BANNER1_ALT

Helsinki Photo Festival

Hinta: Vapaa pääsy, osa tapahtumista maksullisia
Ajankohdat:
Tämä tapahtuma on mennyt, katso tulevia tapahtumia täältä.
Tapahtumasta:

Helsinki Photo Festival on valokuvaukseen keskittyvä kuvataidetapahtuma pääkaupunkiseudulla. Neljättä kertaa järjestettävän festivaalin pääosassa ovat valokuvataiteen luovuus ja innovatiivisuus. Vuoden 2021 näyttelyt on järjestetty suurelta osin ulkotiloihin nykyisten, koronan aiheuttamien turvatoimien vuoksi.


Festivaalin ulkoilmanäyttelyt sijaitsevat muun muassa Finlandia-talon Mannerheimintien puoleisella puistoalueella, pe, Hanasaaren kulttuurikeskuksen taidedpuistossaUimastadionin alueella, lastentarhamuseo Ebeneserin ympärillä Helsinginkadulla ja kulttuurikeskus Stoan ympäristössä Itäkeskuksessa.

Festivaaali on käynnissä ajalla 7.7.2021-30.9.2021. Neljännen kerran järjestettävä näyttely asettaa esille katsottavaa koko pääkaupunkiseudulla. Tapahtuma järjestetään vuosittain ja se tarjoaa taidekokemuksia koko alueella. Kuratoidut valokuvanäyttelyt ovat esillä 12 viikon ajan ja ne löytyvät julkisilta paikoilta ja kulttuuri-instituutioista.


Festivaalilla on ohjelmassa myös koulutustapahtumia joihin kutsutaan mukaan innokkaita valokuvauksen ystäviä. 


Useimpiin näyttelyihin on maksuton pääsy. “Joka vuosi valokuvafestivaali pyrkii heijastelemaan niitä aihealueita, jotka pystyvät innoittamaan, provosoimaan ja joilla on potentiaalia luoda keskustelua yhteiskunnallisista liikkeistä ja kaikesta, mikä ympäröi meitä ja on meille tärkeää.” toteaa festivaalin taiteellinen johtaja Rafael Rybczynski . “Monissa töissä on henkilökohtainen kosketus ja niistä voi löytää aitoa huolta tulevaisuudesta.

Myös humanistinen ja myötätuntoinen lähestymistapa näyttäälöytäneen inspiraatiota parhaillaan elämästämme elämästä. Toisaalta monissa töissä on jälkiä sisäänpäin kohdistuneesta lähestymistavasta. Tekijöillä on ollut aikaa luoda varsin henkilökohtaisia valokuvasarjoja. Mukaan on otettu myös hyvin tuoreen abstrakteja töitä.” havaitsee Stefan Bremer , yksi vuoden 2021 valokuvafestivaalin tuomareista. “Olen iloinen, että näin niin

monta luovaa sekä dokumentoivaa valokuvaprojektia, jotka osoittavat, miten pelottomasti ihmiset toimivat. On sitten kyse heidän henkilökohtaisista demoneistaan tai poliittisten vakaumustensa ilmaisemisesta, he käyttävät kuuluvaa ääntä.” sanoo Alexa Becker , yksi
19.7.2021 09:00
vuoden 2021 valokuvafestivaalin tuomareista. “Koska pidän paljon visuaalisesta tarinankerronnasta ja koska toimin kuraattorina, minusta on erittäin rohkaisevaa saada muistutus luomistarpeen kyvystä päihittää mitä tahansa - ja siitä, että joskus taide kukoistaa juuri kriisiaikoina.” lisää Marianne Ager , yksi vuoden 2021 valokuvafestivaalin tuomareista.

Finlandia-talon puistoalueen ulkoilmanäyttelyssä on nähtävillä kansainvälisten taiteilijoiden töitä.

Uimastadionilla sijaitsee yksi festivaalin kohokohdista. Ainutlaatuisessa maauimalan alueella on nähtävillä kansainvälisesti palkittujen valokuvataiteilijoiden uimalan aukioloaikoina.

Lastentarhamuseon edestä löytyy ensimmäinen myös lapsille suunnatuttu näyttely. on Lastentarhamuseon aitaan osoitteeseen Helsinginkatu 3-5 kiinnitetty näyttely on nähtävillä jatkuvasti.

Diplomaattiset tapaamiset -tapahtuma tarjoaa avoimeen kilpailuun mukaan valituille finalisteille tilaisuuden keskustella töistään ja projekteistaan sekä tavata toisia finalisteja. Maksuttomat webinaarit striimataan 8.-10. elokuuta.

Hanasaaren Taidepuistossa on esillä yhteis- ja erillisnäyttelyinä töitä 15 pohjoismaiselta valokuvaajalta Nordic Village -näyttelyssä. Helsinki Photo Festival käynnisti areenaksi tukemaan aloittelevia pohjoismaisia valokuvauslahjakkuuksia ja avatakseen heille mahdollisuuden esitellä töitään suurelle yleisölle.  

Pohjoismaiseen valokuvaukseen keskittyvä seminaari pidetään arvostettujen kuvataiteilijoiden, kuraattoreiden, valokuvausta opettavien, siitä kirjoittavien ja sitä julkaisevien tahojen myötävaikutuksella elokuun 27. päivänä. Pohjoismaisista asiantuntijoista mukana ovat: Hannu Vanhanen (Backlight Photo Festival), Kristyna Müller (CFF - Centrum för fotografi), Pål Otnes (Förlaget Fotografi), Sigrún Alba Sigurðardóttir (Island University of Arts) ja Fryd Frydendahl (Fatamorgana Photo School) ja monia muita.

Vantaan taidemuseo Artsiin nousee yli 50 metriä pitkä näyttelyseinämä, johon on valittu töitä yli 30 kansainväliseltä taiteilijalta festivaalin finalistien joukosta. Näyttely Artsissa esillä 4. elokuuta - 30. syyskuuta. Elokuun 26. päivänä Artsissa järjestetään maksuton opastettu näyttelykierros osana Taiteiden yö -tapahtumaa.

Taidehuutokauppa  29. Elokuuta

Pohjoismaiden suurin huutokauppakamari Stockholms Auktionverk tuo myyntiin rajoitetun sarjan painoksia Helsinki Photo Festival -tapahtumaan osallistuneista töistä sekä lahjoitettuja teoksia. Valikoima myyntiin tulevia, pohjoismaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden töitä on nähtävillä 23.-29. elokuuta huutokauppakamarin aukioloaikoina (ma-pe klo 9-17  ja la klo 11-15) osoitteessa Eteläranta 14. 

Kasarmitorin kesätapahtuman osana myös Kasarmikadulla on valokuvanäyttely osoitteessa Kasarmikatu 46-48 12.7.- 31.8.2021.

Svante Gullichsenin yksityisnäyttely tuo nähtäville sarjan hänen tuoreita töitään Nordic Village -tapahtumassa Hanasaaressa. Toinen Helsinki Photo Festival -tapahtuman vuonna 2021 tarjoama yksityisnäyttely esittelee ensimmäisen portfolio-kilpailun voittajan vuodelta 2020, espanjalaisen dokumenttivalokuvaaja David Barreiron .

Hänen projektinsa A breach of Margins - Rajoitusten rikkominen , jota sponsoroi Espanjan Suomen-suurlähetystö , on koettavissa Finlandia-talon puistoalueella.

Kulttuurikeskus Stoa isännöi kahta valokuvanäyttelyä Stoan ulkotilojen taideseinällä katsojat voivat tutustua finaaliin yltäneiden 50 taiteilijan töihin. 15 muuhun mukaan valikoituun työhön Stoan parvigalleriassa.

Keran halleissa Espoossa on nähtävillä Kymmenen kansainvälisen valokuvaajan töitä erikoissuurina tulosteina. Yhteistyössä Kauniaisten kaupungin kanssa Helsinki Photo Festival asettaa esille neljän viikon ajaksi 16. elokuuta - 20. syyskuuta avoimen kilpailun finalistien parhaat valokuvat teemasta Fearless - Peloton.

Syyskuun 3. päivänä järjestetään kansainvälisten ja kotimaisten asiantuntijoiden tuomaroima portfolioiden katselmus. Tilaisuus on avoin kaiken tasoisille valokuvaajille. He voivat tuoda töitään nähtäviksi ja saada niistä asiantuntevaa palautetta.

Kaikki näyttelyt ja artistit


http://helsinkiphotofestival.com/
https://www.facebook.com/helsinkiphotofestival/


Helsingin seudulla on pitkän odotuksen jälkeen luvassa unohtumaton ja tapahtumarikas kesä.


Helsinki

Reittiopas opastaa sinut perille. Syötä vain oma lähtöosoitteesi kenttään.
BANNER1_ALT

BANNER1_ALTKerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista allaolevalla laskutoimituksella, ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nostaa tapahtumaasi, kysy mainospaikkoja: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista allaolevalla laskutoimituksella, ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nostaa tapahtumaasi, kysy mainospaikkoja: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista allaolevalla laskutoimituksella, ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nostaa tapahtumaasi, kysy mainospaikkoja: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.