BANNER1_ALT


Kesäteatterit Helsingissä

Keällä Helsinki ja sen ympäristö tarjoaa toinen toistaan ihastuttavampia kesäteatterielämyksiä. Kesäinen luonto tarjoaa mitä parhaimmat puitteet teatterille. Helsingin tarjonnassa on tänäkin kesänä paljon lapsille suunnattuja näytelmiä, mutta tuttuun tapaan esityksiä on kaikenikäisille eri puolilla kaupunkia. 

Uhanalainen mies
, Haltialan kesäteatteri

Haltialan tilalla, tunnelmallisella lampolan vintillä nähdään tositarinaan perustuva absurdi komedia suomalaisesta miehestä. Mikä yhdistää suokukkoa, saimaannorppaa, valkoselkätikkaa ja suomalaista miestä? Kyllä, myös suomalainen mies on kuolemassa sukupuuttoon. Tutkimukset osoittavat, että y-kromosomeista kärsivät miehet ovat häviämässä maapallolta seuraavan 5 miljoonan vuoden aikana. 

Vyöhyketerapeutti, miesmuotoilija ja -valmentaja Karjalainen on ottanut tehtäväkseen suomalaisen miehen pelastamisen. Mitä, jos sinä olisit viimeinen mies maapallolla?
Esitykset 5.-22.7.2018
Lue lisää
Mies on uhanalainen Haltialan kesässä


Pekka Töpöhäntä, Laajasalon Huvilateatteri

Laajasalon Huvilateatteri täyttyy kesän ajan tutuista kissoista, kun Pekka Töpöhäntä, Monni, Pilli ja Pulla ystävineen seikkailevat Vaalenapunaisen huvilan miljöössä.

Miten selviyyä elämästä kissojen urheilukilpailussa ja kalastamisesta ilman häntää?
Esitys tuo opettavaisella ja hauskalla tavalla tärkeitä teemoja kiusaamista ja erilaisuudesta. Kuinka Pekka selviää kissayhteisön edessä Monnin epäkypsän käytökseen paineessa? Entä mikä on lopulta tarinan opetus? "Se parhaiten naukuu, joka viimeksi naukuu!"
Esitykset 7-6.-12.8.2018
Lue lisää

Maija Maitoparta, Monni ja Pekka valmistautuvat kissamestaruuskilpailuihin


Risto Räppääjä ja Pakastaja Elvi
, Taivallahden kesäteatteri

Koko perheen vauhdikas musiikkinäytelmä lasten suosikkihahmo Risto Räppääjän, Nelli Nuudelipään ja ystävien seikkailuista nähdään Taivallahden kesäteatterissa. 
Elvi-täti saapuu auttamaan Rauha-tätiä. Mitä tekevät Risto ja Nelli, miten Herra Lindberg sotkeutuu kuvioihin, miten silakat ja sipatti liittyvät tarinaan?

Luvassa on naurua, tanssia, laulua, vauhtia ja riemua, kun nuoret näyttelijät ottavat lavan haltuun ja murhamysteerin ratkaistavakseen. Elämä ei ole hassumpaa!
Esitykset ajalla 29.6.-29.8.2018
Lue lisää

Viiru muuttaa, Puotilan kesäteatteri

Puotilan kesäteatterissa kesän näytelmä kertoo tutun parivaljakon, Viiru-kissan ja ukko Pesosen seikkailuista ja kohelluksista. Viiru ei voi olla hyppimättä uudessa sängyssään aamuvarhaisella. Pesonen taas haluaisi nukkua rauhassa. Viirun on päätettävä, lopettaako se hyppimisen vai nukkuuko jossain muualla. Puotilan historiallisen Kartanon pihamaa tarjoaa jälleen puitteet ikimuistoiselle teatterielämykselle. 
Esityskausi 27.6.-12.8.2018
Lue lisääNomadia - vaelluslaulu
, Mustikkamaa / Ylioppilasteatteri

Mustikkamaan viehättävällä ulkoilmanäyttämöllä sukelletaan Ylioppilasteatterin johdolla jääkauden jälkeiseen aikaan ja muutoksesta selviytymiseen. 

Jääkausi on ohi, maailma tulvii, eikä metsästäjä-keräilijöiden päällikkö Rauni ymmärrä poikaansa Terhoa, jonka sielueläin on kadonnut. Nomadia – vaelluslaulu on myyttimatkaa muutokseen. Mustikkamaan metsänäyttämön kautta kulkevatläpi aikojen ja paikkojen vaeltavat ihmislaumat, joiden on vaikeaa olla yksin, hankalaa olla muidenkanssa ja kova ikävä kotiin. Onneksi aina voi tehdä rituaalin, laulaa laulun tai perustaa teatterin. Ja lopulta tuhosta seuraa muutos. Esitykset 11.7.-26.8.2018
Lue lisää

Ylioppilasteatteri harjoittelemassa Mustikkamaalla 

Kapteeni Virkkuukoukku ja Pallomeren Kauhu, Fallkulla / Pukinmäen taidekoulut

Falkullan kotieläintilalla pääsee nauttimaan maalaisidyllin ja eläinten lisäksi kesäteatterista.  
Meri piiloutuu siskoltaan Katilta pallomereen, joka onkin portaali toiseen aikaan ja aivan erilaiseen maailmaan. Sisarukset löytävät itsensä keskeltä merirosvoseikkailua. Mukana menossa monta hurjaa merirosvoa, merirosvolaiva, kadonnut aarre, kapina laivalla, kutiava merihirviö sekä paljon muuta. Millainen onkaan Kapteeni Virkkuukoukku? Entä kuka on Pallomeren Kauhu? Lavalla nähdään Pukinmäen taidekoulujen oppilaita. 
Esitykset 4.-15.7.2018
Lue lisää

Lentävät Morsiamet, Taivallahden kesäteatteri

Nostakaa selkänojat pystyasentoon ja kiinnittäkää turvavyöt, luvassa on naurua ja turbulenssia! Taivallahden kesäteatterissa esitettävä kansainväilnen menestyskomedia Lentävät Morsiamet kertoo poikamies Bernandista ja kolmesta lentoemännästä.

Miten mikään voisikaan mennä pieleen poikamies Bernardin pyörittäessä kolmen lentoemännän lemmenkarusellia? Suunnitelma toimii täydellisesti, kunnes yllättävät aikataulumuutokset sekoittavat pakan. Siitä alkaa tapahtumien ketju, jota tuntuu olevan mahdotonta pysäyttää. Onko edessä katastrofi vai onnistunut pakkolasku?
Esitykset ajalla 6.7.-20.8.2018
Lue lisää 

Auringonlasku Taivallahden kesäillassa 


Ruma ankanpoikanen
, Mustasaari / Pukinmäen taidekoulut

Mustasaaressa, pienen lauttamatkan päässä Taivallahdesta nähdään perheen pienille suunnattu klassikkosatu. Pukinmäen taidekoulujen nuoret esiintyjät esittävät
H.C. Andersenin rakastetusta sadusta leikkisän version, jossa yhdistyvät sirkus, teatteri, musiikki ja mielikuvitus.
Esitykset ajalla 27.6.-8.7.2018

Lue lisääJori & Beiron - Me päätämme itse!
, Haltialan kesäteatteri

Haltialan tilalla tavataan kylärakit Jori ja Beiron Haltialan metsästä. Jori kehittelee täydellistä mönjäkylpyä ja haaveilee koirien kylpylästä. Jorin kylpyankka on kuitenkin erimieltä siitä, millainen kylpylästä pitäisi tulla. Sekarotuinen Beiron puolestaan haluaa osallistua koiranäyttelyyn, mutta ei tiedä mihin sarjaan hän kuuluisi. Onko hänessä enemmän bulldoggia vai sittenkin eestinajokoiraa? Molempia vaivaa sama ongelma – toiset sanovat mitä heidän pitäisi tehdä.
Haltialan tilan kahvila Wanhasta Pehtoorista löytyy mm. kahvia, mehua ja tuttuja herkullisia munkkeja.
Esitykset 5.-22.7.2018
Lue lisää

Haltialan teatterin pihamiljöötä Tomppeli - maailman paras mielikuvitusystä
, Tervasaaren kesäteatteri

Tervasaaren kesäteatterissa nähdään tänä kesänä hauska koko perheen esitys Tomppeli – maailman paras mielikuvitusystävä. Tervasaaren tunnelmallinen amfiteatteri on hauska kesäteatterielämykselle, johon voi kätevästi yhdistää aurinkoisen kesäretken.

Esitys kertoo tarinan Tomppelista, kahjosta mielikuvitusystävästä, joka haluaisi olla ihan oikea ystävä. Kun pieni Eveliina lavastaa Tomppelin syylliseksi vahinkoon, syntyy melkoinen sotku. Ymmällään olevan mielikuvitusystävän lepyttämiseen vaaditaan kunnon leikit. Hauska ja interaktiivinen esitys on opettavainen tarina siitä, mitä se ystävyys oikeastaan on.  
Esitykset ajalla 26.5.-9.9.2018
Lue lisää

Yksi lensi yli käenpesän
, Suomenlinnan kesäteatteri

Suomenlinnan kesäteatterissa nähdään tänä kesänä yhteiskunnallisiin epäkohtiin kantaaottava klassikko. Yksi lensi yli käenpesän on hillittömän hauska, mutta realistisuudessaan vakava kuvaus siitä, miten demokratian nimissä valtaa käytetään häikäilemättömästi heikoimpia kohtaan. Ryhmäteatterin tuotanto on Juha Kukkosen ohjaama ja näyttämöllä nähdään tuttuja Ryhmiksen kasvoja ja muita tuttuja nimiä. Robin Svarström mukautuu yhteskuntaan kelpaamattoman entisen vangin rooliin ja Minna Suuronen on kuin luotu rooliin mielisairaalan manipuloivana hoitajana. 
Lue lisää

Robin Svarström on entinen vanki Randle P. McMurphy


Rölli
, Påkas / Tikkurilan teatteri

Tikkurilan Teatterissa Kotiseututalo Påkaksen pihapiirissä voi nähdä kesällä peikkojen ja omituisten metsän otusten kanssa seikkailevan lasten suosikkihahmo Röllin. 

Menninkäiset viettävät rauhaisaa elämää, kunnes riehakkaat röllit valtaavat menninkäisten maat ja perustavat niille sijoille oman Röllimetsänsä. Rölli ystävystyy Milli Menninkäisen kanssa, vaikka röllien ja menninkäisten pitäisi olla pahimpia vihollisia keskenään. Yhdessä Rölli ja Milli yrittävät löytää ratkaisun Röllimetsän riitaisaan tilanteeseen. Seikkailussa mukana ovat mystinen Vaakamestari, viekas Riitasointu, äkäinen Iso-Rölli ja muut metsän omituiset otukset.
Esityskausi 7.6 -12.8
Lue lisää

Hirmuinen Rölli nähdään Påkaksen kotiseututalon maisemissa


Kolme pientä porsasta
, Tapanilan kylätila / Tapanilan kylätila

Musiikkipitoinen esitys satuklassikosta nähdään Tapanilan kylätilan pihapiirissä.
Emakko, porsaiden vanha äiti, lähettää isoiksi kasvaneet lapsensa maailmalle. Yksi rankentaa talonsa oljista, toinen risuista ja kolmas tiilestä. Kun susihukka kuulee talonrakennus puuhista se tuumasi: ”Nuo possunpalleroiset minä pistelenkin suuhuni!” Kuinka käy possujen ja kuka lopulta päätyy kattilaan?
Esitys on musiikkipitoinen koko perheelle sopiva satuklassikko kolmesta porsaasta ja isosta pahasta sudesta.
Esitykset 9.6.-19.8.2018
Lue lisää

Kadonnut Prinsessa, Teatteri Hyökyvuori

Espoonlahdessa Teatteri Hyökyvuoressa nähdään Grimmin satujen innoittamana syntynyt koko perheen musikaali Kadonnut Prinsessa. Eppu Nuotio ja Tiina Brännare loihtivat oman klassisen sadun, josta löytyvät kaikki tutut satuhahmot, kuningas, kuningatar, prinsessa, siskopuoli, noita sekä köyhät veljekset, joista toinen on ahne ja toinen hyväsydäminen.

Sadun nimihenkilö, kadonnut prinsessa ei ole tahdoton nukke, vaan fiksu nuori nainen, joka valloittaa neuvokkuudellaan, viisaudellaan ja rohkeudellaan. Milla Viljamaan säveltämä upea musiikki on keskeinen osa tarinaa.
Lue lisää

Ehdota kiinnostavaa paikkaa Lisää kokemuksesi

BANNER2_ALTEhdota kuvia paikkaan

Osoite

Tervasaari
00160 Helsinki

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.