Hävikkiruokaravintola Loopin avajaiset
Suomen ensimmäisen hävikkiruokaravintolan, Loopin viralliset avajaiset järjestetään 18.8.
Alkaen klo 11 tarjolla erikoislounas: Loopin täytetty wrap kasvis- tai lihatäytteellä, keitto, runsas salaattipöytä, kahvi/tee sekä herkullinen jälkiruokapöytä. Tarjoushinta 8 eur. Lounasta tarjolla pitkälle iltapäivään niin kauan kuin ruokaa riittää.
Klo 17-22 yksityistilaisuus joukkorahoituskampanjassa avajaislipun ostaneille (https://mesenaatti.me/from-waste-to-taste). Ohjelmassa mm. hyvää ruokaa, Lapinlahden historiaa ja juhlapuheita.
Loop aloitti toimintansa kesäkuussa Michelin-kokki Markus Aremon alivuokralaisena Lapinlahden vanhan sairaalan uudistuvissa tiloissa vain kävelymatkan päässä Ruoholahden (5 min) ja Kampin metroasemilta (12 min) osoitteessa Lapinlahdentie 1. Ravintolan nimeksi valittiin keväällä järjestetyn yleisökilpailun perusteella Ravintola Loop.
From Waste to Taste -kiertotaloushanke taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa avataan hävikkiruokaravintola ja ruoankierrätyskeskus Helsinkiin. Hanke työllistää erityisesti työ- ja opiskeluelämän ulkopuolelle jääneitä nuoria, maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä, sekä toimittaa 90% noutamastaan ruoasta hyväntekeväisyyteen. Ruoan valmistuksesta vastaa ammattikokkien tiimi.
Mitä hävikkiruoka on?
Hävikkiruoka on tavallista, syömäkelpoista ruokaa, jota vain syystä tai toisesta uhkaa ravintoketjun ulkopuolelle joutuminen. Se ei ole pelkästään kauppojen päiväysmerkittyjä tuotteita, kuten moni ajattelee. Se on käyriä kurkkuja tai muita hassun muotoisia kasviksia, jotka eivät kuluttajille kelpaa. Se on hitusen tummunut banaani, joka ei enää kauppiaan mielestä näytä hedelmähyllyssä hyvältä. Se on kilejä, jotka vuohenjuustotuotannossa tapetaan heti syntymän jälkeen tai ruhon osia, joita tuottaja ei syystä tai toisesta hyödynnä.
From Waste to Taste -kiertotaloushanke taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa avataan hävikkiruokaravintola ja ruoankierrätyskeskus Helsinkiin. Hanke työllistää erityisesti syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä. Ruoan valmistuksesta vastaa ammattikokkien tiimi.
Ruokahävikillä on iso ilmastovaikutus
Luonnonvarakeskuksen mukaan kauppojen ruokahävikki Suomessa on yli 65 miljoonaa kiloa vuodessa. Siitä vain 10-15 prosenttia lahjoitetaan tällä hetkellä ruoka-apuun. Koko elintarvikeketjussa arvioidaan haaskattavan jopa 460 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa. Hävikkiruoan ilmastokuormitus on suuri, sillä hukkaan menevään ruokaan on panostettu resursseja koko tuotantoketjun varrella viljelystä aina pakkaamiseen ja kuljettamiseen. Esimerkiksi pelkästään suomalaisten kotitalouksien vuosittainen ruokahävikki vastaa noin 100 000 henkilöauton päästöjä. Ruoantuotanto aiheuttaa kaiken kaikkiaan noin kolmanneksen ihmisen koko ilmastovaikutuksesta, ja siksi ruokahävikin pienentäminen on yksi merkittävimpiä ilmastotekoja.
Tapahtumapaikka / Venue
Jaa valitsemassasi palvelussa:
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.







































































