Quantcast
Avoimet puutarhat Helsingissä | Vallilan siirtolapuutarha

Avoimet puutarhat Helsingissä

Hinta: vapaa pääsy
Ajankohdat:
Tämä tapahtuma on jo mennyt

Katso tulevia tapahtumia Stadissa.fi -etusivulta.

Tapahtumasta:

Avoimet puutarhat teemapäivä avaa toinen toistaan upeampia puutarhoja yleisön ihasteltavaksi Helsingissä sunnuntaina 5.7.2020. Puutarhaliitto järjestää teematapahtumaa jo yhdeksännen kerran.

Mukana on useita upeita puutarhoja ympäri Suomea ja Helsingin seudultakin tarjontaa riittää. Puutarhat avoinna pääsääntöisesti sunnuntaina klo 12-17.

Mukanaolevia Helsingin alueen avoimia puutarhoja su 5.7.2020


Siskon puutarha, Keltanotie 14 (Vuosaari)
Pieni rintamamiestalon piha Vartiokylässä, Itäkeskuksen kupeessa. Runsas ja monimuotoinen puutarha, jossa istutusalueet rajattu selkeästi kiveyksillä. Puutarhassa on paljon erilaisia perennoja. Pihaa reunustavat suuret havupuut, joiden alla viehättävä varjopuutarha. Pihapiirissä on vanhoista ikkunoista rakennettu persoonallinen kesähuone. 
Katso lisää


Vanhan puutalon pihapuutarha, Limingantie 103 (Kumpula)
Kumpulan Limingantien 1930-luvulla rakennetun talon pihasta on vähitellen muotoutumassa pienoiskokoinen syötävä metsäpuutarha permakulttuurin periaatteita vapaasti soveltaen. Yksivuotista hyötyviljelyä mahtuu myös sekaan. Pienelle tontille on kertynyt monipuolinen lajisto, erityisenä mielenkiinnon kohteena monivuotiset syötävät kasvit. Omenapuissa ja vanhoissa perennoissa näkyy pihan historia. Tasatunnein lyhyitä tietoiskuja permakulttuurisista aiheista. Pieni määrä syötävien monivuotisten taimia myytävänä. 
Huom: Toivomme, että vierailun aikana pidetään turvallinen etäisyys muihin kuin oman seurueen jäseniin. Jos kävijöitä näyttää kertyvän paljon, saatamme pyytää tulijoita odottamaan hetken.
Katso lisää


Talin siirtolapuutarhaPitäjänmäentie 32
Talin siirtolapuutarha Pitäjänmäentiellä on perustettu vuonna 1936. Puutarha on lyhyen kävelymatkan päässä Pitäjänmäen juna-asemalta. Autolla tuleville lähimmät tienvarsipysäköintipaikat sijaitsevat Pajamäessä. Mökkejä on alueella 241 kpl ja keskimääräinen palstakoko on noin 400 m2.
Katso lisää 

Annen puutarhaPläsinpellonkuja 1 g 41 (Tapaninkylä)

Rivitalon pieni potager-puutarha, missä pieni kasvihuone ja ihana istuinalue terassilla. Virolaista puutarha perinnettä "pienosmallina", biodynaamista, ekologista, eri lajikkeita, tomaattien kasvatusta (tänä kesänä 17 eri sorttia) siemenestä. 
Katso lisää


Hermannin puutarhan yhteisöviljelmä, Eläinlääkärinkatu 5 (Hermanni/Vallila)
Hermanninpuiston entinen Sörnäisten vankilan puutarha toimii nykyään yhteisöllisenä avoimena viljelypalstana. Palstalla on tasatunnein opastuksia puutarhan historiaan ja yhteisöviljelmän saloihin. Tarjolla on myös kahvila, jonka tuotolla kustannetaan kaikille avoimen viljelmän kuluja.
Katso lisää

Kumpulan siirtolapuutarha,
 Kalervonkatu 1 a (Käpylä)
Kumpulan puutarhat mökkeineen ovat keidas keskellä Helsinkiä. Puutarha sijaitsee Kumpulan ja Käpylän välissä Koskelantien ja Kumpulan välissä. Kumpulan siirtolapuutarha on ensimmäinen Helsingin kaupungin perustama siirtolapuutarha. Yhdistyksen 90-vuotisjuhlia vietettiin vuonna 2017. Alueella on 269 puutarhapalstaa. Avoimet puutarhat -päivänä voit tutustua erikseen merkittyihin puutarhoihin sekä museomökkiin, joka sijaitsee osoitteessa Ruusutie 141.
Kalervonkadun pääportille pääsee joko suoraan Koskelantieltä tai Vähänkyröntieltä. Katso lisää


Vallilan siirtolapuutarha, Elisabeth Kochin tie 1 (Vallilanlaakso)
Pääset tutustumaan puutarha-alueeseen pieniä kujia pitkin. Viireillä merkittyihin palstoihin pääsee teemapäivänä tutustumaan myös lähempää. Puutarhalla on ohjelmaa teemapäivänä: kaikille avoimet ilmaiset kiertokävelyt järjestetään klo 13 ja klo 15, siirtolapuutarhan museomökki, Suomen pienin museo, (Mansikkapolku 93) on auki klo 12-17, puutarhalla on palstalaisten kirpputoripöytiä, ja alueen kahvila on avoinna.
Katso lisää

Annalan puutarha
, Hämeentie 154 (Toukola)
Arabianrannassa Toukolassa sijaitseva historiallinen monimuotoinen puutarha huviloineen. Hyötykasviyhdistys omistaa ja ylläpitää Annalan puutarhaa. Teemapuutarhojen aiheina ovat muun muassa keittiöpuutarha, värjäyskasvit, lääkekasvit ja perhoskasvit. Orangeriassa, vanhassa kasvihuoneessa (1844) kasvaa vanhoja pelargoneja ja huonekasveja. Helsingin vanhan kauupngin maisemissa sijaitseva, on perustettu jo 1830-luvulla. 
Katso lisää


Paratiisin hedelmien tarha, Viidenrajantie 7 (Pirkkola)
Yksityinen eksoottinen hedelmätarha Pirkkolassa. Puutarhan teemana on hienoimpien Suomessa mahdollisten, uusien ja enimmäkseen tuntemattomien lajien ja lajikkeiden kasvatus ulkona. Puutarhan eri osissa kasvavat kestävimmät viiniköynnökset, persikkapuut, aprikoosipuut ja saksanpähkinät - ja paljon muuta mielenkiintoista, jonka puutarhan edullinen sijainti jo nyt mahdollistaa. Lajikevalinta perustuu vuosikymmenien ilmasto- ja lajikevertailuun ja tutkimusretkiin - silti menestyminen on tietysti vaihtelevaa, mutta luonnon pitää saada valita ja sitä myötä ennuste paranee vuosi vuodelta. Kolmevuotias puutarha täydentyy jatkuvasti ja on kiinnostava tutkimusmatka lajien kirjoon.
Katso lisää

Omakotitalon puutarha Vartioharjussa
Ruotsinsalmentie 12 (Vartiokylä) 
Lähes kokonaan uudistettu 1960-luvun omakotitalon puutarha, jossa uudet liuskekiviterassoinnit, laaja patio ja paljon perennoja. Pääset tutustumaan idylliseenpihapuutarhaan perennoineen ja patioineen. Vartiokylän talojen pihoilta löytyy upeita puutarhakeitaita, joista yhteen pääsee tarkemmin tutustumaan. 
Katso lisää


KääntöpöytäVeturitallinkuja 34 (Pasila)
Pasilan ratapihalla sijaitseva puutarha on Ympäristöjärjestö Dodo ry:n kestävän ruoantuotannon ja kaupunkisuunnittelun laboratorio sekä vertaisoppimisen ja kaupunkikulttuurin keskus. Vuonna 2012 perustettu Kääntöpöytä toimii sekä kaupunkiviljelyn kokeilukenttänä että oppimisen ja inspiraation lähteenä. 
Katso lisää


Puutalon pihapuutarha, Kekomäentie 15 (Vesala)
Tila 7 on arboretum piha, levähdyspaikka ja genergiaa antava japanilais henkinen Fentsui puutarha. Puutarhurina on ollut talon rakentaja graafikko vuonna 1959. Hän istutti etupihalle japanilaisen vuorimännyn, josta hän on muokannut bonsai-puun. Vihreää teetä voin nyt minäkin talon graafikkona jatkaa Fenzui perinteitä ja istuskella bonsai puun katvessa iltateetä nauttien. Japanilaisina haiku-runoja kirjoittaen.  Puutarhassa on järjestetty myös Runokuu tapahtumaa, jossa Tomi Kontio ja muita runoilijoita on ollut lausumassa runojaan ja haitari on soinut. Myynnissä postikortteja ja julisteita. Taiteilija myy flora aiheisia tauluja. Voit tutustua myös puutarhan omaa blogia puutarhanlumoissa.blogspot.com.
Katso lisää


Kasvattamo / Helsingin kaupunginmuseo, Katariinankatu 3
Kasvattamo esittelee Helsinkiä ruoantuotannon paikkana historiassa ja tulevaisuudessa sekä esittää katsojalle kysymyksen: Mikä rooli kaupungeilla on uudenlaisessa, kestävämmässä ruoantuotannossa ja ruokakulttuurissa? Helsingin Kaupunginmuseon sisäpihan Kasvattamo on innovatiivinen kaupunkiviljelmä ja tekemisen keskus, jonka vaiheita yleisö pääsee seuraamaan viljelykauden aikana. Kasvattamossa ei ole ohjelmaa Avoimet Puutarhat teemapäivänä, mutta sitä esitellään videon muodossa ja pihaan pääsee seuraamaan kasvukautta ja hengähtämään yrtiseinän äärellä Helsingin ydinkeskustassa.
Katso lisää


Avoimia puutarhoja löytyy läheltä myös Vantaalta, Espoosta, Silpoosta ja Tuusulasta 

Kuva: Siskon puutarha

Katso myös kaikki avoimet puutarhat ympäri Suomea:
https://www.avoimetpuutarhat.fi/


Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.



Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:




(Translate page)






Elisabeth Kochin tie 1
00550 Helsinki

Mainos


BANNER1_ALT






Linnanmäen huvipuiston avautuminen on kevään merkki
Lue lisää




Manta viettää vappua Vantaalla, lakitustapahtuma nähdään Helsingissä
Lue lisää




Palapelinrakenteamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa
Lue lisää




Tässä koko perheen tapahtumassa pääset hyppäämään lääkärin ja tutkijan saappaisiin
Lue lisää




100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen
Lue lisää




"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana
Lue juttu




Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin töiden takana
Lue lisää




SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä
Lue juttu




"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan
Lue lisää




Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä
Lue lisää




Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi
Lue juttu




Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat?
Katso täältä




Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa
Katso pelit




Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla
Lue lisää




Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike
Lue lisää




Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun
Lue lisää




Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan
Lue lisää




Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä
Lue lisää




Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältä




Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä
Lue lisää




Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille
Lue lisää




Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää
Katso tärpit




Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku
Lue lisää




Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä
Lue lisää




Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla
Lue lisää




Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää




Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää




Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää




Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri
Lue lisää




Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää




Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää




Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää




Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisää







Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.