Quantcast
Piknik- ja eväsretkipaikat Helsingissä | Stadissa.fi

Piknik- ja eväsretkipaikat Helsingissä

Mistä löytyvät upeimmat paikat kesäisestä piknik-hetkestä nauttijoille, missä linnut laulavat ja minne arjen huolet eivät yllä?

Helsinki on täynnä toinen toistaan upeampia piknkispotteja. Tässä niistä avattu vain murto-osa. Kaivopuisto, Suomenlinna, Espan puisto ja Hietsun uimaranta ovat yleisimmin tunnettuja piknikpuistoja. Kaupungista löytyy kuitenkin myös vähemmän tunnettuja keitaita, joissa kesäpäivää voi viettää lämmöstä nauttien.

Länsi-Herttoniemen kalliot
Upeat auringonlaskut hellivät Herttoniemen kallioilla. Korkeat kalliot löydät Herttoniemen siirtolapuutarhasta koilliseen sijaitsevilla Saunalahden rannalta.

Kivinokan rantakalliot ja uimaranta
Kivinokka on vanha kesämökkialue, jonka alue on yleistä ulkoilualuetta ja joka sukupolvi toisensa jälkeen löydetään aina uudestaan ja uudestaan. Näkymät kalastatamaan ja Vanhankaupunginlahdelle.

Rodopuisto eli Alppiruusupuisto 
Rodopuistossa eväät on syötävä penkeillä istuen, eikä suoranaisesti vilttien levityspaikkoja ole. Tarkkaan rajatut polut ja kävelyreitit ovat pääasiassa tarkoitettu liikkumiseen ja puiston ihailuun kävellen. Hiljaisinpina aikoina voi kuitenkin penkeillä nauttia pienimuotoista eväistä, kun vain ottaa huomioon muut penkin ja istumisen tarpeessa olevat puistonkäyttäjät.
Katso lisää

Meilahden kalliot 
Korkeat kalliot avaavat näkymät Humallahdelle ja Seurasaarenselälle. Paciuksenkadun varrella Meilahden urheilupuistosta etelään sijoittuva Humallahden kallioinen puisto on historiassaan toiminut suositun uimalan ja vesipuiston sijaintipaikkana. Täällä ilta-aurinko hellii ja uimalan perustukset kallioilla kertovat tarinaansa suositusta ulkoilma-uimalasta. 

Tuomiokirkon portaat 
Klassinen kesäpäivästä nauttimisen paikka, johon moni levähtää hetkeksi ihailemaan historiallista Senaatintoria. Pienimuotoinen piknikissä kannattaa hyödyntää lähikahviloiden tuoreen kahvin siivittämänä vaikka mukaan tilatun Latten tai Capuccinon muodossa. 

Kaivarin matonpesulaituri
Historiassa Helsingissä on ollut kovassa käytössä ja yhä kesäisin. Katso myös muut matonpesulaiturit

Pitkäsillan rantapenkereet 
Hakaniemen Pitkäsillan molemmin puolin (Kaisaniemenranta ja Pitkänsillanranta) on kappaale kauneinta Helsinikiä. Värikkäät talot ja toiselta puolen vehreä Kaisaniemi ovat auringon laskiessa kuin postikortista. 

Liuskaluodon kalliot 
Liuskaluoto on rauhallinen paikka, jossa saa ihastella avomerta ja ohi lipuvvia purjeveneitä. 

Engelinaukio, Eira
Vanhan Herras-Helsingin ytimessä sijaitsee kaunis puisto, jossa voi tuntea olevansa kartanon omistaja. Puiston penkiltä voi katsella merelle ja nauttia erityisestä paremman luokan tunnelmasta, kunhan muistaa olla ihmisiksi.

Cafe Ursulan rannan laituri
Laiturilta avautuva saaristomaisema ja meri. Auringonnousun bonaukseen oivalliseksi koettu paikka.

Mustasaaren rannat
Lauttamatkan päässä hulinasta löytyy rauhallinen upean luonnon ja myös kahvilapuitteet omaava ulkoilualue uimarantoineen ja grillauspaikkoineen.

Vanha kirkkopuisto (Ruttopuisto), Kamppi
Kesäiltaisin upea illanviettopaikka, josta löytyy historian havinaa keskustan sykkeen tuntumasta.

Pihlajasaaren kalliot
Kesäpäivisin suosittu lauttamatkakohde Pihlajasaari tarjoaa eväsretkelle hienot puiteet. Etelänpuoleiset kalliot tarjoavat pieniä keitaita, jossa saa rauhallisen eväshetken merimaisemasta nauttien.
Lue lisää

Mustikkamaan ranta ja kalliot
Saarelta löytyy melkeimpä joka ilmansuunnasta mukavia paikkoja eväsretkeilijöille. Riippuen vuorokauden ajankohdasta ja rauhallisuuden tarpeesta, voi piknikpaikan valita saaren lounaisosasta Korkeasaaren sillan kupeesta, keskisen kohdan kallioisista metsäalueilta tai rannan tuntumasta. 
Lue lisää

Kalasatamanpuisto
Mustikkamaan viereen, entiselle Sompasaaren satama-alueelle rakentunut asuinalue on saanut upean puiston, joka on vuosi vuodelta vehreämmäksi. Puuttomuus vaivaa asuinaluetta, mutta puisto sen sijaan on onnistunut kokonaisuus ja vetää kesäillanviettäjiä, salsatanssijoita ja piknikseurueita.Lenininpuisto

Lenininpuisto sijaitsee aivan Linnanmäen kupeessa. Puistosta on kauniit näkymät Pasilan ja Alppilan kattojen yli. Lenininpuisto sopii erinomaisesti myös kesäisen piknikpäivän viettoon. Puistossa on paljon varjostettuja alueita piknikille. Puistossa on myös pieni leikkialue urheilua ja aktiviteetteja varten, joten perheen pienimmillekin löytyy piknikillä tekemistä.

Tokoinranta
Hyvien kulkuyhteyksien päässä Hakaniemen Eläintarhanlahden rannalla sijaitseva rantapuisto. Puistossa voi nauttia niin kesäpäivästä kuin kesäillastakin upean auringonlaskun koristelemana. Tokoinranta sopii kaikille porukoille; puistossa viihtyvät niin aikuiset kaveriporukat kuin lapsiperheetkin. Puiston lähellä on monia ruokakauppoja ja kioskeja, josta saa helposti kaikki viime hetkenkin pikniktarvikkeet.

Tervasaari
Tervasaari on pieni ulkoilualue Kruununhaka-alueen ja Korkeasaaren välissä. Merelliseen tervasaareen pääsee kätevästi jopa kävellen Hakaniemestä. Tervasaaressa on paljon upeita spotteja piknikpäivän viettoon. Alueella on paljon vihreää, kallioita ja kauniit merinäköalat. Ulkoilualue on viehättävä ja rauhallinen pakopaikka vilkkaasta keskustasta. Tervasaaressa voi helposti viettää koko päivän. Illalla saa nauttia taivaan värinäytelmästä, kun aurinko laskee horisontin taa.

Särkiniemen puisto (Lauttasaari)
Särkiniemen puisto sijaitsee Lauttasaaren rannan vieressä ja on mitä ihanin paikka rauhalliseen kesäpäivän viettoon. Särkiniemessä viihtyy hyvin iltaisinkin ja paikka onkin yksi Lauttasaaaren parhaimmista piknikspoteista. Särkiniemi tarjoaa merellisen maiseman, rauhaa ja monia pulahduspaikkoja. Särkiniemen puisto tarjoaa romanttista kesätunnelmaa parhaimmillaan.

Uunisaari
Kaivopuiston edustalla sijaitseva uunisaari on idyllinen saari Helsingissä, jonka helposti unohtaa. Joka tapauksessa Uunisaari on ihana ja tunnelmallinen paikka. Saareen matkaa helposti yhteysaluksella kaivopuistosta. Piknikistä voi nauttia kallioilla, josta avautuu upea näköala avomerelle. Toiselle puolelle jää kantakaupungin näkymät.

Tullisaari ja Aino Actén huvilan ympäristö
Mikäli kesäpäivää haluaa viettää idyllisissä huvilamiljöössä on Tullisaaressa sijaitseva Aino Actén huvilan puisto täydellinen paikka. Suurelta ja historialliselta puistoalueelta löytyy rauhaisia paikkoja ja puistonpenkkejä, joista vieläpä monista avautuvat näyttävät maisemat. Tullisaari sijaitsee Laajasalossa ja saarelle pääsee vaikka pyöräillen. Tullisaari tarjoaa merellistä tunnelmaa, historiallista huvilamiljöötä ja rauhaa. Tullisaaressa voi piknikin pystyttää niin kallioille kuin hoidetuille nurmikoillekin.


Katso myös muut luontkohteet Helsingin seudulla

 


Stadissa tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan ja tapahtumatarjontaa vuoden ympäri.

Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen kotikulmiltasi.


Vinkkaa tai lisää tapahtuma tähän paikkaan
Ehdota kiinnostavaa paikkaaEhdota kuvia paikkaan

Osoite

Reittiopas opastaa sinut perille. Syötä vain oma lähtöosoitteesi kenttään.Kansallismuseossa voi jopa yöpyä ennen mittavaa remonttia
Lue lisää
Suuret purjelaivat saapuvat Kauppatorille - ovet avoinna yleisölle
Lue lisää
Aki Kaurismäen uutuuselokuva esitetään Kallion kirkossa
Lue lisää
Päivä maalla -tapahtuma tutustuttaa maaseudun eläimiin
Lue lisää
Tähtitaivasta pääsee ihailemaan Kaivarin pimenevissä illoissa
Lue lisää
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältä
Haloo Helsinki! teki historiaa Tavastialla
Lue lisää
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää
Saaristossa vietetään kesäisiä retkipäiviä meren äärellä
Lue lisää
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää
Ulkoilmaelokuvista nautitaan elokuussa pääkaupunkiseudulla
Katso lisää
Vartiosaaressa pääsee maistamaan tuoreita vohveleita ja moikkaamaan lampaita
Lue lisää
Kesälauantaisin kirppistellään ikonisella Käpylän Kiskalla
Lue lisää
Kaupunginosat täyttyvät kesällä kyläjuhlista ja minifestareista
Lue lisää
Alkukesän suosikkikohde on Helsingin puistojen helmi
Lue lisääMaauimaloissa polskitaan kesä +27 asteisessa vedessä
Lue lisää
Merimelojien majalla tanssitaan ja harjoitellaan askelia lämpimien kesäiltojen kajossa
Lue lisää
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisää


Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.