Uisge 2015
Suomen ainoa viskeihin keskittyvä yleisötapahtuma UISGE 2015 järjestetään 6.–7. helmikuuta Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla. Viidennen kerran järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla pari sataa erilaista viskiä ja rommia eri puolilta maailmaa.
Yleisölle festivaali on avoinna molempina päivinä klo 15–24. Anniskelu päättyy kumpanakin päivänä klo 23.30. Pääsyliput joko ovelta 15,00 euroa tai etukäteen Tiketistä 16,50 euroa (http://www.tiketti.fi). Lippua vastaan saa omaksi maistelulasin ja ohjelmalehden sekä naulakkopalvelun.
Kahden iltapäivän ja illan aikana maisteltavissa on noin 200 erilaista viskipullotetta perinteisiltä tuotantoalueilta Skotlannista, Irlannista ja Amerikasta sekä niin sanotun uuden viskimaailman maista, kuten Japanista, Ruotsista ja Suomesta. Tuotteitaan esittelevät lähes kaikki viskiä Suomeen tuovat tai sitä täällä valmistavat yritykset.
"Rommit olivat mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa vuosi sitten. Saimme tuolloin valtavasti myönteistä palautetta. On ilahduttavaa havaita, että laaturommien maistelu on tullut jäädäkseen Suomeen. Tarjoamme UISGEssa sekä rommien maailmaan perehtyneille että niistä kiinnostuneille mahdollisuuden syventää tietämystään ja makukokemuksiaan", tapahtuman järjestelyistä vastaavat Mika Jansson ja Ilkka Ruponen sanovat.
Runsaasti vieraita ja asiantuntijoita
Uisge-festivaali tunnetaan laajan tarjontansa ohella runsaslukuisesta kansainvälisten vieraiden määrästä Monet viskitislaamot lähettävät Helsinkiin omat lähettiläänsä ja asiantuntijansa esittelemään tuotteita ja tuotantoa. Suomen Mallaswhiskyseura ja Irlantilaisen Whiskeyn Ystävät perehdyttävät osastoillaan suomalaiseen maistelukulttuuriin. Teemamatkoja esittelee JS Travel Oy.
Tapahtumassa järjestettävät tastingit tulevat myyntiin ensi viikon alussa. Hieman myöhäinen aikataulu johtuu siitä, että monilta maahantuojilta ei ole vielä saatu maisteluseteistä tietoja. Tiedotamme erikseen tastingeista vielä ensi viikon aikana. Suomen tiukanalkoholipolitiikan sekä viranomaisten tapahtumaan kohdistaman runsaan valvonnan ja huolenpidon vuoksi tuoteluettelokin on saatavissa vasta festivaalipaikan ovelta.
Viskinystävien kohtaamispaikka
Lyhyen historiansa aikana UISGEsta on jo muodostunut suomalaisten viskiharrastajien vuotuinen kohtaamispaikka. Kysymyksessä ei kuitenkaan ole mikään sisäpiiritapahtuma, vaan tarjolla on tietoa ja monipuolista maisteltavaa jokaiselle viskeistä – ja rommeista – kiinnostuneelle aiemmasta kokemuksesta ja harrastuneisuudesta riippumatta.
Idea UISGEsta syntyi alun perin keväällä 2010, kun Suomen Mallaswhiskyseurassa jo tuolloin vaikuttaneet Mika Jansson ja Ilkka Ruponen miettivät keinoja, joilla harrastajat saisivat suoran keskusteluyhteyden viskin valmistajiin ja maahantuojiin.
"Suomen lainsäädännön vuoksi tuotetiedon jakaminen väkevistä alkoholijuomista on mahdollista vain anniskeluravintoloissa sekä Alkon nettisivuilla ja myymälöissä, joten suuren harrastajajoukon kokoamisen yhteen tilaan näimme palvelevan myös valmistajien ja maahantuojien kaupallisia intressejä", Jansson ja Ruponen perustelevat.
Festivaalisuunnitelma nimettiin UISGEksi. Inspiraationa oli gaelinkielinen "elämän vettä" tarkoittava sanapari "uisge beatha", jonka alkuosan miehet uskoivat istuvan vaivatta myös suomalaisten suuhun.
Liput 15€ (Tiketissä 16.50€).
Tapahtumassa juomien maksu tapahtuu lipukkeilla (1€, 2€ ja 5€ arvoisia), joita saa ostaa sisäänkäynnin jälkeen. Lippuja voi ostaa käteisellä tai kortilla illan mittaan aina tarvittaessa. Yli jääneitä lippuja ei lunasteta takaisin, mutta ne toki voi myydä eteenpäin. Tuotteiden hinnat ovat 1-60 € / annos. Suurin osa on 1-8€ / 1 cl, mutta erikoisempien myötä löytyy kalliimpiakin tuotteita. Maksu aina "tasa-lipukkeilla", eli vaihtorahoja ei periaatteessa ole tarjolla.
Lisätietoa ja tarkempi ohjelma: http://viskisieppo.blogspot.fi/p/uisge.html
Tapahtumapaikka / Venue
Jaa valitsemassasi palvelussa:
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.










































































