Quantcast
Terassi Helsinki - Stadin terassit ja terassiopas | Stadissa.fi

Terassi Helsinki - Stadin terassit ja terassiopas

Kun aurinko vain vähänkin paistaa, vaikkei lämpötila päätä huimaakaan, kannattaa ottaa suunta kohti runsasta terassitarjontaa. 

Alla on esitelty muutamia viihtyisiä terasseja eri puolilta kaupunkia, joissa voit ajankohdasta riippuen nauttia auringosta, syödä ja juoda eli virkistää kehoa ja mieltä. Osa terasseista on auki aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn keskieurooppalaiseen tapaan säiden salliessa. Osa taas vain kuumimmalla kesäkaudella.

KESKUSTA

Marimekon terassi, Esplanadi

Piristävän upea Marimekon Espan terassi tarjoaa kesäistä tunnelmaa pinkkien värien ja design-brändin tuttujen unikko-kuvioiden koristamana. Yhteistyössä ravintola The Glassin kanssa tarjolla on pohjoismaisia ruoka-annoksia, viinejä, cocktaileja ja tietysti virvokkeita. Tarjoilujen nimet ovat saaneet inspiraationsa yrityksen klassikkodesigneista.


Pirteä Marimekon terassi koristaa jo muutenkin upeaa Pohjois-Esplanadia. Kuva: Ants Vahter

Monkey Rooftop Bar
, Simonkatu 9
Narinkkatorin kulmalla hotelli Scandic Simonkentän kahdeksannessa kerroksesta löytyy kattoterassi hulppeilla näkymillä kolmeen ilmansuuntaan. Terassilta ytimeen, Ullanlinnan kattojen ylle sekä Jätkäsareen päin avautuvista maisemista voi nauttia myös isolla kaukoputkella sekä baaritiskiltä lainattavilla kiikareilla. Katetulla ja lämmitetyllä terassilla viihtyy säällä kuin säällä. 


Kuva: minna_rossinen


Cafe Ekberg
, Bulevardi 9
Helsingin kahviloiden klassikko, Ekberg Café on tyylikkään Bulevardin helmi. Pieni muutaman pöydän terassi löytyy ulkoa. Ekbergillä voi nauttia runsaasta aamiaisesta tai vaikka kahvista ja leivoksesta päivittäin maanantaista sunnuntaihin. Koiratkin ovat tervetulleita terassille, sekä myös kahvilaan. Kahvila suosittelee kokeilemaan klassikoistaan raikasta Budabest-leivosta sekä ihastuttavaa mansikkatartalettea.


Ekbergin historiallisen kahvilan terassilla nautitaan herkkuja. Kuva: Ants Vahter

Kappeli
, Eteläesplanadi 1

Kappeli ja sen terassi uusittiin vuonna 2022 ja on yksi Helsingin suurimmista ja vanhimmista. Varsinkin turistien suosiossa olevalta terassilta voi seurata Espan vilinää ja Espan lavalla kesäisin järjestettävää livemusiikkia. 

Allas Sea Poolin terassi, Katajanokanlaituri 2

Altaan tilava kattoterassi tarjoaa purtavaa ja juomia sekä maisemat Eteläsataman lilsäksi historialliseen keskustaan. Halutessasi voit pulahtaa uimalan puolella lämpimään (+27) tai viileämpään veteen merialtaassa.


Kuva: Ants Vahter

Keskustakirjasto Oodin lippa
Kansalaistori
Keskustakirjaston lipan päälle kannattaa lähteä nauttimaan kesäpäivistä. Voit ottaa sisältä kirjan kainaloon, omat eväät ja nauttia ainutlaatuisesta lukuhetkestä huikaisevissa maisemissa. 

Linnnunlaulun huviloiden kahvilat, Linnunlaulu (Töölönlahti)
Töölönlahden huviloiden yhteydessä toimivat Sinisen huvilan kahvilat, Cafe Taideterassi sekä toisella puolella Sinisen huvilan kahvila. Kahvilat ovat historiallisen huvila-alueen maisemakahviloita. Upean maiseman äärellä voi vaikka hengähtää lenkillä Töölönlahden ympäri ja pysähtyä nauttimaan Töölönlahden idyllisestä miljööstä.Santa Fé
, Aleksanterinkatu 15
Santa Fé:n sisäpihaterassi. Terassilla voi nauttia kolmen eri keittiön ruoista, juomista. Rauhallinen terassi on katettu ja henkii etelä-eurooppalaista tunnelmaa. 

Stone's, Keskuskatu
Keskuskadun kävelykadun Stones tarjoaa terassillaan eteläeurooppalaista tunnelmaa. Gastropubin sijainti kaiken keskellä, kivenheiton päässä juna-asemalta. Myös Käärijän Piña Coladaa löytyy juomavalikoimissa.

Pastis, Pieni Roobertinkatu 2
Pikkuroballa parasta on vierailla iltapäivällä tai alkuillalla afterworkin aikaan. Terassilla tilattavissa Pastiksen koko lista. Lounaalla valikoima hieman pienempi kuin illalla. Maut tulevat Ranskasta ja pyrimme käyttämään kauden raaka-aineita aina menussamme.
Muuta: Myös koirat ovat tervetulleita terassille, mutta ei valitettavasti sisätiloihin 

La Famiglia
, Keskuskatu 
Keskeisellä sijainnilla Stockmannin kupeessa Keskuskadun eteläosan terassi on mukava levähdyspaikka shoppailun lomassa. 


Keskuskadulta löytyy pala Italiaa perinteisestä La Famigliasta. Kuva: LaFamigliaHelsinki


Rooftop Miami
, Stockmann 8-10 krs
Stockan hulppealta kattoterassilta avautuvat näkymät kekustan kattojen ylle. Kahdessa tasossa olevalle kattoterassille käynti on 8. kerroksesta. 8. parvi on katettu ja 9. ja 10. kerroksesta löytyy avointa aurinkoterassia, joka on suojattu lasituksella. Terassilla on oma sisäänkäynti Pohjoisesplanadilla.  


ML/Relandersgrund, Majakka / Ravintolalaiva, Meritullintori
Uspenskin katedraalin juuren ravintola Sipulia vastapäätä Kruunuhaan puolella laiturissa majaileva perinteinen majakkalaiva, jossa tilava laivatunnelmaa tarjoava terassi. 

Musiikkitalon terassi, Mannerheimintie 13
Uudempi tulokas Helsingin terassikartalle. Voit nauttia elegantista terassitunnelmasta ja ihailla töölönlahden toimistomiljöötä. Kannattaa poiketa Baanalta fillarireissun yhteydessä tai Kiasmassa käynnin lomassa.

Teatteri, Pohjoisesplanadi 2
Ravintola Teatterin terassi Espan puistossa lehmusten katveessa on suosittu kauniina päivinä ja sen voi kokea lounastaen tai baarin drinkkejä siemaillen
.

Strindberg, Pohjoisesplanadi 33
Strindberg on kategorisesti ajatellen parempiosaisten kaupunkilaisten sekä turistien suosiossa. Terassin vakiokalustoon on vuosikymmenten ajan kuulunut myös kokoomuspoliitikko Ben ”Zysse” Zyskovich.

Pub Ludvig, Ludviginkatu 1

Ludvigin terassi on Korkeavuorenkadun ja Ludviginkadun kulmaan vuonna 1885 valmistuneen K.A. Wreden suunnitteleman upean uusrenessanssirakennuksen sisäpihalla. Tunnelmallinen sisäpiha ja pubi, tarjoaa laadukkaan olutvalikoiman, mielenkiintoisia viinejä ja herkullista pubiruokaa myöhään yöhön.
Erikoista: tunnelmallinen vanha 1800-luvun lopun sisäpiha

Heid's Bier Bar, Yrjönkatu 24
Helsingin ydinkeskustasta Yrjönkadulta löytyy aurinkoinen Heidi's Bier Barin kattoterassi. Heidi's bier barissa koet aidon after ski- tunnelman - myös kesällä. DJ soittaa kesäkeskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Tirolilaisasuihin pukeutunut henkilökunta palvelee hymyissä suin ja tarjoilee after-ski teemaisia juomia, sekä maukkaita cocktaileja. Tällä terassilla viihtyy alkuillasta yön pikkutunneille asti. Terassi tarjoaa tarvittaessa myös sateensuojan kesäsateen sattuessa markiisien katveessa.
Grotesk, Ludviginkatu 10
Viihtyisä terassikeidas Erottajankadun sisäpihalla. Laadukkaita drinkkejä mutkattomassa sisäpihamiljöössä. Aftereiden tunnelmaa luovat kesäkeskiviikkoisin vierailevat artistit.


Tornin Ateljee Bar
, Yrjönkatu 26

Tornin terassi kaupungin kattojen yllä on usein täysi, mutta jos sattuu pöydän saamaan, on paikka käynnin arvoinen. Kun ollaan korkealla, juomahinnatkin ovat keskustan korkeimpia. Bonuksena maisemavessat isoilla ikkunoilla, jossa voi myös käydä tarpeillaan Helsingin kattojen yllä.

10. kerros | Original Sokos Hotel Vaakuna, Kaivokatu 3
Kymppikerroksen terassilta keskustan Sokoksen katolta avautuu Stadin kaupunkisiluetti näyttävästi. Erityisen upea fiilis terassilla on ilta-auringon laskiessa kattojen taakse. Näkymä on huikea toki myös muina vuorokauden aikoina. 
Kympin ruokalista | juomalista

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Original Sokos Hotel Vaakuna (@vaakunahelsinki)


Torren terassi, Lasipalatsin aukio
Lasipalatsin aukion pohjoislaidan terassi tarjoaa laadukasta kahvia ja hiiligrillin herkkuja. Normaalin kesäjuomatarjonnan lisäksi. Sisällä lounasta, kuten salaatteja, joita pääsee kauniilla säällä nauttimaan myös terassille. Lasipalatsi Laituri, Lasipalatsin aukio
Cafe Lasipalatsin terassia hallitseva kuumaisema kerää ihmisiä lämpiminä kesäpäivinä kraatereiden reunalle istuskelemaan. Lasipalatsin terassilla voi ruokailla ja nauttia hilpeästä tunnelmasta kesäjuomia nautiskellen.ETELÄ-HELSINKI

Birgitta Hernesaari, Hernesaarenranta
Iso terassi ja laadukas paikka, jossa kelpaa viettää päivää viihtyisässä miljöössä hyvän ruoan ja juoman ääressä. Erikoisuutena hiiligrillistä tulevat burgerit.

Cafe Ursula
, Kaivopuiston ranta

Upea rantakahvila Kaivarin rannassa. Turistien suosima terassikahvila, joten älä ihmettele, jos sinua puhutellaan englanniksi. Koiratkin ovat tervetulleita terassille. Sisällä myös puistosaliin ja kassalle. Merisali on koiravapaa alue.

Hernesaaren ranta, Hernesaarenranta 6 (Hernesaari)
Yksi kaupungin bileterassi Merihaan jylhien betonitalojen katveessa. Tarjolla live- ja dj-musiikkia. "Hernarissa" pääsee eksoottiseen tunnelmaan aurinkotuolien, palmujen ja karnevaalihengen tuodessa tunnelmaa.

Löyly (Hernesaari)
-Hernesaaresta löytyy julkkisnäyttelijä Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian rakennuttama designsauna, jonka sauna, mutta myös terassi vetää vertoja mille tahansa Helsingin nähtävyydelle. Terassia riittää useassa tasossa veden lähellä sekä katolla, josta ehkä kaupungin hienoimmat merinäkymät. Lähes 2000 neliön terassilla voi nauttia juoman lisäksi mm. Jasperin lohikeittoa ja hampurilaisia.

 

Ravintola Sea Horse, Vuorimiehenpuistikko (Ullanlinna)
-Vuonna 1934 perustetun legendaarisen Sea Horsen eli ”Sikalan” (Kapteeninkatu 11) terassi sijaitsee tavallisuudesta poiketen erillään varsinaisesta ravintolasta - puistikon keskellä. Asiakkaita palvelee lippakioski-tyyppinen tarjoilupiste. Voit bongata täällä Andy McCoyn.

Cafe Carusel
, Merisatamanranta 10 (Kaivopuisto)

-Vaikka pyöreän rantakahvilan merenpuoleinen terassi on kesäisin tupaten täynnä, löytyy usein pöytä etsivälle. Viereiseltä laiturilta lähtevät lautat Pihlajasaareen ja Harakkaan. Café Carusel luottaa herkulliseen lähi- ja luomuruokaan, joka saa taatusti nälkäiset kylläisiksi. 

Skiffer, Liuskaluoto (Kaivopuisto)
-Kaivopuiston edustan Liuskaluodolla pääset nauttimaan merellisestä ilmastosta Skifferin tunnelmallisella terassilla. Yhteysalus Skifferiin lähtee Merisataman rannasta Skifferiä vastapäätä, Café Caruselin ja Kompassin puolesta välistä kesäisin. Skiffer on avoinna kesäkaudella vapusta aina elokuun loppuun saakka päivittäin ja syyskuussa säävarauksella.  

Kaivohuone, Kaivopuisto
Suuri puistoterassi, jossa meno kiihtyy iltaa kohti. Illan tullen tanssilattia kutsuu sisätiloissa. 


Mattolaituri, Ehrenströmintie 3 A (Kaivari)
Kaivopuiston rannan terassikahvila, jossa bonuksena kattoterassi. Historiallisten mattolaitureiden viereen pystytetty ravintola ja kesäiltojen kestosuosikki upealla paikalla Kaivarin rannassa. Viereisillä uivilla mattolaitureilla voi myös nauttia auringosta ja nauttia eväitä omassa rauhassa.

Skiffer Viiskulma, Laivurinkatu 10 (Viiskulma)
-Viihtyisä entinen Primulan terassi Viiskulmassa. Terassilta hyvä bongailla Viiskulman katujen elämää.Skifferin rakastetut "liuskat" maistuvat Viiskulmassa, Liuskaluodolla, Flemarilla sekä Runegerginkadadulla. Kuva: skifferrestaurant

Kauppatorin Laituri
, Vanhan kauppahallin vieressä
Kauppatorin Laituri meren rannalla Wanhan Kauppahallin vieressä sijaitseva aurinkoinen kohtaamispaikka. Avoinna ma-la säävarauksella. Isot tapahtumat kuten MM-kisat näytetään jättiscreeniltä.

KALLIO ja POHJOINEN KANTAKAUPUNKI

CoolHead Brew
, Viikki Gardenia (Koetilantie 1)
Entinen tyhjillään ollut trooppinen puutarha muuttui artesaanioluiden panimoravintolaksi ja terassiksi. Voit ostaa mukaan tai maistella hapanoluita paikanpäällä. 

Oljenkorsi
, Intiankatu 18
Kesäiltojen suosikki Toukolan, Arabian ja Kumpulan asukkaiden kesuudessa. Ilta-aurinko lämmittää mukavasti ja kerää idyllisen 1926 rakennetun Elannon vanhan maitokaupan idyllisen rakennuksen länsiseinustalla.

Käpylän lippakioski
, Käpylän aukio
Paikallisten suosikki Käpylän Pohjolankadun ja Kullervonkadun kulmassa on kuin luotu kauniita kesäiltoja varten. Ilta-aurinko lämmittää kioskin ympäristöä ja ihmiset kerääntyvät ottamaan kaikki irti lämpimistä illoista. Paikallia bändejä ilmestyy usein kioskille esiintymään ja viihdyttämään yleisöä lyhyelläkin varoitusajalla. Naughty BRGR
, Sturenkatu 21
Entisen funkkishuoltamon on ottanut haltuun tv:stäkin tuttu Akseli Herlevi, joka tarjoilee burgereita ja kylmää juotavaa arkkitehtoonisesti näyttävän miljöön pihapiirissä.

M/S Maria
, Sompasaarenlaituri 3
Palveleva ja rakastettu Hakaniemenrannan ravintolalaiva sai uuden kodin Kalasataman Sompasaarenrannasta. Paljon asiakaspaikkoja, sekä ulkona auringossa, että sateen sattuessa sisällä laivassa.


M/S Marian terassilta avautuu Suvilahti, Kalastamama ja Hanasaaren voimalaitos.

Loi Loi Rooftop, Konepajankuja 5 (6. kerros)
Konepajan kattojen yllä saa nauttia kansainväliset mittasuhteet täyttävästä terassitunnelmasta näyttävissä puitteissa iltamyöhään ja kesälauantaisin pikkutunneille saakka. Aasialaista ruokaa. Pöytävarausta suositellaan viikonloppuisin. Terassilta näkyy matalampi historiallinen konepajan vanha tehdas-alue.


Jo näköalahissi Konepajan ylle on elämys itsessään.

Konepaja Biergarten, Bruno Granholminkuja 1
Konepajan alueen terassillaan haltuunsa ottanut livemusiikkiin ja laatuoluisiin keskittynyt Biergarten. Tapahtumaterassi on tunnelmallinen vanhassa teollisuusmiljöössä ja löytyy Konepajan piipun juuresta. 

Ravintola Veturitallit
, Veturitallinkuja 34
Konepajalta vain kivenheiton päässä länteen löytyy Vanhat Veturitallit, joiden yhteydessä Ravintola Veturitallien terassi kutsuu historialliseen miljööseen, jossa voit nauttia keittiön herkuista aurinkoisella terassilla.

Juttutupa
, Säästöpankinranta 6

-Perinteikäs terassi Säästöpankinrannassa, jossa voi törmätä demareihin ja wannabe-demareihin.

Kafé Koma
, Tokoinranta
Tokoinrannan Kafe Koma on tapahtumallinen ravintola Tokoinrannassa (ent. Piritta ja Il Gabbiano). Aurinkoterassilla "Kallion rannassa" on mukavat näkymät rantapuistoon ja Eläintarhanlahdelle.


Koman terassilta avautuu Tokoinranta. Kuva: Kafé Koma

Teurastamon terassit, Työpajankatu 2 piha-alue
Teurastamolle on noussut nopeasti yksi kaupungin kiinnostavimmista terassikeskittymistä. B-side bar, Kellohalli, Teurastamon portti sekä Tislaamobaarin terassi vanhoine ratikoineen tunnelmaa tuomassa.Siltanen
, Hämeentie 13

-Viihtyisässä katveessa aitojen takana aivan Hämeentien vieressä.

Iltakoulu
, Vaasankatu 5

-Rento terassi Vaasankadun alkupäässä. Ilta-aurinko paistelee mukavasti ainakin hetken.

Roskapankki, Helsinginkatu 20
Legendaarinen Kallion kadunmiesten terassi, joka uhkaa keskiluokkaistua vuosi vuodelta enemmän. Terassi on upealla paikalla Hesarin notkelmassa, jossa ilta-aurinkoa ei blokkaa rakennukset ja auringonsäteet lämmittävät yömyöhään.

Majava Baari, Porthaninkatu 9 
Koruton mutta välitön Kallion baari, jonka terassilla on porukkaa satoi tai paistoi. Omaleimaiset terassisomistukset herättävät ihastusta varsinkin turistien keskuudessa.

TÖÖLÖ

Töölöntorin toriterassi
, Töölöntori
Töölön sydämestä löytyy toriterassi, jossa voit nauttia toria ympäröivien legendaaristen ja laadukkaiden ravintoloiden antimista. Rauhallinen keidas keskeisellä paikalla on kauneimmillaan kesällä. Arvokkaassa miljöössä voi fiilistellä ja nauttia kesästä katetulla terassilla, säällä kuin säällä.

Kulttuuritehdas Korjaamo
, Töölönkatu 51
Livemusiikkia, kulttuuria ja kansainvälistä tunnelmaa tarjoava Korjaamo on viihtyisä sisäpihaterassi Taka-Töölössä.

Cafe Regatta
, Merikannontie 10
Soutustadionin ja Sibeliuspuiston kainalosta löytyy yksi läpi vuoden suosittu terassi, jonka entisenä verkkovajana tarjoaa uskottavaa vanhaa kalastajamiljöötä. Tällä terassilla nautitaan pullakahveista ja tunnelma on aina autenttinen. Koiratkin ovat tervetulleita. Kassalta saat koiralle vesikipon ja korpun. Pinehill, Mäntymäentie
Töölössä, kisahallin parkkipaikan laidalla Ravintola Olympixin ja homobaari Freedomin perintöä heterolinjalla jatkava ravintola. dj-musaa ja livetapahtumia. 

Olympiastadionin terassi
Stadionin bistron terassi nousi korona-aikana historialliselle stadionille, 100 metrin juoksuradan kalkkiviivoille. Terassi avasi taas kesällä 2023 ja siellä pääsee nauttimaan remontoidun stadionin historiallisesta tunnelmasta ja sporttifiiliksestä kansakunnan urheiluhistorian sydämessä. Stadionilla ovat kilpailleet ja esiintyneet suurimmat maailmantähdet Rolling Stonesista Michael Jacksoniin ja Marco van Bastenista Paavo Nurmeen.Valo Rooftop Terrace, Ruskeasuo
VALO Hotel & Workin katolta löytyy upea kattoterassi Helsingin Ruskeasuolla, Mannerheimintien ja Hakamäentien risteyksestä. Valossa voit nauttia ikimuistoisista auringonlaskuista sekä hyvästä musiikista ja laadukkaista juomista. Jos siltä tuntuu, on Valossa mahdollisuus ottaa löylyt hirsisaunassa ja chillata porealtaassa. 

Ravintola Töölönranta
Töölönranta tarjoaa hienostunutta tunnelmaa upeassa Töölönlahden ympäristössä. 

Mestaritalli, Merikannontie 2
Legendaarinen terassiravintola, joka sijaitsee Pohjoisen-Hesperiankadun päässä Merikannontiellä. Myös Hietsun uimaranta on lähellä, jossa on hyvä pulahtaa kuumana päivänä ennen terassitunnelmasta nauttimista. 

Meritalli
, Merikannontie 2
Mestaritallin ”pikkuveli” käytännössä meren päällä. Esteetön näköala ja puitteet auttavat tuntemaan, että olet lauttamatkalla Helsingin saaristossa. 

Elite, Eteläinen Hesperiankatu 22

Perinteisen töölöläisravintolan suurella terassilla on seestynyt tunnelma. Asiakaskunta on usein varttuneempaa ja vähemmän riehuvaista sorttia.

Storyville, Museokatu 8
Jazz-terassi, jossa usein livemusiikkia. Terassilla viihtyy erityisesti jazz-diggareita ja silmäätekeviä asiakkaita, kuten kansanedustajia.

LÄNSI- ja ITÄ-HELSINKI
 
Palma de Pyy, Laajasalo
Pienessä Pyysaaressa löytyy merenrantaterassi, jota erityisesti pursiseuralaiset suosivat, mutta myös muut paikalle löytävät asiakkaat. Näkymät ja ravintolan historia tekevät vaikutuksen karuimpaankin merikarhuun. Tullisaaressa sijaitseva Palma de Pyy on vierailun arvoinen terassi.Palma de Pyystä avautuvat merelliset näkymät

Cafe Torpanranta
, Munkkiniemenranta 2

Munkkiniemenrannassa rauhallisella ja hienolla rantapaikalla sijaitseva terassikahvila ja -ravintola.

Puotilan Kartano / Svenkka, Puotilantie 7 (Puotilan kartano)
Puotilan Kartanon tunnelmallisen pihapiirin vanha Pehtoorin Pytinki on täynnä elämää ja avoinna kesäisin joka päivä. Aurinkoinen terassi ja upea kartanon pihapiiri. Pub Svenkka virvoittaa janoisia ja huikopalaakin löytyy. Koiria terassilla vierailee paljon ja henkilökunta onkin erityisen eläinrakasta. ovat tervetulleita. Koirille löytyy jopa oma herkuttelumenu, jossa jauhelihapihvi, herkkutikkuja, possunkorvia ja pikkunappuloita. Vesikippo 0 €, rapsutukset kuuluvat hintaan.Svenkan terassin herkkuja

Kahvila Kampela, Uutelantie 1 (Vuosaari)
Uutelan nurkalla sijaitseva vuosikymmeniä palvellut idyllinen rantakahvila. Uutelan luontopolut avautuvat sopivasti kahvilan kulmalta. Vannoutuneet asiakkaat ajavat lohikeitolle ja kahville toiselta puolelta kaupunkia, oli kesä tai talvi. Ei väkijuomatarjoilua.

Kiska, Erottajan aukio
Etelä-Espan aukio on kuin se olisi 1800-luvun kaavassa mietitty jätettävän näyttävän ilmavan aurinkoterassin paikaksi. Jos liikut kesähelteellä Espalla, kannattaa shoppailun lomassa poiketa Kiskalla vaikka Aperol Spritzillä. 


Sky Room Helsinki, Clarion, Tyynenmerenkatu 2 (Jätkäsaari)
Ei niinkään terassi, vaan ympärivuotinen huikeat puitteet tarjoava cocktaileihin erikoistunut näköalaravintola löytyy Jätkäsaaren Clarion-hotellista. Näköalat avautuvat lähes kaikkiin suuntiin pääosin keskustaan. Pieteetillä rakennettujen cocktailien lisäksi Sky Roomista saa pientä suolaista naposteltavaa. Saman kerroksen saunatilat ovat vain hotellissa majoittuville ja kuuluu majoituksen hintaan. Viikonloppuisin jetset-tunnelmasta voi päästä nauttimaan myös dj:n levyjen tahdissa.

Paviljonki Kasinonranta, Kuikkarinne 1 (Lauttasaari)
Lauttasaaren Kassarin rannan paviljonkiterassilla voi nauttia rauhallisesta merellisestä maisemasta hiekkarannalla. Tunnelma terassilla on kuin ulkomailla olisi. Voit ihailla merellistä maisemaa ja nauttia lahdella kiitävien leijalautailijoiden upeista tempuista. Sateen sattuessa voit tunnelmoida sisätiloissa merellisen sään vaihteluita ihmetellen.


Kassarilla pääset etelänloman tunnelmaan. Kuva: kahvilakasinonranta

Cap Terde, South Helsinki Bar & Cantina, Hietalahdenranta 11
Hietalahden rannassa legendaarinen merimiesravintola tarjoaa viereisen vanhan lippakioskin terassilla mm. tacoja ja juomia. 


Cap Terde tarjoaa helpotusta vanhassa lippakioskissa. Kuva: South Helsinki Bar&Cantina

Ravintola Salve, Hietalahdenranta 5
Legendaarinen vanhasta paikastaan muuttanut historiallinen merimiesravintola tarjoaa rehellistä ruokaa perinteiseen tyyliin jo 120 vuoden kokemuksella. Silakoistaan tunnetun Salven koko listan voi tilata myös terassille.


TERASSIKESKITTYMÄT

Kalevankadun keskittymä (Kävelykatu)
Kalevankadulla Stockmannia löytyy useampi terassi, jossa meno kiihtyy kesäiltoina. Kalevankadulta löytyvät mm. pizzeria Putte's, Ølhus Københav, U.Kaleva, Kiila Food & Bar, Villi Wäinö ja Old Irish Pub.

Mikonkadun terassit, Mikonkatu 15-19
-Mikonkadun terassikeskittymä on selkeästi vilkkain terassialue Helsingissä. Kadunpätkä on kesällä lähes aina täynnä ja aamupäivisinkin istujia riittää. Keskittymän terasseissa on myös eroja. Jos haet rokimpaa menoa, On the Rocks on paikkasi. Jos taas jutustelurauhaa kaipaat, on Casino Helsingin sisäpihan terassi hyvä valinta.

Wanhan kauppakujan terassit, Aleksanterinkatu 46
Lempinimen ”mummotunneli” saanut Wanha kauppakuja pitää sisällään viisi ravintolaa ja niiden terassit. Luolamainen sisäpiha houkuttelee paikalle varttuneempaa väkeä, joille suunnattuja paikkoja ei liikaa muualta kaupungista löydy. Vaihtelevista musiikkikattauksista pääsee nauttimaan jo aikaisin keväällä. Mummotunnelin ravintolat tarjoilevat ruokaa lounaasta illalliseen. Ikäraja: 24 vuotta.

Elielinaukion terassit, Rautatieasema
Pääasiassa junaa odottelevia junamatkalaisia ja muitakin turisteja vetää puoleensa pitkä jono Elielinaukion terasseja. Aurinko paistaa näille "kiireettömän suomituristin" terasseille pitkään iltaan asti.

Kampin keskuksen terassialue, Kampin keskus
Kampin keskuksen pohjoispuolella sijaitsevat mm. Rotterdamin ja kiinalaisen ravintolan kesäterassit. Terassit ovat kesäpäivinä ja -iltoina erittäin suosittuja, ehkäpä juuri hyvän sijaintinsa johdosta.

Kaupungin suurterassi on ollut hitti jo useana kesänä. Vuonna 2023 terassin oli tarkoitus palata juurilleen pääkallopaikalle Senaatintorille. Kaupunki ei kuitenkaan löytänyt terassille toteuttajaa. Syiksi kaupunki epäili ravintola-alan työvoimapulaa ja torin korkeita vuokra- ja infrakustannuksia. Suurtori täyttyi ihmisistä ja kesäisestä tunnelmasta kun se lanseerattiin vuonna 2020 koronan kesällä hellittäessä. Kesällä 2021 terassi rakentui kaupunkipuutarhamaiseksi keitaaksi Kasarmitorille. Vuonna 2022 terassi nähtiin Hietalahdentorilla. 


Kuva: Camilla Bloom, Kasarmitorin kesä 

Koronan jälkeen toimenpidelupia kevyille terasseille ei enää tarvittu ja myös parkkiruutujen käyttö terassitoiminnassa mahdollistui näin. (ks. Kaupungin terassiohje ravintoloille).


Remontissa / lopettaneet / tauolla

Olympiastadionin terassi
Stadionin bistron terassi nousi korona-aikana historialliselle 100 metrin kalkkiviivoille. Täällä pääsi nauttimaan remontoidun stadionin historiallisesta ja energisestä fiiliksestä aitiopakalla.Cafe Rymy-Eetu, Erottajanaukio, Eteläesplanadi 24 
- Rymy-Eetun terassi Ruotsalaisen teatterin takana. Sittemmin terassi toimi nimellä Kiska. 

Ravintolalaiva Merikerho
, Sörnäisten rantatie (lopettanut)
Sörnäisten rantabulevardin varrella komeillut vanha rahtilaiva. Se toimi ravintolana, aurinkoterassina ja klubitilana. Myös entisen Lasipalatsi Mbarin taustalta ponnistaneen perustajan projekti kesti Sörnäisten rannassa mutaman vuoden. 


Sörkan Riviera/Leblon, Sörnäisten rantatie
Sörnäisten rantaan noussut terassikeidas, joka turkulaislähtöisten yrittäjien toimesta ja yhdisti myöhemmin voimansa viereisen Merikerhon kanssa. Täällä saatoit ihailla Helsingin omaleimaista ja kiehtovaa rantamaisemaa ja Helsingin energian vaikuttavaa hiilikasaa. 

Hietalahden kesäterassi 2022
Kaupungin kuratoima terassikeskittymä nähdään tänä kesänä Hietsun torillla. Aiempina kesinä Senaatintorilla ja Kasarmitorilla nähty kokonaisuus on saanut suureen suosioon. Torin terassilla kesän ruoka- ja juomatarjonnasta vastaavat Hietalahden kauppahallin ravintoloitsijat. Lisäksi torin kokonaisuutta täydentävät Piilo, Petiscaria, Aperol Spritz Bar, Robert’s Coffee, Fat Ramen ja Döner Harju.

Ravintola Koskenranta, Vanhankaupunginkoski
Historiallisella paikalla Vanhankaupunginkosken itähaaran viereinen aurinkoinen terassi keskittyi pelkästään yritystapahtumiin eikä terassi ollut enää avoinna 2022 yleisö. Terassilla saattoi kuunnella kosken solinaa samalla kun nautti kesätunnelmasta.

The Train Factory Food & Libations, Konepajanraitti
Näyttävän The Dome -kuplan avulla saattoi löytää Konepajan terassin, jossa juomien lisäksi sai myös katuruokaa. Terassilla oli jopa 1000 asiakaspaikkaa. Sateen sattuessa voi vaikka siirtyä pelaamaan biljardia viereiseen Corona Baariin.


Vain hetken alkukesällä 2021 Konepajan terassia koristi näyttävä, mutta liian kuumaksi lämmennyt The Dome.

Terassilaiva Katarina
Sompasaarenlaituri, Kalasatatama 
Kalasataman rannassa Mustikkamaan kupeessa terassin ja ilmaisristeilyjä tarjoava (ke-la)laiva kesällä 2021. 

LeBonk kattoterassi
, Yrjönkatu 24
LeBonkilla oli salainen, viihtyisä kattoterassi ravintolan 3. kerroksessa. 

We got Beef, Iso Roobertinkatu 21
Iso ja aurinkoinen terassi, jossa voi bongata punavuoren kermaa ja nauttia rennosta, mutta cosmopoliitista ilmapiiristä.

Martina, Itämerenkatu 21
Ruoholahdessa aurinkoisella kävelykadulla italialainen terassiravintola.

Bar Llamas
, Iso Roobertinkatu 14
-Laama oli erilainen baari Iso Roballa, jossa oli mukava tunnelma ja henkilökunta. 

Døck, Jan Mayen / Halkolaituri
Katuruokaa ja cocktaileja tarjoiltiin tyylikkäästi vanhan puukuunarin kannella kesällä 2021.
Värikkään historian omaava laiva on jo sinällään upea kokemus.

 

 


Stadissa tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan ja tapahtumatarjontaa vuoden ympäri.

Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen kotikulmiltasi.


Jaa sivu:(Translate page)

Vinkkaa tai lisää tapahtuma tähän paikkaan
Ehdota kiinnostavaa paikkaa


Osoite

Mannerheimintie 1
00100 Helsinki


Mainos


BANNER1_ALT


Manta viettää vappua Vantaalla, lakitustapahtuma nähdään Helsingissä
Lue lisää
Palapelinrakenteamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa
Lue lisää
Tässä koko perheen tapahtumassa pääset hyppäämään lääkärin ja tutkijan saappaisiin
Lue lisää
100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen
Lue lisää
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana
Lue juttu
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin töiden takana
Lue lisää
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä
Lue juttu
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan
Lue lisää
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä
Lue lisää
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi
Lue juttu
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat?
Katso täältä
Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa
Katso pelit
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla
Lue lisää
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike
Lue lisää
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun
Lue lisää
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan
Lue lisää
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä
Lue lisää

Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältä
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä
Lue lisää
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille
Lue lisää
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää
Katso tärpit
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku
Lue lisää
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä
Lue lisää
Tähtitaivasta pääsee ihailemaan Kaivarin talvisissa illoissa
Lue lisää
Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla
Lue lisää
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri
Lue lisää
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää
Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisää
Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.