Liisa Pentti + Co & Nyky Ensemble: The Sinking Of The Titanic
Siban syksy 2015
To 26.11. klo 19.00
Black Box, Musiikkitalo
Liisa Pentti + Co ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian NYKY Ensemble esittävät 1970-luvun kulttiteoksen The Sinking of the Titanic yhteistyössä musiikin säveltäjän, Gavin Bryarsin kanssa. The Sinking of Titanic on tanssin, musiikin ja tilan muodostama maisema, jossa katsojan omat muistot sekoittuvat kollektiiviseen tajuntaan ja kulttuurisiin mielikuviin. Bryarsin sävellys perustuu vuonna 1912 tapahtuneeseen tragediaan, jolloin RMS Titanic -laiva törmäsi jäävuoreen Newfoundlandin rannikolla. Sävellyksessä hyödynnetään katastrofiin liittyviä elementtejä , mukaan lukien musiikkikappaleita ja virttä Sua kohti Herrani, jonka kerrotaan soineen laivan uppoamisiltana ennen jäävuoreen törmäystä ja sen jälkeen laivan upotessa. Titanicin uppoaminen, luonnon ja teknologian yhteensovittamisesta käytävä jatkuva kamppailu ja Bryarsin ajatus ajan ikuisesta jatkumisesta vedenalaisissa olosuhteissa ovat kysymyksiä, joiden varaan yhteistyöteos rakentuu. Liisa Pentti luo sävellyksen pohjalta tanssiteoksen, jossa pohditaan kuinka aika liikkuu.
Liisa Pentti, koreografia ja ohjaus
Gavin Bryars ja Philip Jeck (UK), musiikki
Kimmo Alakunnas, Meeri Altmets, Rea Liina Brunou, Andrius Katinas, Carita Lähteenmäki ja Nina Viitamäki, tanssi
NYKY Ensemble, joht. Gavin Bryars (UK)
Emil Holmström, NYKY Ensemblen ohjaus
Meri Ekola, valosuunnittelu
Bob Brunell (UK), äänisuunnittelu
Terttu Torkkola, puvustus
Graziella Tomasi (Italia, Saksa), lavastus
Libero Mureddu ja Sanja Karppinen, tuottajat
Tuotanto: Liisa Pentti + Co yhteistyössä NYKY Ensemblen kanssa
Kesto: 70 min
Ei väliaikaa
Pyörätuoliasiakkaan saattaja pääsee esitykseen samalla lipulla ilmaiseksi.
Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.
Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:
Kuvan Kevät tutustuttaa yleisön kiinnostaviin uusiin taiteilijoihin |
Artesaanioluiden festivaali hemmottelee oluen ystäviä kesäisessä Viikissä |
Michelin-tähdet jaetaan ravintoloille ensi kertaa Suomessa |
Lintsi avautui jälleen uuteen kauteen kevään kynnyksellä |
Palapelinrakentamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa |
100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen |
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana |
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin teosten takana |
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä |
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan |
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä |
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi |
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat? |
Seagullsin kausi huipentuu finaaleihin korisliigassa |
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla |
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike |
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun |
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan |
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä |
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa |
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä |
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille |
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää |
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku |
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä |
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla |
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen |
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla |
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä |
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri |
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet |
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata |
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään |
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan |