Tulevaisuustorstai: Miltä tulevaisuus maistuu?
Tulevaisuudessa uudet teknologiat sekä ilmastonmuutoksen ja väestönkasvun kaltaiset megatrendit haastavat sen, miten kulutamme ja tuotamme ruokaa.
Monesti julkisuudessa haastateltu biotieteiden tohtori Lauri Reuter on yksi uuden, kestäviä ruokainnovaatioita tukevan rahaston perustajista. Aiemmin hän on työskennellyt VTT:llä kasvibiotekniikan laitoksella tutkijana.
Reuter on yksi harvoista suomalaisista, joka on päässyt opiskelemaan maineikkaaseen Singularity Universityyn Kalifornian Piilaaksossa.
Lauri Reuter uskoo, että tulevaisuudessa tuotamme ruokaa päästöttömästi ja niin, että sitä riittää koko maapallon kasvavalle väestölle.
Saamme Lauri Reuterilta vastauksia moniin kysymyksiin. Entä jos tulevaisuuden ruoka kasvaa peltojen ja navettojen sijaan maanalaisissa vertikaaliviljelmissä tai suljetuissa bioreaktoreissa? Haarukan ja veitsen tietää jokainen, mutta mitä ovat geenisakset ja miten ne liittyvät tulevaisuuden ruokaan? Tyhjästä on vaikea nyhjäistä, mutta onko ilmasta mahdollista tehdä ruokaa?
Tilaisuuden järjestävät Tulevaisuuskoulu ja Annantalo. Tapahtuma on avoin ja maksuton. Paikalle ovat tervetulleita lapset, nuoret ja kaikki tulevaisuuden ruuasta kiinnostuneet!
Mielenkiintoisiin kysymyksiin sukelletaan syksyn ajan kerran kuussa Tulevaisuustorstaina, jolloin eri ikäiset osallistujat pääsevät kuulemaan, ja keskustelemaan vaihtuvista tulevaisuusaiheista suomalaisten huippuasiantuntijoiden kanssa.
Tulevaisuustorstai vielä myös 12.12.
http://www.annantalo.fi/fi/tapahtumat/event/13A985945DD731AE59C9EF43A300E9C0/Milt__tulevaisuus_maistuu_
https://www.facebook.com/events/543732926401968/
Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.
Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:
Mainos
Lintsin avautuminen on lähes varma kevään merkki |
Manta viettää vappua Vantaalla, lakitustapahtuma nähdään Helsingissä |
Kuvan Kevät tutustuttaa yleisön kiinnostaviin uusiin taiteilijoihin |
Michelin-tähdet jaetaan ravintoloille ensi kertaa Suomessa |
Palapelinrakenteamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa |
100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen |
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana |
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin töiden takana |
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä |
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan |
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä |
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi |
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat? |
Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa |
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla |
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike |
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun |
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan |
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä |
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa |
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä |
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille |
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää |
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku |
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä |
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla |
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen |
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla |
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä |
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri |
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet |
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata |
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään |
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan |