Quantcast
Moving in November: Past Perfect | Kulttuurikeskus Stoa

Moving in November: Past Perfect

Hinta: 30.00 €
Ajankohdat:
Tämä tapahtuma on jo mennyt

Katso tulevia tapahtumia Stadissa.fi -etusivulta.

Tapahtumasta:

Eleanor Bauer
A lot of moving parts

Stoa
La 2.11. klo 20

Koreografi Eleanor Bauer kaivautuu teoksessaan A lot of moving parts oman alansa etymologiaan – khoreía “tanssia yhdessä" ja graphia "kirjoittaa" – ymmärtääkseen kirjoittamisen paikkaa tanssin tekemisen ruumiillistuneissa, sosiaalisissa ja suullisissa praktiikoissa ja perinteissä. Tanssimisen ja kirjoittamisen väliset aukot, hankauskohdat, yhteentörmäykset, tulkkaukset ja rakkaussuhteet ovat vieneet Bauerin ja hänen yhteistyökumppaninsa koreografiselle löytöretkelle kohti “yksinkertaisimpia alustoja, joissa tanssin kompleksisuus voi kukoistaa”. Tanssi- ja kirjoituspraktiikoita vaihtamalla he etsivät tapoja, joilla nämä kaksi ajattelun välinettä voivat parhaiten palvella toisiaan.

A lot of moving parts tarjoaa mukautuvat puitteet Bauerin kirjoittamisen ja tanssin suhdetta käsittelevälle taiteelliselle tutkimuspraktiikalle, kehittyen ajan myötä ja rakentuen uudelleen jokaiseen esitykseen. Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla tämä jatkuva prosessi esitetään ensimmäistä kertaa ryhmäteoksena.

Eleanor Bauer

Eleanor Bauer on esiintyjä ja koreografi, joka työskentelee tanssin, kirjoittamisen ja musiikin risteämissä. Hänen työnsä on erilaisten tietämisen tapojen syvällinen synteesi. Erilaiset fyysiset, konseptuaaliset, aistilliset, älylliset, sosiaaliset, muodolliset ja tunneperäiset ymmärrykset liittyvät hänen ruumiilliseen esityksen tekemisen praktiikkaansa. Bauerin soolot, keskustelutapahtumat ja ryhmäteokset ylittävät esityskategorioita nokkelasti, huumorintajuisesti ja varmasti.

Santa Fe’stä, Yhdysvalloista kotoisin oleva Bauer suorittaa parhaillaan koreografian väitöskirjaopintoja Tukholman taideyliopistossa. Hän on tehnyt esityksiä Brysselissä GoodMove-tuotantoyhtiön kautta vuodesta 2007. Hän oli brysseliläisen Kaaitheaterin residenssitaiteilija vuosina 2013-2016. Bauer opettaa, kirjoittaa ja luo erilaisia konteksteja tiedonvaihdolle.

Bauer on tehnyt yhteistyötä muusikko-säveltäjä Chris Beckin kanssa vuodesta 2003. Hän on työskennellyt esiintyjänä mm. koregrafien Xavier Le Roy, Boris Charmatz, Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas, Trisha Brown, David Zambrano, Mette Ingvartsen ja Veli Lehtovaara kanssa. Bauer on tehnyt yhteistyötä koreografina ja esiintyjänä kuvataiteilijoiden Matthew Barney ja Every Ocean Hughes/Emily Roysdon kanssa. Hän on myös esiintynyt tai tehnyt yhteistyötä eri orkestereiden kuten Ictus, The Knife ja Yung Lean kanssa.

Konsepti ja ohjaus: Eleanor Bauer
Koreografia ja esitys: Eleanor Bauer, Kai Evans, Alice MacKenzie, Stina Nyberg, Tilman O’Donnel, Alexander Talts, Juliette Uzor
Teos on luotu yhteistyössä seuraavien tekijöiden kanssa, jotka eivät esiinny Helsingissä: Michelle Boulé, Bryana Fritz, Halla Ólafsdóttir, Benedict Olk, Zoë Poluch, Adam Seid Tahir
Valaistus: Jonatan Winbo




Clara Furey
Cosmic Love

Stoa
Ti 5.11. klo 19
Ke 6.11. klo 18

Kesto 70 min

Montrealilaiskoreografi Clara Fureyn ryhmäteos Cosmic Love rakentuu fysikaalisten ilmiöiden intuitiivisten ja runollisten representaatioiden ympärille. Minimalistinen näyttämökuva luo puitteet esitykselle, joka käsittelee energian jatkuvaa muodonmuutosta ja yksinkertaisten eleiden muuntumista rituaaleiksi.

Furey kyseenalaistaa käsityksen tyhjästä tilasta. Hänelle tila on täynnä energeettisiä siteitä ja dynaamisia voimia. Cosmic Love on abstrakti teos, joka paljastaa elävien kehojen ainutlaatuisen säteilyn. Tila väreilee, kun seitsemän esiintyjää liikkuu tarkkaavaisesti, luoden tilaa synkronistiselle, osallistavalle maailmalle, jossa energia on jaettu voimavara.

Clara Furey on työskennellyt pitkäaikaisten yhteistyökumppaneidensa valosuunnittelija Alexandre Pilon-Guayn ja säveltäjä Tomas Fureyn kanssa, joista jälkimmäinen nähdään myös näyttämöllä. Tomas Furey toteuttaa moniaistisen, immersiivisen auditiivisen kokemuksen, joka avaa uusia tiloja yleisön mielikuvitukselle ja havainnoille.

Kuten jää, joka muuttuu vedeksi ja sitten höyryksi, myös esiintyjät kokivat jatkuvan muutoksen prosessin, jossa heitä yhdisti liimainen rakkaus: haastavien ja helppojen kysymyksien meri, ankara ja hellä kone, tuhoamattoman energian ydin. Niin kuin taivaan ääriviivat tunnistaa yksi tähtikuvio kerrallaan, paljastui Cosmic Love teokseksi empatiasta ja toisten kuuntelemisesta.

Clara Furey


Clara Furey aloitti taiteellisen uransa laulamalla ja säveltämällä ennen astumistaan tanssin maailmaan. Hän opiskeli Pariisin konservatoriossa ja École de danse contemporaine de Montréal -tanssikoulussa. Tanssijanuransa alussa Furey työskenteli muiden muassa George Stamosin, Damien Jalet’n ja Benoît Lachambren kanssa. Heillä oli merkittävä vaikutus Fureyn taiteelliseen näkemykseen.

Vuodesta 2011 lähtien Furey on suuntautunut koreografiaan ja teoksiin, jotka keskittyvät aistihavaintojen hypertietoisuuteen. Hän on kiinnostunut äärimmäisen tarkkuuden fyysisestä ja liikkeellisestä tavoittelusta niin yksilötason yksityiskohdissa kuin meidät yhdistävällä makrotasolla. Furey on kiinnostunut energian jatkuvasta muutoksesta, jättäen tilaa kommunikatiiviselle tyhjiölle ja katsojien mielikuvitukselle. Hänen tavoitteenaan on tuoda koreografinen esitys sekä herkälle että havaittavalle etäisyydelle.

Clara Fureyn lähestymistapa on pyrkiä laajentamaan tanssin rajoja tekemällä teoksia museotiloissa sekä yhdistämällä kuvataidetta ja koreografiaa. Hän on kiinnostunut elävästä vuoropuhelusta, jossa eri taiteenalat toimivat rinnakkaisessa suhteessa.

Clara Furey on Par B.L.eux’in kumppanitaiteilija.

Konsepti ja taiteellinen johto: Clara Furey
Koreografia: Clara Furey, yhteistyössä Francis Ducharme, Peter Jasko, Winnie Ho, Benjamin Kamino, Simon Portigal, Zoë Vos kanssa
Tanssijat: Clara Furey, Tomas Furey, Winnie Ho, Peter Jasko, Benjamin Kamino, Simon Portigal, Zoë Vos
Tanssija tutkimus- ja harjoitusvaiheessa: Francis Ducharme
Säveltäjä ja muusikko: Tomas Furey
Valosuunnittelija: Alexandre Pilon-Guay
Tekninen päällikkö: Karine Gauthier
Dramaturgia: Christopher Willes
Dramaturgia ja taiteellinen neuvonanto: Angelique Willkie
Taiteelliset neuvonantajat: Sophie Corriveau, Francis Ducharme
Vastaava tuotanto: Par B.L.eux
Kumppanit ja tukijat: Par B.L.eux, CCOV, Garage Nardini (Bassano del Grappa), Usine C, Espace Marie Chouinard, Danse à la Carte, MAI (Montréal, arts interculturels), Arsenal art contemporain, Danse Danse, Circuit-Est centre chorégraphique
Osatuotanto: Danse Danse
Levitys: Par B.L.eux

The creation of this work was made possible thanks to the financial support of Canada Council for the Arts and Conseil des arts et des lettres du Québec.

Ensi-ilta 6.12.2017, Place des Arts Cinquième Salle osana Danse Danse -ohjelmaa.




Dana Michel
CUTLASS SPRING

Stoa
Pe 8.11. klo 20
La 9.11. klo 18

Kesto 60 min

Hän ei ole läsnä heidän pornografiassaan. Häntä ei löydy heidän erotiikoistaan.
Hän ei ole edes oman fantasiamaailmansa osa.


CUTLASS SPRING on mitä seksi voisi tarkoittaa minulle juuri nyt.

Kuljeksin kysymyksessä, miten voisin paikantaa oman seksuaalisen identiteettini toisiaan täydentävien ja näennäisesti vastakkaisten identiteettien lukuisasta joukosta – esiintyjänä, äitinä, tyttärenä, tuntemattomana? Kartoitan erään seksuaalikasvatuksen kaikkine ruumiillistumineen, sepitelmineen ja dissosiaatioineen. Seuraan näitä kehityskaaria kohti niiden pehmeintä ydintä saadakseni selville, mitä pidättelen ja mikä on ilmeistä.

Hän kaupittelee kehoaan ja kaikkia niitä asioita, jotka siihen kuuluvat.
Hän tulee käsittämään, mitä häneen jää seksuaaliseen mietiskelyyn.


Hivuttautuen kohti sensuroimattomuutta, hyödyntäen arkiesineiden loputonta potentiaalia, CUTLASS SPRING on samanaikaisesti manifesti ja kiihkeä pohdinta, seksuaalisen ymmärryksen etnografia ja halun arkeologia.

Dana Michel

Dana Michel on koreografi ja esitystaiteilija. Hänen teoksensa ovat vuorovaikutuksessa improvisaation, kuvanveiston, hip hopin, komedian, elokuvan ja dubin laajennettujen kenttien kanssa; ne ovat sosiaalinen kommentaari, joka linkoaa katsojan kokemukset.

Michel oli markkinointipäällikkö, kilpajuoksija ja amerikkalaisen jalkapallon pelaaja ennen valmistumistaan nykytanssin kandidaattiohjelmasta Concordian yliopistosta. Vuonna 2014 hänet palkittiin ImPulsTanz Award -palkinnolla, ja New York Times nosti hänet esiin yhtenä vuoden huomattavimmista koreografeista. Vuonna 2017 hänet palkittiin Hopeisella leijonalla Venetsian biennaalissa. Vuonna 2018 hänestä tuli ensimmäinen tanssija, joka valittiin residenssitaiteilijaksi Kanadan National Arts Centreen. Michel on ehdolla ANTI-festivaalin kansainvälisen Live Art -palkinnon saajaksi.

Michel on tehnyt kaksi sooloteosta, Yellow Towel ja Mercurial George. Hänen uusi sooloteoksensa CUTLASS SPRING sai ensi-iltansa vuonna 2019. Montrealissa asuva Michel on Par.B.L.euxin kumppanitaiteilija.

Konsepti ja esitys: Dana Michel
Taiteelliset aktivaattorit: Ellen Furey, Peter James, Mathieu Léger, Heidi Louis, Roscoe Michel, Karlyn Percil, Yoan Sorin, Alanna Stuart
Äänikonsultti: David Drury
Valosuunnittelu: Karine Gauthier
Tekniset vastaavat: Caroline Nadeau ja Karine Gauthier
Tuotanto: Dana Michel
Vastaava tuotanto: Par B.L.eux

Levitys: Key Performance, Koen Vanhove
Osatuotanto: Arsenic (Sveitsi), Bastard Festival (Norja), Black Box Teater (Norja), Centre Chorégraphique National d’Orléans (Ranska), National Arts Center (Ottawa, Kanada), Festival TransAmériques (Montreal, Kanada), Julidans (Alankomaat), Kunstenfestivaldesarts (Belgia), Montpellier Danse (Ranska), Liikkeellä marraskuussa (Suomi) Osatuotettu National Arts Centre ja Canada Council for the Arts yhteishankkeen Visiting Dance Artist Program tuella

Luovat residenssit: Centre Chorégraphique National d’Orléans (Ranska), National Arts Center (Ottawa, Kanada), CounterPulse (San Francisco, Yhdysvallat), Dancemakers (Toronto, Kanada), Passerelle Centre d’art contemporain / Galerie du Dourven (Ranska), Kunstenfestivaldesarts (Belgia), PAF - Performing Arts Forum (Ranska), Par B.L.eux (Montreal, Kanada), Usine C (Montreal, Kanada), Reykjavik Dance Festival (Islanti), Tanzhaus Zurich (Sveitsi)

The creation of this work was made possible thanks to the financial support of Canada Council for the Arts, Conseil des arts et des lettres du Québec



www.liikkeellamarraskuussa.fi
www.stoa.fi

Pyörätuoliasiakkaan avustaja pääsee samalla lipulla. Muut avustajaliput myynnissä lippu.fin puhelinpalvelussa, täyden palvelun myyntipisteissä, R-kioskeilla sekä Helsingin Kulttuurikeskuksen lipunmyynneissä (ei Kanneltalo).


Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.



Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:




(Translate page)






Turunlinnantie 1
00900 Helsinki

Mainos


BANNER1_ALT






Linnanmäen huvipuiston avautuminen on kevään merkki
Lue lisää




Manta viettää vappua Vantaalla, lakitustapahtuma nähdään Helsingissä
Lue lisää




Palapelinrakenteamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa
Lue lisää




Tässä koko perheen tapahtumassa pääset hyppäämään lääkärin ja tutkijan saappaisiin
Lue lisää




100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen
Lue lisää




"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana
Lue juttu




Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin töiden takana
Lue lisää




SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä
Lue juttu




"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan
Lue lisää




Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä
Lue lisää




Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi
Lue juttu




Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat?
Katso täältä




Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa
Katso pelit




Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla
Lue lisää




Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike
Lue lisää




Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun
Lue lisää




Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan
Lue lisää




Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä
Lue lisää




Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältä




Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä
Lue lisää




Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille
Lue lisää




Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää
Katso tärpit




Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku
Lue lisää




Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä
Lue lisää




Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla
Lue lisää




Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää




Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää




Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää




Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri
Lue lisää




Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää




Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää




Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää




Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisää







Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.