Yritysvastuuilta: Mikä on halvan ruoan hinta?
Hinta: 0
Ajankohdat:
Tapahtumasta:
Klo 17:30
Sonja Vartiala, Finnwatchin toiminnanjohtaja
Jari Simolin, S-ryhmän hankintajohtaja
sekä
Klo 18:30
Vastamainostyöpaja vetäjinään Eeva Kemppainen, Kuilut umpeen -projekti, ja Jari Tamminen, Voima-lehden toimittaja ja Häiriköt – kulttuurihäirinnän aakkoset -kirjan kirjoittaja
Kääntöpöydän kaupunkiviljelykahvila myy herkkuja ja virvokkeita klo 17.00 alkaen.
Vaikka olemme eläneet viime vuodet lähiruokabuumia, on ruoantuotanto yhä kasvavassa määrin maailmanlaajuinen bisnes. Osa raaka-aineista ei kasva Suomen ilmasto-oloissa ja osa on halvempi tuottaa muualla. Globaalissa kaupassa alihankintaketjut voivat venyä pitkiksi, jolloin tieto ruoan alkuperästä ja vastuu sen tuotanto-oloista hämärtyy.
Miten voimme varmistaa, että kauppa on reilua ja ruoantuottajat saavat työstään korvauksen, jolla elää? Miten yritykset valvovat tuoteketjujaan? Kuinka kuluttaja voi vaikuttaa yritysten käyttäytymiseen? Tule keskustelemaan ja ideoimaan Kääntöpöydälle!
PURA RUOKAMYYTIT KÄÄNTÖPÖYDÄLLÄ
Dodo:n Haarukanjälki-hanke järjestää Kääntöpöydällä kesäkaudella 2014 keskustelu- ja työpajasarjan, jossa otetaan haltuun globaalin ruokaturvan kiemurat: millaisia innovatiivisia vaihtoehtoja löytyy nykyiselle ruokajärjestelmälle? Miten ruokaa tuotetaan tulevaisuuden kaupungeissa, joissa jo nyt suurin osa maailman ihmisistä asuu?
http://www.haarukanjalki.org
https://www.facebook.com/events/260494977491620/
Sonja Vartiala, Finnwatchin toiminnanjohtaja
Jari Simolin, S-ryhmän hankintajohtaja
sekä
Klo 18:30
Vastamainostyöpaja vetäjinään Eeva Kemppainen, Kuilut umpeen -projekti, ja Jari Tamminen, Voima-lehden toimittaja ja Häiriköt – kulttuurihäirinnän aakkoset -kirjan kirjoittaja
Kääntöpöydän kaupunkiviljelykahvila myy herkkuja ja virvokkeita klo 17.00 alkaen.
Vaikka olemme eläneet viime vuodet lähiruokabuumia, on ruoantuotanto yhä kasvavassa määrin maailmanlaajuinen bisnes. Osa raaka-aineista ei kasva Suomen ilmasto-oloissa ja osa on halvempi tuottaa muualla. Globaalissa kaupassa alihankintaketjut voivat venyä pitkiksi, jolloin tieto ruoan alkuperästä ja vastuu sen tuotanto-oloista hämärtyy.
Miten voimme varmistaa, että kauppa on reilua ja ruoantuottajat saavat työstään korvauksen, jolla elää? Miten yritykset valvovat tuoteketjujaan? Kuinka kuluttaja voi vaikuttaa yritysten käyttäytymiseen? Tule keskustelemaan ja ideoimaan Kääntöpöydälle!
PURA RUOKAMYYTIT KÄÄNTÖPÖYDÄLLÄ
Dodo:n Haarukanjälki-hanke järjestää Kääntöpöydällä kesäkaudella 2014 keskustelu- ja työpajasarjan, jossa otetaan haltuun globaalin ruokaturvan kiemurat: millaisia innovatiivisia vaihtoehtoja löytyy nykyiselle ruokajärjestelmälle? Miten ruokaa tuotetaan tulevaisuuden kaupungeissa, joissa jo nyt suurin osa maailman ihmisistä asuu?
http://www.haarukanjalki.org
https://www.facebook.com/events/260494977491620/
Tapahtumapaikka / Venue
Jaa valitsemassasi palvelussa:
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.







































































