Kevät on villiyrttien parasta keruuaikaa. Tässä seminaarissa tutustumme rohdosten lääkinnälliseen käyttöön, perehdymme yrttien viljelyyn luostarioppien mukaan ja opimme, kuinka villiyrttejä käytetään ruoanlaitossa. Alustajina ovat alan huippuasiantuntijat: professori Yvonne Holm Helsingin yliopiston farmasian laitokselta, villiyrttilähettiläs, kokki Sami Tallberg sekä nunna Nektaria Lintulan luostarista. Seminaarin puheenjohtajana toimii FaT Markku Ylinen.
Yrttien käyttö mausteina ja lääkkeinä on ollut tärkeä osa ihmiskunnan kulttuuria jo aikojen alusta saakka. Modernin lääketieteen ja teollisen ruuantuotannon aikakautena tavallisten ihmisten tietämys yrteistä on kuitenkin vähentynyt erityisesti länsimaissa. Luostareissa yrtteihin liittyvä tietotaito on säilynyt. Viime aikoina yleinen kiinnostus yrtteihin on ollut jälleen vahvassa kasvussa – jopa trendikästä. Villeinä kasvavat ja helposti itse viljeltävät yrtit ovat todellinen luonnon oma apteekki ja makujen aarreaitta.
Tämä näyttely sukeltaa ruokalähettien työhön ja olosuhteisiin Lue lisää
Syksy on lukemisen ja kirjamessujen aikaa Lue lisää
Matka tähän suosittuun pizzaravintolaan on vaivan arvoinen Tutustu
Maestroja ja untuvikkoja - katso stand-up klubit ja keikat täältä
Juha leipoo kaupungin parhaiksi kehutut korvapuustit 35 vuoden kokemuksella Lue lisää
Linnankoskenpuiston remontti ja lippakioski saivat hyvän vastaanoton Lue lisää
Kallion kirkon tornista näkee kaupungin kattojen ylle Lue lisää
Uudistettu Kaisaniemenpuisto kerää kiitosta ja kehuja Lue lisää
Arabian tehtaan yksi kerros täyttyi purkutaiteesta Lue lisää
Olympiastadionilla avoimia ovia ja kierroksia kaupungin katolta maan alle Lue lisää
Tässä kissojen valtakunnassa voit hengähtää ja saada tassuterapiaa Lue lisää
Lapsille ja nuorille ilmaistapahtumia ja vapaa pääsy maauimaloihin Lue lisää
Heurekan kympin torstai-illoissa hullaannutaan tieteestä Lue lisää
Roasberg avasi uuden kahvilan Kallioon, salaattibaari sai heti kiitosta Lue lisää
Tatuointien suosio vain kasvaa - tyylit vaihtelevat aikaa peilaten Lue lisää
Heurekassa hyppäät ajassa taaksepäin - ja näet jääkauden jättiläiset Lue lisää
Reidar Särestöniemi - värien mestari tiettömän tien takaa Lue lisää
Alkon asiantuntija antaa vinkit kuohuviinin valintaan Lue lisää
Tässä on Helsingin ensimmäinen georgialainen viinibaari Lue lisää
Maistuvat brunssit tuovat pientä luksusta elämään Katso tarjontaa
Tyhjillään olleessa Meilahden kartanossa puhaltavat uudet tuulet Lue lisää
Tämä kahvila säväyttää - Ullanlinnan uutuus on kuin nukkekoti Lue lisää
Punavuorelainen olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan Lue lisää
Konepajalle avautui rytinällä uusi korttelikino Lue lisää
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana Lue juttu
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat? Katso täältä
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike Lue lisää
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun Lue lisää
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää Katso tärpit
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku Lue lisää
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen Lue lisää
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä Lue lisää
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata Lue lisää
Tämä kenttä on pakollinen.Anna sähköpostiosoite oikeassa muodossa.Syötä tiedot oikeassa muodossa. E.g.: 10 € / 15 €Tietoja ei ole tallennettu. Haluatko varmasti sulkea lomakkeen?Odottamaton virhe esti tietojen tallentamisen.. Yritä uudelleen.Anna päivämäärä.Anna alkamisaika.Some dates are being edited. Please confirm your changes before submitting the form.Your upload exceeds the authorised amount. Please remove some files and try again.Tuntematon virhe esti kuvien tallentamisen. Kokeile uudestaan esimerkiksi pienentämällä ensin kuvatiedoston kokoa.You must accept the images publishing terms and condition.You forgot to choose an image to upload. Please select one now.Bad date format, please use the calendar to pick a date.