portaita.

KLO 15-17 MIRVAN LAUANTAIVISA, Tenho Restobar, Helsinginkatu 15 
Kevytmielinen yleistietovisa sattumanvaraisista aiheista, jossa kaikki tai kuka vaan voi voittaa! Kisassa pärjää ennen kaikkea tuurilla ja hilpeällä mielellä! Visa pelataan kolmessa osiossa: I Korkeakulttuuri, II ””JVG””, III Ajankohtainen kolmonen. Ota mukaan 1-5 hengen joukkueesi, iloinen mieli ja rento asenne!
Yllättäviä palkintoja!” Vapaa pääsy. Tila ei ole esteetön. KLO 15-15.30 KOHTAAMISIA KUKKAOSTOKSILLA, Kallion kirjaston Kupolisali, Viides linja 11 Kohtaamisia kukkaostoksilla on esitys kukista ja kukkaostoksilla käymisestä.
Millaisissa tilanteissa ja elämän käännekohdissa kukat ovat läsnä? Minkälaista symboliikkaa ne kertovat? Teoksen materiaalia kootaan Kallio Kukkii-festivaalin aikana alueen kukkakaupoissa ja torilla haastatellen kukkamyyjiä sekä kukkaostoksilla asioivia kaupunkilaisia. 
Esityksessä kuullaan heidän kertomuksiaan ja koetaan tanssillista tulkintaa niihin pohjautuen. Monitaiteinen esitys. Esitys soveltuu
kaiken ikäisille. Konsepti, tuotanto ja esiintyminen: Sonja Elonen. V
apaa pääsy.


KLO 16-17 KUVAN KEVÄT KUVATAIDEAKATEMIA, TAPAHTUMAPÄIVÄ, PERFORMANSSEJA Sörnäisten rantatie 19 
Kuvan Kevät on vuosittain toistuva opinnäytenäyttely, johon osallistuu kuvataiteen maisterin tutkintoa viimeisteleviä taiteilijoita Taideyliopiston Kuvataideakatemian neljältä opetusalueelta: maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet. Kuvan Kevät näyttely on käynnissä 4.5.-2.6. ja avoinna ti–su 11–18. Nettisivut: kuvatila.uniarts.fi/
nayttely/kuvan-kevat-2024. Vapaa pääsy.

KLO 18-20 PAHAT ÄÄNET + YLLÄTYSESIINTYJÄ @ Katugalleria Mutteri, Kirstinkatu 14
Pahat äänet ja toistaiseksi salainen yllätysesiintyjä esiintyvät katugalleria Mutterissa lauantaina 18.5.
Vapaa pääsy. 


SUNNUNTAI 19.5.

KLO 11-14 KALLION MUSIIKKIKOULUN
AVOIMET OVET, Agricolankatu 4
Kallion Musiikkikoulun Avoimet Ovet. Lämpimästi tervetuloa kokeilemaan erilaisia soittimia ja tutustumaan opettajiin.
Klo 11 ja 12 avoimet muskarit perheen pienimmille! Vapaa pääsy. Tilassa on portaita ja kynnyksiä.

KLO 19-21 SUNJAZZ: KAIMA, Tenho Restobar Helsinginkatu 15 
Kaima juhlii uuden levynsä julkaisua Tenhossa! Kaima on nelihenkinen jazzyhtye Helsingistä. Ilmaisuvoimaiset jäsenet muodostavat yhdessä väkevän, hengittävän kokonaisuuden.
Kaima soittaa omia sävellyksiään, jotka maalaavat luonnon ja mielen maisemia. Kaima julkaisee uuden albuminsa Balance - Inbalance toukokuussa 2024. Kaiman jäsenet: Sakurako Ishiyama – alttosaksofoni, Sonja Kaipainen – piano, Aaron Koskelainen – basso, Johan Dahlbo - rummut”.
Vapaa pääsy. Tila ei ole esteetön.

 

KOKO FESTIVAALIEN AJAN

TAIDENÄYTTELY: MARI LAPINSALO, Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5 
Ravintola Oivan kabinetissa on esillä Mari Lapinsalon taidenäyttely koko Kallio Kukkii -tapahtuman ajan. Tervetuloa ihastelemaan taidetta vaikkapa kuohuviinin äärelle. Vapaa pääsy.
Portaat sisäänkäynnillä, mahdollisuus aada liuska portaiden päälle.

KUVAN KEVÄT KUVATAIDEAKATEMIA, Sörnäisten rantatie 19 
11.-19.5.2024 klo 11-18 

KALLIO KUKKII-TAIDENÄYTTELY, Cafelito, Hämeentie 26 
11.-19.5.2024 Kahvilan aukioloaikojen mukaan Kahvila Cafelitossa järjestetään Kallio Kukkii-taidenäyttely 1.-30.5.2024. Näyttely auki kahvilan ollessa auki. 

 

Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali
11.-19.5.2024

Järjestäjä Kallion Kulttuuriverkosto ry. ja alueen toimijat.

https://www.kallionkulttuuriverkosto.fi/kalliokukkii

 


Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:
(Translate page)


Kaarlenkatu 1
00530 Helsinki

Kuvan Kevät tutustuttaa yleisön kiinnostaviin uusiin taiteilijoihin
Lue lisää
Artesaanioluiden festivaali hemmottelee oluen ystäviä kesäisessä Viikissä
Lue lisää
BANNER1_ALT


Michelin-tähdet jaetaan ravintoloille ensi kertaa Suomessa
Lue lisää
Lintsi avautui jälleen uuteen kauteen kevään kynnyksellä
Lue lisää
Palapelinrakentamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa
Lue lisää
100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen
Lue lisää
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana
Lue juttu
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin teosten takana
Lue lisää
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä
Lue juttu
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan
Lue lisää
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä
Lue lisää
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi
Lue juttu
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat?
Katso täältä
Seagullsin kausi huipentuu finaaleihin korisliigassa
Katso pelit
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla
Lue lisää
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike
Lue lisää
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun
Lue lisää
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan
Lue lisää
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä
Lue lisää
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältä
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä
Lue lisää
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille
Lue lisää
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää
Katso tärpit
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku
Lue lisää
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä
Lue lisää
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla
Lue lisää
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri
Lue lisää
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisääKerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.