Juustonaksupäivä
Suolaista juustonakuspäivää vietetään taas maaliskuussa!
Tämän päivän viettäminen ei voisi enää olla helpompaa! Hae itsellesi pussillinen tai miksei kaksikin juustonaksuja ja syö!
Juustonaksut syntyivät eläinruokatehtaassa vahingossa
Tarinan mukaan 1930-luvun Yhdysvalloissa eläintenruokavalmistaja jauhoi tuotantoprosessissaan kuivaa maissia hiutaleiksi. Jos jauhin tukkeutui, sen läpi syötettiin kostutettua maissia. Laitteen lämpö sai märässä maississa aikaan reaktion, että maissi paisui ja sai naksumaiseen muodon. Vähän mausteita ja avot, eläinruokatehtaan uusi herkku maistui myös ihmisille.
Kokeile herkullisia itsetehtyjä juustonaksuja
Ainekset
50 g voita
150 g cheddarjuustoa tai raastettua parmesanjuustoa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Leikkaa levy pieniksi neliöiksi tai salmiakin muotoon (n. 2cm) ja aseta leivinpaperille pellille. Voit myös muotoilla lusikalla pieniä kakkusia suoraan leivinpaperille.
Paista uunissa 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes juustonaksut ovat kauniin kullankeltaisia. Anna kuumien juustonaksujen hieman jäähtyä. Erinomaista dipin tai hyvän keiton kanssa. Voit varioida taikinaa ja lisätä mausteita makusi ja mielikuvituksesi mukaan. Esim. mustapipuria, persijaa, ruohosipulia tai vaikka tabascoa.
Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.
Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:
Mainos
Manta viettää vappua Vantaalla, lakitustapahtuma nähdään Helsingissä |
Palapelinrakenteamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa |
Tässä koko perheen tapahtumassa pääset hyppäämään lääkärin ja tutkijan saappaisiin |
100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen |
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana |
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin töiden takana |
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä |
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan |
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä |
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi |
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat? |
Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa |
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla |
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike |
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun |
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan |
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä |
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa |
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä |
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille |
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää |
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku |
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä |
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla |
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen |
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla |
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä |
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri |
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet |
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata |
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään |
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan |