Ovatko hyönteiset tulevaisuuden ruokaa?
Hinta: 0
Ajankohdat:
Tapahtumasta:
OVATKO HYÖNTEISET TULEVAISUUDEN RUOKAA?
Moni hieraisi silmiään, kun viime keväänä uutisoitiin, että YK:n maatalousjärjestö FAO kehotti raportissaan ihmisiä hyödyntämään tulevaisuudessa hyönteisiä proteiinin lähteenä. Syitä tähän ovat mm. hyönteistuotannon ekologisuus ja taloudellisuus muuhun lihantuotantoon verrattuna.
Hyönteissyönti ei kuitenkaan ole uusi asia, sillä arviolta 2 miljardia ihmistä hyödyntää jo nyt hyönteisiä ravintona – ja vielä suurempi osa tulee nauttineeksi niitä tietämättään esimerkiksi jauhojen ja suklaan mukana. Hyönteisravinnon (tietoinen) syöminen länsimaissa on toistaiseksi kuitenkin olematonta.
Voisivatko hyönteiset löytää tiensä tulevaisuudessa myös suomalaisten ruokapöytiin? Miksi hyönteisiä kannattaisi syödä? Tulisiko hyönteisfarmeista uutta työtä Suomeen? Miltä hyönteisruoka näyttää? Tule Kääntöpöydälle ottamaan selvää!
Vieraina 22.8.2014
Klo 17:30
Lena Huldén, hyönteistieteilijä
Santtu Vekkeli, keksijä ja hyönteisyrittäjä
Leena Putkonen, ravitsemustieteilijä
sekä klo 18:30 hyönteiskokkailunäytös ja hyönteisesittelyä Ravintola Ötökän ja
Koiramies-blogin kirjoittajan Topi Kaireniuksen johdolla
Kääntöpöydän kaupunkiviljelykahvila myy herkkuja ja virvokkeita klo 17.00 alkaen.
Tervetuloa!
Paikka: Kääntöpöytä, Pasilan vanhat veturitallit, Tallikatu (www.kaantopoyta.fi)
PURA RUOKAMYYTIT KÄÄNTÖPÖYDÄLLÄ
Dodo:n Haarukanjälki-hanke järjestää Kääntöpöydällä kesäkaudella 2014 keskustelu- ja työpajasarjan, jossa otetaan haltuun globaalin ruokaturvan kiemurat: millaisia innovatiivisia vaihtoehtoja löytyy nykyiselle ruokajärjestelmälle? Miten ruokaa tuotetaan tulevaisuuden kaupungeissa, joissa jo nyt suurin osa maailman ihmisistä asuu?
http://www.haarukanjalki.org
https://www.facebook.com/events/541394565988483/?ref_newsfeed_story_type=regular
Moni hieraisi silmiään, kun viime keväänä uutisoitiin, että YK:n maatalousjärjestö FAO kehotti raportissaan ihmisiä hyödyntämään tulevaisuudessa hyönteisiä proteiinin lähteenä. Syitä tähän ovat mm. hyönteistuotannon ekologisuus ja taloudellisuus muuhun lihantuotantoon verrattuna.
Hyönteissyönti ei kuitenkaan ole uusi asia, sillä arviolta 2 miljardia ihmistä hyödyntää jo nyt hyönteisiä ravintona – ja vielä suurempi osa tulee nauttineeksi niitä tietämättään esimerkiksi jauhojen ja suklaan mukana. Hyönteisravinnon (tietoinen) syöminen länsimaissa on toistaiseksi kuitenkin olematonta.
Voisivatko hyönteiset löytää tiensä tulevaisuudessa myös suomalaisten ruokapöytiin? Miksi hyönteisiä kannattaisi syödä? Tulisiko hyönteisfarmeista uutta työtä Suomeen? Miltä hyönteisruoka näyttää? Tule Kääntöpöydälle ottamaan selvää!
Vieraina 22.8.2014
Klo 17:30
Lena Huldén, hyönteistieteilijä
Santtu Vekkeli, keksijä ja hyönteisyrittäjä
Leena Putkonen, ravitsemustieteilijä
sekä klo 18:30 hyönteiskokkailunäytös ja hyönteisesittelyä Ravintola Ötökän ja
Koiramies-blogin kirjoittajan Topi Kaireniuksen johdolla
Kääntöpöydän kaupunkiviljelykahvila myy herkkuja ja virvokkeita klo 17.00 alkaen.
Tervetuloa!
Paikka: Kääntöpöytä, Pasilan vanhat veturitallit, Tallikatu (www.kaantopoyta.fi)
PURA RUOKAMYYTIT KÄÄNTÖPÖYDÄLLÄ
Dodo:n Haarukanjälki-hanke järjestää Kääntöpöydällä kesäkaudella 2014 keskustelu- ja työpajasarjan, jossa otetaan haltuun globaalin ruokaturvan kiemurat: millaisia innovatiivisia vaihtoehtoja löytyy nykyiselle ruokajärjestelmälle? Miten ruokaa tuotetaan tulevaisuuden kaupungeissa, joissa jo nyt suurin osa maailman ihmisistä asuu?
http://www.haarukanjalki.org
https://www.facebook.com/events/541394565988483/?ref_newsfeed_story_type=regular
Tapahtumapaikka / Venue
Jaa valitsemassasi palvelussa:
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.







































































