Quantcast
Pienpanimot ja taproomit Helsingin seudulla | Stadissa.fi

Pienpanimot ja taproomit Helsingin seudulla

Käsityöläisoluiden harrastus noussut viimeisten vuosien aikana suureen suosioon. Oluen ystävien iloksi osa pienpanimoista tarjoavat makunautintoja panimokaupoistaan ja omista taproomeista käsin.

Toiminta on usein lähtenyt omasta palosta ja rakkaudesta käsityöläisyyteen, oluiden ja reseptiikan syvimpiin salaisuuksiin paikallisuutta unohtamatta. Pienpanimot seuraavat usein perinteisiä valmistusmenetelmiä, laadukkaita raaka-aineita luovasti käyttäen ja uusia makuja kokeillen, pieni pilke silmäkulmassa. Panimoihin voi lähteä tutustumaan niiden aukioloaikoina fiilispohjalta, tai suunnitella tutustumiskierroksen ennakkoon tutustumiskierroksen panimosta varaten.

Masis Brewery, Keran hallit/Kilo 
Englanninkääpiöterrieri Masin ainakin maskottina mestaroima espoolaispanimo aloitti oluen panemisen monen muun tavoin kotioloissa. Kun Keran halleilta löytyi tilat, panimotoiminta alkoi toden teolla. IT-alalta lähteneet Janne ja Timo tuumivat kerran aftereilla, että sitä voisi tehdä muutakin kuin istua läppärin edessä päivät pitkät. Siitä se idea sitten lähti eikä mennyt kauaakaan, kun miehet panivat jo olutta kotonaan.

Alkuun olutta tehtiiin muiden panimoiden kanssa ja se kehkeytyi lopulta omaksi panimokseen ja osaksi Keran hallien pienpanimoperhettä. 
https://masisbrewery.com/masis-brewery/
https://www.instagram.com/masisbrewery/
https://www.facebook.com/masisbrewery

8-Bit Brewery, Keran hallit/Kilo
Sauna-tyylisiin oluisiin keskittyvä 8-Bit Brewing yhdistää Lagerin ja ALEn parhaat puolet. Alen makumaailmat lagereiden keveyden ja virkistävyyden. Keran hallilta löytyvässä panimossa on myymälä, josta voi ostaa kotiin erikoisouita. Panimolla järjestetään lisäksi erilaisia tapahtumia sekä panimokierroksia.

8-Bit panimo lähti videopelaajan olutharrastuksesta, jossa peliharrastuksen ohessa valmustuneet oluet nimettiin videopelien mukaan. Tarkoituksena olikin yhdistää videopelien pelaaminen ja käsityöläisoluiden valmistus. Yhdysvalloista Suomeen muuttanut Jason on myös ensimmäinen panimon pitäjä, joka striimaa panimotoimintaa ja pelaamistaan Twitch-palvelussa. 
https://www.8bitbrewing.fi/ (Saapumisohjeet panimokauppaan, Keran halleille: https://www.8bitbrewing.fi/858233669621)
https://www.twitch.tv/8bitbrewmaster

Olarin panimo ja taproom, Otaniemi
Entisessä VTT:n tutkimushallissa tehdään nyt tiedettä oluiden nimissä. Otaniemen panimolla on tarjolla monipuolisesti mm. IPOja, NEIPAa, tummia oluita ja tietysti Olarilaisen räppi-pumppu MC Taakibörstan nimikko-olutta. Täyttöpullot saa kätevästi mukaansa crowler-hanasta. Panimo löytyy vain reilu puolen kilometrin päässä Aalto-yliopiston metroasemalta Matllimiehenkujalla. Samalla panimokäynnillä voi katsastaa läheisen Fat Lizardin panimon.
http://www.olarinpanimo.fi/
Olarin Panimo

ETKO Brewing, Herttoniemen teollisuusalue
Kylpyhuoneesta lähtöisin oleva, rakkaudesta erinomaiseen käsintehtyyn olueeseen syntynyt pienpanimo. Yrityksen ja erehdyksen kautta isommaksi kasvanut ja seuraavakksi Konepajalle muuttava erinomaisten oluiden taitaja.

Etkon filosofiana on käyttää laadukkaita raaka-aineita kursailematta. Valikoimissa kaikenlaista IPAsta lageriin ja hapanolueeseen.  Sijainnista Herttoniemen urbaanilla teollisuusalueella ei panimon mukaan ole logistisesti mitään järkeä, mutta ainakin se on ainoa laatuaan Euroopassa. Vuoden 2023 aikana Etko muuttaakin helpommin tavoitettavalle Vallilan Konepajalle.
Sahaajankatu 20 D, 00880 Helsinki 
https://untappd.com/etkobrewing
https://www.instagram.com/etkobrewing/

Stadin Panimo, Suvilahti
Suvilahden vanhassa tehdasmiljööstä löytyy Stadin panimo, jonka yhteydessä toimii 40-paikkainen taproom. Valikoimista löytyy vaihtelevia tuotteita uutuuksista vanhoihin suosikkeihin ja Stadin Panimon klassikkoihin. Stadin Panimon tarina lähti vuonna 1998 Kallion kellareista kokeellisena käsityöläispanimona. Sen oluet painottuvat runsaasti aromihumaloituihin makuihin ja eritoten aleihin. Panimo onkin yksi Suomen vanhimmista pienpanimoista, ja eniten palkintoja Suomen Paras Olut -kilpailuissa kahminut panimo. Klassikko-olut on raikas jenkkihumaloitu American Lager sekä täyteläisen hedelmäinen New England IPA. Vaalea Lagerin osalta on saavutettu suosiota ja saavutettu voittoja. Panimokierrokset tutustuttavat oluen valmistuksen saloihin.
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6, 00540 Helsinki
https://www.stadinpanimo.fi/
https://www.facebook.com/StadinPanimo/?locale=fi_FI

CoolHead Brew, Viikki
Soureistaan maailmanmaineeseen noussut alunperin Tuusulasta lähtöisin oleva CoolHead Brew pitää majaa Viikissä. Entinen kaupungin puutarhaksi valmistunut lasilinna pitää nyt sisällään toinen toistaan makoisampia, pääosin edelleen hapanoluita. CoolHead järjestää suosittuja panimokierroksia, pienpanimodestivaalia ja hostaa nimekkäiden artistien konsertteja viikkiläisessä puutarhaidyllissä.
Koetilantie 1, 00790 Helsinki
https://coolhead.fi/
CoolHead Brew

Vallilan Panimo
, Vallilan ylänkö 
Nimensä mukaisesti Vallilan Panimon oluet valmistetaan alusta loppuun Helsingin Vallilassa. Panimo yhdistää tieteellisen osaamisen
käsityöläisolutperinteen tinkimättömyyteen ja yllätyksellisyyteen. Panimon historia ulottuu jo vuoteen 1931, jolloin Waldemar Richard Brüning perusti panimon Vallilaan. Kieltolain aikaan bisnes ei lentänyt ja oluen tuotanto lopetettiin ja siirryttiin marjamehuihin. 

85 vuoden odotuksen jälkeen syntyi Vallilan Panimo jatkamaan Brüningin perintöä. Orionin vanhassa lääketehtaassa sijaitsevan panimon reseptiikka on vaihtunut lääkkeistä urbaanilla otteella, mutta samalla tieteellisellä pieteetillä syntyvien käsityöläisoluiden valmistukseen.
Vallilan Panimo, Nilsiänkatu 10 A, 00510 Helsinki
https://www.vallilanpanimo.fi/
https://untappd.com/Vallilan_Panimo
https://www.instagram.com/vallilanpanimo/?hl=en

Pyynikin Taproom Helsinki, Eteläesplanadi 14
Tampereelta Helsinkiin laajentunut Pyynikin Brewhouse-pienpanimo toivottaa kävijän tervetulleeksi runsaalla olutvalikoimallaan. Parinkymmenen hanalajikkeen ja erikoiserien lisäksi voi nauttia panimoravintolan ruokavalikoimasta niitä eri olutmakuihin sovittaen. 
https://www.pyynikinbrewhouse.fi/pyynikin-taproom/
https://untappd.com/v/pyynikin-taproom-helsinki/10349992
https://www.facebook.com/pyynikintaproom/
 
Social Brewing Lab, Bruuveri/Kamppi
Bruuverin panimoravintola Helsingin Kampissa tarjoilee asiakkailleen oman pienpanimonsa, Social Brewing Lab:n, maukkaita oluita. Ravintolassa on mahdollisuus seurata lasin takaa panimon oluentekoprosessia ruokia ja juomia nauttien. Olutkulttuurin saloihin pääset tutustumaan helposti lähestyttävän ja työhönsä intohimoisesti suhtautuvan henkilökunnan avulla, olitpa sitten vasta-alkaja tai jo kokenut olut-tuntija.
Fredrikinkatu 63 AB, 00100 Helsinki
https://www.bruuveri.fi/panimo/
https://untappd.com/Maku_SocialBrewingLab/beer

Fat Lizard, Otaniemi
Fat Lizard -panimo avasi ovensa vuonna 2015. Panimon olutkaupasta löytyy olutvalikoimaa suoraan panimon tölkityslinjalta. Tarjolla on myös Fat Lizard -oheistuotteita, kuten lippiksiä, paitoja, huppareita, laseja ja muuta. 

Kesäisin panimon pihan Biergartenissa voi säävarauksella nauttia auringonsäteistä ja maistella samalla tuoreita olutuutuuksia.
Suosion kasvaessa tilantarve vie panimotoiminnan tulevaisuudessa uuteen osoitteeseen. Uudet tilat ovat jatkossa Olarin kirkon läheisyydessä, lähellä Niittykummun metroasemaa osoitteessa Luomanportti 5.
Fattis sijaitsee Otaniemessä lähellä myöhemmin avattua Fat Lizard -ravintolaa. 
https://untappd.com/v/fat-lizard-brewing-co/2709362
https://www.fatlizard.beer/taproom-beershop
https://www.instagram.com/fatlizardbeer/?hl=en

Tired Uncle Taproom, Keran hallit/Kilo
Tired Uncle Taproom on hulvattoman suomalaisen äijäporukan yhteinen pienpanimoponnistus. Nämä "Väsyneet Sedät" valmistavat maukkaita oluita suurella sydämellä hoksattuaan, että vain siten he saavat ajattomia olutelämyksiä.   Tired Uncle Taproom tarjoaa myös tyylikkäitä oheistuotteita, kuten esimerkiksi Tired Uncle Craft Master One Rastal glass -olutlaseja, joista kelpaa juoda olutta niin kesäkuumalla terassilla kuin vaikka riippumatolla lepäillessa.
https://tireduncle.beer/
https://untappd.com/v/tired-uncle-s-taproom/10576933
https://www.facebook.com/tireduncletaproom 
https://www.instagram.com/tireduncletaproom/?hl=en

Mad Hopper Brewing Co.
Helsingin Töölöstä löytyvä Mad Hopper Brewing on nuori, vuonna 2021 perustettu innovatiivinen pienpanimo. Toiminnasta vastaa joukko 
intohimoisia alan ammattilaisia, joiden periaatteita oluiden kehittämisessä ovat tuoreus, maukkaus, hauskuus ja hulluus.
Samoissa tiloissa toimiva Ravintola Viisi Penniä tarjoilee panimon tuotteita yhdessä kotimaisten sekä maailman makujen kanssa.
Mannerheimintie 55, 00250 Helsinki
https://www.madhopper.fi/
https://www.facebook.com/madhopperbrewingco/
https://untappd.com/madhopperbrewingco_/beer

Suomenlinnan Panimo, Suokki
Pienen lauttamatkan päässä historiallisesta Suomenlinnasta löytyy pienpanimo, jonka juuret ulottuvat jopa 250 vuoden päähän.
Suomenlinnan panimo sai alkunsa vuonna 1995 ja toiminta kunnioittaa edelleen satojen vuosien takaisia perinteitä. 

Panimon ohessa heti sataman vieressä sijaitsee panimon tuotteita myyvä Ravintola Suomenlinnan Panimo, joka toimii myös ruokaravintolana. 
Suomenlinna C1, Rantakasarmi (sisäpiha, rakennuksen länsipääty, K-Marketia vastapäätä) 00190 Helsinki
https://suomenlinnanpanimo.fi/
https://www.instagram.com/suomenlinnanpanimo/

 


Stadissa tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan ja tapahtumatarjontaa vuoden ympäri.

Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen kotikulmiltasi.


Kerro tästä valitsemassasi kanavassa:(Translate page)

Vinkkaa tai lisää tapahtuma tähän paikkaan
Ehdota kiinnostavaa paikkaaLisää oma kuvasi paikasta

Osoite

Helsingin seutu

"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan
Lue lisää
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä
Lue lisää
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi
Lue juttu
Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa
Katso pelit
Suksiasioiden asiantuntijaliike löytyy Haagan sydämestä
Lue lisää
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla
Lue lisää
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike
Lue lisää
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun
Lue lisää
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan
Lue lisää
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä
Lue lisää

Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältäRyhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä
Lue lisää
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille
Lue lisää
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää
Katso tärpit
Ryoji Ikeda tarjoaa datailotulitusta kaikille aisteille
Lue lisää
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku
Lue lisää
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen kevätkaudella
Lue lisää
Tähtitaivasta pääsee ihailemaan Kaivarin talvisissa illoissa
Lue lisää
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla
Lue lisää
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri
Lue lisää
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisää
Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.