Juustonaksupäivä
Suolaista juustonakuspäivää vietetään taas maaliskuussa!
Tämän päivän viettäminen ei voisi enää olla helpompaa! Hae itsellesi pussillinen tai miksei kaksikin juustonaksuja ja syö!
Juustonaksut syntyivät eläinruokatehtaassa vahingossa
Tarinan mukaan 1930-luvun Yhdysvalloissa eläintenruokavalmistaja jauhoi tuotantoprosessissaan kuivaa maissia hiutaleiksi. Jos jauhin tukkeutui, sen läpi syötettiin kostutettua maissia. Laitteen lämpö sai märässä maississa aikaan reaktion, että maissi paisui ja sai naksumaiseen muodon. Vähän mausteita ja avot, eläinruokatehtaan uusi herkku maistui myös ihmisille.
Kokeile herkullisia itsetehtyjä juustonaksuja
Ainekset
50 g voita
150 g cheddarjuustoa tai raastettua parmesanjuustoa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Leikkaa levy pieniksi neliöiksi tai salmiakin muotoon (n. 2cm) ja aseta leivinpaperille pellille. Voit myös muotoilla lusikalla pieniä kakkusia suoraan leivinpaperille.
Paista uunissa 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes juustonaksut ovat kauniin kullankeltaisia. Anna kuumien juustonaksujen hieman jäähtyä. Erinomaista dipin tai hyvän keiton kanssa. Voit varioida taikinaa ja lisätä mausteita makusi ja mielikuvituksesi mukaan. Esim. mustapipuria, persijaa, ruohosipulia tai vaikka tabascoa.
HUOM: Tapahtumia on jouduttu perumaan koronavirustilanteen johdosta. Tarkistathan tapahtuman toteutumisen tai palvelun aukiolon suoraan sen tarjojalta.
Reittiopas opastaa sinut perille. Syötä vain oma lähtöosoitteesi kenttään.