Quantcast
Vappusima valmiiksi | Helsinki

Vappusima valmiiksi

Hinta: sitruunoiden, rusinoiden ja sokerin hinnalla
Ajankohdat:
Tämä tapahtuma on jo mennyt

Katso tulevia tapahtumia Stadissa.fi -etusivulta.

Tapahtumasta:

Parhaan vappusiman saat itse tekemällä. Siman valmistamnien itse on on arvokas perinne. Se on myös hyvä esimerkkiä lapsille, ettei kaiken tarvitse olla tehtaassa valmistettua. Kun olet ajoissa liikkeellä, ehtii sima valmistua vapuksi. 

Siman juuret juontavat antiikin kreikan hunajajuomaan ja Suomessakin sitä on nautittu 1700-luvulta asti. 


Itsetehty sima 


Iso annos:
5 l vettä
300-350 g sokeria (3,5-4 dl)
300-350 g fariinisokeria (3,5-4 dl)
2 rkl rusinoita
2 sitruunaa (suosi luomua)
Pieni nokare tuorehiivaa, 1/5 teelusikallinen (n. herneen kokoinen)
Ripaus suolaa (tuo maut paremmin esiin)

2 litran annos:
2 l vettä
1,5 dl sokeria 
1,5 dl fariinisokeria 
1 rkl rusinoita
1 sitruuna (suosi luomua)
Pieni nokare tuorehiivaa (n. herneen kokoinen)
ripaus suolaa


Tarvitset: 10 litran pestyn muoviämpärin(isoon määrään) tai kattilan (2 litran annos), kannen, suppilon pullottamista varten ja puhtaita korkillisia pulloja.


Vaihe 1
1. Pese sitruunat ja kuori niistä keltainen osa perunankuorimaveitsellä (luomusitruunoista tulee vähemmän torjunta-aineita simaan).
2. Poista sitruunoista kuoren valkoinen osa ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi.
3. Pane sitruunaviipaleet, sitruunankuoren keltainen osa ja sokeri riittävän kokoiseen astiaan.

Vaihe 2
4. Kuumenna puolet vesimäärästä kiehuvaksi ja kaada sima-ainesten päälle.
5. Sekoita ja anna seistä jonkin aikaa kannen alla.
6. Lisää loput vedestä kylmänä.
7. Lisää hiiva, kun liemi on huoneenlämpöistä.
8. Anna olla huoneen lämmössä kannen alla kunnes se alkaa vähän käydä, noin päivän ajan.

Vaihe 3: Pullotus
9. Pane puhtaisiin pulloihin muutama rusina ja 1 tl sokeria.
10. Siivilöi sima pulloihin.
11. Korkita löyhästi, jottei paine kasva pulloissa liikaa.

Vaihe 4: Käyminen (muutama päivä)
12. Laita pullot jääkaappiin. Kun käyminen on lakannut tai lähes lakannut, voit sulkea korkit tiukemmin.


Siman voi antaa käydä päivän ajan huoneenlämmössä. Tämän jälkeen se pullotetaan ja siirretään viileään. Siman maku paranee vanhetessaan, ja kun pulloon lisätyt rusinat nousevat pintaan, on sima valmista tarjottavaksi. Mikäli hiiva maistuu simassa, on sen annettava vielä tekeytyä.


13. Kun rusinat ovat nousseet pintaan, sima on valmista juotavaksi. Sima valmistuminen kestää muutaman päivästä viikkoon paikan viileydestä riippuen.


Vinkkejä siman tuunaamiseen ja maustamiseen: Voit korvata toisen sitruunan esim greipillä tai parilla limellä. Voit myös kokeilla vaikka chiliä tai inkivääriä tuomaan eksoottista makua simaan. Makeutta saat hunajalla. Faniinisokeri tuo simaan väriä, sekä voimakasta makua, jonka vuoksi sitä tasapainotetaan sokerilla ja hunajalla.


Katso myös Annin Uunissa Insta-live vappusiman valmistuksesta perjantaina 24.4. klo 17 @anninuunissa Instagram-tililtä.



Pääkuva: @anninuunissa
https://www.anninuunissa.fi/



Siman voi maustaa myös vaikka koivunmahlalla. Kuva: sikinjasokin


Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.



Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:




(Translate page)






Tapahtumien ja elämysten pääkaupunki





Lintsin avautuminen on lähes varma kevään merkki
Lue lisää




Manta viettää vappua Vantaalla, lakitustapahtuma nähdään Helsingissä
Lue lisää




Kuvan Kevät tutustuttaa yleisön kiinnostaviin uusiin taiteilijoihin
Lue lisää




Artesaanioluiden festivaali hemmottelee oluen ystäviä kesäisessä Viikissä
Lue lisää




Michelin-tähdet jaetaan ravintoloille ensi kertaa Suomessa
Lue lisää




Palapelinrakenteamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa
Lue lisää




100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen
Lue lisää




"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana
Lue juttu




Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin töiden takana
Lue lisää




SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä
Lue juttu




"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan
Lue lisää




Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä
Lue lisää




Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi
Lue juttu




Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat?
Katso täältä




Seagullsin kausi huipentuu jatkopeleihin korisliigassa
Katso pelit




Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla
Lue lisää




Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike
Lue lisää




Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun
Lue lisää




Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan
Lue lisää




Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä
Lue lisää




Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa
täältä




Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä
Lue lisää




Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille
Lue lisää




Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää
Katso tärpit




Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku
Lue lisää




Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä
Lue lisää




Käärijä paketoi menestyksekkään vuoden Kansalaistorin ilmaiskeikalla
Lue lisää




Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen
Lue lisää




Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla
Lue lisää




Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä
Lue lisää




Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri
Lue lisää




Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää




Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää




Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää




Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisää







Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista laskutoimituksella, ettet ole robotti. / Make sure you are not a robot

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi lasku klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa) Load new calculation by clicking here

⭐ Voit myös nostaa ja promota tapahtumaasi tehokkaasti kauttamme.

If you want to promote your event, just ask about the options

Ota yhteyttä / Contact us at info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.