Teurastamon Parhaat 2016
Teurastamon parhaat la 12.3. klo 14-22.!
Teurastamon ravintolat ja myymälät ovat auki ja tarjoavat tuotteitaan ja parhaimpia annoksiaan maistelukoossa jälleen lauantaina 12. maaliskuuta klo 14-20.
Tule herkuttelemaan ja kuulemaan Ravintolapäivästä alkunsa saaneen B-Smokeryn tarinaa, unelmasta todeksi muuttuneen viskitislaamon kuulumisia ja jäätelönvalmistuksen saloja, tutustumaan intohimoiseen kahvin paahtamiseen tai ihmettelemään miten aidoista raaka-aineista tehdään kaupungin parasta pastaa. Samalla pääsee myös saunomaan Teurastamon kellarisaunassa osana Helsinki Sauna Day -tapahtumaa. Sauna lämpenee klo 16-22, ota oma pyyhe mukaan!
Ravintoloita, baareja ja myymälöitä voi kiertää omaan tahtiin ja koota pikkuannoksista mahansa täyteen herkullisia jälkkäreitä unohtamatta! Kaikki Teurastamon yritykset ovat avoinna lauantaina 12.3. vähintään koko tapahtuman ajan klo 14–20. Ravintoloiden Teurastamon Parhaat –maisteluannoksia myydään noin 5-15 euron hintaan. Lisäksi Teurastamon myymälöistä voi napata päivän kunniaksi valittuja herkkuja tarjoushintaan myös kotiin vietäväksi.
Lyhyitä esittelyitä ja maisteluannoksia ympäri Teurastamoa
Kellohallilla on levypizzaa ja kierrepullia sekä Flavour Studiolla pääsee itse rullailemaan sushiburritoja ja vietnamilaisia riisipaperirullia. Flavour Studio avoinna klo 14-20 ja Kellohalli klo 22 saakka.
The Helsinki Distilling Company esittelee toimintaansa klo 14.30, 15.00 ja 15.30. Esittelykierroksille, jossa pääsee kurkistamaan myös pian avautuvaan tislaamobaariin, mahtuu enintään 25 henkilöä per kierros – joten tulethan ajoissa paikalle! Kierrokset saattavat olla englanniksi.
Vaelsa Pasta Factoryssa on avoimet ovet ja opastetut kierrokset järjestetään limittäin tislaamokierrosten kanssa. Sään salliessa pastagurut tarjoilevat ulkoilmassa 5 euron pasta-annoksia, joita maustavat muun muassa Harjun Makkaratehtaan makkararagu ja arrabbiata-kastike. Tarjoilla on myös vegaaninen ja gluteeniton vaihtoehto. Pastamyyntipiste on auki klo 17 asti.
Vasta uudistunut Ravintola Palema tarjoilee 5 euron annoksia, kuten hevosen ulkofilettä sekä Harjun Makkaratehtaan makkaroita ja kasvispihvejä.
Grilliruoastaan tunnetussa B-Smokeryssä on helppo avata kevään grilli- ja terassikausi ulkona savustettavilla wingsseillä ja lämpimällä kevätjuomalla. B-Smokery on auki klo 13-22 ja B-Side Bar klo 14-01.
Kahvihampaan kolotusta on hyvä lievittää Helsingin Kahvipaahtimolla klo 14-18, jossa talven erikoiskahvia myydään myös pusseittain 8 euron erikoishintaan.
Jädelinon italialaista artesaanijäätelöä voi nauttia klo 11-20. Tarjolla on tuolloin myös toistaiseksi salaisuutena pidettävä Teurastamon parhaat erikoismaku hintaan 4 euroa. Maku julkistetaan myöhemmin.
Teurastamon Portti on avoinna klo 11-22 ja tarjoilee 15 euron menun, joka sisältää mini Rosburgerin, mini Pulled Pork Burgerin ja BBQ ribsejä.
Ho’s Food tarjoilee kiinalaisia herkkuja 5-12 eurolla, kuten cha shao hunajamarinoitua porsaanlihaa inkivääripurjokastikkeella ja höyrytettyjä pinaattidumplingseja, ja on avoinna klo 22 saakka.
Saunapäivän kunniaksi yleisölle lämpiää ilmaiseksi myös Teurastamon sauna klo 16-22 osana koko kaupunkiin levittäytyvää Helsinki Sauna Day –tapahtumaa. Pakkaa siis parhaisiin mukaan myös omat pesuvehkeet ja pyyhe! Teurastamon sympaattisella kellarisaunalla on miesten vuoro klo 16-19 ja naisten vuoro klo 19-22.
---
In English:
THE BEST OF THE ABATTOIR
All businesses in the Abattoir area are open 2-8pm during the event on the 12th of March – some even longer.
The doors are open as the Abattoir's restaurants and shops invite visitors in to sample top dishes in sample-size portions on Saturday 12 March at 2-8pm. Swing by to have a bite and hear stories on how B-Smokery came to life through a Restaurant Day trial, what the whiskey distillery of dreams is made of, what are the secrets to perfect ice cream and passionate coffee making, or how prime ingredients morph into the best pasta in town. The Abattoir sauna is warm from 4 until 10pm as a part of Helsinki Sauna Day – bring a towel and step into the steam!
Program:
Kellohalli will serve sheet pizza and sweet twister buns. Stop by at the Flavour Studio to roll your own sushi burritos and Vietnamese rice paper rolls. Opening hours: Kellohalli 2-10pm, Flavour Studio 2-8pm.
The Helsinki Distilling Company is showcasing their work at 2.30pm, 3pm and 3.30pm. The tours in the distillery - including a peek inside the soon-to-be-opened distillery bar - are limited to 25 participants at a time so come early! The tours might be in English.
Vaelsa Pasta Factory has open doors and a guided tour organised back-to-back with the distillery tour. Weather permitting, the pasta gurus will also be stationed outside in the yard with 5 euro pasta plates, including a ragù with sausages from Harjun Makkaratehdas, as well as an arrabbiata – and not forgetting vegan and gluten-free options. The pasta stand is open until 5pm.
The brand new restaurant Palema will serve 5 euro dishes such as horse sirloin, sausages from Harjun Makkaratehdas, and veggie patties.
The king of barbecue, B-Smokery, opens up the spring season with outdoor flavours such as smoked wings and a warm springtime drink. B-Smokery is open 1-10pm, and the neighbouring B-Side Bar welcomes passersby for a drink between 2pm-1am.
A coffee itch is best taken care of at the Helsingin Kahvipaahtimo roastery at 2-6pm. Snatch a bag of their special winter blend for 8 euros.
How's your sweet tooth? The Italian artisanal ice cream at Jädelino can be sampled at 11am-8pm. Try out their special Best of the Abattoir flavour for 4 euros – still to be revealed!
Teurastamon Portti is open 11am-10pm with a 15 euro tasting menu, including e.g. a mini Rosburger, a mini Pulled Pork Burger and BBQ ribs.
Ho's Food is enticing visitors with Chinese flavours such as honey-marinated pork cha shao with a ginger-leek sauce, and steamed spinach dumplings. Dishes are priced at 5-12 euros. Open until 10pm.
Tapahtumapaikka / Venue
Jaa valitsemassasi palvelussa:
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.








































































