Alppiruusupuisto kukkii

Alppiruusupuisto alkaa toukokuun lopulla heräämään talviuniltaan ja kukinta alkaa hiljalleen. Kukinta alkaa eri lajien kohdalla eri aikaan ja se kestää yleensä ainakin kesäkuun puolenvälin tienoille. Kylmempien säiden alkukesä pidentää kukintaa edelleen. Puistoalue on satumainen retkipaikka jo ennen kukintaa sekä koko kesän ajan. Alppiruusuristeymiä ja atsaleoja löytyy tältä yliopiston kasvijalostuksen entiseltä koealueelta jopa 3000 erilaista.
Kukista atsaleat puhkeavat yleensä ensimmäisinä täyteen kukkaan ja alppiruusujen kukinta seuraa perässä. Kukintaan ja kukkanuppujen kehitykseen vaikuttavat kevään ilmojen lisäksi myös edellisen syksyn säät.
Ensimmäiset alppiruusut ehtivät yleensä kukkaan toukokuun lopulla. Täyteen kukintaansa puisto puhkeaa yleensä vasta kesäkuun puolella. Kukinta on yleensä parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella ja puolenvälin paikkeilla.
Rodopuisto on vaikuttava elämys kesäkuun alun viikkoina. Kukinta-aikaan tässä Haagan asuinalueiden katveessa piilottelevassa 'taikametsässä' käy tuhansia kävijöitä niin pääkaupunkiseudulta ja kuin täällä vierailevia matkailijoita ulkomailtakin. Puistoon on kukinnan ajaksi tuotu usein siirrettäviä käymälöitä kaupungin toimesta. Myös myyntikojuja, kuten jäätelönmyyjiä on usein paikalla kesän kauniina päivinä.
Korkeiden alppiruusujen katveessa voi hetkeksi pysähtyä nauttimaan puiston kauneudesta ja kuunnella metsän ääniä. Kuva: zenbroccoli
Kukkaloisto on kauneimmillaan keskikesällä.
Valkoiset alppiruusut kukkivat pisimpään.
Puisto tarjoaa elämyksiä ja mielenrauhaa myös kukinta-ajan jälkeen
Julkisilla paikalle pääsee helposti. Junalla Alppuruusupuistoon matkustaa keskustasta n. 20 minuutissa. Myös Raide-Jokerin pysäkki on parin vain sadan metrin päässä puistosta. ks. Reittiopas
Taustalla kasvinjalostus ja tutkimus
Alppiruusupuisto on osa ainutlaatuista puuvartisten koristekasvien kasvinjalostustyötä. Hehtaarin kokoiselle entiselle suoalueelle on istutettu vuonna 1975 yhteensä jopa 3000 alppiruusuristeymää lähinnä tutkimustarkoituksiin. Jalostusohjelman tavoitteena oli luoda Suomen ilmastoon sopeutunut, kasvutavaltaan ja kukkien väriltään monipuolinen lajikkeisto.
Puistosta löytyy 3000 alppiruusuristeymää ja atsaleoja. Maagista tunnelmaa riittää on myös sateisena päivänä. Rodopuistoon voi tutustua omatoimisesti sinne erityisesti rakennettuja pitkospuureittejä pitkin sekä erityisiltä katselukorokkeilta.
Kuvat: qeranen, julia.josefina, sanna.jahkola
Pääkuva: zenbroccoli
Lue myös: Miltä Rodopuisto näyttää talvella? Kesän suosikkipuisto on kuin talvinen ihmemaa
Ehdota kuvaasi sivuille tägäämällä se instagramissa hashtagilla #stadissafi
Puistosta lisää kaupungin sivuilla
Tapahtumapaikka / Venue
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.
Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa: