Aeropress - ilmanpainekahvin suomenmestaruuskisat
Hinta: vapaa pääsy
Ajankohdat:
Tapahtumasta:
Ilmanpainekahvin suomenmestari valitaan huomenna Helsingissä – ennätysmäärä kilpailijoita
Aeropress- eli ilmanpainetekniikalla valmistettavan kahvin suomenmestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 8.9. Helsingin Punavuoressa sijaitsevassa Kaffa Roastery -kahvipaahtimossa. Voittaja lähtee edustamaan Suomea Aeropressin maailmanmestaruuskilpailuihin Australian Sydneyyn marraskuussa. Kilpailuun osallistuu ennätysmäärä kahvinvalmistuksen taitureita ympäri Suomen.
Tänä vuonna Suomen parhaan aeropressaajan tittelistä kilpailee 39 kahvitaituria, mikä on kaikkien aikojen ennätysmäärä. Kahvin valmistus Aeropress-menetelmällä on kasvussa niin Suomessa kuin kansainvälisesti.
”Aeropress-kilpailun suosio kasvaa joka vuosi. Siihen on helppo osallistua, sillä se on hieman rennompi kilpailu kuin muut kansainvälisen kahvijärjestön Specialty Coffee Associationin muut kahvikilpailut. Kilpailuun osallistuminen ja sitä seuraaminen on myös hauskaa”, kuvailee Mike Akins, yksi kilpailun järjestäjistä.
MM-kisojen virallisessa tiedotteessakin kilpailua kuvataan sanoilla ‘free-wheeling fuck-off’ to the all-too-serious world of coffee competitions.
”Kilpailun voittaja pääsee kulkemaan loistavien aeropressaajien ja kahvi-intoilijoiden jalanjälkiä ja edustamaan Suomea Aeropressin maailmanmestaruuskisoihin Australian Sydneyyn”, iloitsee Akins.
Aeropress-kahvilaite koostuu kolmesta muoviosasta: männästä, sylinteristä ja suodatinpidikkeestä. Aeropressillä kahvia valmistaessa suodatinpaperi lisätään suodatinpidikkeeseen, joka pyöritetään kiinni sylinteriin, johon lisätään kahvipurut ja kuuma vesi. Kahvia sekoitetaan, mäntä painetaan kiinni sylinteriin uuttoajaksi, jonka jälkeen mäntä painetaan alas ja uutettu kahvi painuu suodatinpaperin läpi suoraan kuppiin.
Kilpailu on maksuton ja siihen voi osallistua kuka tahansa ilmoittautumalla ennakkoon. Myös yleisö on tervetullut seuraamaan kisaa. Kaffa Roasteryn baari/kahvila on auki ja tarjoaa loistavia kahveja, pienpanimo-oluita ja luonnonmukaisia viinejä. Saatavilla on myös pientä syötävää.
Aika: lauantaina 8.9.2018 klo 15-21
Paikka: Kaffa Roasteryn kahvila/baari ja paahtimo, Pursimiehenkatu 29 A
Formaatti: Aluksi pidetään karsintakierros, jonka kaksi parasta saavat viimeiset paikat 32 kilpailijan kaaviossa. Jokaisella kilpailijalla on kahdeksan minuuttia aikaa valmistaa ja tarjoilla 150 ml nimeämätöntä kahvia. Kolme tuomaria maistaa kahveja sokkona (eli he eivät siis tiedä kuka valmisti minkäkin kupillisen) ja valitsevat niistä parhaan. Kuusi kierrosta myöhemmin voittaja on selvillä.
Karsintakierros klo 15
Lopullinen kisakaavio julkistetaan klo 15.30
Varsinainen kisa alkaa klo 16
Voittaja julistetaan n. klo 21
Tuomarit: Tämän vuoden tuomaristo muodostuu kahdesta kahviammattilaisesta sekä yhdestä ruoka- ja viinispesialistista. Tuomari #1 on Lieken Jarno Peräkylä, kaksinkertainen Suomen baristamestari, Sunday Espresso Clubin johtaja ja kahvialan yrittäjä. Tuomari #2 on Mike Akins, Kaffa Roasteryn kahvinostaja ja paahtaja. Tuomari #3 on Ravintola Chapterin Romany Ekegren, joka vahvistaa paneelia huippumakuaistillaan.
Paikka: Kaffa Roasteryn Punavuoressa sijaitseva kahvila/baari ja paahtimo, joka tarjoaa kahvin lisäksi erilaisia kahvidrinkkejä, cocktaileja, paikallisia pienpanimo-oluita (Hiisi, Donut, Tanker ja Cool Head Brew) sekä loistavia luonnonmukaisia viinejä Itävallasta, Etelä-Ranskasta ja muualta. Kahvilasta voi myös ostaa salaattia ja pientä naposteltavaa, sillä ilta on pitkä. Tapahtumapaikan osoite on Pursimiehenkatu 29 A, Helsinki.
https://www.worldaeropresschampionship.com/
https://facebook.com/events/437573653360540/
Sponsorit: Kaffa Roastery, Cool Head Brew, Aqva, Samples Coffee Roastery, Ravintola Chapter
Aeropress- eli ilmanpainetekniikalla valmistettavan kahvin suomenmestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 8.9. Helsingin Punavuoressa sijaitsevassa Kaffa Roastery -kahvipaahtimossa. Voittaja lähtee edustamaan Suomea Aeropressin maailmanmestaruuskilpailuihin Australian Sydneyyn marraskuussa. Kilpailuun osallistuu ennätysmäärä kahvinvalmistuksen taitureita ympäri Suomen.
Tänä vuonna Suomen parhaan aeropressaajan tittelistä kilpailee 39 kahvitaituria, mikä on kaikkien aikojen ennätysmäärä. Kahvin valmistus Aeropress-menetelmällä on kasvussa niin Suomessa kuin kansainvälisesti.
”Aeropress-kilpailun suosio kasvaa joka vuosi. Siihen on helppo osallistua, sillä se on hieman rennompi kilpailu kuin muut kansainvälisen kahvijärjestön Specialty Coffee Associationin muut kahvikilpailut. Kilpailuun osallistuminen ja sitä seuraaminen on myös hauskaa”, kuvailee Mike Akins, yksi kilpailun järjestäjistä.
MM-kisojen virallisessa tiedotteessakin kilpailua kuvataan sanoilla ‘free-wheeling fuck-off’ to the all-too-serious world of coffee competitions.
”Kilpailun voittaja pääsee kulkemaan loistavien aeropressaajien ja kahvi-intoilijoiden jalanjälkiä ja edustamaan Suomea Aeropressin maailmanmestaruuskisoihin Australian Sydneyyn”, iloitsee Akins.
Aeropress-kahvilaite koostuu kolmesta muoviosasta: männästä, sylinteristä ja suodatinpidikkeestä. Aeropressillä kahvia valmistaessa suodatinpaperi lisätään suodatinpidikkeeseen, joka pyöritetään kiinni sylinteriin, johon lisätään kahvipurut ja kuuma vesi. Kahvia sekoitetaan, mäntä painetaan kiinni sylinteriin uuttoajaksi, jonka jälkeen mäntä painetaan alas ja uutettu kahvi painuu suodatinpaperin läpi suoraan kuppiin.
Kilpailu on maksuton ja siihen voi osallistua kuka tahansa ilmoittautumalla ennakkoon. Myös yleisö on tervetullut seuraamaan kisaa. Kaffa Roasteryn baari/kahvila on auki ja tarjoaa loistavia kahveja, pienpanimo-oluita ja luonnonmukaisia viinejä. Saatavilla on myös pientä syötävää.
Aika: lauantaina 8.9.2018 klo 15-21
Paikka: Kaffa Roasteryn kahvila/baari ja paahtimo, Pursimiehenkatu 29 A
Formaatti: Aluksi pidetään karsintakierros, jonka kaksi parasta saavat viimeiset paikat 32 kilpailijan kaaviossa. Jokaisella kilpailijalla on kahdeksan minuuttia aikaa valmistaa ja tarjoilla 150 ml nimeämätöntä kahvia. Kolme tuomaria maistaa kahveja sokkona (eli he eivät siis tiedä kuka valmisti minkäkin kupillisen) ja valitsevat niistä parhaan. Kuusi kierrosta myöhemmin voittaja on selvillä.
Karsintakierros klo 15
Lopullinen kisakaavio julkistetaan klo 15.30
Varsinainen kisa alkaa klo 16
Voittaja julistetaan n. klo 21
Tuomarit: Tämän vuoden tuomaristo muodostuu kahdesta kahviammattilaisesta sekä yhdestä ruoka- ja viinispesialistista. Tuomari #1 on Lieken Jarno Peräkylä, kaksinkertainen Suomen baristamestari, Sunday Espresso Clubin johtaja ja kahvialan yrittäjä. Tuomari #2 on Mike Akins, Kaffa Roasteryn kahvinostaja ja paahtaja. Tuomari #3 on Ravintola Chapterin Romany Ekegren, joka vahvistaa paneelia huippumakuaistillaan.
Paikka: Kaffa Roasteryn Punavuoressa sijaitseva kahvila/baari ja paahtimo, joka tarjoaa kahvin lisäksi erilaisia kahvidrinkkejä, cocktaileja, paikallisia pienpanimo-oluita (Hiisi, Donut, Tanker ja Cool Head Brew) sekä loistavia luonnonmukaisia viinejä Itävallasta, Etelä-Ranskasta ja muualta. Kahvilasta voi myös ostaa salaattia ja pientä naposteltavaa, sillä ilta on pitkä. Tapahtumapaikan osoite on Pursimiehenkatu 29 A, Helsinki.
https://www.worldaeropresschampionship.com/
https://facebook.com/events/437573653360540/
Sponsorit: Kaffa Roastery, Cool Head Brew, Aqva, Samples Coffee Roastery, Ravintola Chapter
Tapahtumapaikka / Venue
Pursimiehenkatu 29 A
00150 Helsinki
Kotisivu:
http://kaffaroastery.fi
Jaa valitsemassasi palvelussa:
Stadissa.fi tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan vuoden ympäri.
Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen Helsingin seudulta.







































































