Helsingin ja Uudenmaan koronavirustilanne

Helsingin ja pääkaupunkiseudun koronatartuntojen osalta tilanne on huhtikuussa 2021 hieman tasaantunut. Jos tartuntojen määrä laskee tasaisesti, aletaan toimenpiteet rajoitteiden asteittaiseen purkuun.

Monet ulkoaktiviteetit ja käyntikohteet avautuvat asteittain yleisölle turvallisen vierailun puitteissa. 

Tautitilanteen puitteissa:

Huhtikuussa lasten ja nuorten ryhmäharrastukset ulkona avautuvat.

Toukokuussa
rajoituksia höllennetään niin, että kirjastot avautuvat, lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta mahdollistuu ulkona. Myös työmatkaliikenne sallitaan EU:n alueella. 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta mahdollistetaan sisätiloissa 3. toukokuuta alkaen rajoitetusti.

Kesäkuussa alueellisia rajoituksia puretaan ja yleisötilaisuudet sallitaan tietyin osallistujarajoituksin. Ravintoloiden rajoituksia lievennetään ja aikuisten ryhmäharrastustoiminta sallitaan ulkona. Myös sisärajojen valvonnasta luovutaan. 

Heinäkuussa, kun työikäinen väestö on saanut 1. rokoteannoksen sekä ikääntyneet ja riskiryhmät saaneet 2. rokoteannoksen, kokoontumisrajoituksia ja yleisötilaisuuksien osallistujarajoituksia lievennetään ja poistetaan. Lasten ja nuorten harrastustoiminta mahdollistuu sisätiloissa.

Elokuussa suunnitelmissa on isompien tapahtumien mahdollistaminen. Myös aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa avataan.

Hallitus esittää maskipakkoa julkiseen liikenteeseen ja yleisiin sisätiloihin. Maskien riisumisessa kannattaa olla varovainen. Käytetyn maskin mukana roskiin todettu lähtevän myös arvotavaroita, kuten koruja, silmälaseja ja kuulokkeita. 

Hallituksen esitys liikkumisrajoituksista vedettiin pois eduskunnasta, koska se sisälti perustuslakivaliokunnan mukaan runsaasti perustuslaillisia ongelmia.

Epidemia siirsi aiemmin kevään kuntavaalit huhtikuulta kesäkuulle

Hallitus ilmoitti 1.3. ravitsemisliikkeiden sulkemisesta aluksi kolmen viikon ajaksi. Sulkeminen koskee kaikkia julkisesti avoinna olevia ravitsemisliikkeitä. Näitä ovat esim. baarit, pubit, kahvilat ja yökerhot ja ruokaravintolat. Sulkeminen ei koske yksityisiä, kuten  koulujen tai palvelutalojen ravintoloita. Huhtikuussa hallitus ilmoitti, että koronatilanteen mahdollistamana rajoitusten purku aloitetaan toukokuussa.

Sulkutilan purkutoimet suunnitteilla

Pääkaupunkiseudulla rajoituksia jatkettiin 30.4. saakka. 

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty määräajaksi. Kuitenkin korkeintaan 6 henkilön ehdottoman välttämättömien yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen sallitaan.

Kaikki yleisölle avoimet asiakastilat, 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten ohjatun harrastustoiminnan vuoroja lukuun ottamatta, pysyvät maaliskuussa edelleen suljettuina. 

Yläkoulut, lukiot ja toinen aste siirtyvät lähiopetukseen asteittain huhtikuun puolivälistä alkaen. Peruskoulun 7.–10.-luokat ja toinen aste siirtyvät kokonaan lähiopetukseen 3. toukokuuta alkaen.

Poikkeusolot mahdollistivat viranomaisille yksityisten harrastustilojen, kuten kylpylöiden, saunojen, harrastustilojen, kuntosalien ja ravintoloiden sulkemisen. 


Rokotusohjelma ja aikataulut rokotuksiin

Helsingin koronarokotukset

Vantaan koronarokotukset
Espoon koronarokotukset

Rokotettuja oli huhtikuussa jo yli viidennes (20%) suomalaisista. Rokotukset alkoivat riskiryhmistä ja kunnasta riippuen laajenivat koskemaan yhä useampia ryhmiä. Laumasuojaan tarvitaan n. 70% rokotustaso väestössä. Lue Ylen jutusta vastaukset yleisimpiin rokotusta koskeviin kysymyksiin

AJANKOHTAINEN KORONATILANNE


Koko maan koronauutiset näet Ylen päivittyvästä koosteesta. Graafit ja tilastot taas löytyvät Ylen päivittyvästä statistiikasta 

Helsingin kaupungin sivuilta Helsingin alueellinen koronatilanne
Vantaan kaupungin koronatilanne ja -seuranta 
Espoon kaupungin korona-info ja seuranta

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä

Alueellisten tartuntojen
 määrä Helsingissä oli kovassa nousussa kevättalvella, mutta tasaantumaan ja hellittämään päin loppukeväästä.


Tartunnat alueittain 21.4.2021 (klikkaa kuvasta isommaksi). Tarkempi alueittainen lista täällä (pdf).

Tartunnat alueittain 7.4.2021 (klikkaa kuvasta isommaksi).

Tartunnat alueittain 24.3.2021. 


Tartunnat alueittain 10.3.2021. 
Tartunnat alueittain 24.2.2021.

Tartunnat alueittain 10.2.2021. 


Tartunnat alueittain 27.1.2021. 

Tartunnat alueittain 13.1.2021. 


Tartunnat alueittain 23.12.2020. Kuvat: Helsingin kaupunki THL suositteli helmikuun lopulla, että HUS-alueen asukkaat välttävät oman alueen ulkopuolelle matkustamista ainakin maaliskuun loppuun saakka. 

Julkisten sekä yksityisten tilaisuuksien kokoontumisten osallistujamäärää suositeltiin aiemmin rajoitettavan kuuteen henkilöön Hus-alueella 14. maaliskuuta asti.

Kirjastot ja kokoelmatilat suljetaan asiakkailta. Lyhytaikainen asiointi, aineistojen nopea lainaus ja palautus itsepalveluautomaatilla on mahdollista. Varatut aineistot noudetaan varaushyllystä sekä rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä automaattien luota. Lue lisää Helmet.fi

Kulttuurin ja vapaa-ajan asiakastilat (kulttuurikeskusten, sisäliikuntapaikkojen, museoiden ja nuorisotilojen) pysyvät pääkaupunkiseudun kunnissa toistaiseksi kiinni. Lue lisää KulKen sivuilta

Kansallisgallerian Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseot ovat suljettuina yleisöltä 30.11.2020 alkaen. Lue lisää

Helsinki, Espoo ja Vantaa tiedottivat, että kaikki julkiset tilat suljetaan (Uimahallit, liikuntahallit ja kirjastot suljetaan sekä koulujen iltakäyttö keskeytyy lapsilta ja aikuisilta). Myös yleisötilaisuudet kielletään ja toisen asteen opetuksessa siirrytään etäopetukseen. Vältämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut säilyvät.

Aiempia rajoituksia tiukennettiin (27.11.2020 alkaen). Niissä kaikkia yleisö- ja yksityistilaisuuksia rajoitettiin 10 henkilöön.

Helsingin kouluissa ja päiväkodeissa altistuneita on paljon. Katso tuoreet tiedot kaupungin koulukohtaisista altististumisista ja tartunnoista. Lue lisää

Yleisötilaisuudella tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita näihin rinnastettavia tilaisuuksia, joihin osallistuja osallistuu omasta tahdostaan.

Kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytettiin 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi ja niitä jatkettiin vuoden vaihteen jälkeen tammikuun loppuun.

Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa. Lisäksi keskeytetään yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona, ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan.

Kasvomaskisuositus on kaikilla 12 vuotta täyttäneillä (kiihtymisvaihe). Myös kaikissa julkisissa tiloissa, liikennevälineissä,työpaikoilla ja muussa asioinnissa suositellaan maskien käyttöä. Kertakäyttömaskeja voi VTT:n mukaan myös puhdistaa ja uudelleenkäyttää keittämällä niitä vähintään 5 minuuttia. Ammattikäytössä olevia maskeja ei suositella pestävän kotikonstein. Lue lisää

Alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa avattiin rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen 1.2.2021 alkaenHelsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit linjasivat, että niiden hallinnoimissa tiloissa voidaan toteuttaa harrastustoimintaa seuraavin periaatteiden mukaan:

- Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Tilat avataan vain varattuja vuoroja varten eikä avoimelle käytölle.
- Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.
- Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.
- Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi.
- Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa. 
- Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä.
- Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön.
- Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.


Epidemian aikana omaa vointiaan tulee tarkkailla. Jos koronavirustautiin viittaavia lieviäkin oireita ilmaantuu, tulee hakeutua koronavirustestiin ja jäädä kotiin. 

Ajan koronavirustestiin voi varata soittamalla koronavirusneuvontaan (Helsinkiläiset ja helsinkiläisten alaikäisten huoltajat), p. 09 310 10024 (joka päivä klo 8 - 18). Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronavirustautiin viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään.

Ravintoloiden rajoitukset vaihtelevat kiihtymis- ja leviämisvaiheessa seuraavasti anniskelu- ja ruokaravintoloiden suhteen.

Anniskeluravintoloiden, kuten yökerhojen ja pubien asiakasmäärää voidaan rajoittaa enintään puoleen (sallittu asiakasmäärä 50%).

Ruokaravintoloiden ja kahviloiden asiakasmäärää voidaan rajoittaa enintään neljänneksellä (sallittu asiakasmäärä 75%).

Anniskelu loppuu epidemian kiihtymisvaiheessa Helsingin ravintoloissa klo 22 ja ravintolat suljetaan klo 23. Ravintoloiden asiakaspaikoista voi olla kerrallaan vain puolet käytössä.

Rokotukset ovat alkaneet ja kaikkien halukkaiden odotetaan saavan rokotuksen vuoden loppuun mennessä.

Yökerhoihin, baareihin ja muihin alkoholin keskittyviin ravintoloihin sovellettiin marraskuun alusta tiukempia rajoituksia. Näiden asiakasmäärää rajoitettiin puolella. 

Koronakaranteeni pitenee Tartunnan saaneiden lähikontakteille määrättävä koronakaranteeni piteni tammikuun lopussa 10 vuorokaudesta 14 vuorokauteen. Jatkuvasti tartunnan saaneen kanssa kontaktissa olevien karanteenin (perheet ja yhteisasunnot) kesto nousi 25.1. 21 vuorokauteen, kertoi THL.

Matkustamista on syytä välttää. Kaikkea matkustamista sekä kotimaassa että ulkomailla on syytä rajoittaa vain välttämättömään. THL - matkustaminen ja koronapandemia

Ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana Rajavartiolaitoksen sivuilta

Uudenmaan alueellinen ohjausryhmä suosittelee etätyön tekemistä aina kuin se on mahdollista.

Flunssakauden koronatestaus 

Koronatestiin suositellaan menemään toisen aallon aikana herkästi. Testiin pääsevät keväästä poiketen kaikki joilla on yksikin pieni oire. Tyypillisiä oireita ovat nuha, yskä, päänsärky, kuume, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, hengenahdistus ja haju- tai makuaistin menetys. Testitulokset valmistuvat myös nopeasti.

Helsinkiläisten lasten vanhemmat voivat varata ajan koronavirustestiin soittamalla koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18). Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään.

Kaupungin neuvontapuhelin 09 31010024 (auki klo 7-20).
Muina aikoina päivystysapu p. 09 116 117 (24 h).
OmaOlo-palvelusta voi tehdä oirearvion ja pääsee varaamaan ajan koronatestiin.

Saman perheen samaan aikaan sairastuneista riitti aiemmin, yksi negatiivinen koronatestitulos perhettä kohden. Sittemmin on suositeltu että kaikki nuoret ja aikuiset käyvät testissä, mutta oireisilta lapsilta riittää vain yksi testitulos. Lue THL:n uusimmat ohjeet testauksesta

Lue lisää THL:n testausperusteista

Koronavilkku on uusi THL:n jäljitysappi, jolla autetan selvittämään käyttäjien mahdolliset koronavirusaltistumiset. Lue lisää: https://koronavilkku.fi/


 

THL:n koronaohjeistuksia

Pese kätesi aina

kun tulet ulkoa sisään
ennen ruoan laittoa ja ruokailua
wc-käynnin tai vaipan vaihdon jälkeen
niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö.

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.


Käsihygienia on tärkein keino ehkäistä myös vatsatauteja ja matkaripulia.

Pysäytä mikrobien leviäminen


Yski oikein ‒ älä tartuta muita

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat.
Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
Hakeutuessasi tutkimuksiin ja hoitoon terveydenhuollon laitokseen sinulle saatetaan laittaa paperinen suu–nenäsuojus suojamaan henkilökuntaa ja muita potilailta tartunnalta, jos yskit ja aivastelet

THL:n käsienpesuohje

Yleiset käsihygieniaohjeet 

Aluehallintoviraston ohjeita


Keväällä 2020 kaikki muuttui

Ensimmäinen koronavirustartunta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä todettiin 26.2.2020. Italiassa Milanon seudulla Suomeen palanneella naisella todettiin koronavirustartunta. Tämän jälkeen ilmeni muitakin tartuntatapauksia, jotka olivat peräisin samalta Italian alueelta. 

Maskin hyödyistä käytiin julkista debattia alkukesästä 2020. Virallisesti maskeja ei vielä tuolloin suositeltu. Kasvomaskin käyttöä suositeltiin sittemmin varovasti jo julkisiin liikennevälineisiin. Kaupungilla maskeja näkyikin syksyllä 2020 jo enenevässä määrin. 

Kaikkea perheen ulkopuolisia sosiaalisia kontakteja oli poikkeustilanteen aikana vältettävä. Karanteenissa olevien, tartunnan saaneiden ja flunssaa tai hengitystie-infektioita sairastavien liikkuminen on tiukimmin rajattua. Yle kokosi ohjeen maaliskuun lopulla asioista, jotka ovat sallittuja korona-karanteenissa.

Kouluissa etäopetukseen siirryttiin 18.3. Tämä tiesi lapsiperheissä melkoista tasapainottelua ja selviytymistä lastenhoidon, ruoanlaiton ja kotiopettajan tehtävistä oman etätyön ohessa. Päivähoidot pysyivät auki, mutta lapset suositeltiin hoitamaan kotona. Lue lisää

HUSin alueella tartuntojen määrä nousi nopeasti ja yli 500:n tartunnan raja ylitettiin 24.3. Sairaanhoitopiirissä todettiin satoja tartuntoja. Kaikkia tartuntoja ei olllut enää mahdollisuutta luetettavasti mitata joten virustestaus keskittyy vain kriittisiin ryhmiin. 19.3. HUS siirtyi täysvalmuiteen.

Epidemia-alueella matkustamiseen liittyi kohonnut riski tartuntaan. Helmikuun lopussa epidemia-alueeksi määriteltiin Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea sekä Italiasta Veneton, Lombardian ja Piemonten ja Emilio-Romagnan alueet. Helsinki-Vantaan lentokentän toiminta sen sijaan jatkui normaalina vielä pitkälle epidemian kiihtymisen jälkeenkin. 

Hallitus ilmoitti aiemmin asteittaisista rajoitusten purkutoimista toukokuussa 2020. Kirjastojen uloslainaus ja ulkoharrastuspaikat avattiin ja rajoitettu työmatkaliikenne Schengen-alueiden sisärajat ylittävä työmatkaliikenne sallittiin tietyin ehdoin 14.5.2020. 

Hallitus pidensi maaliskuun rajoituksia huhtikuussa kuukaudella 13.5. asti. Samalla koulujen etäopetusta jatketttiin samalla toukokuun puolelle. 1-3 luokkalaisten koulu ja varhaiskasvatus jatkuivat vielä, mutta käytännössä lasten pitämistä kotona suositeltiin. Alakoulut avautuivat lopulta 14.5. vielä kahdeksi viikoksi ja varhaiskasvatus avautui. Erona aiempaan oli huomattavasti matalampi kynnys hoitaa hiemankin nuhaiset lapset kotona.

Lähiopetukseen palattiin lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, korkeakouluissa, vapaassa sivistyössä ja taiteen peruopetuksessa hallitusti ja porrastetusti 14. toukokuuta alkaen, mutta etäopetusta suositeltiin lukukauden loppuun. Koululaiset pääsivät kouluun vielä kahdeksi viimeiseksi viikoksi ennen kesälomia, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Ruokailut ja välitunnut porrastettiin ja koronavälejä pidettiin luokissa.

Keväällä päätettiin, että suuret tapahtumat perutaan tältä kesältä ja yli 500 hengen yleisötapahtumien kiellon ilmoitettiin jatkuvan vähintään heinäkuun loppuun saakka.

Liikkumiskielto Uudenmaan alueelle ja sieltä pois koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi astui voimaan vain muutaman päivän varoajalla 28.3. alkaen. Vain välttämätön liikkuminen oli sallittua kirjallisen todistuksen kanssa. Liikkumisrajoitus päättyi 15.4.2020. Ravintolat suljettiin kahden kuukauden ajaksi 4. huhtikuuta alkaen. Katso hallituksen päätökset 30.3.2020.

Koronakevään 2020 jälkeen tilanne helpotti, mutta vain hetkeksi

Ravintolat aukesivat kesäkuun alussa rajoitetuilla asiakasmäärillä.
Samalla myös terassit avautuivat kesään. Myös uimahallit, maauimalat, museot, Korkeasaari avautuivat kesäkuusta kävijämäärajoituksin. Asiakasmäärärajoitukset eivät koskeneet terasseja eivätkä jatkuvaluonteista toimintaa, kuten museoita

Suomessa tapausmäärät laskivat kesän ajan. Alkusyksyyn mennessä maailmalla ja Suomessakin oli tartuntamäärien aluksi lievää, myöhemmin jyrkkää nousua.  

Matkustaminen ulkomaille helpottui kesäkuun puolivälistä Viroon, Baltian maihin, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin. Näistä maista voi myös palata Suomeen ilman 2 viikon karanteenia. Tarkoitus on hiljalleen avata rajoja maihin, jossa virustilanne on kontrollissa. 

Lue myös Helsingin ja Uudenmaan koronatilanteen kehityksestä ja talouden tilannetta poikkeustilan aikana Ylen kokoamana.

Keväällä epidemian alussa lähikontakteja toisiin ihmisiin oli syytä välttää ja yli 10 hengen kokoontumisrajoitukset olivat voimassa.

Ohjeet käsihygieniasta ja kasvojen koskettelun välttämisestä levisivät ja saattoivat olla yksi epidemian eston keskeinen työkalu. Näin toimittaessa tartunnan saamisen todennäköisyys pieneni. Tehokkaimpana keinona asiantuntijoiden mukaan oli käsien pesu runsaalla saippualla, joka aiheutti viruksen hajoamisen. 

Tietoa kotikaranteenista


Kätevästä The Johns Hopkins University live-kartasta näet reaaliaikaisen koronavirustilanteen ulkomailla.
 

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta


Ehdota kiinnostavaa paikkaa Lisää kokemuksesi


Ehdota kuvia paikkaan

Osoite

Reittiopas opastaa sinut perille. Syötä vain oma lähtöosoitteesi kenttään.Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista allaolevalla laskutoimituksella, ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nostaa tapahtumaasi, kysy mainospaikkoja: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista allaolevalla laskutoimituksella, ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nostaa tapahtumaasi, kysy mainospaikkoja: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista allaolevalla laskutoimituksella, ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nostaa tapahtumaasi, kysy mainospaikkoja: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.Stadissa.fi