Helsingin saaret, vesireitit ja merellinen Helsinki

Helsingin alueella on noin 300 saarta. Suurimman osan niistä omistaa Suomen valtio, joka on puolestaan antanut niistä monet puolustusvoimien käyttöön.

Keskustan kiireistä merelliseen saaristolaistunnelmaan voi silti kuka tahansa päästä kiinni (etenkin kesällä) piipahtamalla hyvin toimivien veneyhteyksien päässä oleville Liikuntaviraston hallinnoimille saarille.
Useimmissa saarissa on grillikatokset, joihin tulee tuoda omat puut/hiilet lukuunottamatta Kaunissaarta ja Pihlajasaarta. Onkimiseen ei tarvitse kalastuslupaa. 

Useilla saarista on merkittyjä luontopolkuja, ravintoloita ja kahviloita sekä vuokrasaunoja, samoin kuin erikseen järjestettäviä ohjelmallisia tapahtumia koko perheelle. Koiria ei päästetä kaikkiin saariin lähinnä niissä pesivien lintujen takia.

Kaupunkiveneitä on tarjolla kesällä muutamalla rannalla. Asukasyhdistys vuokraa soutuvenettä Vanhassakaupunginkoskella Pornaistenniemellä Vanhankaupungin kupeessa (katso vuokraustiedot tälltä). Skipperillä valikoimissa on muutaman soutuveneen lisäksi myös moottoriveneitä.


Katajanokanluoto

Kaupungin pienimmälle ravintolasaarelle Katajanokan edustalla pääsee helposti lautalla Kauppatorilta. Saaren ravintolan tarjomia herkkuja ei tarvitse nauttia tiukasti pöydän ääressä, vaan koko saari on anniskelualuetta. Lauttamatka saareen kestää Kauppatorilta vain alle kymmenen minuuttia.

Katajanokanluoto

 

Harakka

Harakan saari on luonnonystävien salainen helmi. Se sijaitsee Kaivopuiston edustalla Särkän- ja Uunisaaren välissä. Saaressa pesii useita lintulajeja ja se on myös lintubongareiden suosima muutonseurantapaikka. Harakan saari tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan saaristoluontoon, alueen linnustoon, harvinaisiin kasveihin ja perhosiin.  

Harakassa on ympäristökeskuksen Luontotalo, joka tarjoaa elämyksellistä toimintaa ja saaristoluontotietoa. Luontotalossa voit mm. tutustua planktoneihin ja muihin itämeren pieneliöihin mikroskoopeilla. Voit myös lainata kiikareita, saappaita, sadetakkeja ja muuta varustusta saaren luontoretkelle. Lapsille oma leikkitalo Vellamo, jossa merenalaisen maailmaan voi tutustua leikin ja hauskan touhuilun kautta.

Harakan vanhassa ammusvarastossa on esillä Itämeren vedenalaisia valokuvia ja akvaariotalossa voi tutustua Suomenlahden kaloihin. 

Harakkaan ei saa tuoda koiria.

Yhteysvene Harakan kautta Särkkään lähtee Kaivopuiston rannasta, Kahvila Ursulan laiturista. Se liikennöi päivittäin huhtikuusta lokakuuhun. Vene kulkee n. puolen tunnin välein, edestakainen venematka maksaa 5 e / 2 e.
Katso aikataulu ja hinnasto.

Harakassa ei ole kahvila- tai ravintolapalveluita. Katso lisää: Harakan saari 

Pihlajasaari

Pihlajasaari eli Pihlis sijaitsee vain 10 minuutin venematkan päässä keskikaupungista. Se on entinen huvilasaari ja nykyisin helsinkiläisten monipuolinen ulkoilualue. Pihlajasaaria on oikeastaan kaksi, läntinen ja itäinen, mutta kävelysilta yhdistää ne kokonaisuudeksi.

Pihlajasaari on yhtä suurta uimarantaa. Hiekkarantaa on noin 500 metriä ja kalliorannalta löytyy paikkoja niillekin, jotka haluavat palvoa aurinkoa omassa rauhassaan. Itäisellä Pihlajasaarella on myös erikseen merkitty nudistiranta. Yhteensä saarilla on rantaviivaa lähes viisi kilometriä.

Saaressa toimivat ravintola ja kahvila sekä hellepäivinä rantakioski.Pihlajasaaren pienen saunan voi varata käyttöönsä.

Pihlajasaaren luonto on villin kaunista ja useat saaren rakennuksista ovat suojelukohteita.

Itäisessä Pihlajasaaressa on telttailualue, jossa voi telttailla viikonloppuisin perjantaista kello 12.00 maanantaihin kello 12.00. Telttamaksu on 10 € /vuorokausi.

Pihlajasaaressa on myös mahdollista kalastaa. Yhteysveneisiin ei oteta koiria, mutta omalla veneellä niitä voi saareen tuoda.

Yhteysveneet Pihlajasaareen lähtevät Merisataman rannasta ja Ruoholahdesta ja liikennöivät toukokuusta syyskuuhun. Merisataman laituri sijaitsee Kaivopuistosta länteen Ravintola Carusellin vieressä. Yhteysveneiden aikataulut

Pihlajasaaressa on myös vierasvene- tai tarkemmin käyntisatama, jossa aisapaikkoja on 24, poijupaikkoja 24 ja septitankin tyhjennyslaite.

Pihlajasaari | Ravintola Pihlajasaari


Pihlajasaaren rannan tunnistaa värikkäistä pukeutumiskopeista. Kuva: pamelakilpelainen

Lammassaari ja Kuusiluoto

Aikoinaan raittiusseuran virkistyskäyttöön vuokraama saari on keskellä Viikin rauhallista luonnonsuojelualuetta. Saareen pääsee veneellä, mutta myös kävellen pitkospuita pitkin Vanhankaupunginkoskelta. Kävely Lammassaareen onkin kauneinta antia saaressa. Saari on täynnä yksityisiä mökkejä lähes umpeen kasvaneessa saaressa. Mökkien rauhaa ei tee mieli häiritä. Parempi on suunnata saaren eteläkärkeen ja sieltä Kuusiluotoon.

Kuusiluodossa on sama tunnelma, kuin sata vuotta sitten. Lampaat hoitavat perinnemaisemaa kesäisin ja ne voi löytää samoilemasta saaresta, jos on kärsivällinen.

Kuusiluoto


Pitkospuut vievät Lammassaareen ja aina Kuusiluotoon saakka

Vartiosaari

Vartiosaari sijaitsee Laajasalon kainalossa, Tammisalon vieressä. Koko Vartiosaari on pihapiirejä lukuun ottamatta kaikille avointa virkistysaluetta. Saarella sijaitsee suosittu eläintalli ja valtakunnallisesti ainutlaatuinen terveysluontopolku. Vartiosaaressa voi kokea paitsi villiä luontoa, myös eläimiä, kuten vuohia.

Vartiosaareen pääsee keväästä syksyyn yhteysaluksella. Talvisin saari on jääretkeilijöiden suosiossa.

Yhteydet Vartiosaareen
Vartiosaari


Vartiosaaren rannoilla kelpaa istuskella maisemia ihaillen. Kuva: Peikko Pitkänen/Save Vartiosaari




Vallissaari

Uusimpia saarikohteita edustava Vallisaari sijaitsee Suomenlinnan naapurissa, lyhyen lauttamatkan päässä Kauppatorilta. Entiset sotilassaaret ovat ainutlaatuisia luonto- ja historiakohteita. Saarista löytyy laaja vuosisatojen aikana kehittynyt lajirunsaus. Monet lajit, kuten mäyrät, lepakot, huuhkajat ja perhoset ovat löytäneet turvapaikan saarilta. 

www.luontoon.fi/vallisaari


Vallisaarta, kuva: aino_mariav

Liuskasaari ja Liuskaluoto

Liuskasaari sijaitsee Merisataman edustalla. Saarella on ollut jo yli sata vuotta pursiseura Helsingfors Segelsällskapin kerhorakennus, ravintola ja venesatama. Saari on avoinna seuran jäsenille, mutta myös vierailijoille. Veneyhteys Liuskasaareen lähtee Merisataman rannasta, Kapteeninkadun päästä ja kulkee toukokuun alusta lokakuun loppuun. Liuskasaareen pääsee myös kävellen Uunisaaresta.

Liuskaluotoon pääsee kävellen Uunisaaren ja Liuskasaaren kautta tai suoraan yhteysaluksella. Skifferin terassilta saa Liuskoja eli saaren muotoisia pizzoja ja sen terassi on käsite.


Isosaari

Yli 100 vuotta sotilassaarena palvellut Isosaari on Helsingin eteläisin saari. Talviliikenne Isosaareen on mahdollista lauantaisin ja sunnuntaisin. Saaressa on kaksi hiekkauimarantaa ja saunoja, joihin pääsee maksua vastaan. Saaren erikoisuus on yhdeksän reikäinen "Suomen vaikein golf-kenttä", jolle järjestetään erityiskuljetuksia maanantaisin.

Saareen pääsee lautalla Kauppatorilta tunnin välein ja omalla veneellä vierasvenesatamaan.


Isosaaressa on erämaan tunnelmaa. Saaresta löytyy myös Nolla-rantamökkeijä, joita voi vuokrata yöpymiseen. Kuva: tarjarautanen

Kuivasaari
Isosaaren viereiseen Kuivasaareen pääsee opastetulle retkelle kesäisin Kauppatorilta. Sinne liikennöivät eri laivayhtiöt, kuten IHA-lines tai Royal Line.
Saarelta löytyy museotykkejä eri vuosikymmeniltä sekä toimintakuntoinen valtava Obuhov tykkitorni. Opastetulla kierroksella voi esim. päästä tutustumaan 5-kerroksisen tykin uumeniin ja käytäviin, jossa jopa 100 tykkimiestä operoi tykkiä. Tykin ammus painaa lähes 500 kg ja kantaa 40 km päähän. Suljetun saaren luonto ja lajisto ovat säilyneet rikkaana lintuineen ja perhosineen. Saarella on Tsaarin ajan rakennuksia ja avoinna olevassa sotilaskodissa maistuu luonnollisesti munkkikahvit. Saaressa on historiallisia tsaarinajan rakennuksia ja se on Suomenlinnan Rannikkorykmentin hallinnassa. Kuivasaari löytyy Harmajan itäpuolelta ja matkaa sinne on n. 8 km. Rannikkosotilaskotiyhdistyksen sotilaskodin kanttiinista saat eli perinteiset sotilaskodin munkkikahvit.
Opastettu risteily Kuivasaareen

Mustasaari

Mustasaari sijaitsee kaukana kaupungin sykkeestä, mutta on välimatkallisesti lähellä; vain vartin kestävän lauttamatkan päässä Seurasaaren selällä. Saaressa toimii seurakunnan toimintakeskus, kanttiini, kappeli, lasten leikkipuisto, luontopolku, pelikenttä, uimaranta ja kotieläimiä.

Vierasvenelaituriin kiinnittyminen on sallittu, mutta vain saaren aukioloaikojen puitteissa. Yöpyminen ja avotulen tekeminen on saaressa kielletty eikä saareen saa tuoda koiria. Taivallahden ja Mustasaaren väliä liikennöi yhteysalus Walhalla. Taivallahden laituri sijaitsee Eteläisen Hesperiankadun päässä, Taivalsaaressa. Lauttamatka kestää 15 minuuttia. Mustasaari on suljettu yleisöltä maanantaisin.

Mustasaari ja Mustasaaren kartta

Luontopolku ja hiljentymispaikat



Matosaari

Jollaksen eteläkärjestä pääsee pienelle Matosaarelle, joka on 1800-luvulla mantereeseen liitetty niemi 
ja kaikille avoin virkistysalue.

Saaren alkupään Helsingin meripelastusyhdistyksen valvontakamerakylttien ei kannata antaa hämätä. Meripelastusyhdistyksen vanhasta ajasta, ennen kuin kaupunki teki kaupat saaresta. Yhdistys toimii vielä saaren pohjoisosassa. Virkistysalue avautuu saaren eteläosassa.

Venäläisten Viaporin puolustamiseksi rakentama maavalli on jäljellä ja muistuttaa Krimin sodasta. Lisäksi saaresta löytyy vuonna 1963 tulipalossa tuhoutuneen huvilan jäänteet. 

Lähimmät parkkipaikat ulkoilijoille löytyvät Jollas89 -hotellin alueella (Jollaksentie 89, 00850).



Kaunissaari

Kaunissaari sijaitsee Sipoon saaristossa n. 50 minuutin lauttamatkan päässä Vuosaaresta. Saaresta voi vuokrata mökkejä ja soutuveneitä käyttöönsä ja luontopolku tutustuttaa saaren luontoon.


Lisäksi saarella on retkeilijöille viisi keittokatosta ja Kaunissaaren ravintola. Kaunissaari on 2 kilometriä pitkä ja 800 metriä leveä saari, jossa on monipuolinen eläin- ja kasvikunta ja hyvät kalastusvedet. Saaressa on kallioisia ja kivikkoisia rantoja sekä upeita hietikoita. 

Kaunissaaren ulkoilukartta

Kaunissaari
 
Yhteydet ja aikataulut


Lonna 

Yleisölle 2014 avattu entinen miinanraivaussaari sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä. Saarelta löytyy ravintola sekä kahvila katettuine terasseineen, joka on auki joka päivä klo 10-17. Kahvilasta voi halutessaan ostaa mukaansa myös piknik-korin, joka sisältää muun muassa kotimaisia juustoja ja leikkeleitä, salaatin sekä kahvia tai teetä ja ruokailuvälineet.

Saareen pääsee Suomenlinnan Vesibussilla, joka lähtee kerran tunnissa Kauppatorilta ja pysähtyy Lonnassa menomatkalla Suomenlinnaan.

Lonna

Aikataulut 

Rajasaari

Rajasaareen johtaa Taka-Töölöstä Rajasaarenpenger. Saari on suurimmaksi osaksi aidattua koirapuistoa eli koirien ulkoilu- ja uintialuetta. Saarella toimii myös Liikuntaviraston hoitama veneiden talvisäilytyspaikka sekä talviuintipaikka. Saaren kainalossa toimii mm. Helsingin melontakeskuksen kanoottivuokraamo.

Seurasaari

Seurasaari on suosittu ulkoilupuisto, jossa sijaitsee kuuluisa ulkoilmamuseo, joka esittelee  esittelee suomalaisten asumista, työntekoa ja elintapoja menneillä vuosisadoilla.

Seurasaaren pinta-ala on noin 46 ha ja sen luonto on metsäistä, kallioisine mäkineen, kosteine notkelmineen ja lehtoineen. Saaren eläimet, varsinkin oravat, ovat tottuneet ihmisiin, mutta etelä-ranta on pyhitetty linnunpoikasten ruokailualueeksi.

Saaressa toimii kahvila ja useita kioskeja sekä kesäravintola. Seurasaaressa on valvomaton uimaranta, jossa voi pulahtaa mereen myös talvisin.

Korkeasaari

Korkeasaari on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä eikä vähiten siksi, että siellä sijaitsee saaren mukaan nimetty eläintarha.

Korkeasaaren eläintarha on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista. 

Vesiliikenneyhteys Korkeasaareen lähtee Kauppatorilta ja Hakaniemestä. Aikataulut ja hinnasto löytyvät täältä. Rantautuminen omalla veneellä ei ole sallittua.

Korkeasaareen pääsee myös Zoobussilla. Bussi 16 liikennöi Rautatientorilta Korkeasaaren portille. omilta sivuilta korkeasaari.fi.

Sirpalesaari      

Sirpalesaari sijaitsee Kaivopuiston eteläpuolella. Saari on Purjehdusseuran käytössä, mutta avoinna myös muille kävijöille.

Veneyhteys Sirpalesaareen lähtee Merisatamanrannasta Ravintola Carusellin vierestä ja liikennöi toukokuusta syyskuuhun.

Suomenlinna

Suomenlinnan kaupunginosa käsittää kaikkiaan kahdeksan saarta: Kustaanmiekka, Susisaari, Iso Mustasaari, Pikku Mustasaari, Länsi Mustasaari, Särkkä, Pormestarin luodot ja Lonna.

Suomenlinnan linnoitus on yksi Suomen suosituimpia nähtävyyksiä. Se on myös UNESCOn maailmaperintökohde.

Merilinnoitus on ollut merkittävässä osassa Suomen historian käännekohdissa. Se on ehtinyt kuulua kolmelle valtiolle. Nykyisin Suomenlinna kuuluu Suomen valtiolle ja sitä hallinnoi opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto Suomenlinnan hoitokunta.

Suomenlinnassa on koettavaa kaikenikäisille: muureja, tykkejä, tunneleita, kahviloita, ravintoloita ja museoita. Saari on myös suosittu piknik-paikka. Suomenlinnakeskuksen matkailuneuvojat kertovat mielellään vinkkejä käyntikohteista ja avoimista ravintoloista ja kahviloista.

Ryhmäteatteri pyörittää Hyvän Omantunnon linnakkeessa 560-paikkaista Suomenlinnan kesäteatteria.

Suomenlinnaan voi tutustua ympäri vuoden. Lautat liikennöivät Kauppatorilta kesällä ja talvella kello 06.00-02.00. Saareen pääsee myös vesibussilla Kauppatorin Esplanadin puiston puoleisesta päädystä. Huoltolautta kuljettaa ajoneuvojen lisäksi matkustajia Katajanokan kärjestä Iso Mustasaaren huoltolaituriin.

Suomenlinna on noin 800 asukkaan ympärivuotinen koti ja siellä toimivat elintarvikemyymälä, päiväkoti, ala-asteen koulu, kirjasto ja kirkko.

Suomenlinna

Lautta-aikataulut 

Särkkä

Särkkä on pikkuruinen saari noin 500 metrin päässä Kaivopuiston rannasta.

Saarella sijaitsee pursiseura Merenkävijöiden kotisatama ja seuran ylläpitämä Piper-Sali, jota vuokrataan yksityiskäyttöön, sekä kesäravintola Särkänlinna.
Yhteysvene Harakan saaren kautta Särkkään lähtee Kaivopuiston rannasta, Kahvila Ursulan laiturista.  Se liikennöi päivittäin huhtikuusta lokakuuhun, menopaluu lautalla 6,50 €. 
Lautta-aikataulu


Uunisaari

Uunisaareen pääsee veneellä kolmessa minuutissa Kaivopuiston rannasta. Talvisin saareen voi tepastella ponttoonisiltaa pitkin.

Vaikka uunisaari on melkein Helsingin keskustassa, se on kaukana arjen kiireistä. Jykevät kalliot, mahtavat tervalepät, meri ja saarella pesivät linnut antavat tuulahduksen suomalaisesta saaristolaistunnelmasta.

Uunisaaressa on kaupungin valvottu uimaranta, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Saaressa toimivat myös kahvila ja ravintola sekä kolme tilaussaunaa.

Uunisaaressa sijaitsi 1800–1900 –lukujen vaihteessa maankuulu merikylpylä, johon saavuttiin sankoin joukoin jopa Pietarista asti. Saaren punatiilinen päärakennus oli aikoinaan puolestaan vernissamaalitehdas.

Ravintola Uunisaaressa järjestetään paljon yksityistilaisuuksia, häistä yritysjuhliin ja synttäreistä kokoustilaisuuksiin. 

Venekuljetus Uunisaareen lähtee Kaivopuiston Merisatamasta, Neitsytpolun päästä.

Uunisaari 


Vartiosaaren jylhiltä rannoilta näkee pitkälle saaristoon. Kuva: Peikko Pitkänen/Save Vartiosaari

Varsasaari
 (Helsingin saari Espoon vesillä)
Espoon saaristossa. Westendin edustalla sijaitsee Helsingin  kaupungin omistama Varsasaari. Saari on suhteellisen lähellä ja sinne pääsee vaikka omalla veneellä. Yöpyminen saaressa kustantaa 5€/vrk/venekunta. Saaresta löytyy hiekkaranta, jossa ulkosuihku, pukukopit, vesipiste, keittokatos sekä kuivakäymälä. Saaressa on mahdollista majoittua teltassa 5€/vrk/telttakunta. Retkeilijöiden käytössä on myös kaikille avoin sauna. Saaressa on helppokulkuinen polkuverkosto, jota seuraamalla voi tutustua saareen ja kesämaja-alueeseen.
Lue lisää


Valkosaari ja Klippan/Luoto

Valkosaari sijaitsee Helsingin Eteläsatamassa, Olympiaterminaalin edustalla. Saari on vuokrattu NyländskaJaktklubbenille. Aikaisemmin Valkosaaressa on toiminut veneveistämö ja telakka sekä sotilassairaala ja karanteeniasema koleran varalta.

Valkosaaressa toimii  Ravintola NJK. Naapurissa Luodolla (Klippan) toimii perheravintola Saaristo.

Yhteysvene Luodolle liikennöi
Ravintola Saariston aukioloaikoina 20 minuutin välein (tasalta, 20 min yli ja 20 min vaille). Laituri Olympia-terminaalin eteläpuolella (Ehrenströmintie).
Saaressa on myös vierasvenesatama.


Klippanin ravintola Saaristo, kuva: hessu.hobo

Veneyhteys Valkosaareen kulkee toukokuun alusta syyskuun loppuun ja lähtee Olympiaterminaalin edestä.

lautta-aikataulut Valkosaareen


Stadissa tarjoaa vinkkejä vapaa-aikaan ja tapahtumatarjontaa vuoden ympäri.

Voit vinkata mukaan tapahtuman tai uutisen kotikulmiltasi.






Vinkkaa tai lisää tapahtuma tähän paikkaan
Ehdota kiinnostavaa paikkaa




Ehdota kuvia paikkaan

Osoite

Kaivopuisto
Merisatamanranta 00140
Helsinki

Reittiopas opastaa sinut perille. Syötä vain oma lähtöosoitteesi kenttään.







¨

Ateneum avautuu yleisölle pitkän remontin jälkeen
Lue lisää


¨

Pääsiäisviikonloppuna paljon hauskaa ohjelmaa ja vierailukohteita
Lue lisää


¨

Nordiksen ihme vei HIFKin SM-liigan välieriin Tapparaa vastaan
Lue lisää


¨

Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään
Lue lisää


¨

Onko ChatGPT pelkkä arvaileva chattibotti? Kevään Studia Generalia syventyy aiheeseen
Lue lisää


¨

Useita herkullisia paikallisderbyjä luvassa tällä kaudella Ykkösessä
Lue lisää


¨

Kesän suosikkeihin kuuluva Alppiruusupuisto on talvella kuin satumaa
Lue lisää


¨

Kukilla voi piristää ystävää tai vaikka kodin sisustusta
Lue lisää


¨

Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet
Lue lisää


Yksi maailman erikoisimmista festivaaleista saapuu Helsinkiin
Lue lisää


Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata
Lue lisää


¨

Stand-up tarjoaa piristystä talven keskellä. Katso keikkatarjontaa
täältä


Tämä olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan
Lue lisää


¨

Huippusuosioon noussut talviuinti tekee tutkitusti hyvää keholle ja mielelle
Lue lisää










Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Varmista allaolevalla laskutoimituksella, ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nostaa tapahtumaasi, kysy mainospaikkoja: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Varmista allaolevalla laskutoimituksella, ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nostaa tapahtumaasi, kysy mainospaikkoja: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Varmista allaolevalla laskutoimituksella, ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nostaa tapahtumaasi, kysy mainospaikkoja: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.