Tapas-päivä - World Tapas Day
Maailman Tapas-päivä saapuu jo toista kertaa Suomeen 15. kesäkuuta. Tänä vuonna espanjalaisia herkkuja tarjoaa yhteensä jopa 35 ravintolaa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä.
Tapas on espanjalaisen gastronomian kenties tunnetuin ilmentymä. Traditio ja modernit vaikutteet yhdistyvät pienissä suupaloissa, jotka ovat täynnä aistikkaita makuja. Saborea España ja Tourspain päättivät seitsemän vuotta sitten perustaa Maailman Tapas-päivän juhlistaakseen tätä ainutlaatuista ruokailutapaa ja erilaisia tapas-herkkuja.
Maailman Tapas-päivän tarkoituksena on tuoda tapas-kulttuuri mukaan ravintolan tarjontaan yhden päivän ajaksi. Tapahtumaa on järjestetty maailmanlaajuisesti vuodesta 2010.
Vaikka tapahtuma on maailmanlaajuinen, se on silti jokaisen osallistuvan ravintolan näköinen. Ravintola päättää itse, kuinka tulkitsee espanjalaista tapas-kulttuuria ja millaisilla suupaloilla asiakkaitaan hemmottelee. Tänä vuonna helsinkiläisistä ravintoloista mukana ovat mm. Tomi Björkin ja Matti Wikbergin ravintolat Bronda, Gaijing, Farang ja Boulevard Social, Kampin Korttelissa ihastuttanut Bar Cón, punavuorelainen helmi Baskeri & Basso wine bar sekä Henri Alénin Muru ja Pastis ja Tommi Tuovisen kanssa yhdessä perustettu Finnjävel. Tapaksia pääsee nauttimaan myös Michelin-tähden ravintolassa Chef & Sommelierissa vain muutamaa päivää ennen kuin ravintola sulkee ovensa.
http://www.spain.info/fi/tapas-paiva/
Tapahtumapaikka / Venue
Jaa valitsemassasi palvelussa:
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.







































































